Komentari

crniblogkomunizma.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • navratikodmirka

    Odličan post.Nisam pratio slavlje o ulasku Hrvatske u EU.Donekle,priko interneta na HTV program 4 što je posve ograničeno a nisam imao ni interesa.Čudi me da u Splitu 40.000 Hrvata uz nastup Marka Perkovića Thompsona a u Zagrebu jedva 20.000.Pa govorilo se da je još za Sanadera Thompsonu dat novac da više ne nastupa jer bi pobrkao izbore za vlast u Hrvatskoj,on je to opovrgao ali je dokazano i na suđenju Ivi Sanaderu.Eto i taj hrvatski branitelj nije onaj ćeti heroj poput Siniše Glavavaševića.Eh,kad bi svi Hrvati bili kao Siniša onda nebi ni došli tako daleko i naopako kako i jesmo.A o tom Bilderberg...!
    Na njemačkom sam upravo čitao neki članak pa evo mali izvod iz tog na hrvatskom :
    Ako nema Bilderbergera, oni će morati biti izmišljeni.Čovječanstvo treba njih - kao vođe industrije,kao dio razgovora,kao globalne igrače,a kao tvari za toliko teorija zavjere ( po izjavi Ericha Kästnera).

    avatar

    05.07.2013. (07:39)    -   -   -   -  

  • Lazarus

    "Kad nad Europom bude 28 zvijezda, i kad država s grbom oko vrata dođe, past će svijet kao Jerihon" Zaista jako zanimljiv citat. Zanimljiv citat za zanimljiva vremena, a negdje sam čuo da stara židovska kletva glasi "Da Bog da živio u zanimljivim vremenima". Izgleda da mi živimo upravo u takvim vremenima=)
    Šta se tiče ostatka teksta, još jedna odlična analiza. Ipak zanima me malo detaljnije tvoje mišljenje oko najnovijih događaja u Egiptu. Jer tu se ne slažem u putpunosti, a volim imat širu sliku istine. Ti i ja zajedno zasigurno znamo više nego ja sam=)
    Kao šta se iz tvog teksta da naslutit i ti vjeruješ da je Mursi bio igrač zapada, jer je naposljetku i Muslimansko Bratstvo njihov igrač. Kada kažem njihov igrač, ne mislim da u potpunosti kontroliraju svaki njihov hir, ali im u datom trenutku baš oni odgovaraju na datom mjestu. Ako idemo tim tragom, nakon što su se morali odreć svog važnog saveznika Mubaraka, na njegovo mjesto su postavili Muslimansku Braću. Ono što je krenulo kao opravdani narodni bunt, oni su preoteli, i postavili sebi podobne igrače, a narod zadovoljili na neko vrijeme. Mursi je krenuo sa radikalizacijom (on je to nazivao islamizacijom) zemlje, što na kraju odgovara liberalnom zapadu u izazivanju velikog sukoba na prostoru palestine i izraela, što si i ti sam spominjao. U jednom dijelu teksta ti govoriš kako je on legitimno izabran predsjednik koji je svrgnut državnim udarom. I to je istina. Ali mislim da na temelju legitimiteta koji netko može dobit na izborima nije nedodirljiv sljedećih četiri godine. Time više ako izravno i svjesno radi na štetu svojeg naroda. Mursi je radio upravo to.
    Isto tako kažeš da zapad nije previše kritizirao državni udar u Egiptu. I to je istina, ali mislim da ne zato što ga podržavaju, nego da ne izgube i ono malo utjecaja što im je ostalo tamo. Amerika godišnje daje najmanje 1,3 milijarde USD "pomoći" egipatskoj vojsci. Tim novcem mogu kupiti neke stvari, ali mišljenja sam kako ne mogu kupiti potpunu poslušnost. Naposljetku i sama egipatska vojska je izjavila kako nema političkih ambivija i vlast je predala u ruke vrhovnog suda do raspisivanja sljedećih izbora. Isto tako vojska je imala ogromnu potporu egipatskog naroda koji je izašao na ulice u ogromnom broju. Na ulice je izašlo, ovisno o izvorima, između 15 i 33 milijuna ljudi. Neki tvrde kako je ovo zapravo bio najveći narodni ustanak u povijesti svijeta. To govori nešto o volji egipatskog naroda i legitimitetu Morsija.
    S druge strane Morsi je radio sve ono što je zapad (Bilderberg) od njega tražio. Ne znam dali ti je ova informacija poznata, Morsi je 15. lipnja 2013. sa skupa u Kairu pozvao na stranu vojnu intervenciju u Siriji, i još je nadodao kako bi se čak i egipatska vojska mogla uključiti. Tako da ne vidim interes zapada u tome da Morsi padne. Baš suprotno tome, mislim da ovaj događaj itekako otežava njihove planove. Oni vole kaos i krize, ali one koje kontroliraju, a čini mi se da ovu krizu u Egiptu ipak ne kontroliraju. Čak su stišali
    Možda sam se malo raspisao ali htjeo sam da imaš što jasniju moju sliku kako bi mi što lakše dao svoju sliku stanja=) i još nešto.. Kada već spominješ bacanje atomskih bombi na Hirošimu i Nagasaki, ne znam dal sam ti već spomenuo, da je Amerika imala u planu još 6 atomskih bombardiranja u samo 3 slijedeća tjedna. Mislim da to mnogo govori o njihovom moralu i spremnosti da gaze preko leševa. Japan se mogao slomiti i na druge načine, ali onda sotona nebi imao takav bal patnje na ovom komadiću Raja, koji smo pretvorili u Pakao..
    Toliko za ada od mene.. pozdrav suputniče

