Dalibor Onlain

Web consigliere

uvodna

info:
googlaj me
geolokacija
poslovno

mail/sms:
dalibor@gmail.com
099/311-9106
zrikka

arhiva:
ožujak ' 09
kolovoz ' 07
veljača ' 07
lipanj ' 06
travanj ' 06
prosinac ' 05
studeni ' 05
listopad ' 05
rujan ' 05
kolovoz ' 05
srpanj ' 05
lipanj ' 05
svibanj ' 05
travanj ' 05
ožujak ' 05
veljača ' 05
siječanj ' 05
prosinac ' 04
studeni '04
listopad '04
rujan '04
kolovoz '04
srpanj'04
lipanj '04
svibanj '04
travanj '04

< lipanj, 2004 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Objašnjenja
Pisani tekstovi su isključivo moji kao privatne osobe i izraženi u slobodno vrijeme. Neka prava pridržana CC

mobilno/foto:




ZA ČITATI

HVALA

30.06.2004., srijeda

Čuje li se taj funky rif ?

Još nešto što potpada u onaj pretinac «gle-ga-i-on-piše-blog».

Dave Navarro je iza bloga pod nazivom 6767.
Da, onaj. Jane's Addiction, Red Hot Chilli Papers...Natetovirana gitaristička ruka koja je tu ruku dala Carmen Elektri :))
Trebalo ga je nagovoriti na pisanje bloga. Ionako je sada u kreativnoj fazi i u svježoj navali svog glazbenog entuzijazma pa mu pisanje i komuniciranje s ljudim preko bloga dobro dođe.. Baš kak i treba za nekoga kojem je to život. Glazba, mislim.

Ima novi band. Camp Freddy.

Zapravo, novi projekt. Pokrenut iz spontanih radijskih zafrkancija s glazbenim gostima. Skompao se sa, što me iznenadilo kad začuh, Mattom Sorrumom ( nekada bubnjar Gunsa). Tu su još Chris Cheney ( Jane's Addiction, Alanis Morisset band ), Billy Morisson ( The Cult ), Donovan Leitch.
Vrag zna što će iz toga svega još izaći. Čuje se da njihove studijske igrarije posnimava Mike Clink ( producent ranih radova Gunsa ).
Na tom blogu ne piše samo Dave nego i ostala ekipa iz Camp Freddy-a.


- 19:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #

26.06.2004., subota

Nestručnost ?

Večernji list danas: " Nemojte nas nasmijavati Begiću, želimo stručan dokument kako je stradao predsjednik Makedonije. "
Ocijenivši da je riječ o slabo napravljenu i nestručnu izvještaju, Aleksandar Prčevski izjavio je da istraga nije završena te da je izvještaj predsjednika komisije koja je istraživala tu nesreću u Bosni, Salka Begića, priča za malu djecu.

- 18:19 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Billove crtice

Subotnje popodne, idealno za listanje novina. I za oko mi zapne vijest iz Seattlea koja veli da se Bill Gates sprema doći "na zabavu". Navodno će i on početi pisati web dnevnik. Sad ćemo mu ući u mozak , koliko nam dozvoli :)
Nije ni čudno budući da je on nedavno, o čemu sam ovdje pisao, pred izvršnim direktorima Fortune 500 kompanija govorio o bloggingu i RSS-u kao korisnim formatima na webu.

- 18:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

24.06.2004., četvrtak

Dick zvani "Energija"

Dick Cheney i dalje ima miran dah i san jer mu ni najviši sud SAD-a nije naredio da otkrije što je pisalo u onim papirima Energy Task Force s početka milenija javlja BBC.
A taj Cheney je zanimljiva biljka, radikal toliko uvjeren u svoje ideje. Odlučujući igrač u timu za vanjsku politiku SAD-a. I on smatra da je takvo ponašanje apsolutna geopolitička nužnost.
A, ta prokleta geopolitika ! Disciplina koju su izmislili grintavi sjedokosi politikusi željni moći.
Rijeka Temza ih odnjela !
- 21:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Pametni kaktusi

Na Barryevom blogu sam naletio na vijest da je konačno Clevercactus Share dostupan javnosti. A riječ je o web i desktop aplikaciji za dijeljenje podataka i datoteka razne vrste među prijeteljima, poznanicima, familijom...
Share complete photo albums with family and friends without having to upload them all to a website.

