CRNI SOKOLOVI

utorak, 04.10.2005.

ISTINA BOLI,PA I NAS

U VEZI OVA DVA DOLJE NAVEDENA TEKSTA ZASIGURNO ĆE BITI TRZAVICA IZMEĐU BRAĆE SOKOLOVA,IPAK ZNAM DA SAM VEĆ UNAPRIJED IZGUBIO.SVE ŠTO JE DOLJE NAVEDENO TOČNO JE,NO OVAKVE TUŽNE ISTINE JOŠ ĆE NAS VIŠE PODJELJIVATI,S DRUGE STRANE SVAKI HRVAT TREBA ZNATI ISTINU,MA KAKO ONA TEŠKA BILA.JA BI SEBE MOGAO SVRSTATI U TVRDO LINIJAŠE PO OVOM PITANJU…IPAK NE MOGU PORICATI ISTINU…ZA VRIJEME VLADAVINE FRANJE TUĐMANA ČINJENE SU NEPRAVDE.MOJE JE MIŠLJENJE DA SU PRIPADNICI HOS-a IPAK «ZABORAVILI» TA ZBIVANJA,TE SE NAKON «ZABRANE» HOS-a PRIKLJUČILI BORBI ZA DOMOVINU NA STRANI HV-a,ZNG itd.MOŽDA BI BILO BOLJE DA NAM TU SITUACIJU PROKOMENTIRA NEKI BIVŠI PRIPADNIK HOS-a,JER IPAK SU ONI VELIK TERET PRENJELI NA SVOJIM LEĐIMA OD VUKOVARA PA DO BOSNE.SMATRAM DA JE SRAMOTNO TO ŠTO SE O HOS-u DANAS ZNA MALO ILI GOTOVO NIŠTA.OVAJ NAROD NJIMA DUGUJE VELIKU ZAHVALNOST,A ONI KOJI SU RUŠILI TU VOJNU FORMACIJU DUGUJU U NAJMANJU RUKU ISPRIKU.


NAPISAO:
CRNI SOKOL
- 22:32 - Komentari (39) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.10.2005.

Temeljna nacela HSP-a

OSNOVNE POLAZIŠNE VRIJEDNOSTI

(izvadci iz Temeljnih načela HSP)




Neprihvatljiva je bilo kakva državna zajednica s drugim državama ili narodima dok o tome neposrednim glasovanjem ne odluči hrvatski narod.

Hrvatski narod ne obvezuju nikakvi državnopravni ugovori koji su protivni njegovom temeljnom pravu na postojanje potpuno samostalne i nezavisne države.

Svako priznavanje državotvornih prava u hrvatskoj državi bilo kojim drugim etničkim skupinama posve je protivno interesima hrvatskog naroda i hrvatske države.

Položaj i prava čovjeka su istinska mjerila vrijednosti društvenog uređenja. Zato prava čovjeka moraju biti u samim temeljima poretka. Prava i slobode svake osobe mogu biti ograničene samo zakonom.

Ograničenja građanskih sloboda mogu se utvrditi isključivo u cilju poštivanja sloboda drugih osoba i čuvanja sloboda zasnovanih na zaštiti čudoređa i javnog poretka.

HSP promiče dostojanstvo i ugled žene, te se zalaže za osiguranje njenog ravnopravnog sudjelovanja u društvenom, političkom i gospodarskom životu.

HSP se zalaže za zaštitu života od začeća do naravne smrti.

HSP se zalaže za osiguranje mirovine svim hrvatskim državljanima nesposobnim za daljnji rad, te za osiguranje materijalne i moralne pomoći svim žrtvama represije.

HSP se zalaže za povrat nepravedno i neopravdano otuđene i otete imovine.

HSP se zalaže za zaštitu prirode od uništenja i zagađenja i za očuvanje životne ravnoteže u prirodi.

HSP se zalaže za zaštitu hrvatske kulturne baštine i potiče uključivanje tradicionalnih vrijednosti hrvatske uljudbe u svakodnevni život.

HSP se zalaže za izgradnju modernog školskog i odgojnog sustava, oslobođenog svih političkih i ideoloških utjecaja.



(uzeto sa-http://www.hsp.hr/osnovno/hsp_nacela.htm)
- 07:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Paradzik

Ante Paradžik bio je politički angažiran u Hrvatskom proljeću kada je na dužnosti predsjednika Saveza studenata Hrvatske predstavljao demokratsku i reformističku Hrvatsku nasuprot Titovom jugo-boljševičkom režimu i znatnim dijelom hrvatskih komunista koji su nakon Karađorđeva 1971. na cjedilu ostavili svoje partijske drugove u Zagrebu, hrvatsko radništvo, studente i Maticu Hrvatsku.

Dok se dr Savka Dabčević Kučar pred beogradskim diktatorom posipala pepelom, studentski prvak Paradžik odveden je nakon političkog sudskog procesa na višegodišnju robiju. Inkriminacija Titovog režima: hrvatsko domoljublje. Do kraja jugo-komunističkog režima 1991. još je nekoliko puta osuđivan i zatvaran. U zoru hrvatskog višestranačja godine 1990. opredjeljuje se kao pravaš, dok se njegov kum Dražen Budiša, predsjednik Saveza studenata Zagreba 1971. godine, opredjeljuje za ideologiju anacionalnog liberalizma.

Još jednom će se Budiša odreći svog prijatelja, kuma i suborca iz uzničkih dana jugo-komunizma, kada se na Paradžikovom pogrebu zakleo da će tragati za istinom o njegovom ubojstvu. Istina, koju Budiša prešućuje, ukazuje na tragediju hrvatskog naroda kojega je sin ubijen od hrvatske ruke. Inkriminacija Tuđmanovog režima: hrvatsko domoljublje.

U Hrvatskoj, nakon Tuđmanove likvidacije dopredsjednika HSP-a i mojeg najbližeg suradnika, ništa nije krenulo na bolje. Vrh KOS-a JNA zahtjevao je od Tuđmana da zaustavi snage hrvatskog otpora velikosrpskoj agresiji i prvi hrvatski predsjednik nije tada ni prvi niti jedini put izvršavao strane naloge, iako je na Cvjetnu nedjelju 1990. na Trgu Francuske Republike obećao Hrvatima da neće slušati ni Beograd, ni Washington ni Moskvu.

Odmah sutradan po uklanjanju načelnika “paravojnih snaga”, kako je Beograd predbacivao Tuđmanu, hrvatska Vlada utanačila je s agresorom primirje, mjesec i pol pred pad Vukovara. Šest mjeseci prije ovog atentata, Tuđman u Tikvešu postiže konačni dogovor s Miloševićem o podjeli Bosne i Hercegovine. Ante Paradžik, rodom iz zemlje koja se u Tikvešu dijelila, Bosne i Hercegovine, bio je isuviše veliki trn u oku i Dedinju i Pantovčaku.

Danas, 11 godina nakon Paradžikovog ubojstva, možemo ustvrditi da pored Oca domovine Ante Starčevića ubijeni Bruno Bušić (1977.) i Ante Paradžik na hrvatskoj političkoj sceni pod konac dvadesetog stoljeća, predstavljaju istinsku pravašku vertikalu, uz duboko poštovanje svim hrvatskim braniteljima, od, u atentatu ubijenog generala Blaža Kraljevića (1992.), do tisuća i tisuća junaka hrvatskog rata za nezavisnost i slobodu 1991-1995. godine iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Paradžik je bio čovjek hrvatske slobode i demokracije, i nećemo biti mirni dokle god zavjera o ovom naređenom zločinu ne bude do kraja razotkrivena.


21. rujna 2002. navršava se jedanaest godina od atentata na dopredsjednika Hrvatske stranke prava ANTE PARADŽIKA, ratnog načelnika Hrvatskih obrambenih snaga – HOS-a

Hvala...
- 07:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Paraga

Image Hosted by ImageShack.us
Dobroslav Paraga rođen je 9. prosinca 1960. godine u Zagrebu. Osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Zagrebu, gdje upisuje studij prava i laičke teologije. Godine 1980. uhapšen je zbog potpisivanja peticije za amnestiju političkih zatvorenika, te osuđen na četiri godine zatvora. Kaznu je odslužio u Lepoglavi i na Golom otoku, gdje prolazi sve vidove torture komunisičke policije. Na odsluženje vojnog roka u kninski garnizon otišao je 13. veljače 1986., na dan kada je Andrija Artuković izručen Jugoslaviji. Iz JNA, gdje je služio u kaznenoj jedinici, pušten je 14. svibnja, dan nakon što je Andrija Artuković osuđen.

Njegovog najboljeg prijatelja Ernesta Brajdera UDBA je likvidirala bacivši ga kroz prozor na četvrtom katu zgrade u Novom Zagrebu. U novinama se tada pojavljuje naslov Skočili ga kroz prozor. Godine 1986. Paraga podnosi tužbu protiv SFRJ zbog mučenja i zlostavljanja u zatvoru. Paraginu je tužbu pod nos stavio američki državni sekretar George Shultz kada SFRJ nije htjela izručiti jednog od otmičara s broda Achile Lauro. O monitiranim procesima i političkim zatvorenicima Paraga počinje pisati u slovenskoj Novoj reviji, a potom i u ljubljanskoj Mladini. Uskoro odlazi u Ljubljanu, gdje ga dočekuje poziv njemačkog predsjednika Richarda von Weiszeckera da posjeti Njemačku, na osnovu čega su mu Slovenci izdali pasoš.

Osim u Njemačkoj, Paraga denuncira domovinu i u Švedskoj, Sjedinjenim Državama, Kanadi, Austriji i drugim zemljama. U Torontu organizira i protujugoslavenske demonstracije. Godine 1989. u američkom Kongresu ishodi Rezoluciju broj 169 američkog Senata kojom se traži bezuvjetna amnestija političkih zatvorenika u SFRJ i slobodno udruživanje građana. U veljači 1990. godine obnavlja Hrvatsku stranku prava (HSP), a iste godine prima ga Vaclav Havel. Franjo Tuđman poziva HSP da uđe u Hrvatski demokratski blok protiv Koalicije narodnog sporazuma, a u Paraginom odsustvu Paraždik uvodi HSP u blok. Početkom rata Paraga osniva HOS (Hrvatske obrambene snage), čiji se pripadnici u crnim odorama bore u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. No, ne zaustavljaju se samo na tome pa tako HOS ulazi u prostorije na Starčevićevom trgu, ispred kojih postavljaju top. Nakon pada Vukovara Dobroslav Paraga, Ante Prkačin i zapovjednik obrane Vukovara Mile Dedaković Jastreb optuženi su i uhapšeni zbog terorizma i rušenja demokratski izbrane vlasti.