    avatar

    05.07.2013. (15:23)    -   -   -   -  

  • Lazarus

    I još jedna stvar.. organizacija Bilderberg i slična udruženja samoprozvane elite, iako ih ja više volim zvati miševima, jer složit ćemo se da su sličniji njima=) mislim da svi oni skupa nisu ni blizu kontrole kakvu bi htjeli imati. Ja bi njihov uzaludan pokušaj opisao ovako. Oni su poput Snowboardera koji se sa velike planine spušta niz lavinu. Ne kontroliraju oni lavinu, još manje planinu, oni samo očajnički pokušavaju ostat na lavini. Ali kako lavina ide sve brže, njima je sve teže, i na kraju će završit pregaženi u promjenama koje su pokušavali kontrolirati. Oni toga još nisu svjesni, ne jer su glupi, već s toga jer su zaluđeni.. Ja vjerujem da do posljednjeg velikog rata ipak neće doći, osjećam da smo ipak spremni za nešto ljepšu priču od takve. A carstvo straha i iluzije, raspast će se samo od sebe, pod naletom lavine s vrhova planine.. Pod naletom nadolazeće svijesti. To je samo moje mišljenje, al naposljetku, to i jest sve što imamo. Mišljenje i svijest da jesmo, što ćemo s njima raditi, na nama je=)

    avatar

    05.07.2013. (15:45)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    Lazarus
    Bolje je umrijeti stojeći nego živjeti na koljenima
    Ovo iznad nije od mene a kod tebe je za viditi.
    Moje je da nema ništa jadnije od onog kad se zabraviš,u crninu namjerno zaviješ,hoćeš da si tu a nedaš se viditi.
    Ovdje već nešto fali...

    avatar

    05.07.2013. (18:37)    -   -   -   -  

  • Lazarus

    Mirko neka ti je lijep pozdrav..
    Ajde poslušaj moj dobronamjerni savjet=) kada se već ne osvrćeš na moj komentar, nemoj komentirat ni ono što ne razumiješ. Tvoje je tvoje, dobro to kažeš, i nema potrebe da se namećeš u tuđe. Pričaš o jadu crnine, i istinu pričaš, a onda sam svijet promatraš kroz crninu. Neznanca bi trebao prvo dobronamjerno pozdraviti, a ne mu suditi po odjelu koje nosi.. Neka ti je sa srećom suputniče

    avatar

    06.07.2013. (11:28)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    Pozdrav prijatelju,

