Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnisokolovi

Marketing

VIJESTI

'Dok Gotovina ne bude u Haagu ili dok Hrvatska ne bude precizno locirala tog bjegunca, nemoguće je reći da Hrvatska u potpunosti surađuje s ICTY-jem', bila je jasna Del Ponte.


Carla Del Ponte u ponedjeljak je u New Yorku rekla kako "ostaje zabrinuta što hrvatske vlasti još nisu ispunile svoju obvezu da lociraju, uhite i prebace" u Den Haag haškog optuženika generala Antu Gotovinu i procijenila da će "još nekoliko mjeseci biti potrebno kako bi se utvrdilo da li hrvatske vlasti ovaj puta čine sve što mogu kako bi uhitile i prebacile Gotovinu".

Obraćajući se članovima Vijeća sigurnosti UN-a, Del Ponte je podsjetila da je Hrvatska u travnju predstavila Akcijski plan s ciljem lociranja generala Gotovine, te je ocijenila da bi "daljnji ozbiljni napredak u provedbi plana trebao dovesti do Gotovine".

"Premijer (Ivo) Sanader uvjerio me u svoju osobnu predanost u tom pogledu. Ipak, još će nekoliko mjeseci biti potrebno da se utvrdi da li hrvatske vlasti ovaj puta čine sve što mogu kako bi uhitile i prebacile Gotovinu. Ali, dok Gotovina ne bude u Den Haagu ili dok Hrvatska ne bude precizno locirala tog bjegunca, nemoguće je reći da Hrvatska u potpunosti surađuje s ICTY-jem", rekla je Del Ponte.

Del Ponte je kazala kako napori vlasti, učinjeni u prvoj polovici godine, nisu bili "ni proaktivni ni fokusirani", a u nekoliko slučajeva manipulirano je osjetljivim informacijama radi ometanja istrage protiv Gotovine i njegove mreže.

Po njezinim riječima, također je provođena i kampanja u medijima, ponekad temeljena na povjerljivim dokumentima koji su 'iscurili' u medije, čiji je cilj bila diskreditacija Suda ili njegovih partnera u Zagrebu. "To pokazuje da Gotovina još može računati na aktivnu mrežu pomoći, uključivši unutar državnih institucija", rekla je Del Ponte.


DA,DA,DA...
OVA SLIKA POKAZUJE TKO JE TO ANTE GOTOVINA!


Post je objavljen 14.06.2005. u 08:52 sati.