CROMETEO FOTO GALERIJA
Klikni


Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

Naručba vremenske prognoze!

CROMETEO

06.04.2006., četvrtak

PROGNOZE NA NORVEŠKOJ TELEVIZIJI (by KUTINA)

Princip prognoziranja je dosta sličan kao i ovaj u Hrvatskoj. Imaju, naravno, profesionalnog meteorologa kojem prvo stoji karta Europe i u kratko kaže što se događa na kontinentu,s tim što prvo imaju satelitsku snimku, koja je pozicionirana malo sjevernije nego kod nas,tak da se vide i svi sjeverni dijelovi, uključujući i Island (koji se kod nas ne vidi) , zatim dolazi karta sa sličicama, onda se pokazaju temperaturne karte, koje mijenjaju boje zato što se pokazuju minimalne i maksimalne temperature (boje su klasične plavo-hladna i crveno-vruće). Poslije toga pokazuje se samo karta Norveške isto prvo idu sličice, s tim da imaju par sličica koje kod nas ne postoje,recimo najčešće se po zimi od sredine zemlje pa prema sjeveru javlja znak sunca preko kojeg je povučena crna crta,to izgleda ovako -> (to znači da bi bilo sunčano, ali pošto trenutno traje polarna noć neće vidjet sunca), onda imaju detaljan prikaz po regijama (nordland,finmark,troms,...) isto sličice i temperature.
Na kraju još imaju posebnu prognozu za Svalbardsko otočje.
A nakon te prognoze za sutra,imaju prognozu za naredna 4 dana,a 3 kao kod nas, s tim što imaju kao dijagram za temperature,imaju linije u grafu.
I na samom kraju još prognoza za planinska područja,s tim što imaju puno detaljniju prognozu vezano za skijališta,ledenjake(koju mi općenito nemamo),i naravno na kraju odjava,a sve ukupno kratko traje,maksimalno 5 minuta.

- 00:19 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

DOBRODOŠLI!
...na blog o čarima vremena, meteorologiji i svemu vezanom uz tu temu. Ukoliko imate zanimljivost koju želite objaviti pošaljite je na e-mail: crometeo@yahoo.com
VRIJEME
EUMETSAT
Klikni


MUNJE U EUROPI
Klikni


TEMPERATURE SUTRA
Klikni


ITA RADAR
Klikni


ARSO RADAR
Klikni


DHMZ RADAR
Klikni