    volim uvijek ovdje navratiti i čitati vrlo zanimljive tekstove a drago mi je i kad ima zanimljivih komentara i mišljenja poput Lazarusa. Što se Nostradamusa i predviđanja tiče, ne bih se htio u to uvlačiti ja znam da je Isus rekao da o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac. To je i upozorenje protiv paničnog podlijeganja nemoći pred fenomenom zla u svijetu. Isusa koji će doći o koncu ljudske povijesti ne čekamo skršenih srdaca i skrštenih ruku nego vjerničkim djelovanjem u svijetu. Mi smo pozvani na Ljubav, a vrata paklena neće nadvladati Crkvu.
    U Starome zavjetu imamo mnoge proroke a možda je najzanimljiviji Danijel koji nam ukazuje na buduća vremena. Najavljujući "vrijeme tjeskobe kakve ne bijaše otkako je ljudi na do toga vremena", Bog po nadahnutom piscu poručuje da su nevolje progona pod njegovom kontrolom i da bezočni zatornik neće uspjeti u svojim planovima. Spasit će se "tvoj narod i svi koji se nadu zapisani u Knjizi života". Ovo je poruka o konačnom spasenju, na kraju ljudske povijesti. Ovdje vidimo nauku u zbornosti spasenja: ne samo pojedince, nego grupe, zajednice, narode - Bog želi spašavati.
    "Probudit će se mnogi koji snivaju u prahu zemljinu" je najava uskrsnuća mrtvih. Iako govori "mnogi", sveti pisac misli "svi", jer nešto kasnije ističe: "... jedni za vječni život, drugi za sramotu, za vječnu gadost." Ovdje imamo izričitu vjersku nauku o uskrsnuću svih mrtvih, s time da će oni koji su umrli pokajani i izmireni s Bogom ustati na vječnu radost, a oni koji su do kraja ustrajali u zlobi, ustat će na svijest vječne i nepopravljive frustracije.
    "Umnici će blistati kao sjajni nebeski svod, i koji su mnoge učili pravednosti kao zvijezde navijeke, u svu vječnost". Takav umnik je sam pisac ove knjige, ali i oni članovi vjerničke zajednice koji druge primjerom i riječju potiču na ustrajnost u vjeri. Ovdje se susrećemo s vjerom u opće uskrsnuće mrtvih te u osobnu besmrtnost svakog čovjeka. Na život vječni ustat će oni koji dobro čine i govore, a na osudu vječnu oni koji umiru nepokajani niti žale zbog učinjenog zla.

    U tom smislu mogu reći da mogu prihvatiti ovo što govori Lazarus da organizacija Bilderberg nisu ni blizu kontrole kakvu bi htjeli imati. Ali trenutno baš zbog toga pokušavaju to promijeniti, mislim da je u njihovom interesu ovo što se događa u Egiptu, sve ide u tom smjeru. Moć ovoga svijeta je u novcu, on je sredstvo pohlepe kojim je đavao zatrovao ljudsko srce. Zato ja volim ovdje čitati kako đavao preko bankara vladaju svijetom. Pojedinci su preuzeli vlast preko FED-a koji su postali banka za štampanje dolara. 1945 je dogovoreno da dolar bude sredstvo međunarodnih rezervi. Tj da se cijene u međunarodnim odnosima izražavaju u dolarima a dolar se zamjenjuje zlatom po cijeni od 35 dolara za uncu zlata. Međutim problem je u tome što FED ( to je ono što u drugim državama radi narodna banka) nije mogao biti kontroliran, pa je znao tiskati i malo više dolara. Samim printanjem bez pokrića u zlatu njemu pada vrijednost. U vijetnamskom ratu SAD su se morale financirati pa su FED štampale dolare, to je postalo jasno i drugim državama pa su npr Francuzi tražili povrat zlata za dolare a onda je dolar izgubio na vrijednosti. 1971 Nixon je odbio vratiti zlato za dolare, i devalvirao njegovu vrijednost i odonda više nema pokrića u zlatu, nijedna valuta u svijetu. Odonda se vrijednost valute mjeri u njezinoj konvertibilnosti, tj u ponudi i potražnji, koja zavisi od produktivnosti gospodarstva ( zato je poslije njemčka marka postala najača valuta, najviše tražena zbog jakog gospodarstva, a što je više tražena raste joj vrijednost) Ali Nixon je dolar spasio na način da je 1973 prisilio kralja Saudijske Arabije da prodaju nafte vrši isključivo u dolarima, a višak da ulaže u američke obveznice i mjenice. Zauzvrat je osigurao njima apsolutnu vlast u Arabiji ( a poznato je da je to dan danas država sa šerijatskim pravom, u kojem žene nemaju nikakvog prava, zabranjen je alkohol i puno toga, za krađu na kiosku se odsiječe ruka, a ako te npr zateknu sa Biblijom kamenuju te), ali su najvažniji saveznik SAD. Isto su učinili i sa svim drugim proizvođačima nafte. OPEC je organizacija proizvođača nafte i oni su 1975 zaključili da se prodaja vrši isključivo u dolarima. Na taj način su sve zemlje koje uvoze naftu morale imati rezervi dolara da bi je mogli kupiti i na taj način dolar je opet bio za razmjenu najvažniji potražnja je rasla, a zemlje su za taj papirić od FED slale stvarnu vrijednost. SAD daje papir a druge zemlje SAD-u daju sve što im treba na taj način se SAD dodatno bogati. Tako oni pojačavaju utrku u naoružanju koja iscrpljuje SSSR koji se na kraju urušava kao kula od karata. Sadam Hussein je vršio neviđeni genocid nad svojim narodom, on je ubijao plinom i u Iranu, ali sve je to bilo ok dok se nije zamjerio SAD. U 11 mjesecu 2000 Irak je počeo naftu prodavati u eurima.

