Etienne...
Avignon, Rhona, most i Papinska palača. Nalazi se u staroj jezgri a njen toran i kula se uzdižu iznad grada. Prolutali smo jednim dijelom svetišta, a onda otišli u, unaprijed rezervirano mjesto, u Etienne. restoran u sklopu palače. Doček nezaboravan, na ulazu konobar koji nas vodi do stola u kutu za dvoje, na stolu bijele ruže i svijeće. dvoranu ispunja miris jasmina i žamor drugih gostiju. Mladić s osmjehom na licu i manirom gentelmena donosi čaše pjenušca i uvertiru, paštetu od gušće jetre i topli kruh. To je bio dar kuće, a onda je slijedio meni iznenađenja. Prvo sorbet od limuna, onda su se redala predjela, minijaturne porcije raznih okusa. Glavno jelo prepelićja prsa punjena mješavinom gljiva, mekanog sira i raznim začinima i graten od krompira. desert je bio nevidljiv francuski kolač s jabukama, tako tanko narezanih da se gube u tijestu. Za kraj konjak uz veliki izbor francuskih sireva. Ugodna večer i večera je trajala od osam do ponoći. Poslije ponoći svježina zraka i zvuci tanga iz obližnjeg kafića, zapleseli smo pod sjajem mjesećine i krenuli prema hotelu. Dijana Jelčić |