Send home videos with your family with just one click.

Share your own files between two or more of your computers in a private environment.

Make files available to family, friends and coworkers in a secure environment and avoid email bloat or never getting the files because of spam or virus fears.

Još prošle godine sam pratio blog suosnivača Clevercactusa Diega koji je najavljivao tu mrežu . Ali tada sam mislio da će to biti neki PIM a ne Peer2peer tehnologija. Krivo shvatio.

Kažu da ova stvar ima nekoliko prednosti pred konvencionalnim P2P sistemima kao Kaaza, Limewire iako je u biti varijacija na temu...Čisto i sa one tehničke i pravničke strane. Ponajviše pravničke.


Ekipa koja je izradila Clevercactus sastoji se od dva osnivača. "Šef" , CEO je Paul Kenny, stari direktorčić i poznanik financija iliti "kako prodati start up kompaniju" iz Irske. Drugi suosnivač je Diego Doval, zadužen za tehnikalije. Njegov blog je ovdje.

Koja je zapravo bila njihova ideja ? Koji je to način i ideja koju su primjenili u djeljenju datoteka na internetu preko Clevercactusa ?
Meni se čini da je to socijalna komponenta aplikacije.

Ključno mi se čini da Clevercactus omogućava iskorištavanja sigurne peer-to-peer tehnologije koja omogućava ljudima da za djeljenje uhodaju linije povjerenja među ljudima koje poznaju. A kasnije dolazi šira mreža preko instant messaging funkcionalnosti i social network building alata.
Kažu:
clevercactus share is a private and secure environment to share files with people you know.


Meni se čini dosta pametna ideja. Varijacija na poznatu temu .

Oni imaju daljnje ideja kako to nije samo riječ o aplikaciji nego čitavoj platformi na koju misle nakalemiti svoje ideje.
A Clevercactus ima web log za postanje vijesti oko cijele stvari.

Googlovanje:
Russel Beattie o "kaktusima".
Warmbrain: Clevercactus recenzija

Disklejmer: Osobno tek mislim isprobati Clevercactus...
Isporbavam i ne sviđa mi se, ne sviđa, previše je tu komplikacija nepotrebnih i nije sve glatko...

UPDATE nesto kasnije:
Previse komplikacija i gnjavaze s Clevercactusom. Nije preporucljiv za sada sto se mene tiče.

- 19:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2004., srijeda

Zavjetrina

Zar nije to super?
Gledam malo statistiku posjeta i odkada sam se svjesno sakrio u "blogju rupu" ( maknuo s Cool liste ) posjetitelja je sve manje. Vrlo malo. Prosjek dnevno 20. Od čega sam ja najčeći :))


A dok smo počinjali isfuravati BLOG.HR na sva zvona bilo je dnevno jedno vrijeme čak više od 600 posjeta ( kad je link s tematikom blogiranja bio na monitor.hr strani ).

Stari postovi na koje sam ponosan:

Tjedan indoktrinacije

Blogovina se rodila

Statistika posjeta

Permalink

I paše mi ta mirnoća. Paše mi zavjetrina. Blogirao sam dvije i pol godine u totalnoj zavjetrini.
I to je dobro, jer se okružiš ljudima iz tih razcjepkanih komadića web koji nisu na nikakvim listama kakve ima BLOG.HR, taj faktor listi je ponekad varljiv i naporan. Zapravo, koliko god ja poznam vani blogosferu i hostane blog alate ne sjecam se da i jedan ima tako velike blog liste gdje se korisnici mogu lako pronalaziti, niti imaju opsirne indekse. Imas Google, fućkaš indeks. Da, zbilja !

Baš smo razgovarali da sam ja sakupio na starom blogu učitavanja za dvije i pol godine koliko je u početku ovako community oriented blogiranja trebalo nekim sa cool liste dva tjedna.

Ispočetka sam pisao ono što sam osjećao da treba reći ljudima koji se prvi put susreću sa tom vrstom online egzibicionizma, jer jebiga, želio sam podjeliti svoja iskustva i skrenut pažnju na praksu kak se to radilo vani. Ništa manje, ništa više.