Kada je ubijen Ante Paradžik Paraga slučajno izbjegava smrt, odustavši od putovanja u posljednji trenutak. Tada je organizirana i velika policijska racija u prostorijama Hrvatske stranke prava, gdje su pronađene velike količine oružja i municije. Uskoro dolazi do raskola u stranci između njegove i frakcije Ante Đapića, a Ministarstvo uprave presuđuje kako pravo na naziv stranke ima Anto Đapić. Paraga svoju frakciju preimenuje u Hrvatska stranka prava 1861. Krajem 1997. Međunarodnom sudu za ratne zločine na području bivše Jugoslavije u Haagu podnosi prijavu protiv tadašnjeg predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana, ministra obrane Gojka Šuška i još nekolicine osoba iz državnog i vojnog vrha zbog podjele Bosne (pripremali, organizirali i izveli agresiju na susjednu BiH...), političkih ubojstava i drugih nepodopština. Stoga se našao na meti "državotvornih" medija zbog izdaje domovine, a Državno odvjetništvo optužilo ga je da je kaznenom prijavom i njenim objavljivanjem počinio kazneno djelo širenja lažnih vijesti. I pred istražnim sucem Paraga je ostao kod svojih tvrdnji. U rujnu 2000. podnosi kaznene prijave protiv Vice Vukojevića, Smiljka Sokola i Hrvoja Šarinića. No, to nije kraj niza: otkako je nezavisne Republike Hrvatske Paraga je, do sada, podnio oko 20 kaznenih prijava.

Dobroslav Paraga tvrdi kako ne posjeduje nikakve dionice, da je profesionalni političar i da zajedno s dvije sestre i bratom posjeduje u Zagrebu mnoge nacionalizirane nekretnine. Oženjen je suprugom Nevenkom za koju kruži nepotvrđena priča da je u dalekom srodstvu s Ivićem Pašalićem.
- 07:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 24.09.2005.

AKO TREBA AKO ZEMLJA ZOVE...

OPET SE POKAZALO TKO RADI LINČ NA HRVATE.NEDAVNE IZJAVE CARLE DEL PONTE SMIJEŠNE SU SAME PO SEBI.KAO PRVO:AKO CARLA IMA DOKAZE O GOTOVINI ZAŠTO GA NE UHVATI KAD JOJ JE SVE NA RASPOLAGANJU?DRUGO:ZAR BI,DA JE RIJEČ O ISTINI,TI PODATKI DOŠLI DO JAVNOSTI?NIKADA!!!PREMA TOME JASNO JE DA HAG BLEFIRA.IZGLEDA DA HAG GUBI ŽIVCE,GENERALA GOTOVINE NEMA,A HAGU ISTJEĆE VRIJEME JER SE TAJ PAKAO ZATVARA ZA DVIJE GODINE.UZA SVE TO FRATRI SU SE JOŠ JEDNOM POKAZALI KAO ZAGOVORNICI I ČUVARI SVETINJA,PORUČIVŠI KRVNIKU «RADO BISMO SKRIVALI GOTOVINU».PA IPAK VLAST I DALJE SRLJA PREMA EUROPSKOJ UNIJI,ORGANIZACIJI KOJA SE PO MNOGO ČEMU NE POKLAPA S NAČELIMA KOJA SU SE STVARALA SA STVARANJEM OVE DRŽAVE.FRANJO TUĐMAN,ANTE GOTOVINA,GOJKO ŠUŠAK TE MNOGI DRUGI SU OUT,NO POREMEĆENI UMOVI POPUT MARILYNA MANSONA SU IN.NA NAS MLADE DOMOLJUBE NEPRESTANO SE NEGATIVNO UKAZUJE,PA ČAK PRIVODI,ISPITUJE ITD. DOK ČOPORI ANARHISTA,PANKERA I DRUGIH IDEALISTA PROPASTI IMAJU ODRJEŠENE RUKE.PONOVIT ĆE SE 41.,91. NO PITANJE JE DAL ĆE BITI OVAKVIH KAO MI DA STANU NA PRVU CRTU.JEDNO JE SIGURNO EUROPA NAM NIJE POMOGLA NI PROTIV TURAKA,NI PROTIV SRBA NEĆE NI PROTIV ONIH KOJI DOLAZE SUTRA…AKO ONI SAMI NE BUDU TI KOJI ĆE DOĆI SUTRA…


CRNI SOKOL
ZA DOM SPREMNI!!!
- 15:26 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 14.09.2005.

HRVATSKA ONIMA KOJI JE ŠTUJU

DUGO NISMO NIŠTA OBJAVILI ALI TO NE ZNAČI DA SMO PROMIJENILI NAŠA
STAJALIŠTA. ŽELJELI BISMO SE ZAHVALITI SVIMA KOJI NAS PODRŽAVAJU,ALI
TAKOĐER KAZATI ONIMA KOJI NAS GRDE,MRZE,PSUJU I PROVOCIRAJU NA DRUGE
NAČINE KOJI IH OBILJEŽAVAJU,DA SU DOMOLJUBI OVE ZEMLJE SRUŠILI I VEČE NEPRIJATELJE OD KRDA ANARHISTA,BRADATIH ČETNIKA I SVEG DRUGOG IZRODA KOJI ZBOG BOŽJE POPUSTLJIVOSTI KROČI OVOM SVETOM ZEMLJOM.
NAŠI SU PRECI BILI SPREMNI ZA SVOJE NEKADA,A MI SMO DANAS,SUTRA PA DO SVOJE SMRTI.ZA RAZLIKU OD NJIH MI SMO ŽIVOTE SPREMNI POLOŽITI ZA DOMOVINU,IZA NAS STOJI SLAVNA HRVATSKA POVIJEST A PRED NAMA NEIZVJESNA BUDUĆNOST KOJA NAM JE IZAZOV KOJEG SE NI JEDAN ISTINSKI DOMOLJUB,PATRIOT,NACIONALIST,USTAŠA…KAKO GOD HOČETE,NE BOJI.MI SVOJ PUT NE MJENJAMO A SPREMNI SMO ODGOVORITI SVAKOM TKO NA NAS DIGNE SVOJE PRLJAVE RUKE ILI POVISI GLAS.BOG I DOMOVINA TEMELJI SU NAŠIH ŽIVOTA,NEPOKOLEBLJIVI SU VEĆ STOLJEĆIMA,A JOŠ ĆE MNOGA DRŽATI I ODOLJEVATI SVIM PRIJETNJAMA.
MISLIM DA JE PORUKA SVIM NAŠIM PROTIVNICIMA BILA JASNA…MOŽETE ČINITI ŠTO VAS VOLJA ,MISLIM DA JE VRIJEME DA SHVATITE KOLIKO STE JADNI I TRULI KAO DRUŠTVO,NARUČITO ANARHISTI.




10 GODINA OLUJE
KNIN,ČAVOGLAVE


HVALA BOGU I ČLANOVI CRNIH SOKOLOVA BILI SU NAZOČNI OVOM DOGAĐAJU KOJI JE OBILJEŽIO NOVIJU HRVATSKU POVIJEST,KOJA JE NA ŽALOST VRLO STRANA POSLJERATNOJ HRVATSKOJ MLADEŽI.
ZA NAS TO JE BILO HODOČAŠĆE,VALIČANSTVEN DOGAĐAJ KOJI JEDAN HRVAT NIKAKO NEBI SMIO PROPUSTITI.IPAK MORA SE REĆI DA SU TAMOBILI LJUDI KOJIMA TAMO NIJE BILO MIJESTO,KOJI ZA OVU DOMOVINU NISU UČINILI NIŠTA VEĆ PROGONE NJEZINE HEROJE.OVIM PUTEM ZAHVALJUJEMO GENERALU LJUBI ĆESIĆU ROJSU ŠTO NAS JE SRDAČNO POZDRAVIO I PRUŽI NAM PODRŠKU.DOK EUROPA I SVIJET LINČUJU OSLOBODILAČKU AKCIJU,TE NJENOG GENERALA ANTU GOTOVINU U KNINU SE OKUPILO MNOŠTVO VETERANA,BIVŠIH HOSOVACA,TE MLADIH.
NO ZA MOGE TO JE BILA SAMO PREDSTAVA.PREDSTAVA U KOJOJ SU ONI GLUMILI VRLO LOŠE I NEUVJERLJIVO,A NJIHOVU JE GLUMU OCJENILA PUBLIKA,UGLAVNOM NEGATIVNO.TAKO JE GLAVNI GLUMAC(MESIĆ) SVOJU ULOGU LOŠE ODIGRAO A ZATIM POČEO PLJUVATI PO ONOM KOJI JE STVORIO SCENARI PRIJE DESET GODINA(GENERAL GOTOVINA).
ČAVOGLAVE SU MEĐUTIM BILE MIJESTO ISTINSKOG SLAVLJA.DESECI TISUĆA LJUDI POŠLI SU U MALENO MIJESTO DA BI SA SVOJIM DOMAĆINOM,MARKOM PERKOVIĆEM THOMPSONOM,TE NJEGOVIM GOSTIMA PROSLAVILI DAN POBIJEDE.POSEBNO NAS SE DOJMIO GENERAL ROJS KOJI JE IZAŠAO MEĐU PUBLIKU,MEĐU SVOJ NAROD.MNOGI HRVATSKI POLITIČARI U KNINU NISU SE USUDILI IZAČI NA ULICE …ZAPITAJMO SE ZAŠTO.
SVE U SVEMU JEDAN JE DIO HRVATSKOG NARODA ISKAZAO POŠTOVANJE SVIMA PALIMA ZA DOMOVINU.BOG IH BLAGOSLOVIO.





Crni Sokolovi
ZA DOM SPREMNI
- 19:15 - Komentari (8) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.07.2005.

POSTOJI LI IŠTA SVETO

HOČE LI ČOVJEK KOJI JE USPIO OBRANITI DOMOVINU OD AGRESORA USPJETI OBRANITI I SEBE?GLAVAŠ JE DRŽAO ZATVORENA VRATA NAPADAČU,BRANIO LINIJU KOJA JE ČUVALA ZAGREB I SJEVERNU HRVATSKU.DANAS SE NA NJEGA BACAJU OPTUŽBE O UBIJANJU NEDUŽNIH SRPSKIH CIVILA KOJI SU NAVODNO UBIJANI I BACANI U DRAVU.KAO POŠTENI LJUDI NE MOŽEMO REĆI DA ZLOČINA NAD SRBIMA NIJE BILO,NE GOVORIM O ČETNIČKOJ GAMADI VEĆ O LJUDIMA KOJI NISU IMALI VEZE SA SRPSKIM AGRESOROM,A BILI SU KRIVI JEDINO TO ŠTO SU SRBI.ONI KOJI SU TO UČINILI OKALJALI SU SVETI DOMOVINSKI RAT I TREBA IH SANKCIONIRATI,NO MISLIMO DA ZA TO NIJE ODGOVORAN BRANIMIR GLAVAŠ.ZNA SE DA SU U TOKU RATA POSTOJALE MNOGE SKUPINE NA,STRANI HRVATA, KOJE SU VAN NAREĐENJA I NE PO ZAPOVIJEDI NADREĐENIH ČINILE ZLODJELA.