    avatar

    06.07.2013. (19:59)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    To je bio direktan napad na američku dominaciju i odonda su počeli izmišljati nuklearni program, i razlog da ga unište. Uz veliku propagandu medija Sadam je postao najveći zlikovac i napadnut je Irak oputošen, uspostavljena nova vlada koja naftu opet prodaje u dolarima. Iako je to smanjilo zaradu državi 15-20 posto jer je vrijednost eura veća od dolara.
    Kako vidimo da dolar slabi, tako je i Gadafi htio organizirati afričke države pa da oni u novoj valuti dinaru prodavaju naftu, ubrzo je i Libija destabilizirana i uništena. Iran je u međuvremenu dogovorio da svoju naftu prodava za zlato i Iran je glavni cilj SAD, zato se sad uništava Sirija koja ima potporu Irana, svi se neprijatelji moraju uništiti prije nego se krene na Iran, međutim Rusija i Kina su zaprijetili da se ne dira Iran ( nedavno je i Putin prodao neko oružje sirijskoj vladi a zapad ga optužio, a licemjeri podupiru pobunjenike i prodaju njima oružje, čak im je i Hrvatska nešto prodala, jer NATO tajno podupire pobunjenike) Ali ovi bogataši koji su vlasnici FED znaju da ako se pređe na zlato ili neku drugo valutu njihov dolar postaje bezvrijedan, a stoga i njihovo bogatstvo se ruši poput komunističkog bloka. Znakovito je i da je Rusija nedavno pojačala zalihe zlata, KIna najveće rastuće gopodarstvo od kojeg zavisi i Euro jer oni svoj višak stavljaju onda u Euro čime ga spašavaju, ali na taj način mogu ucjenjivati i određivati što oni žele. Međutim ako Iran padne opet svi postaju ovisni o dolaru, a ovim bogatašima iz FED je jedino to važno, tako oni vladaju svijetom. To vodi u treći svjetski rat. U tom smislu se vode pregovori o podjeli svjetskog bogatstva između dvije vrste zla, samo je pitanje dal će biti rata ili ne, to zavisi od Zapada jer u ratu može i izgubiti, ali da se nešto ipak dogovara možda nam govori i nedavna izjava Putina u vezi Snowdena. Oni dogovaraju podjelu svijeta uz čišćenje neposlušnika kao što je sad riješeno sa Mursijem a prije i ostalim, a sjetimo se i u našim krjajevima je Milošević bio garant mira na Balkanu a kasnije je odbačen kao stara krpa.

    LP i BB

    avatar

    06.07.2013. (20:14)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Lazarus
    Nakon što sam pročitao tvoj komentar na post, mislim da ću se složiti s tobom, i ne samo to nego pozdravljam tvoju preciznu analizu koja je bolja od moje... bio sam u dilemi je li najnoviji prevrat u Egiptu u konačnici pozitivan ili nije, i tko od njega u svijetu ima koristi, po onoj starorimskoj poslovici da se prilikom delicta ima ustanoviti motiv, tko je imao najviše koristi od vršenja djela što (najčešće) vodi do počinitelja...
    Muslimanska braća jesu bila pod kontrolom CIA, i jesu i sada vjerojatno... Bilderbergu apsolutno odgovara takav odnos kad CIA nekoga drži na lajni... Procijenio sam da je Bilderberg htio ovu smjenu u Kairu jer im se već jednom dogodio fundamentalizam, onaj u Iranu kojeg su hranili dok je Komeini bio u pariškom egzilu i jedno vrijeme nakon revolucije, ali su ga onda rušili kroz Sadama Huseina itd. što svi znamo... Krajnji korisnik kaosa u Egiptu je Izrael, to je jasno, i ova situacija nakon državnog udara i protuudara kojeg Muslimanska braća pokušavaju izvesti najviše odgovara Izraelu da se Arapi međusobno sukobljavaju, ali priklonit ću se tvojoj ocjeni da je ovaj prevrat vojske i možda najvećeg dijela naroda ipak bio izvan kontrole Bilderberga i da to ovim "miševima", kako si ih precizno nazvao, ne odgovara... Napisao sam u postu da je Mursi slao dobrovoljce u Siriju u rušenje Asada, što je plan Bilderberga... Dakle, definitivno je tvoja ocjena ispravnija - ovaj prevrat ne ide u korist Bilderberga, zato je Obama možda opravdano zabrinut i izrazio zabrinutost rušenja demokratski izabranog predsjednika Svijest je najvažnija - što veća svijest u ljudi, to manja šansa za svjetski sukob. Nažalost, svijest ljudi ne da je veća, nego se smanjuje, barem na Zapadu, ali kao što vidimo, Egipćani su svjesni, ljudi u Venecuelli su svjesni, u Peruu, Ekvadoru - svjesniji nego Hrvati...