I onda je ispalo da ja pišem samo blog o blogovima. A dosadno je to. A i umoran sam bio. Pa prezaposlen bio, jer radim u firmi, radim u školi i plus dio slobodnog vremena na BLOG.HR-u.

Tražiš svoj glas iz dana u dan, ali ponekad nejde. I odjednom se uplašiš svih tih silnih ljudi. Da, uplašiš se . Publikofobija, valjda, što li !
Kraljevićmarkofobija :))
Nije lako kad se moraš igrat "pokvarenog telefona" a trabunjat i kad nemaš što za reći. Meni je navika da šutim kad nemam što za reći.

Zanima me fenomen blogova jer ga pratim na svojoj koži dosta dugo. Testirao sam neke ino alate za izradu blogova. Kompiliram u glavi kako napraviti BLOG.HR još boljim ( ne da mi vrag mira, a i mnoge primjedbe korisnika su skroz valjane )
Sastavljam , kompiliram smislenu funkcionalnost ( s kojom ni približno neće svatko biti zadovoljan ) blog.hr ( iako ima netko drugi koji o tome ima više vremena misliti ali kad sam u istoj kaši :)) kojem je velikim dijelom udahnu život Dario Markuš kroz naša brainstorming ( kasnije dolazi Monitorova velika požrtvovnost i podmetanje leđa kao i Hrvojev tehno trud i Anderlonova hrabrost za prihvaćanje Dariovih ideja) konstanta dogovaranja mailom, what works, what not, što je potrebno, što nije, što dodati, što oduzeti.
I većina toga posla pala je naleđa tzv. "zagrebačke osovine" ;) .

Balansirati među svim tim kompromisima da bi BLOG.HR u prvom ( !!!!) redu zadovoljio prosječnog korisnika interneta bez poznavanje HTML-a , điđi miđi funkcija browsera , hostinga i slično.

I zato mislim da još ništa nisam rekao o tako slabo poznatoj sindikaciji web sadrzaja pomoću RSS i ATOM formata...Ništa o servisima koji čine inozemnu blogosferu tako utjecajnim dijelom weba.
Ima vremena.
Prsti na gotovs.
I nakon kratke buke na hladnoj listi vratit ću se u svoj ćošak :))

- 20:04 - Komentari (8) - Isprintaj - #

22.06.2004., utorak

Pukla lopta...

...a rezerve nema !


Pukli smo i u Portugalu. Nije ništa skroz neočekivano ali postaje mi sve jasnije da mi još dugo nećemo imati nikakvu ekstra kvalitetu reprezentacije jer jednostavno, usprokos činjenici da mnogi članovi repke igraju u ino klubovima, ne igramo moderni nogomet. Igramo kampanjski. Dokazali smo to i tamo.

Nema tu nekog sistema, identiteta i prepoznatljivosti repke. Nema više one situacije da na ulici sretneš nekog ljubitelja nogometa i da ga onako iz vedra neba anketiraš zna li nabrojiti barem 7 standardnih članova reprezentacije...

Otto je donio nove impulse, nove igrače , otkrio Pršu i još neke ali previše je tu lutanja, previše taktiziranja «ovaj bi sada mogao igrati na ovoj poziciji, ovaj na onoj, a možda ipak na onoj drugoj ...»

Jučer nije bilo moguće dobiti Engleze. S onakovom igrom nikako. Pristup utakmici naših bio je odličan.
Postavili su se čvrsto na terenu. Krenuli bosti preko sredine i bokova što je i rezultiralo onim faulom na lijevom boku iz kojega je Rapajić nabacio maestralno u gužvu ispred gola gdje smo ih rano šokirali.
A bila je tek 9 minuta. I išlo je to do neke 35 minute.
Nismo se nabili ispred gola odmah. Ali kakvu smo rupetinu ostavljali po redini –to je tragedija.

Lampard se okomito zabijao i tada je naša obrana još stajala dobro. Ali bilo je vidljivo već u toj ranoj fazi da koliko god smo se čvrsto postavili –nemamo igru !!
Nabijali smo loptu prema naprijed, svako drugo dodavanje nam je bilo presječeno ili na sredini terena ili je bila lopta bačena bez cilja naprijed kako bi ju elegantno pokupila engleska obrana.