IPAK ČUDNO JE ŠTO SE GLAVAŠA OPTUŽUJE BAŠ SADA KAD GA JE SANADER IZBACIO IZ HDZ-a.ČINI SE DA SE U TOJ STRANCI ČISTI I ONO MALO DESNIČARA ŠTO JE OSTALO.OD RATA JE PROŠLO 10 GODINA,TUĐMANOV HDZ VIŠE NE POSTOJI,NE POSTOJE JUNACI OVOG RATA-PRETVORENI SU U ZLOČINCE KOJI SE MORAJU SKRIVATI OD NAMJEŠTENIKA DRŽAVE ZA KOJU SU SE BORILI,BRANITELJI SU PREŽIVJELI RAT A NE MOGU MIR,UZIMAJU SI ŽIVOTE RAZOČARANI I IZDANI.

KAKVA JE NAŠA BUDUĆNOST U EUROPI ZA KOJU VLADA DAJE ONO NAJVRIJEDNIJE,,NAŠE GENERALE.MOLIM VAS POGLEDAJTE SLIKU SA KNINSKE TVRĐAVE IZ 1995.
ZAPITAJTE SE GDJE SU DANAS TI HRVATSKI VITEZOVI SA SVOJIM VOĐOM(FRANJOM TUĐMANOM).VOĐA JE MRTAV,A VITEZOVI U BJEGU,HAGU,ILI U BOLJEM SLUČAJU OTPUŠTENI IZ VOJSKE.
AKCIJE ZA OSLOBAĐANJE HRVATSKE(BLJESAK I OLUJA)NAZIVAJU SE ZLOČINAČKIMA,S NAMJEROM ETNIČKOG ČIŠĆENJA,A U TOJ LAŽI NAJGLASNIJI SU SRBI.ONI ISTI SRBI KOJI SU NA TIM PODRUČJIMA POKUŠALI STVORITI NEKU SVOJU UMJETNU DRŽAVU,SRBI KOJI SU MASAKRIRALI HRVATE,ZAROBLJIVALI IH I DANIMA MUČILI,MNOGI SU MOLILI DA IH UBIJU NO ONI SU IH DANIMA MALTRETIRALI POLAKO IH UBIJAJUĆI.OD KUD IM PRAVO DA DIŽU SVOJ NEPRIJATELJSKI GLAS I SVOJE KRVAVE RUKE.DANAŠNJI PREDSJEDNIK GOVORI DA SU MILOŠEVIĆ I TUĐMAN JEDNAKI,SVJEDOČI PROTIV GENERALA I IZDAJE DOMOVINU.(I TO SI TI HRVATSKI NARODE IZABRAO).U SABORU GOTOVO DA VIŠE I NE POSATOJI DESNICA,OSIM HSP-a KOJI HVALA BOGU SVE VIŠE JAČA.

U TAKVOM OKRUŽENJU HRVATSKIM JE DOMOLJUBIMA PONEKAD TEŠKO,JER ONI SU DANAS SMETNJA,SMETNJA JER GOVORE ONO ŠTO MNOGIMA KOJI IMAJU VLAST I MOĆ NE ODGOVARA,JER ISTIČU PRAVE VRIJEDNOSTI I ONO ZA ŠTO SE VRIJEDI BORITI I ZA ŠTO SU SE BORILI(VJERA,POŠTENJE,DOMOVINA).MNOGO JE NESLAGANJA I MEĐU NAMA,MNOGO SE PUTA RAZNE SKUPINE PATRIOTA SUKOBLJAVAJU NE SHVAČAJUĆI DA SE BORE ZA ISTO SAMO IZ DRUGAČIJI GLEDIŠTA.JER SVI SMO BRAĆA HRVATI I AKO ŽELIMO OPSTATI MORAMO OSTATI ZAJEDNO ČVRSTO I SLOŽNO.

NA TU ĆU TEMU OPET PONOVITI ISTO:NACISTI SU ČINILI NEOPROSTIVE ZLOČINE,BAŠ KAO I USTAŠE,NE SHVAČAM ZAŠTO SE VELIK BROJ BRAĆE HRVATA OPREDJELJUJE ZA ČLANOVE TE DVIJE OPCIJE,A DA PRI TOM NE GLEDAJU NA MNOGE ČINJENICE KOJE SE NE MOGU POBITI.
ZA NAS JE PRAVA SVETINJA DOMOVINSKI RAT,KOJI JE BIO PRAVEDAN(99%)I DAO NAM DRŽAVU,KOJU NA ŽALOST MNOGI NE POŠTUJU,BAŠ KAO NI NJEGOVE ŽRTVE.
DANAS SU MALADEŽI UZORI ONO KOJI NE PROMIČU ONO ŠTO JE ČOVJEČNO,VEĆ ZARAĐUJU NA NJIHOVOJ NAIVNOSTI.

TEŠKO JE ZAMISLITI ŠTO ĆE BITI ZA 50 GODINA,NO NE POŠALJE LI BOG PRAVOG VOĐU DA PREPORODI NAROD ČEKA NAS NOVO ROPSTVO U SKLOPU EU. I SVE LOŠE ŠTO NAM VEĆ SADA NAMEČE KAPITALIZAM.NESTAT ĆE HRVATSTVA,VJERE,NESTAT ĆE I NAS!!!HOĆEMO LI TO DOPUSTITI,HOĆEMO LI TO OPET DOPUSTITI?????



ZA DOM SPREMNI!! Crni Sokol
- 22:28 - Komentari (14) - Isprintaj - #

srijeda, 20.07.2005.

FRATRI-uvijek uz svoj narod


HVALA NA SVEMU

ČLANOVI CRNIH SOKOLOVA I NA OVAKAV NAČIN ŽELE REĆI HVALA DRAGOM NA FRATRU I GVARDIJANU U JEDNOJ ŽUPI SJEVEROZAPADNE HRVATSKE.U NJEGOVOM DUGOGODIŠNJEM SLUŽENJU NA OVOM DIJELU LIJEPE NAŠE BIO JE PUTOKAZ PREMA ONOM ŠTO JE PRAVO.POTICAO NAS JE I BODRIO DA USTRAJEMO U SVOM DOMOLJUBLJU,U SVOJIM JE PROPOVIJEDIMA NAGLAŠAVAO NA ONO ŠTO NAS ČINI HRVATIMA,NAPOMINJAO DA ZA OVAJ NAROD NE POSTOJI NEPRIJATELJ BUDEMO LI SLOŽNI I ODLUČNI U OBRANI NAŠE DJEDOVINE.SVOJIM PONEKAD I TEŠKIM RIJEČIMA BUDIO JE NAROD DAJUĆI MU NADU ZA BOLJE SUTRA I VJERU U SVEVIŠNJEG. MNOGI GA NISU SHVAĆALI,MNOGI NITI NEĆE NO ZA NAS ON JE ISTINSKI DOMOLJUB KOJI ZNA POKAZATI I NA ONO ŠTO NE VALJA KOD NAS,I ZBOG TOGA MU SE DIVIMO.VJERA,DOMOVINA, POŠTENJE GLAVNI SU MOTIVI NJEGOVA ŽIVOTA,MOTIVI KOJE JE ŽELIO PRENJETI I NA ŽUPNU ZAJEDNICU,A MOŽEMO REĆI DA JE TO I VELIKIM DJELOM USPIO.UVIJEK ĆE NAM U SJEĆANJU OSTATI NJEGOVO PRAVILNO TUMAČENJE POVIJESTI,POSEBNO RAZDOBLJA II. SVJ. RATA, KOMUNIZMA TE DOMOVINSKOG RATA.NIJE SE BOJAO REĆI DA JE KOMUNIZAM ZLO,A TITO ZLOČINAC,JEDNAKO TAKO NAGLASITI DA SU HRVATSKI GENERALI HEROJI A NE ZLOČINCI. UNATOČ NAPORIMA MNOGIH ZLIH SIMPATIZERA BIVŠEG REŽIMA(KOMUNIZMA),DA GA UŠUTKAJU NISU USPIJELI U TOME.MOŽE BITI SIGURAN DA UNATOČ ODLASKU IZA SEBE OSTAVLJA JAKU I NEPOKOLEBLJIVU ZAJEDNICU HRVATSKIH NACIONALISTA KOJI ĆE SE TRUDITI ŽIVJETI PO NAČELIMA SVETOG PISMA,BRANITI SVOJE I POŠTOVATI TUĐE.NJEGOVE SU RIJEČI BILE PRIHVAĆENE I KOD OSTALIH DESNIČARSKIH SKUPINA IAKO SU NJIHOVI ČLANOVI RIJETKO DOLAZILI U CRKVU. NITKO NIJE OSTAO RAVNODUŠAN NA NJEGOVE PROPOVIJEDI,I OVAJ ĆE GRAD TEK VIDJETI KOGA JE IZGUBIO.TAKOĐER HVALA I DRUGIM FRATRIMA KOJI SU DIJELOVALI U OVOJ ŽUPI,A BIT ĆE PREMJEŠTENI U DRUGE ŽUPE.VIJERUJEMO DA ĆE TE(FRATRI) I DALJE ŠIRITI CRKVENI NAUK I DOMOLJUBLJE NA OVAKO NEZAUSTAVLJIV NAČIN,UZDIGNUTE GLAVE PONOSNI ŠTO STE SINOVI DOMOVINE KOJA VAS DANAS TREBA JEDNAKO MNOGO KAO I 90-tih.


Hvala!
Bog i Hrvati!
Crni Sokolovi
- 16:03 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 05.07.2005.

Image Hosted by ImageShack.us
Ovaj post je naprvljen za vase kritike, pohvale i komentare. Komentirajte nas blog i sve sto mislite o nama CRNIM SOKOLOVIMA. Napisite nam sto bi vi zeljeli vidjeti na nasem blogu i sto vam smeta na nasem blogu.


CRNI SOKOLOVI
- 19:08 - Komentari (22) - Isprintaj - #

petak, 01.07.2005.