    avatar

    06.07.2013. (20:27)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    Crni blog komunizma
    U raznim postovima kuneš vlast u Hrvatskoj i kukaš zbog njenog ulaska u EU a s druge strane razbijaš glavu o situacijama u arapskim zemljama,muči te Egipat i novodošli predsjednik i što još ne.Kad bi bilo stvora ki govora onda nekima nebi bilo loše.Kakvu Hrvatsku ti zapravo želiš?Onakvu kakvu ju je Dobroslav Paraga zamislio ili...?

    avatar

    07.07.2013. (10:58)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @navratikodmirka
    Mirko moj, jesi pročitao što ti je Lazarus napisao? Pročitaj! Zabadaš nos u stvari u koje se, ili ne razumiješ, ili hoćeš biti loncu poklopac, a to tako ne ide u životu. Ja ne znam što tebe muči da te smeta nešto o čemu pišem, a k tome još imaš vlastiti blog na kojemu možeš pisati što god hoćeš. Pravilo je da se komentira post, a ne da daješ svoj senf kao prilog nečemu što te uopće ne zanima nego brbljaš bez veze, možda jer si usamljen pa tražiš sugovornike, ali onda to napravi tako da da i pridobiješ.
    Na ovom blogu lijepo piše o čemu ovdje pišem, i što me zanima, i o tome cijelo vrijeme pišem. Cijeli svijet, pa i šire je umrežen na način ili u smislu da se radi o jedinstvenom informacijskom sustavu... Svaka misao jest informacija, i što god se dogodilo u bilo kojem kutu svijeta reflektira se na nas, i obratno, što se kod nas događa, reflektira se na svijet. Nitko nije zatvorena jedinka, čak i ona jadna Albanija Envera Hodže nije bila izolirana iako se činilo kao da je, ne bi se urušio staljinistički sustav u njoj. Osim toga, izgubio si iz vida da je Hrvatska članica NATO-saveza, i ako se dogodi izraelsko-arapski rat, misliš li zaista da se to nas onda ne tiče? Razmisli malo prije nego što nešto kažeš. Zar vanjska politika RH nije prekinula sve diplomatske veze sa Sirijom, zar Vesna Pusić i predsjednik Josipović nisu okrenuli leđa Siriji, i potppomažu terorističke skupine kakvi su bili partizani u Drugom svjetskom ratu, ... zar nisi neki dan čitao kako je frakcija tzv. Slobodne sirijske vojske giljotinirala jednog franjevca i još nekoliko osoba u zarobljeništvu? mi smo kao kršćani, ali nas se to ne bi trebalo ticati, ako sam te dobro shvatio.
    Koliko ja znam, Dobroslav Paraga je Hrvatsku zamislio kao državu u kojoj prevladava poštenje i istina, i u kojoj vladaju oni koji su ljubitelji istine i poštenja za razliku od eks-komunista i udbaša koji su oličenje korupcije, nepotizma i laži. Ja tražim takvu Hrvatsku kakvu je opisao Otac domovine Ante Starčević - poštenu.

    avatar

    07.07.2013. (12:10)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Voyager-nova generacija
    Hvala ti na opširnom i poučnom komentaru koji sadrži duhovu i svjetovnu, povijesnu, političku i geo-političku dimenziju.

