Blog o dijetama

subota, 05.03.2005.

Žene, novac, vrijeme & Mayo

Današnji post nije pričica o tome što i kako, nego skup malih digresija o stvarima za koje mislim da je važno što prije raščistiti.

Prva stvar je upućena ženskim čitateljicama (koliko vidim to je većina). Žene, cure, djevojke vi se NE možete nabildati ma koliko vježbali i ma koliko suplemenata uzimali. Ne možete imati one napadne mišiće, no možete izgledati fenomenalno ako se potrudite. Tome je tako zato što vaše tijelo ne luči hormon testosteron u dovoljnim količinama za rast mišića. To naglašavam zato što se mnoge žene boje uzeti uteg u ruku i vide profesionalne sportašice kakve ruke bilderske imaju. One si iglom ubrizgavaju steroide, koji potiču lučenje testosterona. Mnoge padaju na doping kontroli ako im se nadje prevelika koncentracija testosteroa u krvi. Dakle, nemojte se ništa bojati, ako vam se baš vježba s utezima i želite podiči kvalitetu (ne obujam) svoje muskulature (jel, treba nas muške koji put "ishrvati" dok se svijetla ugase ;o)) uzmite i uteg u ruku i radite. Tako se i kalorije troše i snaga nabija, a definira se rastezanjem.

Druga stvar je jedno upozorenje. Zdravo i lijepo tijelo osim truda i vremena zahtijeva i popriličnu sumu novaca. Koliko je to? Pa ovisno koliko se "trudite", ali cifra je veća od 500kn mjesečno (pazite, nije 500, nego veća od 500, naglašavam!!!!). Sada se to čini kao velika cifra, ali nije. Računajte da su tu uračunati i neki dnevni obroci, koji su značajno jeftiniji čak i od najjeftinijeg sendviča (što je nekih npr. 6-7 kn). Samo nemojte biti škrti prema sebi, ali i kupovati razne stvari koje vam jednostavno NE trebaju.
(P.S.: bez brige, ne prodajem ništa ;o)))

Novac je povezan s vremenom, kao i uvijek. Oprostite, debljali ste se x godina i još toliko godina jednostavno bili takvi. Da bi to skinuli treba vam isto toliko vremena. Šaaaalim se....prepao sam vas zar ne? Ali treba vremena. Koliko je to, ovisi o tome koliko novaca ste spremni uložiti u sebe i koliko ste spremni prihvatiti drugačiji lifestyle. Jer, o tome se sve radi. Nije to dijeta, niti malo mučenja pa onda sve 4 u zrak, to je 0-24h, 7 dana u tjednu lifestyle. Da vas prestrašim, nije to sada extremizam, to su jednostavno jako male modifikacije koje će vam sigurno goditi. Sutra detaljnije o tome, kao i o najvećem strahu od svih, kilaži.

I malo razonode. Primijetili ste na kioscima uz Jutarnji prodaje i knjiga "Mayo Clinic: O zdravoj težini". Kupio sam je i malo listao i za sada je dojam jako dobar. OK, u nekim sitnicama se ne slažem, ali sve u svemu, osnove, pa savjetovanja u drugom dijelu knjige, recepti, jako jako dobro sve u svemu. Ne svidja mi se to što se iz svake rečenice vidi da je to American lifestyle, ali kao dodatno štivo jako dobro dodje stoga uložite 29kn i kupite je, te ono najvažnije PROČITAJTE JE (ne morate detaljno, ali ipak bio bi red nešto). Samo je molim vas nemojte slijepo slijediti, mi smo ipak državica na rubu Balkana, a ne debela i masna Amerika.

Uf, dosta za danas ;o)))


Mile Voli Disko

- 17:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>