TKO JE BIO ISTINSKI VOĐA HRVATSKOG NARODA

PAVELIĆ vs. TUĐMAN
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
TKO NAS JE BOLJE VODIO?TO JE PITANJE KOJE SAM SI POSTAVIO ČITAJUĆI VAŠE KOMENTARE,NA KOJIMA ZAHVALJUJU SVI CRNI SOKOLOVI.SVATKO IMA PRAVO NA SVOJE MIŠLJENJE.A JA BI HTIO IZNJETI SVOJE.KAO PRVO MORAMO RAZJASNITI JEDNU VAŽNU STVAR.DR.TUĐMAN I PAVELIĆ DVA SU IDEOLOŠKI VRLO RAZLIČITA POJMA.TUĐMAN JE BIO U PARTIZANIMA ČINOVNIK,BORIO SE PROTIV NACIZMA I FAŠIZMA A SAMIM TIME I PAVELIĆA.S DRUGE STRANE PAVELIĆ IMA POZITIVNIH POTHVATA PRIJE 2. SVJ.RATA.ON JE IZVEO ATENTAT NA KRALJA ALEKSANDRA,ODNOSNO ČLANOVI USTAŠKOG POKRETA I MAKEDONSKE REV. ORG. POTOM EMIGRIRA I ODLAZI U ITALIJU GDJE SE,POD MUSSOLINIJEVIM OKRILJEM I DALJE BORI ZA OSLOBAĐANJE HRVATSKE OD SRPSKIH HEGEMONISTA.NAKON HITLEROVA NAPADA NA KRALJEVINU JUGOSLAVIJU MAČEK ODBIJA VODITI NOVU DRŽAVU I TAJ ZADATAK PREUZIMA ANTE P. 10.04. 1941.
POČETNA RADOST ZA KONAČNOM DRŽAVOM BRZO NESTAJE.PAVELIĆ POTPISUJE SRAMOTNE RIMSKE UGOVORE I BEZ MILOSTI POKLANJA VELIK DIO JADRANA TALIJANIMA.HRVATSKU JE KRUNU TREBAO DOBITI TALIJANSKI VOJVODA OD SPOLETA,A TIME BI PAVELIĆ I HRVATI PALI U DRUGI PLAN KAO ŠTO JESU.KAKVA JE TO NEZAVISNA HRVATSSKA U KOJOJ GLAVNU RIJEČ DRŽE NJEMCI I TALIJANI,U KOJOJ SE GOVORI O SLOBODI A POGLAVNIK JE UZIMA I SVOJIM MINISTRIMA MLADENU LORKOVIĆU I ANTI VOKIĆU,ALI NE SAMO SLOBODU VEĆ I ŽIVOT.ONI SU UBIJENI 1945. OD USTAŠA.ZAŠTO? JER SU HTIJELI DA HRVATSKA DIGNE RUKE OD FAŠIZMA,A OSLOBODI SE NAJEZDE KOMUNIZMA.TO SU ISTINSKI DOMOLJUBI,BAŠ KAO I ANDRIJA HEBRANG NA STRANI PARTIZANA.ON JE NAKON RATA MUČKI UBIJEN JER JE ŽELIO PRAVA ZA SVOJ NAROD,TO JE PLATIO SMRĆU POSLIJE RATA,KADA GA UBIJAJU TITOVI OZNAŠI.NEPRIMJERNO JE RAME UZ RAME STAVLJATI F. TUĐMANA I A.PAVELIĆA,VIŠE SI PRISTAJU PAVELIĆ I TITO.OBA DVOJICA STOJE U KRVI DO GRLA.KRVI SVOJIH ZEMLJAKA...HRVATA...DIJECE,ŽENA,STARACA.PAVELIĆU SE MOGU PRIŠITI DESECI TISUĆA SRBA(NEVINIH),ŽIDOVA,ROMA,ČLANOVA HSS-a.KAKO OPRAVDATI UBIJANJE SRBA I SURADNJU S ISTIM SRBIMA-ČETNICIMA,ZA MENE JE TO IZDAJA HRVATSKOG NARODA I SVIH ONIH KOJI SU RADI ČETNIKA IZGUBILI SVOJE NAJBLIŽE,ČETNIKA S KOJIMA PAVELIĆ KUMUJE.DRUGO...VI GOVORITE DA JE ŽIDOVSKI NAROD UBIO ISUSA I TIME OPRAVDAVATE GENOCID.ZAR STE TAKVE NEZNALICE DA NE ZANATE DA JE ISUS BIO ŽIDOV,NE SJEĆATE SE NJEGOVIH RIJEČI S KRIŽA "OPROSTI IM GOSPODINE JER NEZNAJU ŠTO ČINE".TKO JE VEĆI OD BOGA?A DA ODLUČUJE UMJESTO NJEGA?ZAR JEDAN PAVELIĆ KOJI JE HITLEROVA MARIONETA?IL HITLER KOJI I SAM VUĆE ŽIDOVSKE KORIJENE PA SAMIM TIME NIJE ČISTI ARIJEVAC.NE GOVORI LI ISUS TKO JE PRVI BEZ GRIJEHA NEKA BACI KAMEN".A TAKVI POPUT VOĐE I POGLAVNIKA U ISTINU IMAJU MNOGO GRIJEHA!TAKOĐER SPOMINJETE MASONE.PAVELIĆ JE BIO JEDAN OD HITLEROVIH LJUDI A HITLER GLAVNI MASON U SVOM KULTU...MISLIM DA TO GOVORI SVE.PAVELIĆU JE VIJERA SAMO MASKA KOJU STAVLJA DA BI PRIDOBIO NAROD.POZNATE SU NJEGOVE POGRDNE RIJEČI ZA ALOJZIJA STEPINCA KOJI JE MNOGO PUTA KRUTIZIRAO NJEGOVE POSTUPKE.IPAK NAJVIŠE OD SVEGA ŽALIM RJEKE HRVATSKIH MLADIĆA KOJI SU OTIŠLI U USTAŠE I DALI SVOJE ŽIVOTE ZA KRIVU IDEOLOGIJU,NISU SVI BILI ZLI NO ZLOČINI MANJINE BACAJU TAMNU MRLJU NA NJHOVU BORBU I CILJ-OSLOBOĐENJE OD KOMUNIZMA.ZAŠTO POGLAVNIK NIJE OSTAO UZ SVOJ NAROD I VOJSKU DO KRAJA NEGO SPASIO SVOJU GLAVU ALI NE I DOSTOJANSTVO.GDIJE JE ONDA BIO DA VODI USTAŠE?
ONI SU UZ MNOGE DOMOBRANE I CIVILE PUŠTENI NA MILOST I NEMILOST KOMUNISTIČKI KOLJAČA NA BLEIBURGU,JAZOVKI,MACELJSKIM ŠUMAMA.NEK IM SE BOG SMILUJE I NAGRADI IH ZA DOBRO I NE KAZNI PRESTROGO ZA ZLO.POKOJ NEK IM JE DUŠAMA.




DR. FRANJO TUĐMAN

ZA MNOGE JE ON DANAS KONTROVERZNA LIČNOST.IPAK NE ZA MENE I NAŠE ČLANOVE.POD VODSTVOM PREDSJEDNIKA TUĐMANA STVARALA SE NAŠA NOVA HRVATSKA.STVORENA JE OD HRVATSKIH BRANITELJA BEZ PRISUTNOSTI ONIH KOJI BI JE ŽELJELI OPUSTOŠITI KAO NJEMCI I TALIJANI 1941. 1945. HRVATSKI JE NAROD TIH 90-TIH POKAZAO VELIKU ŽRTVU I HRABROST,GOTOVO GOLORUK SUPROTSTAVIO SE TREČOJ VOJNOJ SILI EUROPE.OD STRANE AMERIKANACA DOBIVAMO EMBARGO KOJIM JE SVIJET NA JEDAN NAČIN ŽELIO DA SE JUGOSLAVIJA NE RASPADNE A OTPOR I TEŽNJA HRVATA ZA SLOBODOM UGUŠI.U TIM TEŠKIM TRENUCIMA F.TUĐMAN ZNA PUT DO POBJEDE,SA MNOGIM HRVATSKIM SOKOLOVIMA STAJE PRED AGRESORA I UZ MNOGO ŽRTVE USPIJEVA.ZAPITAJMO SE KAKO MU OVAJ NAROD ODAJE POČAST ZA ONO ŠTO JE UČINIO.ISTINA JE DA JE RADIO GREŠKE U PRIVATIZACIJI,NO MI GA GLEDAMO SA STAJALIŠTA VOĐE ZA VRIJEME BORBE.TEK ĆE POVIJEST POKAZATI DA JE NJEGOVA ZASLUGA NEOPISIVA,A HRVATSKOM ĆE SE ORITI"USTANI FRANJO HRVATSKA TE ZOVE". KAO VĐA OSTAVIO NAM JE ZADATAK DA SE POPUT NJEGA OBVEŽEMO DA SMO U SVAKOM TRENU SPREMNI ZA OBRANU OVE NAM DOMOVINE,DA BUDUĆE NARAŠTAJE UČIMO DA HRABRO STANU I SUPROTSTAVE SE ONOM TKO NAS UGROŽAVA,BAŠ KAKO SU NAŠI OČEVI POD VODSTVOM FRANJE TUĐMANA STALI PRED JNA I ČETNIKE.
PRVI HRVATSKI PREDSJEDNIČE HVALA TI ŠTO SI UZ HRABRE BORCE I SINOVE OVOG NARODA STVORIO DRAGU NAM DOMOVINU. MI ĆEMO NASTAVITI BRANITI NAŠE I POŠTIVATI TUĐE BAŠ ONAKO KAKO SI NAS TI UČIO,TI I NAŠ NEBESKI OTAC.

"SVE ZA HRVATSKU A HRVATSKU NI ZA ŠTO"

Crni Sokol
- 22:46 - Komentari (9) - Isprintaj - #

srijeda, 29.06.2005.

SVETINJA

Album će biti u prodaji u Zagrebu najvjerojatnije od petka, a od sljedećeg tjedna u ostalim hrvatskim gradovima.
Pjesma "Svetinja" neće biti istovjetna inačici sa HRF-a, jer je Marijan Brkić (gitarist Parnog Valjka) za tu pjesmu snimio novi gitarski solo.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 19:18 - Komentari (20) - Isprintaj - #

Ovako...