    avatar

    07.07.2013. (12:28)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @navratikod Mirka
    Mirko, u svom prvom komentaru si se držao pravila da se komentira post, a ne komentatora, (drugo je ako komentator pohvali komentar nekog drugog komentatora, a ako ga kritizira neka barem bude kritika s argumentima).
    To što si vidio na njemačkoj televiziji o Bilderbergu je obmana. Kao prvo, Bilderberg ne treba čovječanstvu, jer ta privatna i javna organizacija s tajnim ciljevima nije vođa industrije, naprotiv, njihov je cilj uništiti industriju od koje namjeravaju na životu ostaviti samo industrijsku granu turizma (po staroj rimskoj politici kruha i igara), i naravno vojnu industriju, ali potpuno privatiziranu, i u rukama elite. Bilderberg nije čuvar ni vođa industrije nego čuvar svjetskog bankarstva.

    Tako zvana svjetska elita (elita liberalnog Zapada), pa onda i njezin izvršni organ Bilderberg, lansirao je putem svojih mas-medija propagandu o "teoriji zavjere" kako bi čitatelji, sluštalji i gledatelji percepirali razotkrivače zavjere kao "ekscentrike", "luđake", "neuračunljive osobe", "idijote" i slično. U stvarnosti ne postoji nikakva "teorija zavjere" nego zavjer aili urota u našem realnom vremenu koja se odvija pred našim očima, samo što je tako zamaskirana da od stabla ne vidimo šumu. O toj realnoj, stvarnoj uroti je govorio predsjednik Kennedy 1961. godine na tiskovnoj konferenciji na kojoj je Amerikance i sve ljubitelje slobode u svijetu dobronamjerno upozorio o opasnosti od urote onih koji poteze vuku iza kulisa službene politike, i to ih vuku na podli način, u mraku i iz zasjede poput partizana kako je naglasio, i da javnost nikada neće saznati njihove poraze koje pokapaju. JFK je rekao, da su ti urotnici, a mislio je na svjetske bankare, opasniji od komunista... a kad to kaže uvjereni anti-komunist kakav je bio John F. Kennedy, onda stvarno zvoni na uzbunu.

    avatar

    07.07.2013. (13:57)    -   -   -   -  

  • navratikodmirka

    @CRNI BLOG KOMUNIZMA
    Ja nikad nebi rekao tebi da zabadaš nos tamo o čemu pojma nemaš.
    A sada što je tu je,za mene to neće puno prijanuti jer ima i težih stvari pa se priko njih priđe,izdrži se.Ja sam pročitao što mi je komentirao Lazarus a on je prije shvatio mene i zato mu onakva reakcija.U tom je i bit mog komentara.O Bilderbergu nisam gledao na televiziji već čitao jedan dio od brojnih tekstova na njemačkom portalu.Što je sve laž a što istina,teško je odgonetnuti jer je tog puno a valda ima barem nešto istine.Ja nemam ništa kontra onog što ti pišeš,naprotiv, drago mi je što iznosiš istinu.Neshvatljivo mi je zašto uvik neko klevetanje,nekad se može i malo blaže jer ni ono najgrublje,osvetnički,isto neće puno pomoći.A o ulasku Hrvatske u EU,valja sačekati kako će sve dalje teći i onda davati ocjenu.Jer sve drugo su samo nagađanja i pisanja napamet.Koliko je samo nekih udruga koje se pisanjem protive svemu što se desilo a eto nijedna od tih to nije uspila zaustaviti.Sipa se voda u bure bez dna i ništa više.Konac djelo krasi i na muci se poznaju junaci.