A njihova brzine je zapanjujuća. To je nevjerojatna sprema igrača, kondicijski su puno jači bili od naših, imali više sape u plućima i više imaginacije i želje za igrom kratkih paseva .
To je bilo toliko brzo u jednom času da je naša poznata tvrda obrana postala dezorijentirana pa je u taj čas dopustila trostruko dodavanje engleza u kaznenom prostoru ispred Butine što je rezultiralo malim trzajem glave Scholesa i izjednačujućim golom.

A da nismo imali Butinu koji je bio naš najbolji igrač...Izbušili bi nam mrežu. Izbušili.
A onaj mali Rooney je zbilja u velikoj formi, mali živac koji se zna dobro postaviti, zna se osloboditi, i dokazao je da ima bombu u nogama.

Punom nogom je zahvatio onaj udarac koji je bio ključan za vodstvo Engleske od 2:1. Collina je odsvirao kraj prvog dijela.

Ničemu se više nije moglo nadati u drugom dijelu jer nismo imali igru. A nadati se prekidima i kontrama protiv Engleske nije najmudrija strategija.
I onda ulazi Mornar. Donio je života na desnom boku.
Pa ubrzo još dvije izmjene.
Olić i Srna IN. Jedina moguća strategija tada. Idemo dati gol. I počeli smo konačno igrati. Svaki put počnemo igrati kad gori pod petama.

A jesmo kampanjci!. Stvorili smo par gužvi ali tko...nisu naši napadači.
Ljudi koji ma je glavni zadatak prijetiti protivničkim vratima nisu bili ti koji su zabijali. Naša dva gola zabili su Kovač i Tudor.
Nisu oni napadači. Pršo se pleo u pokušajima solo driblinga, Šokota je imao tupu oštricu na kopačkama s mlitavim šutom i malo prilika za udarac.
A obadva su napadača stajala «iza lopte». Nisu se dovoljno nudili a i onaj Tery je dosta zaslužan za to.

I onda krah. Lampard se šeta našom obranom, svi nešto čekali da dođu do do našeg šesnaesterca, malo prešaltavanja s desne na lijevu nogu i udarac pokraj Butine bio je jasan znak da tu više nade nema.
Poslije smo se do kraja otvorili i riskirali da je prilike za njihov kontranapad bilo dovoljno što je i rezultiralo bijegom Rooneya koji je na putu postati najboljim strijelcom prvenstva.

Nismo totalno plačući otišli doma. Jedan remi koji smo trebali riješiti u našu korist, drugi remi koji smo apsolutno trebali riješti u našu korist, i treća zaslužena pušiona koja je naša očekivanje svela u realne okvire.
Sad će biti malo mira s nogometom. Bla, bla, bla...

- 10:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

20.06.2004., nedjelja

Laganini

Veli poznanik u «bazi» za šankom popodne «tko je stvorio nedjelju ?».
Nemam pojma ali dobro da postoji.
A gle, drugi tjedan same rupe u radnom rasporedu.
Dva praznika . Opet će radni narod spajati slobodne dane iz prošle godine i slično.

Prvo efekt Severina na početku mjeseca, pa sad ovi praznici na kraju tjedna...

Nije da se tome tolko radujem al' dobro. Bacam se u easy going mod. Mislim da sam to i zaslužio. Dabome da sam zaslužio.

Par mjeseca ubitačnih .
Poslić u školi će mirovati do daljnjeg . Nikoga nisam poslao na popravni :, a bome nesmijem ni reći koja je najmanja ocjena koju sam dodjelio kao zaključnu ocjenu.
Zato ću drugi tjedan itekako biti lojalan mom d.o.o-u , kak se razme. A i blog je postao smirenije mjesto jer više ne želim ( a niti imam vremena ) ovdje izigravati klauna i pojašnjavati stvari .
Ljudi su oko blogova sve već shvatili . Mi u Hrvatskoj možda imamo najbrže rastuću blogosferu, onako , metastaziralo je to, usprkos nesavršenostima, u ova skoro dva mjeseca ...prilično.

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vudreno levom !