Jedna se stvar mora rasčistiti!!!
Kao što je i naš jako dobar prijatelj FIĆO-Hrvati rekao,MI ne podržavamo Hitlera koji je ubijao ljude samo zbog toga jer su bili Židovi,niti Ustaše koji su ubijali i nedužne ljude u logorima!Ante Pavelić je bio naš poglavnik u II. svjetskom ratu,ali se,nažalost, pridružio Adolfu Hitleru i prihvatio njegovu rasističku politiku.Pavelić je neke tadašnje dijelove(Međimurje,Istra) dao i ostavio drugim državama(Mađarska,Italija).A na kraju je pobrao svoje zlato i ostavio nas Hrvate,Ustaše na milost i nemilost ljudima koji su ih jednostavno,pokosili...
Mi ne podržavamo Hitlera i Pavelića.MI podržavamo ljude kao što je Ante Gotovina koji je očistio Srbe i Četnike,kao što je bio sada već pokojni general Janko Bobetko,general Čermak,Tihomir Blaškić,Mirko Filipović-sada CRO-COP koji je bio šef specijalaca,Marko Perković THOMPSON koji je sa šačicom svojih ljudi iz dalmatinske zagore uspješno branio svoje mještane i obitelj iz Čavoglava,a time i cijelu Hrvatsku od agresora,Srba i Četnika...
Isto tako podsjećamo vas na sve ljude koji su prolili krv na bojištu...
Koliko je sinova i kćeri i sinova izgubilo oca,koliko je majki i očeva izgubilo sina.
Još se sad otkrivaju nove žrtve i masovne grobnice.
Lovi se Ante Gotovina,a zašto?Jer je branio svoje na svojemu?....

Još vam ponavljamo,ne podržavamo Pavelića i HItlera,nego hrvatske domoljube,branitelje,
hrvatske generale,HOS-ovce,HVO...

ZA DOM SPREMNI! BOG I HRVATI!
- 15:32 - Komentari (13) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.06.2005.

SUDE MI


Jučer su održana dva koncerta povodom otvorenja autoceste Zagreb-Split, u Zagrebu i Splitu. Koncerti su počeli oko 21 sat i do oko 23:45 na sceni su se izmijenila mnoga "velika" estradna imena, ali tad je na pozornicu došao Škoro i otpjevao "Tamo gdje je dom". Nakon otpjevane pjesme čuo se jednoglasno skandiranje "HOĆEMO SVETINJU" , koju je Škoro vjerojatno izveo, ali je tad prijenos otišao u Zagreb, a Škoro je nastupao u Splitu. Nakon toga uslijedila je pjesma "Sude mi" koju je s Škorom pjevala puna splitska riva, a na zagrebački Jelačićev trg "Sude mi" je išlo izravno na video-zidu, a pjevali su i svi na Trgu bana Josipa Jelačića.

I onda mi netko pljuje po Škori, a Škoro je pokazao svim "čudnim ljudima, čudnog imena" da je trenutno najpopularniji pjevač u RH, s njim je pjevala Splitska riva i Jelačićev trg.
- 20:01 - Komentari (17) - Isprintaj - #

KOJA EUROPA IVO

OVAJ JE TEKST NAMJENJEN IVI SANADERU ALI I SVIM ZAGOVORNICIMA EUROPSKE UNIJE.

ZNADE LI UOPĆE ONAJ DIO HRVATA KOJI PODUPIRE ULAZAK RH. U EU. ŠTO PODRŽAVA?
PODRŽAVA USTANOVU ZA KOJU JE NACIONALIZAM I DOMOLJUBLJE ZLO,A ZAŠTO?ZATO
ŠTO NAROD KOJI VOLI DOMOVINU NEDA DA SE ONA RASPRODAJE U BESCJENJE POPUT NEĆEG
NEČISTOG.EUROPI TREBA NAŠ KAPITAL,ČISTO MORE(KOJE ONDA VIŠE NEĆE BITI ČISTO),A OSOBITO VELIKI RESURSI PITKE VODE.PA DO JA OD ENGLEZA KUPUJEM SVOJU VODU,E PA NE HVALA!

HRVATSKA ŽELI UĆI U UNIJU KOJA U SVOM USTAVU NE SPOMINJE BOGA,A TIME GA I NE PRIZNAJE.ZAR ĆE NAŠ NAROD PRODATI SVOJU VIJERU I KULTURU OVIM KAPITALISTIČKIM LEŠINARIMA?ZAPITAJMO SE NA TEMELJU TOGA KAKVU BUDUĆNOST STVARAMO SEBI,A OSTAVLJAMO SVOJOJ DIJECI?EU. RADI ISTO ŠTO I ONI U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI,ŽELE NAS POROBITI PA DA MI PLEŠEMO KAKO ĆE ONI SVIRATI.PRITOM SU ZABORAVILI NA NAS,ISTINSKE DOMOLJUBE KOJI TO NEĆE DOZVOLITI.OVAJ JE NAROD TRENUTNO DIV KOJI SPAVA NO JAO ONOM KOJI GA PROBUDI SA ZLIM NAMJERAMA.

IPAK "POKRET OTPORA" NEMOŽE SE OSTVARITI BEZ PRAVOG VOĐE KAO ŠTO JE BIO NAŠ BLAGO POKOJNI DR.FRANJO TUĐMAN.MISLIM DA BI BILO DOSTA KOMUNNISTIČKOG OTPADA,I DOSADAŠNJEG HDZ-a KOJI SE POZIVA NA TUĐMANOVU IDEJU A NIJE NI BLIZU NJE.NAŠ FRANJO SE ZASIGURNO OKREĆE U GROBU KADA VIDI ŠTO DANAŠNJI VRH RADI IZ OVE DRŽAVE.VLAST ZABORAVLJA DA JE ONA TU DA SLUŽI NARODU A NE NAROD VLASTI.

IMAMO SVE UVIJETE DA POSTANEMO NOVA "ŠVICARSKA" SAMO NAM TREBA ŠVRSTA DESNICA
ISTINSKOG VOĐE.VOĐE KOJI NEĆE PRODAVATI HRVATSKE HEROJE ZA "JUDINE ŠKUDE",KOJI NEĆE IZ STRANKE IZBACIVATI LJUDE POPUT LJUBE ĆESIĆA-ROJSA I MNOGIH DRUGIH.HOĆE LI BABETINA CARLA-SOTONIN GLASNIK I DALJE OPTUŽIVATI NAŠE LJUDE?GDJE SU ONI BILI 90-tih KAD JE CIJELA HRVATSKA KRVARILA,OD VUKOVARA PA DO DUBROVNIKA.SJETIMO SE SAMO ZLOĆINA U SREBRENICI,PA I MNOGIM NAŠIM MJESTIMA KOJI SU SE DOGAĐALI U PRISUTNOSTI UN-a.

KA TOJ EUROPI MI TEŽIMO,OPET ZABORAVLJAMO RIJEČI STJEPANA RADIĆA "NE SRLJAJTE KAO GUSKE U MAGLU".TREBAMO ZNATI DA ĆE NAM SE PROŠLOST PONAVLJATI TOLIKO DUGO DOK JU NE SAVLADAMO I NE NAUČIMO GREŠKE KOJE SMO U NJOJ RADILI.


NAPOMENA:
Tekstovi s potpisom CRNIH SOKOLOVA
izvorni su i napisani od naših članova!!


NAPISAO:
Crni Sokol
- 15:14 - Komentari (7) - Isprintaj - #

nedjelja, 26.06.2005.

CESTA ZAGREB-SPLIT




OVIH SE DANA MNOGO GOVORILO O KONAČNOJ IZGRADNJI TE AUTOCESTE.NO JA BIH ŽELIO UČI U NEKE,ZA MNOGE NEPOZNATE SEGMENTE.SAN O SPAJANJU HRVATSKOG SJEVERA I JUGA POSTOJI VRLO DUGO,IPAK ON SE NAMETNUO ZA VRIJEME HRVATSKOG PROLJEĆA 1971. OD STRANE NJIHOVIH VOĐA(MIKO TRIPALO I SAPKA DAPČEVIĆ-KUČAR).P0KRET JE UGUŠEN OD STRANE TITA I NJEGOVIH VRHOVNIH ZAPOVJEDNIKA OD KOJIH SU OBA DVOJICA BILI SRBI.IAKO JE TITO BIO HRVAT OVDIJE JE NAJBOLJE (NE)IZKAZAO SVOJE HRVATSTVO,A ISKAZAO TAKOZVANO JUGOSLAVENSTVO,ILI BOLJE REĆI VELIKOSRPSTVO.NA KRAJU JE IPAK DOŠLO DO PRIKUPLJANJA NOVCA OD STRANE MNOGIH HRVATA,BOGATIH,ALI I MALIH OBIČNIH LJUDI.MNOGI SU DAVALI DIO SVOJIH PLAĆA I IMOVINE ZA IZGRADNJU AUTOCESTE.POČELI SU RADOVI NA DIONICI ZAGREB KARLOVAC,A POTOM JE SVE STALO.PROJEKT JE PREKINUT I PROGLAŠEN NACIONALISTIČKIM,STOTINE TISUĆA LJUDI U NEPOVRAT JE IZGUBILO MNOGO NOVCA KOJI JE BIO PREBACIVAN U U BLAGAJNU U BEOGRADU.POZATO JE DA SE U ONO VRIJEME ŠIRILA MREŽA AUTOCESTA PREMA BEOGRADU A JUŽNIJI DIJELOVI HRVATSKE SU SE ZANEMARIVALI,ALI NA ŽALOST TO SE NIJE DOGAĐALO SAMO U OVOM SEGMENTU.

TEK NAKON OSAMOSTALJENJA HRVATSKE I ODVAJANJA OD SRPSKE GAMADI DOŠLO JE DO KONAČNE IZGRADNJE I REALIZACIJE PROJEKTA.RADOVI CU SE POČELI IZVODITI JOŠ ZA VRIJEME DOMOVINSKOG RATA.TO NAM POKAZUJE SVEMOĆNOST NAŠEG PRVOG,A ZA SADA I JEDINOG(JER MI NE PRIZNAJEMO OVOG KOMUNISTIČKOG PARAZITA I IZDAJICU STIPU MASIĆA)PREDSJEDNIKA RH,POKOJNOG ALI U NAŠIM SRCIMA I MISLIMA ZAUVIJEK ŽIVOG DR. FRANJU TUĐMANA.NAKON PADA HDZ-a NA VLAST DOLAZE BIVŠI KOMUNISTI U STVARI LEŠINARI KOJI ŽELE UNIŠTITI HRVATSKI NACIONALIZAM.NAKON NJIH NA VLAST DOLAZI NOVI,IZDAJNIČKI HDZ I DOVRŠAVA TAJ PROJEKT.NA KRAJU BIH VAS HTIO UPITATI,DRAGA HRVATSKA BRAĆO I SESTRE,KAKVU ĆEMO MI KORIST NA KRAJU IMATI OD OVE AUTOCESTE,KADA PROSJEČNI HRVAT GOVORI DA SU MU TROŠKOVI OD 300KN. PREVELIKI PA RADIJE IDE STAROM CESTOM.OPET ĆE SI ONI NA VRHU NAKRASTI KAO I 70-tih A SIROTINJI NIŠTA BOLJE.
I ZA TIM SOCJALIZMOM I DRUGOM TITOM VELIK DIO HRVATSKOG NARODA ŽALI,ZA SRAMOTOM HRVATSKE.


