dinajina sjećanja

nedjelja, 19.01.2020.

Na ljestvama zbilje...







Prisjećam se vremena prvih vrtloženja na spiralnim ljestvama zbilje. Naše uspinjanje ka zrelosti je priča koju još uvijek ispisujem lutajući koridorima lijepih uspomena. Kao u drevnom labirintu osjećam omamljujući miris tvoga postojanja u našoj mirišljavoj stvarnost . Svilene niti vretenastog vrtloga grade mostove i sjedinjuju nas sa Suncem, Mjesecom i ovozemaljskim tlom, sa pješčanim žalom na kojem ostaju tragovi naših koraka i otvorene školjke iz kojih vadimo biserje sna.

Svaki puta kada stignem do središta osjećajnog labirinta osjetim lakoću postojanja u zbilji. Dok udišem svježinu zraka u sebi ćutim zagrljaj Amora i Psihe i sretna sam.

Kada me dodiruju tvoji dlanovi spoznajem snagu zlaćanog kruga u kojem titra nit koja nas sidri u mirnom doku nježnih nemira. U tvom zagrljaju se rađam uvijek nova i ostajem uvijek ista ona koja se utopila u tvom pogledu na prašnjavom peronu male željezničke stanice u dolini tvoga djetinjstva.

Prelistavam srcem ispisanu ispovjest ljubavi, osluškujem tonove balade koju smo slušali slijedeći lastavice na putevima između južnog i sjevernog neba i čujem romor tišine sa izvorišta nutanje sreće.


Dijana Jelčić



- 09:49 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>