Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinajina-sjecanja

Marketing

Na ljestvama zbilje...







Prisjećam se vremena prvih vrtloženja na spiralnim ljestvama zbilje. Naše uspinjanje ka zrelosti je priča koju još uvijek ispisujem lutajući koridorima lijepih uspomena. Kao u drevnom labirintu osjećam omamljujući miris tvoga postojanja u našoj mirišljavoj stvarnost . Svilene niti vretenastog vrtloga grade mostove i sjedinjuju nas sa Suncem, Mjesecom i ovozemaljskim tlom, sa pješčanim žalom na kojem ostaju tragovi naših koraka i otvorene školjke iz kojih vadimo biserje sna.

Svaki puta kada stignem do središta osjećajnog labirinta osjetim lakoću postojanja u zbilji. Dok udišem svježinu zraka u sebi ćutim zagrljaj Amora i Psihe i sretna sam.

Kada me dodiruju tvoji dlanovi spoznajem snagu zlaćanog kruga u kojem titra nit koja nas sidri u mirnom doku nježnih nemira. U tvom zagrljaju se rađam uvijek nova i ostajem uvijek ista ona koja se utopila u tvom pogledu na prašnjavom peronu male željezničke stanice u dolini tvoga djetinjstva.

Prelistavam srcem ispisanu ispovjest ljubavi, osluškujem tonove balade koju smo slušali slijedeći lastavice na putevima između južnog i sjevernog neba i čujem romor tišine sa izvorišta nutanje sreće.


Dijana Jelčić





Post je objavljen 19.01.2020. u 09:49 sati.