ŽIVIO PRVI HRVATSKI PREDSJEDNIK Dr.Franjo Tuđman

BOG & HRVATI!
ZA DOM SPREMNI! NAPISAO:

Crni Sokol I.
- 22:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 25.06.2005.

HRVATSKI JUNACI

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
DR.FRANJO TUĐMAN-HRVATSKI PREDSJEDNIK

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
ANTE GOTOVINA-HRVATSKI GENERAL

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
MIRKO NORAC-HRVATSKI GENERAL

Image Hosted by ImageShack.us
JANKO BOBETKO-HRVATSKI GENERAL

Image Hosted by ImageShack.us
GOJKO ŠUŠAK-MINISTAR OBRANE
- 15:41 - Komentari (14) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.06.2005.

DOMOVINSKI RAT

Image Hosted by ImageShack.usSiječanj 1991. godine. Jugoslavenska armija prijeti iz svojih vojarna u Hrvatskoj. U nazočnosti predsjednika Tuđmana i hrvatske delegacije Predsjedništvo SFRJ odlučuje demobilizirati pričuvni sastav hrvatske policije i ukinuti borbenu spremnost Jugoslavenske armije. Jugoslavenska vojna kontraobavještajna služba (KOS) uhićuje skupinu uglednih Virovitičana, Đuru Dečaka i druge. Oni će poslije bunta Zagrepčana i prosvjeda pred Vojnim sudom biti pušteni na slobodu. Nema sporazuma o budućem uređenju Jugoslavije. Srbija želi reformiranu federaciju u kojoj bi vodeća tijela bila izabrana prema načelu jedan čovjek - jedan glas, što bi značilo veliku Srbiju pod jugoslavenskim imenom.


Srpski odmetnici iz kninskog kraja osnivaju srpsku autonomnu oblast Krajinu u koju uključuju i neke sjevernodalmatinske i ličke općine, a potom i neke s Korduna i Banije. Sredinom ožujka proglašavaju odcjepljenje od Hrvatske. Zauzimaju Plitvice i postavljaju zasjedu hrvatskim redarstvenicima, koji na Uskrs uspijevaju potisnuti odmetnike. Pogiba Josip Jović, prva žrtva na službenom zadatku u obrani Republike Hrvatske. U istočnoj Slavoniji djeluju pripadnici Srpske demokratske stranke i brojni militantni političari iz Srbije, poput Vojislava Šešelja. Srbima u hrvatskom Podunavlju dostavlja se oružje iz Srbije, a pristižu i naoružane četničke terorističke skupine. 1. svibnja dva hrvatska policajca ubijena su u Borovu Selu. Nedugo nakon toga srpski teroristi ubijaju dvanaest i ranjavaju dvadeset policajaca. U kninskoj općini Srbi, otvoreno surađujući s Jugoslavenskom armijom, opsjedaju Kijevo. Hrvatska, kojoj je već u svibnju 1990. godine oduzeto oružje Teritorijalne obrane, ima samo policiju. Potreba obrane samostalnosti potiče stvaranje redovite Hrvatske vojske - Zbora narodne garde. Prva smotra održana je završetkom svibnja 1991. na stadionu Zagreba.


Referendum održan 19. svibnja pokazao je kako 94 posto državljana Republike Hrvatske želi da Hrvatska napusti Jugoslaviju i osamostali se. Ustavnom odlukom od 25.lipnja 1991. Sabor RH proglašava Republiku Hrvatsku samostalnom i suverenom državom. Potkraj lipnja 1991. dolazi do sukoba slovenske Teritorijalne obrane i Jugoslavenske armije, koji prerasta u rat na slovenskom tlu. Brijunskom deklaracijom traži se da prestanu oružani skukobi, te da Hrvatska i Slovenija odgode za tri mjeseca primjenu svojih odluka o samostalnosti i suverenosti. No, rat u Hrvatskoj tek započinje. Istoga dana kada je potpisana Brijunska deklaracija, jugoslavenska vojska počinje zaposjedati Baranju, a žestoke se borbe vode u Tenji kod Osijeka. Mladi ljudi dobrovoljno polaze u obranu. Rat se rasplamsava u istočnoj i zapadnoj Slavoniji, na Baniji i Kordunu, u Dalmaciji oko Kijeva, Sinja, Šibenika, Zadra i Maslenice, te u Lici. Četnici ubijaju i kolju hrvatske civile, pljačkaju i raketiraju javne objekte. Ubijanja i progoni Hrvata nastavljaju se i nakon sporazuma o obustavi vatre, te memoranduma o promatračkim misijama koje dolaze u Hrvatsku. Vukovar trpi združene napade jugovojske i četnika od 24. kolovoza.


Do tada je u neobjavljenom ratu protiv Hrvatske ubijeno 2200 Hrvata, 140000 prognano, razorena su sela, granatirani gradovi, uništavani hrvatski kulturni spomenici, crkve i bolnice, starački domovi i vrtići. Razaraju se i televizijski odašiljači, ubijaju snimatelji i novinari Hrvatske radiotelevizije. Prva žrtva bio je Gordan Lederer.


Hrvatski državni vrh odlučuje da se blokiraju neprijateljske vojarne i zračne luke. U pet dana osvojeno je 36 vojarni i skladišta, 230 tenkova i oko 400 topničkih oružja. 25. rujna Vijeće sigurnosti donosi rezoluciju o općem embargu na uvoz svih vrsta oružja i vojne opreme u SFRJ. To znači da Hrvatska ne može legalno nabaviti oružje pa ga mora oteti od neprijatelja ili kupovati nelegalno,što i čini uz pomoć hrvatskih iseljenika. Tisuće dobrovoljaca polaze na sve bojišnice. Šibenski branitelji u žestokom sukobu zaustavljaju prodor jugoslavenske vojske u grad.


Vode se bitke za Karlovac, Vukovar i Vinkovce. Četnici zauzimaju Petrinju, a jugovojska Drniš, zatim pomaže crnogorskim postrojbama da zauzmu Konavle. Početkom listopada vode se borbe za Dubrovnik, Sisak i Zadar, te u jugoistočnoj Hercegovini.


Dva dana nakon Predsjednikova poziva na obranu Hrvatske jugoslavenski zrakoplovi raketiraju Banske dvore. Dogodilo se to 7. listopada. 8. listopada Hrvatski sabor prekida sve veze s Jugoslavijom i proglašava nezavisnu državu. Neprijatelj pojačava napade na opkoljeni Dubrovnik. Napada se Slunj, Nova Gradiška, Požega i Pakrac, granatira se Split. Hrvatska dobiva bitku u Bračkom kanalu i tjera brodove jugoslavenske mornarice južno od Pelješca. 18. studenoga pada Vukovar, grad koji je mjesecima odolijevao srbijanskoj vojnojsili i uništavao njezine elitne postrojbe. 2000 branitelja i građana Vukovara je poubijano, 800 je nestalih, a 42000 prognanih. Iz vukovarske bolnice izvučeni su ranjenici i ubijeni na Ovčari, blizu Vukovara. Žrtvama pokolja postaju Hrvati u Nadinu, te posebno u Škabrnji pokraj Zadra, gdje je okrutno poubijano više od 80 Hrvata.
Image Hosted by ImageShack.us

Granatira se Zadar, srušen je Maslenički most, jedina preostala veza južne sa sjevernom Hrvatskom. Hrvatska vojska ima uspjeha na Papuku i Psunju, oslobađa se Lipik. Međunarodna zajednica, pod pritiskom javnosti u svojim zemljama, razmišlja o upućivanju snaga UN-a u krizna područja. U tom je trenutku u slobodnim dijelovima Hrvatske već oko 500000 prognanika. Gotovo 15000 četvornih kilometara (26,5 posto kopnene površine) Hrvatske je u rukama agresora. Svijet postaje sve skloniji ideji da Hrvatska bude međunarodno priznata. Posebnu ulogu u tom razdoblju ima papa Ivan Pavao II., koji priznaje voljenu Hrvatsku, kako je naziva, a 13. siječnja 1992. godine Vatikan će službeno priznati modernu hrvatsku državu. Do sredine siječnja to su učinile Slovenija, Litva, Letonija, Estonija, Ukrajina, Island, Njemačka, San Marino i Austrija. 15. siječnja Hrvatsku su priznale sve članice Europske zajednice, a 22. svibnja Hrvatska je primljena u UN. U Hrvatsku na godinu dana dolaze plave kacige. One su raspoređene u sve dijelove hrvatskoga teritorija zaposjednutog jugovojskom i srpskim odmetnicima, tzv. UNPA zone. UNPROFOR nije učinio ništa od onoga što mu je bila zadaća. Hrvati su i dalje proganjani, pljačkane su hrvatske kuće, rušeni mostovi, postavljeno je bezbroj nagaznih mina. Hrvatskim prognanicima pridružile su se mnogobrojne izbjeglice iz BiH, gdje je rat planuo u travnju 1992. godine.


Nekoliko dana nakon što je Hrvatska postala članicom UN-a, jugoslavenska armija napušta zadnja uporišta - Lastovo i Vis. Hrvatska vojska, pod zapovjedništvom generala Janka Bobetka, oslobađa dubrovačko primorje i Konavle. Oslobađaju se Miljevci, prostor između rijeke Krke i Drniša, a u akciji Otkos 10 oslobađa se 300 četvornih kilometara u Slavoniji. Pritisak na Zadar umanjen je zauzimanjem brda Križ iznad Bibinja. Plave kacige mirno gledaju kako srpski topovi razaraju Osijek, Gospić, Sisak, Karlovac, Zadar i Šibenik. Izbjeglička kriza je na vrhuncu, pa u jednom trenutku Hrvatka zbrinjava milijun prognanika i izbjeglica. Dio njih će otići u treće zemlje.


1993. godina donosi oslobađanje zadarskog zaleđa od Zemunika do Maslenice, uključujući i zadarsku zračnu luku. Zbog oslobođenja vlastitih teritorija Hrvatskoj se prijeti sankcijama. U ljeto 1993. Beograd uključuje sva okupirana područja u svoj novčarski, poštanski i radiotelevizijski sustav. U zaposjednutim krajevima Hrvatske rabi se srpski jezik i ćirilično pismo. Vijeće sigurnosti UN-a nameće Srbiji najstrože sankcije, potpunu međunarodnu izolaciju. Istodobno, u listopadu Vijeće sigurnosti prvi put izričito potvrđuje da su UNPA zone integralni dio Republike Hrvatske, ali ne nudi mehanizme integracije. Stoga Hrvatska vojska oslobađa područje jugoistočno od Gospića, tzv. medački džep.


Sporazumom o stvaranju bošnjačko-hrvatske federacije, u ožujku 1994. godine, između Hrvata i Muslimana prekinut je kratkotrajni rat u BiH. Federacija bi trebala usko surađivati s Republikom Hrvatskom. Istodobno se vode razgovori između Hrvatske i Srbije o mogućoj normalizaciji odnosa. Te godine Hrvatsku posjećuje papa Ivan Pavao II. koji se hrvatskom narodu obraća na hrvatskom jeziku. Njegove riječi znače ohrabrenje i nadu. Međunarodna zajednica, pak, predlaže gospodarske sporazume s odmetnutim Srbima, otvaranje autoceste, željezničkih veza i naftovoda, a tek potom politički sporazum. Nezadovoljstvo potezima međunarodne zajednice pojačava i plan veleposlanika zemalja Kontaktne skupine prema kojemu bi Srbi u Hrvatskoj dobili državu u državi, tzv. plan Z4. Hrvatska otkazuje gostoprimstvo plavim kacigama, na što Vijeće sigurnosti preimenuje mirotvorne postrojbe u Hrvatskoj u UNCRO (United Nations Confidence Restoratin Operation inb Croatia). One imaju zadaću nadzirati prekid vatre i hrvatske državne granice prema BiH, Srbiji i Crnoj Gori.


Hrvatska je u međuvremenu ojačala svoju vojsku. U akciji nazvanoj Bljesak 1. i 2. svibnja 1995. godine Hrvatska voska i redarstvenici oslobađaju zapadnu Slavoniju. Većina lokalnih Srba bježi u djelove BiH koji su pod srpskim nadzorom, odakle se za osvetu tuku hrvatski gradovi. U Splitu se sastaju najviši predstavnici Republike Hrvatske i Federacije BiH, te donose Deklaraciju o zajedničkoj obrani od srpske agresije. Sjeverno od Dinare započinju zajedničke akcije HVO-a i HV-a, nazvane Ljeto 95. Zauzimaju se Bosansko Grahovo i Glamoč. Knin je odsječen od zaleđa. Srbi odgovaraju granatiranjem Karlovca, Siska i Gospića. Na pregovorima u Ženevi odbijaju prihvatiti mirnu reintegraciju. 4. kolovoza počinje ključna hrvatska vojno-redarstvena akcija Oluja. U samo 48 sati oslobađaju se okupirana područja sjeverne Dalmacije, južne i istočne Like, te Korduna i Banije. 30000 srpskih vojnika i 80000 srpskih civila bježi iz Hrvatske, premda ih hrvatska vlast od početka akcije pozivaju da ostanu.


Akcijom Oluja završen je Domovinski rat u kojemu je poginulo 11000 Hrvata, 37000 ih je ranjeno, a 3000 je nestalih. U BiH je do tada poginulo 10000 Hrvata, a ranjeno ih je više od 12000. Hrvatsko Podunavlje, tih 4,6 posto neoslobođenoga teritorija, neće biti vraćeno vojnom silom, nego mirnom reintegracijom. Misija UNTAES-a završila je 15. siječnja 1998. godine. Hrvatsko Podunavlje je razvojačeno, uspostavljena je hrvatsko-srpska prijelazna policija, uvedena je kuna i hrvatsko zakonodavstvo. Hrvatska kreće u obnovu - izravna materijalna šteta koju je imala u ratu iznosi približno 30 milijardi dolara.
- 15:19 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Dan antifasisticke borbe u hrvatskoj

Bio je eto državni praznik, ali nitko se ne sjeća da je na današnji dan ubijeno na stotinu ljudi (civila i vojnika) od strane partizana i bačeno u jamu JAZOVKU. Partizani niti ne mogu naći dan, a da im se s druge strane ne nađe nekakav grijeh. TO JE ZATO JER SU 4 GODINE SUSTAVNO SVAKI DAN UBIJALI NEVINE LJUDE, A KASNIJE SU TO MALO SMANJILI.

Pročitajte malo šta su partizani napravili, koliko su ljudi pobili!I ne morate biti Ustaša, Nacionalist ili Hrvat da se zapitate: " Zašto slavimo ljude koji su pobili najmanje 300 000 ljudi?". "Zašto slavimo jedan obični zločinački pokret i jednog glupog, običnog zločinačkog diktatora koji je napravio zločine genocida, tj. ubojstva preko 1/4 milijuna hrvata!" Zašto naša HRVATSKA država slavi praznik, tj. praktički slavi jednu ideologiju koja je pobila mnogo HRVATA? I sad neka netko proba reći da antifašizam u hrvatskoj nema veze s komunističkom ideologijom? Antifašizam u hrvatskoj potječe od PARTIZANA i Josipa Broza! A Josip Broz je jedan obični KOMUNISTIČKI diktator koji nije mario za sve dokle god on ima para i dokle god može svako malo slaviti nešto na Brijunima i dalje! A u partizanima su glavninu vojske činili SRBI!

- 14:58 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 22.06.2005.

POPIS PJESAMA S NOVOG ŠKORINOG ALBUMA "SVETINJA"


Miroslav Škoro - "Svetinja"

1. Uvod (M.Škoro) 0,20
2. Vrime (M.Škoro) 4,16
3. Plati piće (M.Škoro) 4,05
4. Heroji ne plaču (nova verzija) (M.Škoro) 3,32
5. Moja vilo (M.Škoro) 3,53
6. Sedam grijeha (M.Škoro) 3,39
7. Golubica (M.Škoro) 4,17
8. Nemoj me zaboravit' (Ž.Barba-M.Škoro)* 3,50
9. Svetinja (M.Škoro/A.Homoky-M.Škoro) 5,21
10. Rastanak (M.Škoro/I.Murat-Ž.Pavičić/M.Škoro) 4,06
11. Vrime (instrumental) (M.Škoro) 4,00
12. Hag (M.Škoro) 2,36


Album "Svetinja" se očekuje u prodaji do kraja mjeseca.
- 14:41 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 19.06.2005.

THOMPSON-DOLAZAK HRVATA

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
RIJEČI NOVE LEGENDARNE THOMPSONOVE PJESME

DOLAZAK HRVATA


U JUNAČKOJ ZEMLJI MILOJ, LIJEPOJ I DALEKOJ
U GODINI GOSPODNJOJ ŠEST STOTINA I NEKOJ
SPUSTILA SE NA TU ZEMLJU SILA
PLAVA JE KRV NAROD PREDVODILA

DRHTI ZEMLJA, KAMEN PUCA; KROZ NEBESKA VRATA
DOJAHAO BIJELI VITEZ SA MAČEM OD ZLATA
DAJTE MI KOMAD ZEMLJE SVETE
ZEMLJA JE I MATI I DIJETE

LJUBI SVOJU ZEMLJU NA NJOJ TI SAGRADI DOM
I BRANI JE KRVLJU SVOJOM POVEZAN SI S NJOM
LJUBI SVOJU ZEMLJU LJUBI BLAGOSLOVLJEN PLOD
I PONOSNO PO NJOJ HODAJ SVOJ ZEMALJSKI HOD
DAJTE MI KOMAD ZEMLJE SVETE
ZEMLJA JE I MATI I DIJETE

BIJELI VITEZ KRENU NAZAD KROZ NEBESKA VRATA
OSTAVIO LIJEPU NAŠU BEZ GLADI I RATA
PRED NEBESKOG OCA KLEKNE S RIJEČIMA OD ZLATA
PREDAO SAM ZEMLJU SVETU U RUKE HRVATA

A JUNAČKA ZEMLJA MOJA MILA
DO DANAS JE RIJEČI ZAPAMTILA

LJUBI SVOJU ZEMLJU NA NJOJ TI SAGRADI DOM
I BRANI JE KRVLJU SVOJOM POVEZAN SI S NJOM
LJUBI SVOJU ZEMLJU LJUBI BLAGOSLOVLJEN PLOD
I PONOSNO PO NJOJ HODAJ SVOJ ZEMALJSKI HOD
DAJTE MI KOMAD ZEMLJE SVETE
ZEMLJA JE I MATI I DIJETE
- 00:34 - Komentari (10) - Isprintaj - #

subota, 18.06.2005.

VIJESTI


Na stranicama Marka Perkovića Thompsona možete poslušati i skinuti pjesmu "Dolazak Hrvata" koja je uvertira za njegov novi album "Bilo jednom u Hrvatskoj".
- 14:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 17.06.2005.

HOS

Image Hosted by ImageShack.us
- 10:06 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 15.06.2005.

RECI, BRATE MOJ

Image Hosted by ImageShack.us
ne pitaj me ništa, bilo je pa prošlo
dabogda se ne ponovilo
ja sam im'o sreće pa sam kući doš'o
a puno ih se nije vratilo

reci brate moj, jesmo li prokleti
pa se tako brzo sve zaboravi
al' neka ned'o Bog, pa nas budu trebali
opet će se gusta magla spustiti

ne osjećam dane, tek poneko veče
kad se sjetim naših pjesama
tad i vino krene, k'o Čikola teče
velebitska Vila doziva

reci brate moj, jesmo li prokleti
pa se tako brzo sve zaboravi
al' neka ned'o Bog, pa nas budu trebali
opet će se gusta magla spustiti

ne pitaj me ništa, tek svijeću upali
za sve one što su za dom pali


reci brate moj, jesmo li prokleti
pa se tako brzo sve zaboravi
al' neka ned'o Bog, pa nas budu trebali
opet će se gusta magla spustiti
- 20:13 - Komentari (11) - Isprintaj - #

utorak, 14.06.2005.

SVETINJA

Donosimo vam tekst pjesme "Svetinja" s kojom je Miroslav Škoro na 9. HRF-u osvojio GRAND PRIX, Zlatno Sunce Trogira i pobijedio prema glasovima slušatelja:





"kakvo je to došlo vrijeme i brat brata vara
kud nas vode loše sluge loših gospodara
svaka laž je trn u kruni mojih predaka
a gdje je istina

nema riječi, nema dara, niti pjesama
da sakriju moju muku, moja sjećanja
zlato daje, dušu krade, slatko progovara
guja iz njedara

'ko to moje ime doziva
čudni ljudi, čudnog imena
pa mi kunu, što je svetinja
vjera, ljubav i domovina

na sve strane dižu glave ptice rugalice
sve je manje sretnih dana, sloge i pravice
a najbolji među nama noću vodu piju
bijelo lice kriju

'ko to moje ime doziva
čudni ljudi, čudnog imena
pa mi kunu, što je svetinja
vjera, ljubav i domovina"

Pjesmu možete skinuti sa stranice Miroslava Škore.
Novi album Miroslava Škore, "Svetinja", očekuje se u prodaji za petnaestak dana.
- 20:32 - Komentari (3) - Isprintaj - #

SUDE MI

Image Hosted by ImageShack.us
knjigu piše vitez roda moga
u dalekoj zemlji okovan
pa je šalje svojoj vjernoj ljubi
pod zidine grada bijeloga

ej, ljube moja, moga oka vilo
idu dani ode godina
da uzame nije tvoje tilo
i da su me braća izdala

sude mi
zato što svoje volim,
volim najviše
što sam branio moje najdraže
sude mi
dušmani moja ljube, ali ne znaju
da je istina
voda duboka

ej, djeco mila, vite grane moje
upamtite što vam govorim
ej, k'o ne ljubi i ne čuva svoje
Božjeg lica neće vidjeti

sude mi
zato što svoje volim,
volim najviše
što sam branio moje najdraže
sude mi
dušmani moja ljube, ali ne znaju
da je istina
voda duboka

(THOMPSON)

sude mi
zato što svoje volim,
volim najviše
što sam branio moje najdraže
sude mi
dušmani moja ljube, ali ne znaju
da je istina
voda duboka

jer je istina
voda duboka
- 20:29 - Komentari (1) - Isprintaj - #

BOJNA ČAVOGLAVE

Za Dom! - Spremni!

U Zagori na izvoru rijeke Čikole,
Stala braća da obrane naše domove.

Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi,
Nećete u Čavoglave dok smo živi mi!

Tuče thompson, kalašnjikov a i zbrojevka,
Baci bombu, goni bandu preko izvora!

Korak naprijed, puška gotov s', siju pjesmu svi,
Za dom braćo, za slobodu, borimo se mi.

Čujte srpski dobrovoljci bando četnici
Stići će vas naša ruka i u Srbiji!

Stići će vas Božja pravda to već svatko zna
Sudit će vam bojovnici iz Čavoglava!

Slušajte sad poruku od Svetog Ilije:
Nećete u Čavoglave, niste ni prije!

Oj Hrvati, braćo mila iz Čavoglava,
Hrvatska vam zaboravit neće nikada!
- 09:43 - Komentari (8) - Isprintaj - #

THOMPSON

Legenda sa izvora Čikole! ...
Prije desetak godina Marko Perković Thompson bio je heroj nacije. Imao je dugu kovrčavu kosu, vojničku odoru i pušku u rukama, pjevao je o Čavoglavama i rijeci "Čikoli", i mnogi su se mladi ljudi identificirali s njim, želeći pokazati kako su i oni u svakom trenutku spremni dati život za Hrvatsku. Danas je Thompsonu 35 godina. Ostavio je iza sebe ratni vihor, neuspio brak s pjevačicom Danijelom Martinović, podosta izgubljenih ideala i pronašao smiraj u vjeri. Bog, obitelj i Hrvatska jedine su konstante u njegovu životu. O njima pjeva i u svom novom albumu "E, moj narode", kojim ujedno proslavlja i deset estradnih godina. Uskoro će izdati novi album "Bilo jednom u Hrvatskoj".
- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VIJESTI

'Dok Gotovina ne bude u Haagu ili dok Hrvatska ne bude precizno locirala tog bjegunca, nemoguće je reći da Hrvatska u potpunosti surađuje s ICTY-jem', bila je jasna Del Ponte.


Carla Del Ponte u ponedjeljak je u New Yorku rekla kako "ostaje zabrinuta što hrvatske vlasti još nisu ispunile svoju obvezu da lociraju, uhite i prebace" u Den Haag haškog optuženika generala Antu Gotovinu i procijenila da će "još nekoliko mjeseci biti potrebno kako bi se utvrdilo da li hrvatske vlasti ovaj puta čine sve što mogu kako bi uhitile i prebacile Gotovinu".

Obraćajući se članovima Vijeća sigurnosti UN-a, Del Ponte je podsjetila da je Hrvatska u travnju predstavila Akcijski plan s ciljem lociranja generala Gotovine, te je ocijenila da bi "daljnji ozbiljni napredak u provedbi plana trebao dovesti do Gotovine".

"Premijer (Ivo) Sanader uvjerio me u svoju osobnu predanost u tom pogledu. Ipak, još će nekoliko mjeseci biti potrebno da se utvrdi da li hrvatske vlasti ovaj puta čine sve što mogu kako bi uhitile i prebacile Gotovinu. Ali, dok Gotovina ne bude u Den Haagu ili dok Hrvatska ne bude precizno locirala tog bjegunca, nemoguće je reći da Hrvatska u potpunosti surađuje s ICTY-jem", rekla je Del Ponte.

Del Ponte je kazala kako napori vlasti, učinjeni u prvoj polovici godine, nisu bili "ni proaktivni ni fokusirani", a u nekoliko slučajeva manipulirano je osjetljivim informacijama radi ometanja istrage protiv Gotovine i njegove mreže.

Po njezinim riječima, također je provođena i kampanja u medijima, ponekad temeljena na povjerljivim dokumentima koji su 'iscurili' u medije, čiji je cilj bila diskreditacija Suda ili njegovih partnera u Zagrebu. "To pokazuje da Gotovina još može računati na aktivnu mrežu pomoći, uključivši unutar državnih institucija", rekla je Del Ponte.


DA,DA,DA...
OVA SLIKA POKAZUJE TKO JE TO ANTE GOTOVINA!
- 08:52 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 12.06.2005.

MIROSLAV ŠKORO - KRATAK ŽIVOTOPIS

Rođen 29. srpnja 1962. godine u Osijeku. Hrvat, katolik. Oženjen, otac dvoje djece.

Osnovnu školu i gimnaziju završio u Osijeku. Diplomirao na Višoj građevinskoj školi Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku. Dvije godine studirao na Community Colledge of Allegheny County, USA; polaznik prvog naraštaja Diplomatske akademije MVP-a RH, a već duže vrjeme na četvrtoj godini Ekonomskog fakulteta u Osijeku (izvanredno), smijer marketing. Tečno govori, čita i piše engleski jezik.

Radno iskustvo:

-Honorarni spiker/novinarčić, Radio Osijek
-Glazbeni urednik/novinar, Radio Djakovo
-Voditelj građevinske operative, Pivovara Osijek
-Profesionalni glazbenik
-Ministar-savjetnik, MVP RH
-Generalni konzul RH u Republici Mađarskoj
-Direktor, Orfej d.o.o. za nakladu zvuka i slike
-Predsjednik i izvršni direktor za reparticiju, Hrvatska diskografska udruga
-Pomoćnik predsjednika uprave, HNZS, Croatia records
-Predsjednik uprave HNZS, Croatia records i predsjednik Hrvatske diskografske udruge

Redovni član Hrvatskog društva skladatelja.
Objavio sedam samostalnih albuma do sada.

Odlukom predsjednika Republike Hrvatske dobio slijedeća odličja:

-Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića
-Red hrvatskog trolista
-Spomenica domovinske zahvalnosti

- 19:12 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ANTE GOTOVINA - BIOGRAFIJA

15. listopada 1955. - Rođen na otoku Pašmanu
1971. - Sa 16 godina napušta Hrvatsku i tadašnju Jugoslaviju na brodu kao slijepi putnik
1972. - S nepunih 18 godina priključuje se Legiji stranaca
1974. do 1981. - Sudjeluje u vojnim operacijama Legije stranaca u Džibutiju, Čadu, Obali Bjelokosti i Kongu
1981. - S prijateljem iz Legije stranaca Dominiquom Erulinom sudjeluje u pljački dragulja jednog bračnoga para u Parizu. Traži ga francuska policija pred kojom s Erulinom bježi u Ženevu. Iz Ženeve odlaze u Italiju, a potom opet u Afriku
1982. do 1984. - Instruktor Legije stranaca na području Kolumbije i Gvatemale
1984. - Dolazi u Francusku gdje ga uhićuje policija. Na Porotnom sudu u Parizu počinje proces zbog krađe nakita
1986. - Porotni sud ga proglašava krivim. U izdržavanje kazne ubrojeno je i vrijeme provedeno u pritvoru
1988. - Nakon odsluženja kazne odlazi opet u Latinsku Ameriku i kao vojni instruktor radi u Paragvaju
1991. - Naziva prijatelja Dominiqua Erulina koji mu posuđuje 7000 dolara i leti za Hrvatsku u svibnju 1991. Kao vojnik u 1. brigadi ZNG-a, popularnim »Tigrovima«, bori se na zapadno-slavonskom ratištu, a kod Novske je ranjen
1992. - Odlazi u Hercegovinu i postaje zapovjednik snaga Hrvatskoga vijeća obrane za područje Livna
1993. - Postaje zapovjednik Operativne zone Split HV-a, priprema i provodi akciju »Maslenica« u oslobađanju zadarskoga zaleđa
1994. do 1995. - Planira i priprema završnu operaciju HV-a »Oluja« i u međuvremenu predvodi oslobađanje Livanjskoga polja, Glamoča, Livna u operacijama »Zima-94«, »Skok-1«, »Skok-2« i »Ljeto-95« kako bi se kasnije lakše zauzeo Knin
1995. - Provodi akciju »Oluja« u južnom dijelu Hrvatske te s Armijom BiH sudjeluje u oslobađanju Mrkonjić Grada, Jajca, Drvara u operacijama »Maestral« i »Južni potez«
1995. - Odlukom predsjednika Franje Tuđmana postaje glavni inspektor HV-a
1998. - Haaško tužiteljstvo dvaput traži obavijesni razgovor, ali se ni na jedan nije odazvao
2000. - Zbog potpisivanja pisma generala HV-a o odnosu vlasti prema Domovinskom ratu, umirovljen je odlukom Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Stjepana Mesića
21. svibnja 2001. - Haag diže tajnu optužnicu
8. lipnja 2001. - Optužnica je javno potvrđena. Izdan je nalog za uhićenje zbog kaznenoga djela zločina protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja, kažnjivih po Ženevskim konvencijama iz 1949. i Statutu Međunarodnoga kaznenog suda
8. srpnja 2001. - Hrvatska vlada uputila optužnicu protiv umirovljenoga generala Gotovine na izvršenje, što MUP nije mogao učiniti (niti uručiti optužnicu). General im više nije bio dostupan, jer se nalazio u bijegu koji traje i danas.
Za to vrijeme nagađalo se da se general Gotovina skrivao u Kanadi, na otočiću Visovcu iznad Šibenika, samostanu Masna Luka na Kupresu, samostanu Šćit kod Rame, u Zagrebu i Švicarskoj...
ANTE,ANTE.SVI SMO ZA TE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 19:07 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>