CRNI BLOG KOMUNIZMA https://blog.dnevnik.hr/crniblogkomunizma

nedjelja, 28.07.2013.

WASHINGTON - OPASNOST PO SVJETSKI MIR

 photo PapaFranjouRiodeJaneiru27srpnja2013godnaCopacabani_zps64cc82b9.jpg

Papa Franjo u Brazilu na svjetskom skupu katoličke mladeži u srpnju 2013. pozvao mlade na pobunu u Crkvi, da društveno-političke događaje ne promatraju nijemo, da ne budu kukavice nego hrabri, te ih je pozvao na revoluciju savjesti, i na ljubav prema Bogu, jer da ih treba Isus Krist

 photo papa-nadmasio-stonese-karneval-dva-milijuna-mladih-copi-slika-1177693_zps7c7329e2.jpg

Papa Franjo na misi na otvorenom na svjetski poznatoj plaži Copacabani u Rio de Janeireu pred 3 milijuna vjernika i na najposjećenijem skupu ikad održanom: Na fotografiji bdijenje katoličke mladeži iz cijelog svijeta uoči svete mise koju je vodio Papa Franjo


Za slijedeći post na blogu Crni blog komunizma (www.crniblogkomunizma.blog.hr), CBK, odabrali smo kao izvor za ovu kolumnu o ugrožavateljima svjetskog mira tekst g. Paula Craiga Robertsa (www.paulcraigroberts.org) i njegovu analizu aktualne geo-političke situacije u svijetu 2013. godine, objavljena na njegovome blogu dana 5. srpnja 2013. godine, u kojoj proziva Sjedinjene Američke Države, i Izrael, kao one dvije zemlje koje svojim ratnim planovima i stalnim vojnim agresijama ugrožavaju svjetski mir. Riječ je, dakle, između ostalog, o ratnim planovima ili drugim riječima o službenim dokumentima vlade Sjedinjenih Američkih Država o preventivnom napadu na Narodnu Republiku Kinu.

Izvor: yalejournal.org (Online časopis 'Yale Journal of International Affairs', u suradnji s 'Jackson Institute for Global Affairs'), i članak g. Amitala Etzionija, profesora na Sveučilištu George Washington, a predavao je i na sveučilištima Harvard, Columbia i Berkley, te je bio savjetnik u Bijeloj kući.

http://yalejournal.org/2013/06/12/who-authorized-preparations-for-war-with-china/


Pitanje, tko zapravo uistinu ugrožava svjetski mir, postavlja se u slijedećim geo-političkim uvjetima ljeti 2013. godine, na obljetnicu početka Prvog svjetskog rata od 28. srpnja 1914. kada je Austro-Ugarska Monarhija napala Kraljevinu Srbiju nakon isteka ultimatuma o kriminalističkoj istrazi ubojstva austrougarskog prjestolonasljednika i glavnog zapovjednika austrougarske vojske, Franje Ferdinanda Habsburga, u Sarajevu, mjesec dana prije toga, dana 28. lipnja 1914. godine, na srpski pravoslavni blagdan „Vidovdan“, kojega je uz znanje vlade Kraljevine Srbije likvidirao socijalistički srpski aktivist Gavrilo Princip, član terorističke organizacije „Mlada Bosne“ koja je stajala pod kontrolom srpske tajne terorističke organizacije „Crna ruka“ („Ujedinjenje ili smrt“) iz Beograda pod vodstvom šefa propagande general-štaba vojske Kraljevine Srbije, pukovnika Dragutina Dimitrijevića – Apisa koji je vodio i krvavi državni udar u Beogradu, 1903. godine. (Vidi knjigu „Zavjere protiv svjetskoga mira“ autora Savića Markovića Štedimlije, Zagreb, 2005.)

U Siriji već drugu godinu za redom bijesni strašan rat koji predstavlja kombinaciju građanskog rata, strane invazije i terorizma protiv Sirije, sa ciljem rušenje režima predsjednika Asada, i navodnog uvođenja višestranačkog sustava i demokracije umjesto dosadašnjeg autoritarnog sustava i diktature socijalističke partije.
Zagovaratelj rušenja Asadovog režima i napada na Siriju je liberalni Zapad na čelu s vladom Sjedinjenih Američkih Država, koji pobunjeničke snage naoružava, i daje im logističku potporu, i to preko Turske i islamističkog demokratskog režima Erdogana, i naftom bogatih zemalja iz Perzijskog zaljeva, prvenstveno Emirata Katara, i Kraljevine Saudijske Arabije, nazvana po vladajućoj dinastiji Saud, zemlje u kojima je instalirana totalitarna diktatura, i koje su satelit Washingtona.
Sirija pod Asadom je službeni saveznik Islamske Republike Iran, i Ruske Federacije.
Na početku građanskih nemira uoči rata je predsjednik Asad uveo ustavne promjene koje jamče višestranački sustav i demokraciju, i ograničeni predsjednički mandat na sedam godina, i novi ustav je dao od strane sirijskog naroda potvrditi na referendumu koji je od većine naroda prihvaćen.
Pobunjeničku koaliciju u Siriji tvori tzv. Sirijska oslobodilačka vojska u kojoj se pored umjerenih snaga bore i islamski fundamentalisti i ekstremisti koji ubijaju kršćane, ratne zarobljenike i sirijske politički-nepodobne civile, te ruše i džamije, držeći da svaka materijalizacija vjere znači idolizaciju vjere, i Bogohuljenje, te se bore za uspostavu sustava koji je instaliran na arapskom poluotoku u Kraljevini Saudijskoj Arabiji gdje su u muslimanskom svetištu Mekki, bez ikakve pažnje svjetske javnosti, poglavito one zapadne, srušeni svi rano-i srednjovjekovni spomenici svjetske kulturne baštine oko svetišta u kojemu se svake godine na hodočašću okupljaju muslimani iz cijelog svijeta, u centru kojega se nalazi poznati crni megalit oko kojega vjernici kruže, i na mjestu srušenih džamija i drugih muslimanskih objekata izgrađeni su neboderi i trgovački centri, što je tipično Bogohuljenje, a da se i ne govori kako je prorok Muhamed, utemeljitelj islama, svojedobno osvojio Mekku, iskorjenjujući ondašnje trgovce, i smatrajući da je grad oslobodio od nevjernika i prekupaca koje je držao Bogohulnicima. (Slično je Isus Nazarećanin, Kralj Judejski i utemeljitelj kršćanstva, tjerao iz hrama u Jeruzalemu, mjenjače novca, lihvare, i prekupce, optužujući ih da svojim nečasnim poslom obeščašćuju Dom Njegovog Oca (Boga, Stvoritelja).
U ljeto 2013. je sirijska vojska, u savezništvu sa šijitskom milicijom Hezbolah iz Libanona, porazila većinu pobunjenika, i oslobodila velike dijelove ove zemlje koja graniči s Izraelom, i koja ima drevnu kulturu, i povijesnu baštinu antičkih ratnika iz svojedobnog Asirskog Carstva.
Od početka krvavog sukoba u Siriji, koji je do ljeta 2013. odnio preko 100 tisuća života Sirijaca na obje zaraćene strane, a najviše života sirijskih civila, se Izrael izravno umiješao u sukob, napadajući svojim zrakoplovstvom, ali i ratnom mornaricom, teritorij nezavisne države Sirije, i to bez objave rata, što je protivno međunarodnim konvencijama.
Prvi izraelski napad, na osnovi izvora službene sirijske novinske agencije Sana, izvršen je dana 30. siječnja 2013. godine ratnim zrakoplovstvom izraelske države, poznate pod engleskim nazivom IDF ili Izraelske obrambene snage, a drugi izraelski napad izvršen je dana 5. srpnja 2013. godine od strane izraelske ratne mornarice koja je gađala vojne ciljeve u sirijskoj ratnoj luci Latakiji na Sredozemnom moru, što je potvrdio 'The New York Times' i 'CNN', kada je meta napada bila zaliha protu-brodskih krstarećih raketa, a sam napad je izvršen krstarećim projektilima koji su ispaljeni s podmornice najmodernijeg njemačkog tipa klase „Dolphin“ koje je Savezna Republika Njemačka do sada tri komada isporučila Državi Izrael, i to subvencionirano, dakle, dio u obliku dara odnosno besplatno, iako svaka takva podmornica stoji 100 milijuna eura, a koje se odlikuju zbog nove pogonske tehnologije koja ovakvoj podmornici na klasični pogon, dakle, pogon koji nije nuklearni, omogućava dvotjednu plovidbu pod morem, i koja je takve konstrukcije da osim torpeda može ispaljivati i krstareće rakete, pa i rakete kao nosači nuklearnih bojevih glava odnosno atomske bombe, zbog čega je prosvjedovao njemački nobelovac za književnost, mirotvorac i deklarirani ljevičar Günter Grass, skrećući svjetskoj javnosti pažnju, da opasnost po svjetski mir ne predstavlja Iran kojega Zapad optužuje da radi na izradi svoje prve atomske bombe, nego Izrael sa svojim cionističkim režimom, koji u svom arsenalu ima oko 200 atomskih bomba koje mogu s lica Zemlje izbrisati iranski narod, o čemu je bilo riječi na blogu CBK.


 photo DeutschesU-BootderKlasseDolphininderisraelischenKriegsmarine_zpsaacc4ae3.jpg

S ovakvom podmornicom njemačke proizvodnje je Izrael 5.7.2013. napado Siriju krstarećim projektilima, igrajući se s vatrom, odnosno s mirom u svijetu.

