Diy kits by Mikrotron

< siječanj, 2017 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Veljača 2017 (1)
Siječanj 2017 (4)
Prosinac 2016 (1)

Opis bloga

Linkovi

25.01.2017., srijeda

3D Print Za Sve!

Polako, ali kontinuirano svijet oko nas se mijenja, transformira i digitalizira. Zapravo, već smo zakoračili u budućnost kamo nas vodi i tehnologija 3D printanja koja nudi bezgranične mogućnosti brže i jednostavnije proizvodnje svega i svačega, od malih upotrebnih stvari, alata i pomagala do kuća i vozila. Iako je još prije nekoliko godina mnogima bio nepoznanica, sad je 3D print iz dana u dan sve je popularniji. Ponajprije, zahvaljujući tomu što su naprave koje omogućuju brzo i jednostavno kreiranje trodimenzionalnih struktura daljnjim razvojem postale manje i dostupnije široj populaciji i kao kućni alat. Ljudi su otkrili da mali 3D printeri stvaraju čuda pa je poraslo i zanimanje za tu novu tehnološku igračku. Najviše nas veseli što se 3D priča širi velikom brzinom kroz škole i udruge, otvara se sve više 3D radionica za djecu i mlade, a to je važno jer osmišljavanje i stvaranje trodimenzionalnih modela potiče dječju maštu i kreativnost.


Deltatron 3D printer

Danas već postoji bezbroj 3D printer kitova - velikih i malih, jeftinih i skupih, ali svaki od njih ima i mana: ako je jeftin - nije kvalitetan, ako je kvalitetan - nije lijep, ako je skup - ne znači da je i kvalitetan. Zato smo i mi, koji smo se među prvima priključili tom novotehnološkom pokretu odlučili osmisliti 3D printer u kitu u kojemu smo spojili sve najbolje. Tako je nastao naš deltatron, moderni 3D delta printer u kitu, prihvatljiv i plićem džepu, kompaktan a ne prevelik - da stane na radni stol i pritom ne smeta u normalnom radu.
Namijenjen za sve, no ponajprije za prototipiranje i edukaciju, a dvije glavne ciljane skupine su obrazovne ustanove od osnovnih do visokih škola te elektroničari i dizajneri iz svih područja. 3D printer u školi može pomagati nastavnicima i rješavati niz problema s kojima se svakodnevno susreću, jer se nastavna sredstva i pomagala mogu dobiti brzom i jeftinom vlastitom proizvodnjom što diže i kvalitetu edukacije.



U tehničkim školama, 3D printer kit ima još veću vrijednost nego u ostalima, jer ga učenici sastavljaju sami no, primjenljiv je u svim edukacijskim sadržajima jer se njime mogu isprintati pomagala za nastavu iz svih predmeta, naprimjer za biologiju modeli ljudskih organa, za matematiku geometrijska tijela, za zemljopis mape u bojama poput mozaika zemalja Europske Unije i još mnogo toga. Dizajnerima elektroničkih uređaja 3D printer je već postao nezamjenljiv, jer im omogućuje brzu izradu kutijica za uređaje i općenito, drastično ubrzava izradu prototipova. Zato smo odlučili ponuditi Deltatron na testiranje školama i udrugama kako bi i mladi sudjelovali u daljnjem razvoju inovacije. Ako žele nešto poboljšati novi dio mogu jednostavno isprintati, a nadamo se da će i sami dizajnirati pojedina poboljšanja.
Zasad je Mikrotron prvi i jedini hrvatski dobavljač svega što vam treba da si sami napravite 3D printer i da ga održavate u radu uključujući tehničku podršku. Naš Deltatron je plod dvogodišnjeg razvoja, a prezentirali smo ga na izložbama inovacija u Ivanić Gradu i Zagrebu gdje smo dobili pohvale, a i publika je pokazala veliki interes za naš printer. Također smo ga prezentirali u tehničkom časopisu Majstor i u Bug Online

Doduše, nije bio uključen u službeno natjecanje, jer nije patentiran, no imamo tehničke kompetencije, jer smo dosad vodili nekoliko ICT projekata milijunske vrijednosti u privatnom sektoru, s malim timovima, ali i interdisciplinarne projekte s velikim ekipama i one u kojima je sudjelovalo nekoliko tvrtki. Dugo smo ga i pažljivo razvijali pa vjerujemo da smo napravili najbolji delta 3D printer kit u mini kossel kategoriji i jedva čekamo da se to potvrdi nakon testiranja.

Iako smo zasad najpoznatiji kao dobavljač komponenti i materijala za 3D print, vjerujemo da će nas naša publika prepoznati i kao vrhunske kreatore, jer u mini kossel kategoriji svi su barem 50 posto skuplji, a tehnički slabiji. Projekt je objavljen na GitHub Deltatron te je javno dostupan. Napravili smo najbolji delta 3D printer kit u svojoj kategoriji a prvi put je predstavljen na 4. otvorenim danima 3D ispisa na Arhitektonskom fakultetu 18. studenoga .U redovitoj prodaji košta 3250 kuna. Dakako, u kompletu su i sve upute za sastavljanje, kalibraciju i upotrebu, a uz to dobivate i poklon - 0,33 kg filamenta za kalibraciju i testiranje postavki.





Mikrotron & DIY kits

Tina F.
- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #