dom, kuća, okućnica

petak, 21.09.2007.

Thompsonov odgovor muftiji

Izjava Mostarskog muftije Seida Smajkića o najavi koncerta Marka Perkovića u Mostaru 27. rujna 2007. predstavlja čistu provokaciju za Hrvate koji su Bosni i Hercegovini konstitutivni narod zajedno s Bošnjacima i Srbima. Isto tako njegova izjava izraz je klasičnog fundamentalizma i isključivosti kako vjerske tako i nacionalne te pokušaj stvaranja vjerske i nacionalne netrpeljivosti između dva konstitutivna naroda koji žive u Mostaru, Hrvata i Bošnjaka.

Doista nas žalosti činjenica da se pozvanim za takve monstruozne optužbe koje bi uvrijedile svakog časnog čovjeka, našao upravo jedan od vjerskih vođa koji bi prvenstveno u tekstovima Marka Perkovića Thompsona morao naći izvorište vjere. Da je ef. Smajkić kojim slučajem pročitao te tekstove ili ih čuo opjevane tada nikako ne bi uputio uvredljive riječi onome koji u svojim pjesmama veliča najveće vrjednote čovjeka a to su ljubav prema Bogu, ljubav prema obitelji i ljubav prema domovini.

To što je Thompson Hrvat i što kroz svoje pjesme priča hrvatsku priču ne smije i ne može biti razlog da ga ljudi druge narodnosti i vjere, a osobito Bošnjaci, optužuju za fašizam.

Izjave i optužbe mostarskog muftije ne samo da su neutemeljene nego su i opasne jer on ne samo da obmanjuje javnost vlastitim interpretacijama nego pokušava zastrašivati nekakvim „udarnim hordama“ koje postoje samo u Smajkićevim mislima.

Zbog toga pozivamo Mostarskog muftiju Seida Smajkića da umjesto da sije strah među građanima Mostara neutemeljenim optužbama, barem jednim konkretnim primjerom pokaže kakve veze koncert ima ili može imati s „uništavanjem partizanskih spomenika, ispisivanjem fašističkog znakovlja i imenovanjima ulica”.

Potrebno je napomenuti da Thompson na niti jednom koncertu koje spominje muftija nije isticao nikakva osim hrvatskih obilježja niti je otpjevao ijednu pjesmu koja je pokazivala simpatije prema idejama koje spominje muftija nego upravo suprotno osnovne tematike gotovo svih pjesama jest ljubav prema Bogu, obitelji i domovini.

- 10:42 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • lamentacije, halucinacije, rekreacije..

Linkovi





  • frontpage hit counter