15

subota

rujan

2007

NOVE ISTINE O LJUBAVI


O partnerskom se odnosu danas razmislja na drukciji nacin. Prosla su vremena kada se ocekivalo da se jedna strana zrtvuje za uspjeh veze / braka. Samo naivni danas vjeruju da je ljubav sama po sebi dovoljna da veza / brak uspije. Kljucne rijeci za ljubavnu srecu postale su: komunikacija, uvazavanje razlicitosti, rad na sebi.

1. Muskarci i zene ne razmisljaju na isti nacin. Muskarci i zene imaju drukciji nacin na koji komuniciraju i na koji rjesavaju probleme. Zene komuniciraju da bi iskazale svoje osjecaje, a muskarci da bi rjesavali probleme. Zene uzajamno iskazuju podrsku, muskarci se medusobno natjecu. Muskarac se bori da bude jak, a zena da zajednica bude jaka. Niti jedan stil komuniciranja nije sam po sebi dobar ili los.

2. Hrabrost jest priznati svoje osjecaje, a ne - skrivati pod tepih probleme koji se pojavljuju u vezi. Niste sebicni ako jasno kazete što biste zeljeli od partnera te kada biste bili zadovoljni u odnosu.

3. Sto jasnije izrazavamo svoje potrebe i osjecaje, to je veca vjerojatnost da cemo biti zadovoljni u vezi. Komunikacija je tako sustinska da u trenutku kada prestanete komunicirati, vas brak / veza, pocinje pucati: osjecate se neshvaceno, preplavljuju vas negativne emocije i zlovolja i, ono sto je za ljubavni odnos najgore, osjecate se nevoljeno.

4. Negativni osjecaji koje potiskujemo kad tad izadju na svjetlo dana, ali kao otrov, koji malo po malo nagriza nas odnos s partnerom. Kada blokiramo ljutnju ili tugu, slabimo i radost i ljubav. Ako ne pokazujete sto vam je na dusi, izmedju vas i partnera ubrzo zavlada sutnja i hladnoca.

5. Niko ne moze promijeniti vase misli i ponasanje. Isto tako, ma koliko nekoga voljeli, taj se nece promijeniti zbog vase ljubavi. Jedina osoba koju mozete promijeniti ste vi sami.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

<< Arhiva >>

0