Izrael stalno prijeti preventivnim napadom na Iran kojega optužuje da pod izgovorom programa atomske energije i u svojoj nedavno dovršenoj i izgrađenoj atomskoj centrali tajno radi na izradi atomske bombe, na što kao nezavisna država ima pravo, s obzirom da takvo oružje ima i Izrael. Na osnovi podataka Ujedinjenih naroda i njezine agencije za kontrolu nuklearnog oružja razina obogaćenog urana u Iranu iznosi 2012. godine 10 do do 15 posto, dok je za izradu atomske bombe potrebna razina od 90 posto obogaćenog urana. Od vremena Prvog zaljevskog rata i Pustinjske oluje, 1991. godine, Zapad i Izrael optužuju Islamsku Republiku Iran da samo što nije stvorio svoju atomsku bombu, dakle, već preko dva desetljeća radi se o jedno te istim nedokazanim optužbama. Pored toga Zapad ne optužuje Izrael za posjedovanje termo-nuklearnog oružja, iako je izraelski atomski program dokazan, a Izraelac koji ga je prokazao na osnovi svoje građanske savjesti nalazi se u Izraelu na izdržavanju doživotne robije. Predsjednik Kennedy nastojao je Izrael spriječiti u izradi svoje prve atomske bombe, a Sovjetski Savez je u izraelsko-arapskom ratu 1973. godine već bio poslao u zrak svoju zračnu flotu da uništi izraelski atomski oružani arsenal, kao što su i S.A.D. u jednom trenutku poslale svoje bombardere s nosača zrakoplova da na Kairo bace taktičke atomske bombe, i obje akcije otkazane su u posljednji čas.
Republika Hrvatska je također upletena u sirijski sukob, na strani Zapada i Saudijske Arabije, Katara i Turske, i to prodajom zaliha svog starog oružja sirijskim pobunjenicima, što je autorizirala vlada Kukuriku-koalicije (SDP, HNS-LD, HSU i IDS) zajedno s predsjednikom Republike, dok je službeni Zagreb s Golanske visoravni povukao iz misije UN svoju vojnu postrojbu za nadgledanje mira između Izraela i Sirije, utanačen nakon posljednjeg izraelsko-arapskog rata kada je Izrael zauzeo dio strateške Golanske visoravni – vrata prema Izraelu, koji drži do danas pod okupacijom, protivno rezolucijama UN.

Nakon izraelskog napada na Siriju krstarećim projektilima ispaljeni s izraelske podmornice je jasno da Izraelu nije potreban prelet svojim ratnim zrakoplovstvom do Irana radi eventualnog preventivnog napada na iransko nuklearno postrojenje, nego je dovoljno da izraelske podmornice uđu u Perzijski zaljev, i s mora napadnu Iran, a svaki napad koji dolazi s podmornice, pogotovo krstarećim projektilima, je podmukli napad, isto kao bespilotnim letjelicama, jer se radi o podmuklom oružju. Ako takvi krstareći projektili k tome nose i nuklearnu bojevu glavu, onda je to smak svijeta.

Sukobi u Siriji počeli su s masovnim prosvjedima sirijskih građana pod vodstvom političke oporbe, i pod utjecajem tzv. Arapskog proljeća, ali su paralelno s masovnim prosvjedima uslijedili teroristički napadi na sirijske institucije (vojsku, policiju, i vladu), a jedna od snažnih terorističkih frakcija koja je objavila svoju nazočnost u Siriji je Al-Kaida, po čemu se vidi sprega između nje i Sjedinjenih Američkih Država, iako S.A.D. službeno tvrde da se nalazi u ratu protiv svjetskog terorizma s naglaskom na ratu protiv Al-Kaide (Al-Qaide), optužujući njenog nekadašnjeg čelnika Osamu Bin Ladena za terorističke napade na grad New York i Washington D.C. od 11. rujna 2001. godine, dok FBI za navedene napade nikada nije optužio Osamu Bin Ladena koji je u ratu u Afganistanu protiv sovjetske okupacije i Crvene armije bio tajni agent središnje tajne i obavještajne službe Sjedinjenih Američkih Država, CIA.

Paralelno s ratom u Siriji događa se od 2011. godine serija nasilja, sukoba i revolucija u arapskim sjeverno-afričkim zemljama i na Bliskom istoku otkada je Zapad s insceniranim revolucijama srušio Gadafijev režim u Libiji, s namjerom preuzimanja libijske nafte pod svoje, i Mubarakov režim u Egiptu, dok je u kontra-revoluciji u Egiptu vojska u državnom udaru od 3. srpnja 2013. s vlasti srušila demokratski izabranog predsjednika Mursija, i njegovu vladajuću stranku i islamski pokret Muslimanska braća, koji je podržavao sirijske pobunjenike, i u Siriju slao dobrovoljce-džihadiste u rušenje Asada. Po svemu sudeći je državni udar u Egiptu uz pomoć vojske i dijela naroda protivan američkim i izraelskim interesima, kao što je i rušenje Mubarakovog režima bilo protiv izraelskih interesa, pošto je bivši egipatski diktator Hosni Mubarak javno i tajno surađivao s Izraelom, iako je situacija u Egiptu još nejasna, pošto su S.A.D. odbile prevrat u Egiptu nazvati državnim udarom kako bi egipatska vojska i dalje iz Washingtona mogla primati godišnju pomoć u novcu (preko jedne milijarde US$), materijalu i vojnoj izobrazbi, dok su zemlje-članice EU pozdravile prevrat u Kairu, što je dvosjekli mač jer je svrgnuti predsjednik Mursi, kao i (smijenjeni) parlament, izabran na demokratskim izborima, a EU se zaklinje u demokraciju i pravni poredak, tako da Bruxelles ispada licemjer.

Situacija na Bliskom istoku je, dakle, visoko eksplozivna u ljeto 2013. godine, zbog događaja u Egiptu, i Siriji, te zbog situacije u vezi s Iranom i Izraelom. Pored toga vladaju napetosti na Bliskom istoku, dok u Bosni svakog časa može biti zapaljena kutija šibica s balkanskom bačvom baruta, jer problemi s Daytonskim sporazumom iz 1995. nisu riješeni nego odgođeni, jer nije bio stvoren pravedan mir pošto su Srbi nagrađeni s polovicom osvojene bivše i međunarodno priznate nezavisne države Republike BiH. Uz Bliski istok i potencijalni sukob na Balkanu postoji i treće svjetsko žarište na Korejskom poluotoku koje je početkom 2013. tjednima bilo u žarištu svjetske javnosti, a sjevernokorejski vođa povukao sporazum o privremenom primirju iz 1953. godine, i svoje oružane snage, i arsenal nuklearno-raketnog oružja, stavio u stanje pripravnosti, prijeteći Južnoj Koreji, i Sjedinjenim Američkim Državama.

Na što je Paul Craig Roberts skrenuo u svojoj kolumni pažnju javnosti?

On tvrdi da „dvije prozirne demokracije“, Sjedinjene Američke Države, i Izrael, ugrožavaju svjetski mir, i život na Zemlji. (Kako izgleda demokracija u Izraelu vidi se na osnovi slijedećih činjenica: Ubojstvo izraelskog premijera Jicaka Rabina koji je zagovarao mir s Palestincima, a ubila ga je izrealska ratno-huškačka stranka, zatim, izgradnja nečovječnog zida između Izraela i Palestine, zbog čega je Palestincima oteta dodatna zemlja, i uhićenje maloljetnih palestinskih dječaka, među njima i petogodišnjaka. Uz to si Izrael uzima za pravo da ubije bilo kojeg politički nepodobnog stranog političara iz redova Palestinaca koji mu nije povolji, kao što je svojedobno jugoslavenska Udba ubijala hrvatske emigrante na Zapadu.)

Nadalje, P. C. Roberts spominje izjavu nekadašnjeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Jimmya Cartera, koji tvrdi da su S.A.D. „prestale biti funkcionalna demokracija“. Carterova izjava prenijeta je samo u njemačkoj medijskoj javnosti, ali ne i u Sjedinjenim Američkim Državama, što svjedoči o cenzuri u Sjedinjenim Američkim Državama kao u bivšoj komunističkoj Titovoj Jugoslaviji, i u Republici Hrvatskoj koja ionako nije demokratska i pravna država, nego prividna demokracija. Predsjednik Carter je svojedobno u Camp Davidu uspostavio egipatsko-izraelski mir, kojeg je potpisao egipatski predsjednik Sadat kojeg su poslije ubili islamski fundamentalisti.

Nadalje, spominje da je sveučilišni profesor iz Sjedinjenih Američkih Država, i bivši savjetnik u Bijeloj kući, Amitao Etzioni, postavio važno pitanje:

„Tko je autorizirao pripreme za rat protiv Kine?“


Etzioni upozorava da nije riječ o nekakvom planu za slučaj elementarnih nepogoda i katastrofa kojega se vadi iz ladice u slučaju slučaja kad se dogodi nešto nepredviđeno, nego da se radi o pravom ratnom planu Washingtona, jedino nije rekao, da se iza neokonzervativaca, kako naziva ratno-huškačku stranku u Americi, zapravo nalazi svijet tzv. međunarodnih bankara s Wall Streeta i londonskog City koji je indirektno povezan s Izraelom, dok politiku iza kulisa vodi privatna Bilderberg-organizacija.
On izvještava, da ratni plan Pentagona nisu naručile američke civilne službe, niti su ga provjerile, i naglašava da svijet ima posla s jednim „Neocon-militarizmom“ Sjedinjenih Američkih Država, (neokonzervativni militarizam), koji je izvan kontrole, i koji predstavlja opasnost po Amerikance i ostatak svijeta. (O tome je svojedobno upozoravao predsjednik Kennedy, 1961. godine, kada je govorio o puzajućoj zavjeri i podmuklom kukavičkom napadu urotnika u partizanskom stilu iz redova unutarnjeg neprijatelja, koja ugrožava svjetski mir.)