    avatar

    07.07.2013. (19:36)    -   -   -   -  

  • Lazarus

    CBK
    Da, mislim da je ovaj prevrat u Egiptu ipak bio izvan kontrole Bilderberga, ili barem izvan potpune kontrole, a da pokušavaju vratit kontrolu to je sigurno. Baš poput snowboardera koji se prilagođava sili lavine uzaludno pokušavajući ostat na površini. Lijepo si primijetio kako kaos u Egiptu najviše odgovara Izraelu, iako oni pažljivo šute, uopće ne sumnjam u kolikoj su mjeri aktivni iza zastora. Radi toga će se kaos i širiti, jer kada već nemaju igrača koji im odgovara, onda će imat kaos koji im odgovara. Mislim da je pad Morsija pozitivan prevrat, jer ako ništa drugo, Braća iz Egipta više neće biti toliko agresivna prema Siriji. A znamo koliko je Sirija u ovom povijesnom trenutku bitna u zaustavljanju poretka kakav miševi žele. Braća sada imaju i svojih briga, znaju da ako padnu u Egiptu, prije il kasnije padaju svugdje. Žao mi je samo egipatskog naroda, kojeg izgleda čekaju teška vremena, kao ustalom i sve nas. Isto tako dobro si primjetio za Obamu, izrazio je nekakvu zabrinutost i negodovanje, ali nikakvu veću kritiku nije uputio egipatskoj vojsci. Dapače, potpuno su utihnuli. Mišljenja sam da prvenstveno radi toga kako nebi narušili svoj delikatan odnos sa egipatskom vojskom. To im je od izrazitog značaja, to je Izraelu od izrazitog značaja=)
    Da dobro kažeš "Svijest je najvažnija - što veća svijest u ljudi, to manja šansa za svjetski sukob." Dok s druge strane zaista ne znam, u jednom trenutku se čini kako se budimo, dok je već u drugom trenutku jasno kako je još uvijek previše usnulih. Mislim da je prokletstvo nas Hrvata što nismo razriješili sa svojom prošlošću, pa su mnogi od nas ostali zarobljeni u nekom drugom vremenu. Potom su svoje strahove i kriva uvjerenja prenijeli na svoju djecu i tako unedogled. Mi se još uvijek borimo sa svojom prošlošću, i ne primjećujemo kako nas miševi već guraju u svoju budućnost. Iz tog razloga je od neprocijenjive važnosti tvoj blog, i blogovi slični njemu, da bi razriješili sa svojom prošlošću i okrenuli se budućnosti. Da bi se svijest većine otrgnula sa pažljivo zategnutih lanaca ropstva kojem smo izloženi. Negdje sam pročitao da za napredak društva nema ništa opasnije od zadovoljnog roba. Mislim da je tako išlo..
    Stoga mislim da kada bi se i samo jedna zalutala duša susrela sa istinom na tvojem blogu to je već velika stvar. I ja sam do prije nekoliko godina nisam bio svjestan mnogih iluzija. Pogotovo iluzija koje su bile stvorene za nas koji živimo u ovim krajevima. Tvoj blog mi je mnoge stvari osvjetlio, mnoge iluzije razbio. Zato kažem, korak po korak, jedna duša po jedna. Naposlijetku će svima biti jasno da ako netko nanosi nepravdu egipatskom narodu, isto je kao da nanosi nepravdu hrvatskom narodu, jer prije ili poslije odrazit će se i na nas. Prije ili poslije vratit će nam se naše nijemo promatranje, naše pognute glave. Netko je rekao - Bog će vas pitati zašto niste pomogli, i vi nećete moći reći da niste znali -
    Neka ti je lijep pozdrav=)

    avatar

    08.07.2013. (13:48)    -   -   -   -  

  • Lazarus

    Voyager
    Zaista zanimljiv i cjelovit komentar=)
    Lijep pozdrav

    avatar

    08.07.2013. (14:01)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    @Lazarus
    Hvala lijepa na ponovnom komentaru kojemu zaista nemam što dodati, jer ga potpisujem u cijelosti... sve si precizno i točno naveo, i primijetio što je netko rekao da će Bog pitati ljude. Jedan od grijehova je i nečinjenje, odnosno što si naveo "nijemo promatranje".
    I meni je žao egipatskog naroda, kao i svakog naroda koji na ovaj način pati, jer svi narodi na svijetu su Božji narodi. Hvala ti na priznanju da ti je moj blog pomogao u informiranju, jer to i jest njegov cilj! Nitko ne zna sve, svi znamo ponešto, a zajedno znamo više. Kad nema mačke kod kuće, miševi kolo vode, ali ne dovijeka, jer sve što se temelji na nepoštenju - propada, tako i financijska svjetska elita ima svoj ograničeni vijek trajanja. To što će u njihovom potopu nestati i brojni ljudi na ovom svijetu, nedužni ljudi, a opet što znači biti "nedužan", jer nijemi promatrači nisu nedužni, je druga stvar, ... to je cijena propuštenih prilika. Slažem se dakle u svemu što si rekao, i zaista, naivni su svi oni robovi koji misle da su slobodni.
    Tebi lijep pozdrav! Drago mi je da postoje svjesni ljudi :-)

    avatar

    09.07.2013. (10:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...