život je kako kada

< studeni, 2016 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Opis bloga


Život je čudo nemjerljivo i zato se ponekad usudim zapisati sjećanja, misli, nadanja, želje, a sve to podariti svima koji su začarani čudima kao i ja. Uz poeziju često pišem priče koje su isključivo mašta tek sa malim detaljima stvarnog života. Fotografije koje stavljam na blog su moji uradci ako nije drukčije navedeno. Voljela bih da me najprije pitate ako želite što preuzeti.

A. Ž. K.

Ne
Uglavom ne komentiram komentar koji je ostavljen na moj post, niti se vraćam vidjeti da li je ostavljen komentar na moj kod drugih blogera. Zato, ako mi nešto želite reći ostaviti komentar na mom blogu, ako ne želite nije nikakav problem niti ako ne svratite.

Ako želiš nešto reći
demetra02@gmail.com

Početak
Blog je ponovo registriran 13.01.2013.

ljubav

03.11.2016., četvrtak

Geolotologija- smijeh kao lijek

Smijeh je nevoljna reakcija na određene vanjske ili unutarnje podražaje. Kaže se da se djeca smiju znatno češće od odraslih: prosječno dijete se nasmije 300-400 puta dnevno u usporedbi s odraslim koji se nasmije samo 15-20 puta dnevno; ipak ne postoji stvarna osnova za ovakvu tvrdnju. Možemo li govoriti o vrstama smijeha kao npr:

smrt od smijeha
zlobni smijeh
geolotologija
smijeh u životinja
joga smijeha
nervozni smijeh
paradoksalni smijeh
patološko smijanje i plakanje

Očito je da možemo. Pa da podijelim jedan poseban sat iz života. Zašto poseban? Zato što je to bio sat u kojem je smijeh zauzeo svoje mjesto ne puštajući ništa drugo da se ušulja. Bio je to sat zvan joga smijeha. Voditeljica i izvan tog sata jednostavno pršti od smijeha. Možda bi neki mrgud u prvi tren pomislio kako s njom nešto ne štima, ali gotovo kao virus taj se smijeh sa njenog lica iz njenog grla uvuče u svaku poru i za tren prepušteni ste užitku smijeha. Onima koji su slušatelji ili sudionici sve izgleda sasvim jednostavno, ali voditelji prolaze školu kako bi savladali sve što joga smijeha predstavlja kako bi znali prenijeti sudionicima na radionicama. Dakle opuštenost koja nakon tog sata joge smijeha nastupi je fascinantna. I ono što je najvažnije; posvijestiti si da u nama, bez obzira na godine, uvijek ostanu tragovi djeteta koje ćemo smijehom makar na trenutak vratiti. O instruktorici ste vjerujem već čitali jer ona je naša draga blogerica kojoj od srca hvala za krasne doživljaje.

I malo krasne glazbe za užitak





- 09:06 - Komentari (14) - Isprintaj - #