kratke crte

ponedjeljak, 15.10.2007.

Kornatska tragedija, još jedan čin

Latinica 15.10.2007.
Tema: Kornatska tragedija

Ne ulazeći tko je kriv za tragediju jer ja to neznam. Znam činjenice koje znaju mnogi i na meni nije da ih procjenjujem jer mnogo činjenica također i neznam.

U Latinici su sudjelovali obitelji žrtava, predstavnici vatrogasaca, bivša ministrica zdravstva gđa. Rukavina (dala ostavku zbog osjećaja odgovornosti prije 4-5 godina zbog afere Baxter iako nije bila kriva, tvornica je proizvela neispravne dijalizatore), a nije sudjelovalo, a bilo je zvano nekoliko kukavica iz ministarstva unutarnjih poslova (najsmješniji lik u hrvatskoj politici Kirin) i ravnatelj državne uprave za zaštitu i spašavanje (služba 112, Poldrugač). Izgovor je bio da još nemaju rezultate istrage. Inače istraga traje već 45 dana i vjerojatno kako to u nas ide neće nikad niti gotova.


U nas u zadnje vrijeme glavni izgovor je istraga traje i pustimo službe da odrade posao. To bi bilo idealno kada bi se te istrage radile neovisno i kad bi ih radili stručnjaci. Kako to u nas nije moguće, ni te rečenice nemaju baš smisla.

Inače taj isti Poldrugač je vatrogasnu sezonu prije mjesec dana proglasio uspješnom, a ministar Rončević je kornatsku tragediju u Gospiću na nekom skupu nazvao nevažnom.

Inače Poldrugačev sin je oženio kćer Sanaderova najboljeg prijatelja Marija Zubovića.






Najlakše je nakon tragedije odbiti pričati o nečemu o čemu si odgovoran.

Ako si na čelu nekog sustava koji ne funkcionira minimalno je da osjećaš odgovornost za nefunkcioniranje sustava i da snosiš posljedice za tako nešto. U ovom slučaju davanje ostavke je najmanje što možeš napraviti, da bi bar donekle sačuvao obraz, a neovisna istraga će ostalo utvrditi.

Nedavanje ostavke, odbiti sudjelovati u emisiji o kornatskoj tragediji govori sve što itko treba znati o ljudima koji su na čelu MUP-a i državne uprave za zaštitu i spašavanje (Kirin, Poldrugač).

15.10.2007. u 21:22 • 8 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.




< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

o čemu ću pisati

ukratko: preporuke i kritike, mislim pretežno kritike

Linkovi

Blog.hr
CNN-blog
Aktualije
Skype - besplatni razgovori
Mrak-blog
Pollitika-blog
Silverci-blog
G-news tjednik-blog
Mosor2-blog
kanuny-blog

Pondi Web Hosting
Najpovoljniji hosting u Hrvatskoj.

blog counters