Listam danas novine uz kavu u «bazi» i pročitam statistiku koja se odnosi na broj golova koji su zabili igrači lijevom nogom na dosadašnjim utakmicama Euro prvenstva u Portugalu. Heroji koje reprezentacije zabili su najviše golova ljevicom ?
Naši.
Rapajić i Pršo . Iza toga nekoliko reprezentacija ima po jednog igrača koji su dali lijevom gol.
By the way, meni je to zanimljivo jer i ja pucam ljevicom .

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.06.2004., petak

Lopta

Adidas Roteiro - sluzbena lopta Eura 2004 Na svakoj se utakmici EURA 2004 vidi. Lopta je dobro brandirani proizvod Adidasa. Iako, opticki bas ne lezi kad se vrti. Imas osjećaj kad ide prema tebi kao da "ide od tebe".
Ova je bijela s plavom crtom. Uslikao sam je pokraj svoje sjene :))
Kopiju naime !
Mene nostalgija uvijek puca za onim crno bijelim loptama kojima se igralo 80-tih.
Najmanje sam imao želje igrati s onim narančastima po zimskim uvjetima.
Ma bilo je bitno imati loptu, nije se gledalo u zube. Bitno je bilo da je okruglo.
- 19:32 - Komentari (2) - Isprintaj - #

14.06.2004., ponedjeljak

Svečano u nevidljivost

Idem zapjevat neku narodnu za rastanak...
Maknut ću se sa cool liste jer mislim da nema potrebe da se nalazim na ikakvim listama. Ima tako dobrog sadržaja na mnogim drugim blogovima , toliko frekventnijih postova od mojih da nema smisla da se moj blog tamo vrti. Ionak dođe do igre "pokvarenog telefona ".
Od dana današnjeg ne želim da mi se blog vidi ni na fresh listi kad je updejtan.
Stupa na snagu uskoro. U potpisu načrčkano : žljabižljabiduu.

- 18:32 - Komentari (8) - Isprintaj - #

12.06.2004., subota

Po prstima

Je.
Neki su ljudi zlobni. Bezbroj puta se uvjerim u to. Lakše je biti dio problema nego rješenja. Hal je imao članak o tome nedavno (25.05.04). Al' nema veze. To tak mora biti.
Ne pazite li, lako se možete uloviti u zamku čarobnog kruga netrpeljivosti gdje ćete na zlobu odgovoriti zlobom, naravno plus kamate. Koji je smisao toga? Nikakav. Besmisao...


- 14:30 - Komentari (6) - Isprintaj - #

10.06.2004., četvrtak

Digitalni gruntovčan

Branko je bil u svatovima u susjednom selu i priča u dva dijela kak je to sve teklo. Ja sam neopisivno happy kad vidim da je blog.hr omogućil takvom jednom talentu da se njegov glas čuje.

Da je Krešo Golik živ i da ide raditi Gruntovčane u digitalnom dobu Branko bi mu bio prvi asistent za pisanje scenarija.
A veli Brankec :
to je jena mala prikolica kaj se inače svinje prevoze vu njoj al dok se opere šlaufom čist dobro zgledi i moreju se i ljudi v njoj prepeljati i sakaj drugo.

i nizem ga mogel zauztaviti ritnol je tarabe drvene od babe frčkove tak kaj su se razteple a mi trk jerbo je to jako puklo. ak to baba dozna ko je to napravil bogme bi mogli fezt najebati. al valjda nebu

- 00:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2004., srijeda

Kolekcija besplatnog

Hot blog.
Koliko tu ima besplatnih programa za skinut. Fiju briju ! Čovjek si je dao truda. I redovito puni sadržaj. Čista korist za sve.
- 23:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Balavci ?

Mislim , ne kužim ! Gle što Ličina piše u poslovnom magazinu Dnevnik o trendu blogova u Hrvatskoj. I on se uhvatio za ono istraživanje Perseusa i spominje tinejđere.

I zaključak se nameće da su "blogovi stvar tinejđera koji time vrše neku terapiju ". I to piše u jednom magazinu čija publika su poslovni ljudi.

Još jedno površno čačkanje po blogovima na ime zadatka, što li ?
A miša mu, dobro onda. Zvat ćemo Haramiju da dođe i na blog.hr :))
Jer kako onda objasniti činjenicu da se u Dnevniku , poslovnom magazinu, ne spominje uloga blogova u tvrtkama :.