Paul Craig Roberts navodi, da je Kina očito saznala za američki vojno-napadački plan, jer ako za njega zna časopis Sveučilišta Yale, kako je rekao, onda za to zna i službeni Peking koji je saveznik Moskve i Teherana.
On nadalje naglašava, da ako je Peking realističan, onda je shvatio kako Washington planira preventivni atomski rat protiv Kine, dakle, rat u kojem bi S.A.D. prve napale, i to strateškim arsenalom svog nuklearnog oružja.
Kao argumente u korist takvog jednog napada on navodi i da je Washington svjestan kako u klasičnom konvencionalnom ratu s Kinom nema šanse na uspjeh, odnosno na pobjedu, da ne kažemo na „konačnu pobjedu“, što je pokazao Korejski rat od 1950. – 1953. kada je komunistički Sjever napao, uz pomoć diktatora Staljina, Južnu Koreju, nakon čega je sjevernokorejska i kineska seljačka armija izvukla pat-poziciju (neriješeno) protiv vojno-tehnološkog diva – Sjedinjenih Američkih Država, a danas su kineske armije sve samo ne seljačka vojska, nego jedna visoko-razvijena vojna sila s arsenalom nuklearnog oružja, te Kina predstavlja drugo gospodarstvo svijeta, a Rusija glavno gospodarstvo u Europi, i Kinezi drže u svojim rukama većinu državnih obveznica propalog gospodarstva Sjedinjenih Američkih Država. Također da je rat u Afganistanu nakon intervencije Zapadne vojne alijanse iz 2001. pokazao, da moćna Američka vojska i njezini saveznici, među njima Republika Hrvatska, nisu u stanju pobijediti šačicu bosonogih visoko-ideologiziranih fanatičnih talibana s ručnim bacačima raketa, dok S.A.D. nisu u isto vrijeme bile u stanju do kraja okupirati Bagdad, nego se Američka vojska od 2012. povlači iz ove napadnute i zaposjednute zemlje na rijekama Eufrat i Tigris.

Ratni plan Pentagona protiv Kine vodi se pod imenom „Air-Sea-Battle“, i predviđa kombinirane zračno-pomorske napade „potpuno kompatibilnih zračnih i pomorskih snaga koje zajednički mogu izvoditi integrirane napade sa ciljem prekidanja obrambenih kapaciteta neprijatelja, uništenja, i pobjede“.

Atomski rat stoji na agendi Washingtona, tvrdi Paul Craig Roberts, što znači izbijanje Trećeg svjetskog rata. Što to znači – pita se autor?

To znači, naglašava, daljnje stotine milijardi dolara za američki vojno-industrijski i sigurnosni kompleks, (o kojemu je svojedobno upozorio predsjednik Eisenhower na svom odlasku u radio-poruci američkoj naciji, da se oteo bilo čijoj javnoj kontroli), dok „milijuni Amerikanaca crkavaju“ u svjetskoj gospodarskoj krizi iz 2007./2008. godine koju je izazvao bankarski krug na Wall Streetu, kao i svojedobno Svjetsku gospodarsku krizu slomom wallstreetske burze 1929. godine, što je bio uvod u Drugi svjetski rat, i jedan od uzroka tog strašnog svjetskog rata.
„Neo-konzervativni nacistički vladari“ u Washingtonu, (sa svojom marionetom Barryem Soetorrom, poznat kao Barack Bama), kako ih P. C. Roberts naziva, negiraju sporazum o atomskom razoružanju kojega su potpisali Ronald Reagan i Mihajl Gorbačov.
On također podsjeća da je knjiga hollywoodskog redatelja Olivera Stone, i Petera Kuznicka, pod naslovom „Untold History of the United States“ ("Neispričana povijest Sjedinjenih Američkih Država") većinom istinita, a u njoj je, inače, riječ o opciji atomskog udara kao „prvoj opciji“ u politici Washingtona nakon Reagana. Odluku o preventivnom atomskom ratu su ratni stratezi i planeri u Pentagonu donijeli zbog raspada Sovjetskog Saveza, i prebacivanja težišta u Kini na gospodarstvo umjesto na vojsku, i jako spore modernizacije kineskog arsenala nuklearnog oružja, kao i zbog pada arsenala ruskog nuklearnog oružja, što se čini kao prednost za američku stranu. Kako bi išao na sigurno, S.A.D. (NATO) je na granici prema Ruskoj Federaciji na Baltiku postavio raketno-obrambeni sustav koji Rusku Federaciju može spriječiti u uzvratnom nuklearnom udaru na EU i S.A.D. nakon preventivnog napada NATO-pakta, odnosno S.A.D. na Kinu, i Rusiju ako bi Rusija nakon preventivnog američkog napada na Kinu ušla protiv Zapada u rat na strani Kine. Washington je mjeru instalacije proturaketnog sustava "argumentirao", da je to zbog navodne prijetne Europskoj uniji iz Irana, što valjda ne vjeruju ni mala djeca. Predsjednik George Bush Junior je, pod utjecajem Dicka Chaneya, i neo-konzervativnog lobbya, 2002. godine opozvao američku atomsko-oružanu doktrinu, što je dovelo do ogorčenosti u svijetu.

Paul Craig Roberts tvrdi da je američki tisak, i da su općenito američki mediji ništa drugo nego „ministarstvo propagande“ koje provodi protuustavnu cenzuru, tako da američka javnost nema pojma da neokonzervativno vodstvo u Washingtonu planira preventivni atomski rat, kao što ne zna za nedavnu izjavu bivšeg am. predsjednika Cartera o tome, da S.A.D. više nisu demokracija koja funkcionira. (Svojedobno ni njemačka javnost nije znala za Hitlerove planove o preventivnom ratu u Europi.)

Gradonačelnik Hirošime, „mjestu zločina strašnog američkog ratnog zločina“, kako ga opisuje P. C. Roberts, utvrdio je slijedeće:

„Sporazum o zaprečavanju atomskog oružja, središnji međunarodni sporazum koji regulira razgradnju atomskog oružja, stoji pred slomom. Glavni uzrok tome jest atomska politika Sjedinjenih Američkih Država, koje time, što otvoreno izjavljuju mogućnost jednog atomskog preventivnog udara, i što zahtijevaju obnovu istraživanja mini-atomskog oružja i drugih tako zvanih 'uporabljivih atomskih oružja', izazivaju utisak da atomska oružja obožavaju kao Boga.“

Paul Craig Roberts u svojoj kolumni naglašava, da ispitivanja javnog mnijenja u svim dijelovima svijeta stalno pokazuju da su Izrael i S.A.D. dvije najveće opasnosti po svjetski mir i život na Zemlji. Unatoč tome obje „protuzakonite vlade“ ponosno marširaju kroz svijet, navodi Roberts, i prave se važne da su one „najveće demokracije na svijetu“. Međutim, niti jedna od dvije navedenih vlada ne priznaje bilo kakvu odgovornost pred međunarodnim pravom, te za ljudska prava, i Ženevske konvencije, niti pred vlastitim ustavima svojih zemalja. „S.A.D.i Izrael su mangupske države, i predstavljaju nazadak u eru Hitlera i Staljina“. Uzrok za ratove nakon Drugog svjetskog rata da leži u Washingtonu i Izraelu, jer niti jedna druga zemlja nema osvajačke ambicije, tvrdi P. C. Roberts, i argumentira sa činjenicama, da je Kina mogla sebi pripojiti Tajvan (pripojila je sebi Tibet zato, primjedba CBK), ali do danas da to nije učinila, a Rusija je mogla 2008. godine, za vrijeme Olympijade u Pekingu, zauzeti Gruziju, i dati objesiti njenog predsjednika koji je kao Washingtonova marioneta bio potaknut da napadne dvije pobunjeničke gruzijske pokrajine koje su proglasile odcjepljenje od Gruzije, međutim, Moskva to nije učinila, nego je samo priskočila u pomoć napadnutim secesionističkim pokrajinama. Razlog za najveći broj vojnih agresija u posljednjih 68 godina da leži u Sjedinjenim Američkim Državama i Izraelu, međutim, unatoč tome oba uzročnika ratova se ponašaju kao da su oni žrtve agresije, naglašava Roberts, (što podsjeća na pobunjene Srbe u RH i BiH, i Beograd odnosno Miloševićevu Srbiju, primjedba CBK). Izrael da je ona država koja „raspolaže s atomskim arsenalom koji je ilegalan, nepriznat i nepredvidiv".

„Washington je taj koji je izradio ratni plan koji se temelji na preventivnom nuklearnom udaru. Ostatak svijeta ima pravo kada ove dvije mangupske države vidi kao izravnu prijetnju za život na Zemlji“.

„Kad nad Europom bude 28 zvijezda i kad država s grbom oko vrata dođe, past će svijet kao Jerihon“. Tako glasi citat za koji nitko prije 20 godina nije mogao pretpostaviti što on zapravo znači, sve do skorog ulaska Hrvatske u EU, koja je 2. srpnja 2013. postala 28. članica Europske unije. (Iz knjige dr. Mihaela Rathforda, „Nostradamusov kod – Treći svjetski rat“.)

Rathford navodi kako Hrvatska igra ključnu ulogu u nastupajućem Armagedonu, ali ne u smislu da bi bila povod ratu kao Srbija 1914. godine, međutim, naglašava da se treba zapitati kakvu će ulogu Hrvatska imati u razdoblju koje slijedi. (Armagedon – mitsko mjesto koje se spominje u biblijskom Otkrivenju Isusa Krista po Ivanu 16, 16, na kojemu zločeste snage sakupljaju „kraljeve“ cjelokupne Zemlje za veliki rat i političku katastrofu, na području Izraela i Palestine.) Za sada, kao što se vidi, Republika Hrvatska sa svojim neokonzervativnim jugoslavenskim eks-komunističkim vladarima pod utjecajem udbaškoga kruga igra određenu ulogu u Novom svjetskom poretku (NWO) koji je instaliran na liberalnom Zapadu, pod palicom tzv. Svjetske vlade, i to time što naoružava sirijske pobunjenike koji na okupiranim dijelovima Sirije dijele vlast s teroristima i islamskim fundamentalistima koji vode vjerski rat (Sirija pod Asadom je sekularna država), i angažirana je u ratu u Afganistanu, te time titoisti u službi Wall Streeta pridonose Armagedonu na Bliskom istoku, i Trećem svjetskom ratu, gurajući Hrvatsku izravno u svjetski sukob, ako, naravno, u Zagrebu ne dođe do demokratskog prevrata, i neokonzervativni jugoslavensko-udbaški lobby, zajedno s isto takvom saborskom oporbom, ne siđe s vlasti i bude zakonski lustriran.


CBK

28.07.2013. u 22:16 • 4 KomentaraPrint#^

četvrtak, 04.07.2013.

"Pad svijeta kao Jerihona kad nad Europom bude 28 zvijezda"

 photo Nostradamus_zpse063dd22.jpg

- Kad nad Europom bude 28 zvijezda, i kad država s grbom oko vrata dođe, past će svijet kao Jerihon - glasi citat za koji nitko prije 20 godina nije mogao pretpostaviti što on zapravo znači, sve do ulaska Hrvatske u EU, koja je postala 28. članica Europske unije. (Iz knjige dr. Mihaela Rathforda, „Nostradamusov kod – Treći svjetski rat“.)

Hrvatska je u ponoć, s prijelaza 30. lipnja na 1. srpanj 2013. godine postala 28. članica Europske unije.

 photo ThompsonovkoncertuSplitu30062013_zpsc9fc3424.jpg

Na Thompsonom koncertu u Splitu, 30.6.2013., na kojemu se slavila Hrvatska, bilo je 40.000 Hrvata, a na proslavi ukidanja hrvatske nezavisnosti u Zagrebu, 30.6.2013., bilo je 20.000 Hrvata

Time je Republika Hrvatska i službeno postala dio Novog svjetskog poredka (New World Order, NWO) pod kontrolom tzv. međunarodnih bankara s Wall Streeta i iz City of London, koji preko svojih podmićenih (korumpiranih) lutaka (marioneta) u službenoj politici diktiraju i upravljaju Sjedinjenim Američkim Državama, Velikom Britanijom, Europskom unijom, i vojno-političkom savezu NATO, odnosno Zapadom (uz to što manipuliraju Organizacijom Ujedinjenih Naroda), koji već dugo vremena nije kršćanski Zapad kakav se spominje u vrijeme Franačkog i Bizantskog Carstva, ranosrednjovjekovnih Križarskih ratova i osvajanja Jeruzalema, Michelangela, Hrvatske kao „predziđa kršćanstva“ u vrijeme novovijekih 200-to godišnjih Turskih ratova s Osmanskim Carstvom i agresije na Kraljevinu Hrvatsku (i Ugarsku) i Jugoistočnu Europu, u vrijeme Johannesa Gutenberga i tiskarskog stroja, Kolumbovog otkrića Amerike i Zrinskog i Frankopana. Zapad je unatrag oko 200 godina, od Francuske revolucije, doživio preobrazbu (transformaciju) od kršćanskog kulturnog kruga u liberalni civilizacijski krug (razlika između kulture i civilizacije jest u tome što kultura razvija i čuva jezik naroda i njegovu duhovnost, a civilizacija materijalni i tehnološki napredak, uz gubitak duhovnosti), odnosno kršćanski Zapad postao je liberalni (ateistički) Zapad.

Kao takav taj je liberalni Zapad izazvao (provocirao) dva posljednja svjetska rata, Prvi i Drugi svjetski rat, i spreman je i za Treći svjetski rat kojeg vidi kao rješenje svojih problema, odnosno pojave koja se zove parazitizam, to jest život na račun drugih, a navedena pojava ima svoj uzrok u pohlepi za novcem i općenito materijalnim bogatstvom koja svoj nukleus ima u svijetu bankarstva.

Nedavno je poznata wallstreetska banka J.P. Morgan Chase dala službenu izjavu da njezini vlasnici smatraju demokraciju izlizanim modelom koji bi trebalo zamijeniti autoritarnim kinesko-komunističkim modelom spoja socijalizma i kapitalizma pod palicom jedne središnje monopolističke vlasti kakva je u Kini Centralni komitet komunističke partije, a na Zapadu Komitet 300 sa svojim tajnim ćelijama tipa Bilderberg. Drugim riječima, vlasnici banaka se ne zadovoljavaju zaradom trgovanjem novcem i špekulacijama, nego imaju političke ambicije, želju da vladaju, ali bez da ih u vladanju ometa kontrola naroda putem višestranačkih izbora. Zbog toga se navedena moćna banka zalaže i za zabranu radničkih štrajkova u Europskoj uniji. Cenzura je za bankare poželjan oblik ostvarivanja protunarodne vlasti u liku i djelu tzv. Svjetske vlade o kojoj je bankar i bivši čelnik Svjetske banke, Robert Zoellick, na summitu gospodarski najsnažnijih zemalja svijeta, G - 20, izjavio 2009. godine, da ona, dakle, Svjetska vlada, postoji i djeluje.

Što se tiče autoritarnog kapitalističko-socijalističkog modela koji postoji u komunističkoj Kini, takav model je uveden u Sjedinjenim Američkim Državama i Europskoj uniji nakon Svjetske gospodarsko-financijske krize 2008.godine koja je izbila na Wall Streetu, kao nekoć 1929. godine slomom wallstreetske burze, kada je američka vlada, i kada su vlade zemalja-članica EU poklonile vlasnicima posrnulih banaka stotine milijardi dolara i eura poreznog novca, umjesto da su po tržišnim pravilima završile u stečaju i nestale, odnosno drugim riječima, uveden je princip socijalizma koji, međutim, ne vrijedi za malog čovjeka nego za krupne kapitaliste. Uvođenje socijalizma je, inače, dio programa elite svjetskih bankara, koji je objavljen kao dio programa Ujedinjenih naroda 2000. godine, pod naslovom „Globalna demokracija“.

Građani svijeta, narodi, pojedinci, obitelji, društva, skupine se, međutim, ne sjećaju, da je itko od njih na nekakvim izborima izabrao nekakvu Svjetsku vladu koja vlada i upravlja svijetom, odnosno nastoji upravljati svijetom, a za sada upravlja liberalnim Zapadom. Da bi najbogatija elita vladala svijetom i opravdala svoj naziv “Svjetske vlade“ moraju joj se pokoriti Rusija i Kina. Zato će doći do Trećeg svjetskog rata (WWIII), jer je u tijeku preslagivanje interesa u svijetu, i traje borba za interesne sfere i pozicioniranje unutar toga. Zato traje krvorpoliće u Siriji, neredi u Turskoj i Egiptu, raznorazne revolucije poput Arapske revolucije, napetosti na korejskom poluotoku, i raznorazne prijetnje liberalnog Zapada prema ruskom i kineskom savezniku Iranu.

Liberalni Zapad je u biti barbarski. Iako su Sovjetski Savez i 3. Reich bile totalitarne države, jedini tko je do sada na civile bacio atomsku bombu, i to čak dvije na dva grada, Hirošimu i Nagasaki u Japanu, bio je liberalni Zapad.

 photo Zvi17E0da10D0EdwardSnowden_zps04c685ea.jpg

Afera sa špijuniranjem američkih saveznika u Europi, koja je izbila zahvaljujući svjedočenju bivšeg agenta CIA i najveće obavještajno-dosluhne službe NSA, Edwarda Snowdena (nakon Julliena Assangea iz Wikileaksa drugi novi globalni junak-tragičar), pokazuje sve razmjere nesputane megalomanije posrtaja Zapada za kojeg se ne može više tvrditi da ga krasi bilo kakva kultura, uljudbenost, briga za ljudska prava i demokraciju nego nasuprot tome oholost, i barbarizam, čak i gusarstvo pod znakom mrtvačke lubanje karibskih (engleskih) pirata.

Liberalni Zapad se bavi, dakle, čak i gusarenjem, što se vidjelo na primjeru prisilnog spuštanja državnog zrakoplova predsjednika Bolivije, Eva Moralesa, koji se na svom putu iz Moskve morao spustiti u austrijski zračni prostor odnosno u bečku zrakoplovnu luku, jer su Francuska, Portugal i Španjolska zabranile prelet preko svog prostora, i to po diktatu američke politike, tako da su navedene zemlje EU, uključujući i Austrija, pokazale u kojoj su mjere satelitske i poslušne zemlje. Demokratski izabrani bolivijski predsjednik Morales smio je nastaviti let za Boliviju tek nakon što je austrijska policija pretražila zrakoplov, u potrazi za Snowdenom, koji bi, da je slučajno bio u zrakoplovu, bio doslovno otet, i izručen američkim službama. (Edward Snowden nakon izbjeglištva u Hong Kongu nastavio je svoju odiseju prema Rusiji gdje je našao utočište na aerodromu u Moskvi otkuda je uputio molbu za politički azil u Ekvadoru, Boliviji, Njemačkoj, i Rusiji; Njemačka je odbila njegov zahtjev. Liberalni Zapad je spao na gusarstvo, odnosno na istu politiku kakvu je vodila bivša komunistička Jugoslavija i njezina ubilačka tajna udbaška služba koja je otimala i ubijala hrvatske emigrante na Zapadu.

- Kad nad Europom bude 28 zvijezda i kad država s grbom oko vrata dođe, past će svijet kao Jerihon - glasi citat za koji nitko prije 20 godina nije mogao pretpostaviti što on zapravo znači, sve do skorog ulaska Hrvatske u EU, koja je postala 28. članica Europske unije. (Iz knjige dr. Mihaela Rathforda, „Nostradamusov kod – Treći svjetski rat“.)

Rathford naglašava kako Hrvatska igra ključnu ulogu u nastupajućem armagedonu, ali ne u smislu da bi bila povod ratu kao Srbija 1914. godine, međutim, naglašava da se treba zapitati kakvu će ulogu Hrvatska imati u razdoblju koje slijedi. (Armagedon – mitsko mjesto koje se spominje u biblijskom Otkrivenju Isusa Krista po Ivanu 16, 16, na kojemu zločeste snage sakupljaju „kraljeve“ cjelokupne Zemlje za veliki rat i političku katastrofu, na području Izraela i Palestine.)

Francuski vidioc Michel de Nostredame, poznat po svom latinskom nazivu Nostradamus, i svojoj proročkoj knjizi predskazanja, u kojoj je zapisao svoja viđenja budućih političkih događaja i sukoba, ratova, gladi, epidemija, i prirodnih katastrofa, koji je bio židovskog podrijetla, a po zanimanju ljekarnik, liječnik i astrolog, čija je obitelj stradala u ondašnjoj kugi, drži se jednim od proroka, iako neslužbeni prorok, dakle, od svete Katoličke Crkve nepriznat kao takav, koji da je imao razgovore s anđelima, i kojemu je povjerena projekcija budućnosti, ali takva da ona nije sudbinska, jer nije sudbina ljudi i naroda da dožive sve katastrofe koje se navode u Nostradamusovom djelu, nego je svrha da ljudi spoznaju i prihvate ljubav Božju i postave je svrhom svog života, i tako izbjegnu ratove i druge sukobe, revolucije i općenito političke katastrofe, umjetno izazvane (namjerno) pogrešnim ljudskim djelovanjem. Nostradamusova predskazanja nemaju cilj među ljude posijati strah, nego naprotiv, potaknuti ih na razmišljanje, i pozitivno djelovanje kako bi izbjegli ljudske katastrofe. Godinu 2013. nakon Krista je Nostradamus opisao kao „godinu nevolja i muka“, u kojoj će doći do velikog zagađenja poljoprivrednih površina (najviše kroz djelovanje genetsko-modificiranih organizama, GMO), i rata, naime, u punoj mjeri izbiti će dugo postojeći potencijal sukoba, a glavni grad napadača, tako po Nostradamusu, biti će u cijelosti uništen. Stradati će 90 posto svjetske populacije. I posljednje predskazanje u toj poruci koja se tiče 2013. godine glasi, da na svijet dolazi jedan prorok.

Vlada Kukuriku-koalicije pod vodstvom SDP-partije je uoči ulaska RH u EU donijela 2013. godine, kao jednu od posljednjih mjera prilagodbe zakonodavstvu Europskoj uniji, zakon s kojim se u Hrvatskoj dozvoljava uporaba genetski-modificiranih organizama u prehrambenom lancu stanovnika Hrvatske, koji je u konačnici formalno donio Hrvatski sabor bez neke posebne rasprave (nije bilo ni medijske rasprave o tome, tako da je zakon o GMO donijet u potpunoj tišini odnosno medijskom mraku cenzure), po čemu se vidi koliko su saborski zastupnici izdajnici svog roda, ne samo svog naroda, što su dopustili uporabu GMO iako znaju da se radi o anti-humanističkoj tehnologiji, uostalom, hrvatski junak i mučenik Siniša Glavašević (ubijen na Ovčari od strane velikosrpskih komunista i četnika) nazvao je saborske zastupnike „izdajicama“ koji da su 1991. izdali Vukovar, tako da se od tada do 2013. ništa nije promijenilo. Badava nekoliko hrvatskih županija diljem Slavonije i Baranje, i dr., koje su se proglasile „slobodnima zonama od genetski modificiranih organizama“. U najkraćem vremenu Hrvati će s ekološki-čiste hrane i ishrane prijeći na hranjenje hranom koja sadrži GMO, i u velikom broju obolijevati od smrtonosne bolesti raka koji će GMO izazvati, na zadovoljstvo farmaceutskih koncerna iz EU i USA kojima će se povećati prodaja „lijekova“, a time i profit.

„EU je neoliberalni instrument krupnog kapitala“

Sama vlada Republike Hrvatske je uoči ulaska RH u navodno punopravno članstvo EU, priznala u kakvu to umjetnu tvorevinu Hrvatska ulazi, naime, na svojoj službenoj Facebook stranici, je vlada napisala, da „je EU neoliberalni instrument krupnog kapitala“, dakle, upravo ono što se na ovom blogu cijelo vrijeme tvrdi. (Pitanje za Katoličku Crkvu: Zašto je bila za učlanjenje RH u EU ako je EU instrument neoliberalnog krupnog kapitala?)
U odgovoru jednom građaninu, vlada RH je na svojoj Facebook-stranici odgovorila velikim lažima, osim u pretposljednjoj rečenici koja je istinita:

„Članstvo u EU oduvijek se od strane koalicije smatralo jednim od najvažnijih vanjsko-političkih ciljeva. Tako je zapisano i u programu Vlade, dakle držimo da se za prostor za uspjeh i ostvarivanje interesa može ostvariti jedino u takvoj zajednici zemalja. Eventualno, bude li razvoj EU-a išao u smjeru koji Hrvatskoj ne odgovara, ona kao i svaka druga članica može odlučiti o napuštanju Unije i to prema vlastitim ustavnim odredbama. Činjenica da do sada nijedna država članica nije zatražila izlazak iz Europske unije pokazuje da države članice članstvo u EU ne doživljavaju kao prijetnju njihovoj državnoj samostalnosti. Europska unija je neoliberalni instrument krupnog kapitala. Hrvatska će i dalje biti samostalna i suverena država.“

Naime, Hrvatska ulaskom u EU više nije samostalna i suverena država, jer je svoj souverainitet prenijela na Europsku uniju, te i formalno izgubila svoju samostalnost, odnosno državnu nezavisnost, tako da Hrvatska u EU neće biti samostalna i suverena država - kako vlada laže.

Prostor za uspjeh i ostvarivanja interesa Hrvatska nalazi se u samoj Hrvatskoj, tako da EU nije jedina alternativa, jer kad se tvrdi da je nešto jedina alternativa, ili da npr. nema alternative ulasku u EU onda je to totalitarno i fatalističko mišljenje.

Niti jedna članica EU ne može samostalno, legalno i legitimno napustiti članstvo u Europskoj uniji i izaći iz ove umjetne tvorevine i tamnice naroda, jer ne postoji takav institut u EU koji bi to omogućio, tako da je izlazak neke države-članice, koja je svedena na „zemlju-članicu“, moguć jedino puškama i na bajunetama u nekom ustanku protiv EU, uz vjerojatnost da će vas odmah etiketirati kao „pobunjenika“, i krenuti u obračun s takvom zemljom, koji može obuhvatiti i oružani obračun i okupaciju, te instalaciju kvislinškog režima.

Jedina istina u navedenom vladinom priopćenju s Facebooka jest, da je EU neoliberalni instrument krupnog kapitala, dakle, ona nije stvorena radi boljitka naroda, niti „građana“, nego zbog vlasnika koncerna, banaka, i vojno-industrijskog kompleksa liberalnog Zapada.

Tvorac Europske unije je privatna organizacija Bilderberg koju se može smatrati terorističkom organizacijom kao što je bila Kominterna.

Island prekinuo pregovore s Bruxellesom oko članstva u EU

Ono što je sramotnoj vladi RH, i Europskoj komisiji, došlo kao šaka u oko, jest odluka demokratski izabrane narodne vlade Islanda o prekidanju daljnjih pregovora s Bruxellesom oko članstva Islanda u Europskoj uniji. Dok je za sada demokratski parlament Islanda donio, dakle, privremenu odluku o suspenziji daljnjih pregovora s EU, o tome će na kraju odlučiti islandski narod na referendumu koji se tamo poštuje, dok režim Kukuriku-koalicije izigrava referendum u Hrvatskoj tako što ignorira preko 700 tisuća potpisa Hrvata na peticiju za raspisivanjem referenduma o definiciji braka. Samo jedna nepristojna i sramotna vlada može ignorirati volju naroda, dok istovremeno mediji licemjerno trube kako je „narod“ u Egiptu zbacio s vlasti predsjednika Mursija.

Nova previranja u Egiptu na tragu su Bilderberga koji je u lipnju 2013. zasjedao u engleskom Watfordu, dakle, teoretski taj sastanak nije bio tajan jer su mediji (šturo) izvještavali o njegovom održavanju (napokon, jer desetljećima se uopće o tome nije izvještavalo), ali je bio tajan po tome što u javnost nije dopro sadržaj sastančenja utjecajnih i moćnih osoba iz svijeta businessa, medija, i vojno-obavještajnog i milieua tajnih službi liberalnog Zapada, uključujući sudionika iz Japana, ali i Turske.

U pozadini Bilderberga stoje Henry Kissinger i David Rockefeller koji vuku konce iza kulise politike, i grade Potemkinova sela.

Vojska, koju s preko 1 milijarde US$ godišnje podupire američka vlada, srušila je s vlasti prvog u egipatskoj povijesti demokratski izabranog predsjednika ove najutjecajnije arapske države na Nilu, predsjednika Mursija iz islamističkog pokreta Muslimansko bratstvo, i čelnika političke vladajuće Stranke slobode i pravde. (Muslimansko bratstvo je nastalo 1928. godine kao pokret za oslobođenje od kolonijalizma i za islamizaciju društva, a nakon Drugog svjetskog rata je stavljeno pod kontrolu CIA, sa sjedištem u Islamskom centru s džamijom u Münchenu.)

Izjava predsjednika Obame u kojoj izražava neslaganje sa svrgavanjem Mursija je licemjerno, jer iza ovog najnovijeg državnog udara u Kairu stoje Amerikanci, (vjerojatno i Izraelci), a u konačnici Bilderberg.

Ne može se čak reći da je Mursi bio posebno neposlušan spram liberalnog Zapada, naprotiv, čak je blagoslovio slanje arapskih dragovoljaca-džihadista i salafista u Siriju da vrše terorističke napade sa svrhom rušenja predsjednika Asada, i Sirije kao nezavisne države (rušenje i terorističke napade u Siriji logistički i diplomatski podržava liberalni Zapad), ali islamizacija egipatskog društva ugrožava izraelske interese u regiji Bliskog istoka, jer je islamski fundamentalizam protiv cionističkog režima, kao što je to slučaj s Islamskom Republikom Iran. (Predsjednik Mursi je egipatskim arapskim dragovoljcima u Siriji zajamčio imunitet od kaznene odgovornosti u Egiptu ako u Siriji počine ratne zločine.) Međutim, zbog potpore rušiteljima iranskog saveznika Sirije je Teheran pozdravio prevrat u Egiptu. Izgleda da je Mursi disciplinirao palestinski Hamas u pojasu Gaze zbog čega je bio čak pohvaljen od predsjednika Obame, međutim, to ne odgovara cionističkom režimu kojemu odgovara terorizam i kaos kako bi židovski narod držao stalno u stanju pripravnosti, a Izrael u stalnom izvanrednom stanju iz kojeg može nastati „Armagedon“.

Takozvano Arapsko proljeće je proljeće u režiji „Cije“, sa ciljem stvaranja potpuno marionetskih režima pod izgovorom uvođenja tobožnje „demokracije“, odnosno višestranačkih izbora, međutim, kao što se na primjeru Egipta vidi, vojska ruši demokratski izabranog predsjednika, i suspendira demokratski ustav zemlje, tako da su sve priče o demokraciji koju priča Zapad, priče za malu djecu. Na koncu, liberalni mas-mediji na Zapadu su sa simpatijama popratili državni udar u Egiptu, najavljen pred svjetskim, globalnim TV-kamerama. Ono što liberalni mediji nisu prikazali, dok su prikazivali skupove sa stotinama tisuća prosvjednika na trgu Tahrir u Kairu protiv predsjednika Mursija, jesu prosvjedi sa stotinama tisuća pristaša vladajuće Stranke slobode i pravde predsjednika Mursija koja je pojedinačno, na osnovi podrške birača s prvih demokratskih izbora u Egiptu iz 2012. godine, najsnažnija stranka, s podrškom milijuna birača koji sigurno neće ostati pasivni u cijelom ovom igrokazu po režiji Bilderberga i međunarodnih bankara. (Egipat ima preko 80 milijuna stanovnika.) Državni udar u Egiptu, od 3. srpnja 2013., jest dokaz licemjerja liberalnog Zapada, jer je s vlasti srušen demokratski izabrani predsjednik, a liberalni Zapad navodno podupire demokraciju, ali je ovaj puta izabrao rušitelje ustava, dakle, tamnu stranu, odnosno barbare. U biti, liberalni Zapad je ovime Egipat gurnuo u totalni kaos, kao i Siriju, no, to se Izraelu može obiti o glavu, bez obzira što se trenutno Arapi sami sa sobom „zabavljaju“.

Vladajući režim (SDP, HNS-LD), tzv. Kukuriku-koalicija, proslavila je ulazak RH u EU dana 1. srpnja 2013. posebnim zakonom o zaštiti udbaša, s tzv. Lex Josip Perković, čime se režim osramotio i razgolitio do kraja, i teško da će preživjeti 2013. godinu na vlasti bez da bude srušen s vlasti kao što je Ivo Sanader svojedobno 1. srpnja bio srušen s vlasti nakon telefonskog poziva „najmoćnije političarke svijeta“, njemačke kancelarke Angele Merkel („dragi“ Ivo je srušen s vlasti zbog korupcije). Predsjednik Josipović iako najpopularniji hrvatski političar, dokazao se kao veliki zaštitnik udbaša, a njegova popularnost se ionako temelji na namještenim anketama, tako da njegovih navodno preko 80 posto podrške sliče kao što je svojedobno Slobodan Milošević imao podršku Srba od „105%“, kako su prenosile beogradska Politika i Politika ekspres, a danas to radi Jutarnji list i slični mediji tzv. elite, odnosno balkanske, zapravo, „zapadnobalkanske“ elite kojoj su najvažniji udbaši, a onda tek svi ostali. (Da se ne bi zavaravali, i HDZ je štitio Josipa Perkovića, dok je bio na vlasti, kako za vrijeme Ive Sanadera, tako i Jadranke Kosor, pa i za vrijeme predsjednika Tuđmana su udbaši uživali državnu zaštitu.) Hrvatska ima izdajničku elitu, ali ne od jučer, i to hrvatski narod mora primiti na znanje, i shvatiti da je to tako, i da to treba hitno promijeniti!

Svo pisanje na blogu Crni blog komunizma o tome da se Hrvatska nalazi u raljama „udbo-mafije“, potvrdilo se s Milanovićevim zakonom „Lex Perković“, s kojim se ovog optuženog nekadašnjeg udbaša štiti od izručenja njemačkom pravosuđu gdje ovog nekadašnjeg Titovog, a poslije i Tuđmanovog obavještajca čeka suđenje zbog organizacije ubojstva hrvatskog emigranta na njemačkom tlu.

Predsjednik vlade Zoran Milanović je obmanuo hrvatsku javnost s tvrdnjom, da on taj zakon donosi zbog tobože zaštite hrvatskih branitelja od izručenja, jer nema šanse da bi ijedna zemlja-članica EU zahtijevala putem europskih uhidbenih naloga uhićenje nekog hrvatskog branitelja radi navodnog ratnog zločina kad su hrvatski branitelji ratovali na području RH i BiH, a ne EU ili neke zemlje-članice EU, jer izručenje se smije tražiti samo ako je djelo počinjeno u zemlji koja traži izručenje. U tom smislu jest apsurdna činjenica da se hrvatski branitelj Veljko Marić nalazi zbog navodnog ratnog zločina u zatvoru u Srbiji, i to već godinama, iako je navodno djelo počinio u Hrvatskoj, a koliko znamo, Hrvatska još uvijek nije dio velike Srbije, barem ne službeno. Znači, Kukuriku-koalicijska vlada laže dok zine.

Ona svaki svoj poraz pretvara u pirovu pobjedu, tako i Kurikulum Zdravstvenog odgoja koji je srušio Ustavni sud RH na osnovi razmatranja podnijete tužbe oporbene stranke HSP1861. (Uz HSP 1861. su još dvije udruge, među njima udruga GROZD, i dva svjesna i hrabra pojedinca, podnijeli ustavne tužbe protiv Jovanovićevog komesarskog udara na školstvo, ali niti jedna druga politička stranka osim Hrvatske stranke prava 1861. – kako je naglasio zadarski nadbiskup Puljić, dakle, HDZ nije podnio ustavnu tužbu, a nije to učinila ni razvikana Ruža Tomašić i njezina kvazi-pravaška stranka.)

 photo IvoJosipovi1070TomislavNikoli1070GrobariZoranMilanovi1070_zps764fe6e8.jpg

Srdačni susret neokomunista (titoista) i četnika u Zagrebu na proslavi ulaska RH u EU, 30.6.2013., predsjednik Josipović, predsjednik Nikolić, i predsjednik Milanović

Da su sve maske pale ne svjedoči samo sukob Zagreba s Berlinom zbog udbaša Josipa Perkovića, nego i nazočnost četničkog vojvode, predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića – Grobara, na zagrebačkoj proslavi ulaska RH u EU, umjesto da ga tzv. hrvatska policija uhiti zbog optužbe za ratni zločin kao nekadašnjeg pripadnika jedne četničke jedinice za vrijeme velikosrpske agresije i etničkog čišćenja hrvatskih civila u selu Antinu na području nekadašnjeg okupiranog dijela Hrvatske. (Neki svjedoci tvrde da je osobno zaklao neke zarobljene Hrvate.)


CBK

04.07.2013. u 23:10 • 16 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga Black Blog of the Communism

Prosvjećivanje o totalitarnom komunizmu / titoizmu, posljedicama marksističke (titoističke) ideologije danas, o žrtvama komunizma/socijalizma, kao i komentiranje političkih zbivanja u našem društvu i svijetu oko nas.
Zanima me prošlost onakva kakva je zaista bila kako bih imao miran i siguran život u sadašnjosti i budućnosti, jer:

Samo nas istina može spasiti!

Zanimaju me svi hrvatski i svjetski politički, ekonomski, kulturni i socijalni događaji, ali onako kako su se zaista dogodili.
Mišljenja sam da nam se servira potpuno kriva slika svijeta i povijesti. Korumpirani političari, pokvareni tajkuni, ratni profiteri, stvaraju nam iluziju koju održavaju mas-mediji, ujedno skrivajući istinu.
Mas-mediji ne služe narodu i ne služe kao pas-čuvar i korektiv vlade i vlasti nego predstavljaju instrument propagande za širenje velikih laži i pokoravanje čovjeka, naroda i većine društva volji materijalno bogate, utjecajne, pohlepne, bešćutne, parazitske manjine.
Stoga izvještavam o onome što se zaista dogodilo, i slobodan sam komentirati, a vi ste slobodni izreći svoje mišljenje, i ako se s vašim mišljenjem neću složiti, žrtvovat ću svoj život da možete izreći vlastito mišljenje. Mislite samostalno, razmišljajte autonomno i budite solidarni s dobronamjernim ljudima poput vas. Gori od onih koji čine zlo su samo oni koji o zlu šute!
Vaš CBK:-)

Photobucket


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Erich Fromm

“Zar nije želja za preoblikovanjem svijeta po nekoj idealnoj slici važan dio čovjekovog bića? Osim toga komunističko društvo potkrada pojedinoj osobi njenu odgovornost: uvijek su “oni” ti koji odlučuju, a ne “on ili ona”. Privlačnost totalitarnog sistema, kojeg su nesvjesno iskusili mnogi ljudi, povezana je izvjesnim strahom od slobode i odgovornosti. To pojašnjava popularnost mnogih autoritarnih sistema.”

Link

CroSirmium
Korak od sna
Tragična misao
ZoomPolitikONjavascript:%20void(0);
Žubor vode
Borgman
ludlud
45 lines
Tinolovka
Krmeljava
Vjetar Tuge
Nova politika


Tisak i portali vijesti:

HRVATSKO PRAVO ONLINE
Tinolovka-News
Hrvatski online dnevnik SLOBODA
DRAGOVOLJAC
Dnevno.hr
Javno novinarstvo
Večernji list u Zagrebu
Zdravstveni (pre)odgoj
Anti-globalistički portal vijesti i komentara ASR
Geo-politički Europsko-Azijski Magazin
Skrivena am. povijest 20. st.
Svjetski antiglobalistički pokret ATTAC
Web-arhiva
Advance - Dnevne vijesti iz svijeta
Analiza i kritika politike Zapada
IX BOJNA HOS


www.crniblogkomunizma.blog.hr

e-Mail Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma:
hrcentar.izk@gmail.com

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Memorijal žrtvama komunizma u Pragu, dok u Zagrebu imamo Trg maršala Tita i četvrt milijuna maršalovih žrtava ali ne i Trg žrtava komunizma


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"POWER TO THE PEOPLE!"
(John Lennon)

John Lennon je rekao:

"Naše društvo vode luđaci, u svrhu ostvarenja luđačkih ciljeva.
Vjerujem da nama upravljaju luđaci, i da nas vode do ludoga kraja, i
vjerujem da će me luđaci zatvoriti, zato što to tvrdim."

PS: ubio ga je luđak.

“Za mene se bogatstvo jedne zemlje i snaga jednog naroda mjeri kvantitetom i kvalitetom intelektualnog potencijala. Revolucija ima samo onda smisla ako podupire rast i razvoj tog potencijala: znanstvenicima se treba ukazati respekt a dok spašavamo vlastitu kožu obezglavljujemo naš narod, mozak našeg naroda.” (Književnik i zagovornik Oktobarske revolucije Maksim Gorki u prosvjednom pismu boljševičkom vođi Vladimiru Iljiču Uljanovu Lenjinu.)

Kao što je Gorkijevo pismo bilo vidovito, tako je Lenjinov odgovor bio brutalan i primitivan:

“Nije pravilno bacati intelektualne snage naroda u isti koš s građanskim intelektualcima. Intelektualne snage radnika i seljaka rastu i učvršćuju se u borbi za pad buržoazije i njene pomagače – intelektualce, lakaje (sluge) kapitala koji su si umislili da su mozak naroda. U stvarnosti to nije mozak, to je drek.”

(Izvor: „Crna knjiga komunizma“, München – Zürich, 1998., izvorni naslov: „Le livre noir du communisme“, Pariz, 1997. Pozitivna kritika o Crnoj knjigi komunizma u svjetski poznatom i renomiranom „The New York Times – International“, od 21. studenog 1997. u članku Alana Ridinga pod naslovom: „Komunizam i zločni – Francuska četka za „best-sellere“)

Vrijeme preziranja uskoro je zamijenilo vrijeme hladnokrvnog ubijanja nevinih ljudi. Lenjin je uspostavio komunističku diktaturu jednog politički crvenog, ultralijevog, ekstremnog režima koji se odmah pokazao kao krvavi, teroristički režim. Brzo revolucionarna vlast više nije stupala reaktivno, kao obrambeni refleks protiv nasilnih carskih postrojbi već je nastupala aktivno. O karakteru Lenjinovih boljševika svjedočio je u kolovozu 1918. vođa menjševika Jurij Martov:

“U prvim danima njihovog dolaska na vlast, iako su ukinuli smrtnu kaznu, boljševici su počeli ubijati. Ubijali su zarobljenike iz građanskog rata, kao što rade još samo divljaci. Ubijali su svoje neprijatelje koji su se nakon bitke njima predali s lažnim obećanjem boljševika da će ih amnestirati. Nakon što su likvidirali desetke tisuće ljudi bez sudske presude, boljševici su krenuli u sveopće likvidacije ljudi. Osnovali su revolucionarni tribunal za suđenje neprijateljima sovjetske vlasti. Beštija je uhvatila miris tople ljudske krvi. Stroj za ubijanje ljudi u punom je pogonu. Gospoda Medvedev, Bruno, Peterson i Karelin, suci Tribunala, zasukali su rukave postajući krvnici. Politički teror kojega su boljševici uveli u listopadu proširio je svoje papke po cijeloj Rusiji.”

(Izvor: 'Crna knjiga komunizma'. Titova tzv. Socijalistička revolucija, raspaljena 22. lipnja 1941. kroz partizansku ustaničku pušku, kopirala je Oktobarsku revoluciju Lenjinovih boljševika, i po istom obrascu se od 1941. do 1945. obračunavala sa zarobljenim neprijateljima, kao u Rusiji 1918. – 1920. godine.)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

„Ask not what your country can do for you
ask what you can do for your country“

(Predsjednik John F. Kennedy, anti-fašist, demokrat i
anti-komunist)


„Ich bin ein Berliner“

(JFK, u Berlinu, 1963. u znak prosvjeda protiv početka gradnje komunističkog Berlinskog zida.)

CROATIAN CENTER OF SURVEY THE CRIMINAL COMMUNISM - VOICE OF THE VICTIMS
e-Mail: hrcentar.izk@gmail.com

Photobucket
HRVATI, PROBUDITE SE!
Dobroslav Paraga

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"Ne, nećemo biti zadovoljni dok pravo ne teče kao voda a pravda kao ogromna bujica!"
(Borac za ljudska prava Martin Luther King Jr.)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

„Tko je radeći za neprijatelja vršio agitaciju i propagandu rječju, djelom i pismom, naročito književnošću i umjetnošću, kažnjava se smrću, a samo u slučajevima vrijednim naročitog obzira prinudnim radom i gubitkom građanskih prava, proglašenjem za neprijatelja naroda te konfiskacijom imovine.“
(Predsjednik boljševičkog, protunarodnog tzv. 'Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske', Vladimir Nazor, u Topuskom, 18. svibnja 1944. godine.)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

„Goli otok“ – jugoslavenski „Dachau“, logor koji vlasti RH uporno odbijaju proglasiti edukacijsko-memorijalnim centrom po uzoru na jasenovački logor.

Photobucket
Povijesni dokumenti o cinkeru
Josipu Brozu "Valteru Titu"

„Ubrzo nakon okupacije svakog grada i sela, partizani su uveli strašnu diktaturu komunističke Partije. Počeli su s „likvidacijom” svih „sumnjivih” elemenata ili onih koji su im se činili dovoljno sumnjivima. Ali, kakvo je to „čišćenje” bilo!!“
(Iz dopisa britanskog veleposlanika u Vatikanu britanskom ministru vanjskih poslova, Anthonyu Edenu, 11. svibnja 1945. o događajima u Titovoj Jugoslaviji i obračunu jugokomunista s hrvatskim stanovništvom pod lažnim izgovorom klasne borbe s „ostacima fašizma“)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Centar medijske cenzure u Hrvatskoj
Prisavska kratkovidnica

Bez obzira kako se neka TV u Hrvatskoj zvala, TV laže!

TV ne predstavlja istinu. TV je zabavni park. Nikada od nas na televiziji nećete čuti istinu! Pričat ćemo i pokazati vam svako sranje koje poželite čuti i vidjeti. Lažemo kao na tekućoj traci, i notorni smo lažljivci. Trgujemo iluzijama, i ništa od toga nije istina. Stvarno mislite da je TV ujedno i realnost? To je ludost. Pogledajte se! Radite sve što i TV, govorite kao što govori TV, oblačite se kao što se TV oblači, jedete kao što TV jede, odgajate vašu djecu kao što to čini TV, i mislite isto kao i TV. Stoga, isključite taj TV, zdravlja i pameti radi!!!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Die Intelligenz einer Leserschaft erkennt man an ihren Fragen!
Inteligenciju čitateljstva prepoznaje se po njegovim pitanjima!
Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)

Ne živite s lažima!
HRVATSKO PRAVO ONLINE
www.hrvatsko-pravo.hr
(Citat žrtve komunizma Aleksandra Solženjicina)

"Kad smo u ranu zoru napustili Užice, poput lopova, nitko nas nije ispratio, čak ni oni koji su nas voljeli." (Titov suborac, crnogorski boljševik, i disident, Milovan Đilas, o odlasku Josip Broza Tita i njegovih partizana iz srbijanskog grada Užice, koncem 1941. godine.)

Novinarka Hrvatskog Radio Vukovara, Alenka Mirković, kolegica Siniše Glavaševića, zapisala je ove retke u svojim uspomenama na bitku za Vukovar:

Photobucket

"Napokon sam uspjela upoznati i famozne hosovce. Stigli su još krajem rujna (1991. u Vukovar), no, odmah su otišli na položaje na Sajmištu gdje je bilo tako žestoko da se nismo usuđivali ići tamo, niti su oni imali vremena dolaziti k nama u štab. Prije nego su i došli u grad, izazvali su pravu buru. O njima su se pričale bajke: da su prošli specijalnu obuku, da su savršeno opremljeni i naoružani, da slušaju samo Paragu, da će, kad obrane Vukovar, krenuti do Zemuna, da su strojevi za ubijanje, gotovo šehidi (Božji ratnici)… Dugo nismo bili svjesni onoga što se s Hrvatskim obrambenim snagama i Paragom događalo u Zagrebu. Kada smo u (hrvatskim) vijestima čuli da ih nazivaju paravojnim formacijama bili smo ogorčeni. Naši su hosovci držali najteže položaje u gradu, ginuli danomice, a civili koji su se povlačili u sigurnije dijelove grada pričali su sa divljenjem i zahvalnošću kako je jedan od njihovih zapovjednika svojim ljudima rekao da će osobno ustrijeliti svakoga tko se sa položaja (prema neprijatelju) povuče a ne evakuira i posljednjeg civila… Vrijeđali su naše dečke koji su, vojni ili paravojni, u Vukovar došli. Od onih «regularnih» nije bilo ni traga…" (Izvor: knjiga Alenke Mirković pod naslovom "Glasom protiv topova")

<strong>"Ne bojte se Hrvata. To su plašljive životinje, strvinari. Ja sam se sa njima obračunavao u prošlom ratu /WWII/... Zapamtite, sa Hrvatima ne sme biti nikakvih razgovora - sa njima možemo razgovarati samo kroz puščane cevi. Oni su crna vojska Vatikana, a i sami ne znaju ko su. Granice srpskih zemalja dopiru doklen su naši hramovi, naši domovi, naši grobovi. Bog je s nama, jer ne otimamo ništa tuđe, nego tražimo svoje. Nek se Hrvati ispreče ispred nas, pa da vidimo kom obojci, kom opanci!"

Izjava srpskog šovinista i četničkog "vojvode", zapovjednika zloglasne tzv. "Dinarske četničke divizije" iz Knina u Drugom svjetskom ratu, "popa" Momčila Đujića, na beogradskom "nezavisnom" Radiju B-92 poslije pokolja nad 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu na Dunavu kod Vukovara, svibnja 1991.
Ratni zločinac Momčilo Đujić se s Hrvatima obračunavao na način da je njegova četnička jedinica izvršila etničko čišćenje hrvatskih civila u Dalmatinskoj zagori i kninskoj krajini. Ministarstvo pravosuđa SAD odbilo je zahtjev Ministarstva pravosuđa RH za izručenjem "popa" Đujića hrvatskom pravosuđu zbog optužbe za ratne zločine, jer Momčilo Đujić i njegova četnička jedinica imaju antifašistički status.

Dopisnik britanskog The Guardian iz bivše Jugoslavije, g. Ian Traynor, svjedočio je o odgovornosti britanske vlade premijera John Majora za ratnu agresiju Jugoslavije i Srbije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu:

„Britanci su pomagali Miloševića najprije u Hrvatskoj, a onda na još teži način u Bosni. Britanski lordovi, nasljeđujući jedan drugoga kao međunarodni posrednici /lord Carrington, lord Owen/, i visoki vojni časnici na zapovjednim položajima u operacijama Ujedinjenih naroda (UNO), čuvali su Miloševića od intervencije Natopakta. Britanska vlada stavila se na stranu Rusa protiv Amerikanaca, otklanjajući pritisak od /srbijanskog i jugoslavenskog predsjednika/ Miloševića, a tog ratnog zločinca tretirala je kao ključ rješenja, dok je on bio najveći problem.“

Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo, i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učine.
Ali, mi bar za čas, u sadanjosti, ne primamo pljuske za poljubce, krivicu za pravo, tlačenje za ljubav; mi ćemo današnje zlo i krivicu današnju do sutra zaboraviti, pa ako nam tko liepu rieč kaže, ponašati ćemo se kao da nismo bili prevareni, kao da krivica ni zala nikada nije bilo i kao da ih već nikada ne može biti; nu danas, dok ne zaboravimo zlo i dok nove prazne rieči ne čujemo, mi se držimo kako valja.

Pametan čovjek, Dr. Ante Starčević, slijedite njegove ideale!

"Tko može pogledati u povijest Jugoslavije sa svim tim prevarama, ubijanjima, zavišću, osvetom, bijedom, ponižavanjima i drugim simptomima mentalnih bolesti, i zaključiti da je to bila normalna zemlja? Nije bila! Normalne osobe su bile pregažene tom abnormalnom poviješću, ali narcisi su cvali, uključujući i mojega djeda jer su se osjećali kao kod kuće u tako nestabilnom okruženju. Njihova bolest je funkcionalna u zatrovanom društvu, a disfunkcionalna u mirnom i stabilnom okruženju. Pa karijera mojega djeda je krenula nizbrdo čim se preselio u stabilnu, demokratsku Ameriku. Jedva da je znao što će sa sobom kad ga više nitko nije kanio ubiti!.”

Sociolog Stjepan Meštrović (profesor na sveučilištu u Texasu/USA), unuk kipara Ivana Meštrovića

George Orwell:

U ovo vrijeme univerzalnoga /globalnog/ varanja, revolucionarni akt predstavlja izreći istinu.

Sloboda je slobodno reći da je 2+2=4

Predsjednik Ab Lincoln:

Sila novca izrabljuje narod u mirnodopsko vrijeme, i kuje zavjeru u vrijeme rata. Sila novca je više despotskija od monarhije, bezobraznija od autokracije i više sebična nego birokracija.

Mathias Richling:

Moral je uvijek dolazio s ljevice, onoliko dugo dok nije došla na vlast. Otkad je ljevica na vlasti, moral više ne postoji!

Slobodan čovjek kaže:

Smisao totalnoga nadziranja građana nije u tome da se uhvati teroriste nego smisao nadziranja leži u identificiranju i eliminaciji svjedoka koji skidaju krinku sa zločina vlasti i njihovih doušnika i ljudi u sjeni.

Sloboda mišljenja u liberalnoj demokraciji vrijedi samo onoliko dugo koliko govoriš ono što vladi odgovara.

Predsjednik Thomas Jefferson:

Tko si dozvoli jednom lagati, lakše će lagati drugi ili treći puta, sve dok čovjek koji laže s vremenom postane notorni lažljivac.

Filozof Voltair:

Službena povijest je laž o kojoj su se neki dogovorili da tako bude iako se tako nije dogodilo kako se tvrdi.

Jean de la Bruyere:

Sušta suprotnost od onoga što se općenito vjeruje je istina.

George Bernard Shaw:

Sve velike istine počinju kao blasfemija.

Mark Twain:

Dok istina oblači cipelu, laž je već tri puta obišla globus.

H.G. Wells:

Povijest čovječanstva sve više postaje utrka između prosvjećivanja i katastrofe.

Njemački novinar Peter Scholl-Latour:

Sloboda zapadnoga tiska, koja je veća nego u ostalim dijelovima svijeta, u konačnici je sloboda 200 bogatih ljudi da objave svoje mišljenje.

Burkhard Hirsch:

Država u kojoj su svi sumnjivi, sama je sumnjiva.

Halo robovi:

U starom Rimu je jedan senator predložio da se sve robove označi bijelom trakom, kako bi ih se bolje uočilo. "Nikako", reče jedan mudri senator, "Kad vide koliko ih ima, pobunit će se protiv nas!"

Evolucija svjesnog čovjeka:

Htio sam mlijeko, dobio sam svoju bočicu. Htio sam roditelje, dobio sam igračke. Htio sam učiti, dobio sam svjedodžbe. Htio sam posao, i dobio sam posao. Htio sam živjeti smisleno, dobio sam karijeru. Htio sam sreću, dobio sam novac. Htio sam istinu, dobio sam laž. Htio sam nadu, a živio sam u strahu. Htio sam živjeti... no životarim, ali, hvala Bogu, probudio sam se!

Oni kažu - terorizam mora biti iskorijenjen - a sami ga proizvode!
Oni kažu da se mora izvršiti atomsko razoružavanje, a sami posjeduju atomsko oružje!
Oni kažu da se treba boriti protiv diktature, a sami su diktatori!
Oni kažu da se demokracija mora širiti, a ukidaju je kod sebe!
Oni kažu da žele mir, a raspaljuju ratove!
Oni kažu da se bore za ljudska prava, a krše ljudska prava bez kajanja!
Po njihovim će te ih plodovima prepoznati!!!

Ono što oni drugi žele od tebe jeste: živi u strahu, bulji u TV, konzumiraj, budi poslušan, drži svoju gubicu zatvorenu i nastavi sanjati.
Stoga, budi hrabar, isključi TV, odjebi konzum, uspravi se, reci nešto, i probudi se!!!

Vladajući političari u Hrvatskoj nisu tu da nešto promijene na bolje; oni postoje jer je njihova zadaća u ime vlasti održavati status quo.

Oni koji iz ljubavi prema miru vlastito oružje pretvaraju u plug, obično poslije oru za račun tuđinca i porobljivača!

Kaže bankar medijskom tajkunu: ti ih učini bedastima, ja ću ih učinit siromašnima.

Najveća zavjere od strane vlasti je kad vlasti tvrde kako ne postoji zavjera vlasti protiv naroda.

Liberalna demokracija je kao teatar - smijemo gledati, pljeskati i diviti se onima na vlasti.

Oni ljudi koji se ne zanimaju za istinu, bivaju kažnjeni tako da nad njima vladaju korumpirani zločinci; tako su npr. kažnjeni Hrvati!

CO2 ima udjel u atmosferi od samo 0.03% (po Wikipediji), a čovjek doprinosi tome samo 5% (po izvješću OUN), znači, samo 0,015%. I sada takav mali udio šteti atmosferi i vodi do promjene klime? Gluposti!!!! Promjene klime nastaju uslijed ciklusa Sunca.

Globalna elita ne producira vrijednosti nego manipulira i profitira od vrijednosti koje mi svi zajedno proizvedemo.