Linkovi

BBB službene stranice

Udruga navijača Dinama
HR-10000 Zagreb
Draškovićeva 23
Tel: +385 1 4633 230
Fax: +385 1 4633 226


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Njih čitam svakodnevno :
Sanja
Hajduk 1950
Dea
Real Madrid
Hajduk online
Sport




free counters




NK Dinamo Zagreb 1945

ponedjeljak, 23.02.2009.

Modri poraženi u Splitu

Image and video hosting by TinyPic


Nakon zimske stanke, danas je započeo proljetni dio prvenstva Hrvatske. Devetnaesto kolo HNL-a donijelo je derbi utakmicu Dinama i Hajduka.

Pred 33 000 gledatelja za „modre“: Butina, Kovač, Bišćan, Hrgović, Lovren, Calello, Vrdoljak, Sammir, Badelj, Mandžukić i Slepička.

Koreografija splitskih navijača s bacanjem bijelih konfeta dovela je do odgode početka utakmice za petnaest minuta. U 20:30 sudac Bebek dao je znak za početak dvoboja.





Već u trećoj minuti susreta Srđan Andrić dobio je žuti karton nakon starta na Igoru Bišćanu.

Dvije minute kasnije Hajduk je bio u prilici, no lopta je bila previsoka za Kalinića.

Mirko Hrgović izveo je slobodan udarac za Dinamo dosuđen nakom prekršaja na Mandžukiću, no nije ozbiljnije ugrozio domaćeg vratara Subašića.

Image and video hosting by TinyPic

Hrgović je ponovo odlično nabacio iz slobodnog udarca, lopta je pronašla Lovrena, koji puca visoko preko gola.

Ibričić je bio u prilici dovesti Hajduk u vodstvo, no osim što je pucao preko gola prethodno je igrao rukom.
Slepička je, nakon dvoboja s Juricom Buljatom izborio udarac iz kuta. Izvođač je bio Hrgović, no Subašić opet nije imao previše posla.

Igrala se dvadeset i peta minuta susreta kada je Pandža nakon preoštrog starta nad Milanom Badeljom dobio žuti karton. Hrgović je izveo slobodan udarac koji je završio u živom zidu.

U tridesetoj minuti domaćini su imali priliku iz slobodnog udarca, kojeg je nakon Bišćanovog prekršaja na Kaliniću izveo Drago Gabrić. Lopta je otišla daleko preko grede.

Image and video hosting by TinyPic

U trideset i osmoj minuti Slepička je lijepo prošao po lijevoj strani, ubacio u sredinu za Mandžukića, no Subašić je bio na mjestu.

Još jedan u nizu Dinamovih slobodnih udaraca izveo je po prvi put na utakmici Sammir, no lopta je završila u rukama Hajdukovog vratara.



U posljednjim trenucima prvog poluvremena slobodni udarac za Hajduk izveo je Srđan Andrić. Lopta se od živog zida odbila u gola aut no nakon toga sudac Bebek dosuđuje jedanaesterac za Hajduk. Strijelac je s bijele točke bio Kalinić.





Tijekom poluvremena glavni je strateg modrih ostavio u svlačionici Slepičku, a u igru je uveo Tadića.

U drugoj minuti nastavka iz daljine je pokušao Ivica Vrdoljak, no lopta je prošla pored vratnice.

Na 2:0 povisio je Senijad Ibričić u pedeset i prvoj minuti susreta. Četiri minute kasnije Vlak radi i drugu izmjenu. Umjesto Calella u igru je ušao Morales.

U pedeset i sedmoj minuti Bebek drugi put zaustavlja igru. Ovaj put zbog dimne zavjese nastale na poljudskom travnjaku nakon Torcidine bakljade.

Do treće izmjene u Dinamovim redovima došlo je u šezdeset i osmoj minuti kada je umjesto Sammira u igru ušao Sivonjić.

Miše je prvu izmjenu napravio u sedamdeset i drugoj minuti. Umjesto Marijana Buljata u igru je ušao Marin Tomasov.

U sedamdeset i trećoj minuti Hajduk je zaprijetio preko Kalinića, no modra obrana uspijeva otkloniti opasnost ispred Butine.

Deset minuta prije kraja Hajdukovci su još jednom u prilici, no Butina je na mjestu.



U osamdeset i sedmoj minuti Jurica Buljat srušio je Mandžukića, a sudac Bebek mu je pokazao drugi žuti karton. Slobodni udarac izveo je Pedro Morales, no Bišćan je pucao pored Subašićevih vrata.



Četvrti sudac pokazao je šest minuta nadoknade, a već u prvoj minuti Sivonjić je imao odličnu priliku, no lopta odlazi visoko preko gola.

U devedeset i četvrtoj minuti sudac Bebek pokazuje još jedan crveni karton. Ovog puta u svlačionicu je prije kraja utakmice otišao Dejan Lovren.



HAJDUK- DINAMO 2:0

Split,stadion Poljud

sudac: Ivan Bebek (Rijeka); pomoćnici: Novosel (Vrbovec), Grgec (Bistra)

strijelci: 1:0- Kalinić 45'-11 m; 2:0- Ibričić- 51.';

žuti kartoni: Andrić, Pandža, Vejić, J. Buljat (Hajduk); Hrgović, Lovren, Mandžukić (Dinamo)



HAJDUK: Subašić, Strinić, Pandža, Vejić, J. Buljat, M. Buljat (72.' Tomasov), Skoko, Andrić, Gabrić, Ibričić (83.' Rosso), Kalinić (82.' Oremuš)



DINAMO: Butina, Kovač, Bišćan, Hrgović, Lovren, Calello (55.' Morales), Vrdoljak, Sammir (68.' Sivonjić), Badelj, Mandžukić, Slepička (46.' Tadić)


- 14:22 - Komentari (11) - Isprintaj - #