At Verizon, Paul Perry, a director in the company's eServices division, started a blog to keep up with news about competitors. Using a news aggregator, a popular blog-world tool that grabs and assembles syndicated "feeds" of content from Web sites and other blogs, people in his group can quickly post news they find on those feeds to the internal blog. DaimlerChrysler employs Web log software at a few of its U.S. plants; managers discuss problems and keep a record of their solutions. And American Airlines, where only 20% of the company's highly mobile workforce has corporate email, is considering blogs as a way to give employees more channels to management.


Niti riječi nema o tvrtkama koje koriste na ovaj ili onaj način blogove u kombinaciji sa RSS tehnologijom za internu ili eksternu komunikaciju kompanija.

Macromedia, Microsoft, Walt Disney, Amazon...Svi su oni na neki način ušli u svijet blogova i njihovi zaposlenici imaju blogove koji im omogućavaju fokusirani timski radi i rad na projektima , komunikaciju sa svojim korisnicima i klijentima.

No, kužim da je za sada u RH limitirajući odjek s blogovima i da je još sve u fazi eksperimentiranja . Ljudi nisu upoznati s mogućnostim blogova, RSS sindikacije sadržaja kao prirodne nadopune blogovima koji sve to skupa čine alat suradnje i komunikacije a ne pukog dnevničenja, pa imaginacija malo šteka. I neće svi imati uspijeha s tim eksperimentacijama, ali treba vrijeme...

A do onda smo i mi s bradama samo tinejđeri .




- 22:51 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Filmčina od 15 sekundi

Zvuči malo nevjerovatno. Natjecanje u snimanju kratkih 15-minutnih filmova koje organizira Nokia sa nekakvim nezavisnim ( UK ) filmašima. Filmčine moraju biti dizajnirani za prikazivanje na mobilnim uređajima.

Svi koji imaju nekakvu digitalnu opremu za snimanje mogu u tome sudjelovati. Vele da je 31. kolovoz deadline za Nokia Shorts.
Zbilja, kad se bolje čovjek zapita što snimiti u 15 sekundi a da to bude kreativno i "ono nešto" ?
Ne bi htio biti u koži žiriju. Treba izabrati 10 finalista od hrpetine filmčina koje pristignu.

A da, pa traju samo 15 minuta, ima vremena i za roštilj :))
Možda i ja bacim sutra koji kratki klip na digitalcu...

E, a najsmješnija mi je ova priča oko nagrada. Nagrađeni će dobiti...priliku za snimiti još jedan kratki film ! Pa malo duži s profi ekipom i kratke tečajeve :))
Sve kratko !
- 22:07 - Komentari (4) - Isprintaj - #

08.06.2004., utorak

Crna mrlja

Ta priča oko nafte je malke zajebana. Potraga za krepanim dinosaurusima. Puno razmimoilaženja o tom problemu "peak oil". Kad će doći , te kako će nas udariti. "Kada" je ključno pitanje.

Svi su sada , od analiticusa do špekulanata , u fazi pametovanja. Jučer je čak i kolumnist New York Timesa pisao o tome. A najdojmljiviji mi je članak u današnjem BBC News članku od dopisnika iz Berlina koji je prisustvovao na zatvorenoj Peak oil konferenciji.
Riječi i izjave koje je tamo čuo malke su ga zaprepastile.
- 21:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

GMAIL korpa

Prije stanovitoga vremena, tamo negdje daleko u "udaljenom" prostranstvu, pisao sam o dojmovima korištenja GMAIL-a. DAX piše o tome puno opširnije.
Google je najavio taj web bazirani mail prije nekih dva mjeseca. Nije još otvoren za sve već se širi preko pozivnica.
A na Dax blogu može se pročitati njegova recenzija GMAIL-a.
- 21:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bušman

Ovo miriši na naftni biznis. Bushman on the blog.

