Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dalibor

Marketing

Zavjetrina

Zar nije to super?
Gledam malo statistiku posjeta i odkada sam se svjesno sakrio u "blogju rupu" ( maknuo s Cool liste ) posjetitelja je sve manje. Vrlo malo. Prosjek dnevno 20. Od čega sam ja najčeći :))


A dok smo počinjali isfuravati BLOG.HR na sva zvona bilo je dnevno jedno vrijeme čak više od 600 posjeta ( kad je link s tematikom blogiranja bio na monitor.hr strani ).

Stari postovi na koje sam ponosan:

Tjedan indoktrinacije

Blogovina se rodila

Statistika posjeta

Permalink

I paše mi ta mirnoća. Paše mi zavjetrina. Blogirao sam dvije i pol godine u totalnoj zavjetrini.
I to je dobro, jer se okružiš ljudima iz tih razcjepkanih komadića web koji nisu na nikakvim listama kakve ima BLOG.HR, taj faktor listi je ponekad varljiv i naporan. Zapravo, koliko god ja poznam vani blogosferu i hostane blog alate ne sjecam se da i jedan ima tako velike blog liste gdje se korisnici mogu lako pronalaziti, niti imaju opsirne indekse. Imas Google, fućkaš indeks. Da, zbilja !

Baš smo razgovarali da sam ja sakupio na starom blogu učitavanja za dvije i pol godine koliko je u početku ovako community oriented blogiranja trebalo nekim sa cool liste dva tjedna.

Ispočetka sam pisao ono što sam osjećao da treba reći ljudima koji se prvi put susreću sa tom vrstom online egzibicionizma, jer jebiga, želio sam podjeliti svoja iskustva i skrenut pažnju na praksu kak se to radilo vani. Ništa manje, ništa više.

I onda je ispalo da ja pišem samo blog o blogovima. A dosadno je to. A i umoran sam bio. Pa prezaposlen bio, jer radim u firmi, radim u školi i plus dio slobodnog vremena na BLOG.HR-u.

Tražiš svoj glas iz dana u dan, ali ponekad nejde. I odjednom se uplašiš svih tih silnih ljudi. Da, uplašiš se . Publikofobija, valjda, što li !
Kraljevićmarkofobija :))
Nije lako kad se moraš igrat "pokvarenog telefona" a trabunjat i kad nemaš što za reći. Meni je navika da šutim kad nemam što za reći.

Zanima me fenomen blogova jer ga pratim na svojoj koži dosta dugo. Testirao sam neke ino alate za izradu blogova. Kompiliram u glavi kako napraviti BLOG.HR još boljim ( ne da mi vrag mira, a i mnoge primjedbe korisnika su skroz valjane )
Sastavljam , kompiliram smislenu funkcionalnost ( s kojom ni približno neće svatko biti zadovoljan ) blog.hr ( iako ima netko drugi koji o tome ima više vremena misliti ali kad sam u istoj kaši :)) kojem je velikim dijelom udahnu život Dario Markuš kroz naša brainstorming ( kasnije dolazi Monitorova velika požrtvovnost i podmetanje leđa kao i Hrvojev tehno trud i Anderlonova hrabrost za prihvaćanje Dariovih ideja) konstanta dogovaranja mailom, what works, what not, što je potrebno, što nije, što dodati, što oduzeti.
I većina toga posla pala je naleđa tzv. "zagrebačke osovine" ;) .

Balansirati među svim tim kompromisima da bi BLOG.HR u prvom ( !!!!) redu zadovoljio prosječnog korisnika interneta bez poznavanje HTML-a , điđi miđi funkcija browsera , hostinga i slično.

I zato mislim da još ništa nisam rekao o tako slabo poznatoj sindikaciji web sadrzaja pomoću RSS i ATOM formata...Ništa o servisima koji čine inozemnu blogosferu tako utjecajnim dijelom weba.
Ima vremena.
Prsti na gotovs.
I nakon kratke buke na hladnoj listi vratit ću se u svoj ćošak :))


Post je objavljen 23.06.2004. u 20:04 sati.