dinajina sjećanja

nedjelja, 12.01.2025.

Etienne...








Avignon, Rhona, most i Papinska palača.
Nalazi se u staroj jezgri a njen toran i kula
se uzdižu iznad grada.
Prolutali smo jednim dijelom svetišta, a onda otišli u,
unaprijed rezervirano mjesto, u Etienne.
restoran u sklopu palače.






Doček nezaboravan, na ulazu konobar koji nas vodi
do stola u kutu za dvoje, na stolu bijele ruže i svijeće.
dvoranu ispunja miris jasmina i žamor drugih gostiju.
Mladić s osmjehom na licu i manirom gentelmena
donosi čaše pjenušca i uvertiru, paštetu od gušće
jetre i topli kruh. To je bio dar kuće, a onda je slijedio
meni iznenađenja. Prvo sorbet od limuna, onda su se
redala predjela, minijaturne porcije raznih okusa.
Glavno jelo prepelićja prsa punjena mješavinom gljiva,
mekanog sira i raznim začinima i graten od krompira.
desert je bio nevidljiv francuski kolač s jabukama,
tako tanko narezanih da se gube u tijestu.
Za kraj konjak uz veliki izbor francuskih sireva.





Ugodna večer i večera je trajala od osam do ponoći.
Poslije ponoći svježina zraka i zvuci tanga iz obližnjeg kafića,
zapleseli smo pod sjajem mjesećine i krenuli prema hotelu.


Dijana Jelčić


- 08:58 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

DNEVNIK.hr10Nakon prijave pratite svoje najdraĹľe blogere i kreirajte vlastite liste blogera!Naslovnica