dinajina sjećanja

srijeda, 17.04.2019.

Ponoćni tango...






Srela sam te u noći punog mjeseca, osjetila tvoju blizinu u zagrljaju srebrenkastih struna koje se poigravahu s mojim srcem. Bio si sjenka i bio si tu, bio si svjetlost i u dubini duše me pozivao na ponoćni tango.

Krenuh tajnovitim stazama kristalnog labirinta punog zrcaljenja nekog prijašnjeg vremena. Vidjeh pucanje opne i rađanje sunca, osjetih toplinu vrela mladosti, dotaknuh kapljicu u kojoj se bio smjestio cijeli svijet.

Ti si stajao na obali Mnemozine još okupan sjećanjima koja su blještala trenutkom ovog sna. Iza mjeseca u dubini beskraja vidjeh sjenku svirača. Prebirao je po strunama gitare. Prepoznah uličnog trubadura iz naše mladosti i stavih želju u šešir na zvjezdanom tepihu kojim krenuh do rijeke da se utopim u uspomenama.

Ponoć je odbrojavala tonove u ritmu tanga koji smo davno plesali pod kišom zvijezda uranjajući u mirise svitanja na trgu cvijeća.

Ti stojiš na obali sjećanja, bereš ruže u dubini duše i slažeš ih u kalež trenutka da ljubav ne nestane u bujici rijeke zaborava koja čeka na duše koje kreću stazama vječnosti.

Otvaram oči, na horizontu se rađa dan, ti ulaziš u sobu i na uzgalvlje stavljaš buket ruža. Zakoraknuh u trenutak buđenja opijena zvukovima prošlosti i melodijom sretnog jutrenja u novom snu.

Vidim san koji odsanjah u noći punog mjeseca.


Dijana Jelčić „Mostovi pod kojima se budim“ 1987- 2007.





Ponoćni tango...

- 08:08 - Komentari (24) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>