Autor bloga očito radi za neku naftnu kompaniju ili konzultantsku kuću a bome možda i za privatnu vojsku :))
Uglavno, blogira iz Nigerije. U Nigeriji se nogomet ne gleda po domovima neg' je birtija must.
Bushman blog.
Nogomet se u Nigeriji ne gleda doma, nego u baru. Tu je atmosfera nevjerovatna a prednost je sto se za razliku od stadiona, tu napijaju i prije utakmice a dolijevaju tjekom. Kad bi me zvali na utakmicu subotom u 11 ujutro, znao sam da to pocinje oko 4-5 popodne i da onih 5-6 sati sluzi za “zagrijavanje”.

- 20:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Revolt radnika na blogu

Kažu radnici neke šećerane preko u susjednoj nam državi ( SiCG ) da su potaknuti dešavanjem u tvornici odlučili otvoriti blog gdje pišu o revoltu među radnicima i o nastojanjima vršenja pritiska na rukovodeći kadar.

Šećerana se zove Bac a radnici u zadnjem postu na blogu izvještavaju da su trebali održati sastanak sa g.Purarom iz MK Komerca...ali su gospoda kasnila 45 minuta.
- 20:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Portugalske novosti

Polako se zagrijavam za ono što dolazi za par dana. Noooogooomet. Vidio sam jedan blog znakovitog naziva "Portugalske novosti ".
I obecava :))
Može se pročitati fantastičan vju sa gosponom Ottom .
Portugalske novosti prenose :
Što je s Mornarom, zašto ga nema u ekipi?
Eto ga, sad je trenutno u Sidney-u, utovaruju soju, trebao bi stići brodom taman za polufinale!
Kojom ćete taktikom na Švicarce?
Igrat ću sicilijansko otvaranje, s ciljem da skakač zamjeni lovca!
Ali to je šah!
Ne, to je šah-mat!
Bojite li se Beckhama?
Da, da, ima ih sve više... otkrit ću vam jednu tajnu… Sanjao sam da igramo polufinale europskog prvenstva sa Somalijom, i pri rezultatu 2:2 pukne prečka, a u produžecima Effenberg zabije za Hrvatsku!

- 20:21 - Komentari (2) - Isprintaj - #

07.06.2004., ponedjeljak

Posipavanje pepelom

Trebalo se odmoriti ovih dana. E da bar jesam ! Malo odlazak u brda, pa spuštanje uz Dravu...Nedovoljno.

Daleko od radijacije monitora. Deformacija i oscilacija.
I onda mu se ponovno vraćaš. Zli internet. Zli blogovi.
Više nema potrebe puno trabunjati o blogovima. Tko hoće nek izvoli.
Mogu ja , mogu ja, mogu ja....

I hoću. Ali u manjim dozama.

Zapravo, vrijeme je da se nazad moj blog pretvori u web bilježnicu za internu upotrebu sa tendencijom dozvoljenog prepisivanja od strane nepoznatog promatrača koji će se navirivati iza vrata.
Češće nego dosada, još češće nego ćešćije da bude ćesto kolko ja ćesto trebam.
Trebalo je sve to izbalansirati.

Previše sam uloga igrao zadnjih mjeseci. Nekoliko puta bilo je burno out efekata.
Pitali su me '' striček, kaj ti zapravo radiš ? ''. ''Gdje to točno misliš'', bio bi moj odgovor. Nekoliko puta. Don't ask !

Nekoliko stvari radim. Previše stvari. Više tako neću. Ali zapravo volim. Da, volim, a sve je tada lakše.
Nisu bili blesavi oni koji su govorili da čovjek ponekad ima '' veće oči nego rit ''.
Na ovom blogu sam postao preslužben. Postao sam neki jebeni glasnogovornik što ne želim. Sačuvaj bože vizionar ili guru a kamoli Majka Tereza . Gubim svoj iskonski glas. Pas mater !

Vraćam se na staro.

Usisaj si web u news čitač i dovedi šlag i jagode, može i čipi čips i otvori svoj desktop blog editor i masakriraj riječi. Izvrni ideje naopačke. Objasni što je autor htio reći.
Stavi link i dalje ko ga jebe. Kad ti link zatreba naći češ ga.
E tak !
Ocjene sam zaključio, svi su izašli sretni, dolaznu poštu sam urudžbirao, a blog post sam konačno smogao snage napisati.




- 21:08 - Komentari (3) - Isprintaj - #