opis slike Navijačka skupina Fakulteta političkih znanosti

subota | 29.11.2008.

NEUGODAN PORAZ UOČI UTAKMICE ODLUKE

Malonogometna ekipa našeg fakulteta doživjela je neugodan poraz 9-4 u prijateljskoj utakmici od malonogometne ekipe Orfanela dva tjedna uoči utakmice sa AGORA-om. Tim porazom malonogometaši su se uklopili u rezultatski loš dan za sport našeg fakulteta skupa sa košarkašima.
Početak utakmice obilježio je ''Bombarder iz Fojnice''. U jednom od prvih protivničkih napada, Božić krade loptu, prelazi protivnika i smireno plasira loptu desnom nogom za početno i jedino vodstvo naše ekipe. Ubrzo nakon gola, Ledinski dobro puca, ali golman Orfanela dobro brani.
Na žalost, naša ekipa tu je stala. Dobro uigrana ekipa Orfanela okreće rezultat na 3-1. Vrlo brzo Fort zabija za smanjenje vodstva iz odbijene lopte nakon Aldovog udarca. Ipak, u toj akciji izgubili smo Ledinskog čije koljeno nije izdržalo duel prilikom oduzimanja lopte. Do kraja se nije vraćao na teren. Ipak, svojom igrom je ostavio pozitivan dojam.
Nakon toga događa se neobjašnjiv pad u našoj igri. Naš rezervni golman Hrvoje Mostarac, koji je ovaj put solidno branio cijelu utakmicu, našao se kao na streljani. Naši gosti odlaze na sigurno vodstvo od 6-2, te rješavaju pitanje pobjednika.
Potom Aldo lijepo zaobilazi protivničkog golmana te pogađa praznu mrežu za smanjenje rezultata. Do kraja utakmice, novi igrač Prahić zabija za novo smanjenje vodstva, ali ovaj put za rezultat 8-4. Konačni rezultat popeo se na visokih 9-4.
Danas se vidjelo koliko nam nedostaju Tomašković i Ilijaš, prva dva odabira za poziciji zadnjega. Ipak, protiv AGORA-e se vraćaju. Zato nema panike. Za dva tjedna slijedi nam borba za ulazak u prvu sveučilišnu malonogometnu ligu. Sretno momci. Crne Pande su uz vas.

- 22:15 - Komentari (1) - Isprintaj - # -

TIJESAN PORAZ U UZBUDLJIVOJ ZAVRŠNICI

Muška košarkaška ekipa Fakulteta političkih znanosti izgubila je na otvaranju nove sveučilišne sezone od PMF-a 57-54 u uzbudljivoj završnici u kojoj je koš prevage otišao na suprotnu stranu. Naša momčad držala se odlično premda je bila u zaostatku cijelo vrijeme.
PMF je puno bolje otvorio utakmicu, te brzo stigao do značajnije prednosti sa nizom napadačkih skokova i laganih koševa. U prvom dijelu utakmice dopustili smo protivniku da se ''odljepi'' na velikih deset poena razlike. Ipak, naš izbornik, ali i glavni igrač Domagoj Krajačić vadi iz igre jednog visokog igrača i uvodi Stipu Antonijevića na poziciju razigravača. Sa nekoliko sjajnih prodora i sigurnih polaganja Stipe donosi preokret i smanjenje rezultata.
Ipak, u sljedećoj dionici utakmice opet padamo i protivnici odlaze na visokih petnaest poena prednosti. Tada kreće naša velika serija u kojoj su se najviše istakli Domagoj Krajačić, Stipe Antonijević i naš najviši čovjek na terenu Ivo Antunović sa nizom lijepih akcija.
U samu završnicu naša ekipa ušla je sa minusom od tri poena. No šut za tri poena za produžetke danas odlično raspoloženog Domagoja ipak je iscurio sa obruča. Domagoj je sjajnim izmjenama igrača izgubljenu utakmicu preokrenuo u potencijalno dobitnu. Stigao je zabiti i petnaest koševa.
Još su se istakli i Stipe sa dvanaest poena i nizom lijepih akcija, te Ivo isto tako sa dvanaest poena. Naša ekipa ostavila je dobar dojam bez obzira na poraz. Pokazali su karakter i htijenje da se izvuku iz velikog zaostatka. Za nešto više ipak je nedostajalo malo sreće. Momci, nema veze za poraz. Crne Pande su uz vas.

- 21:16 - Komentari (0) - Isprintaj - # -

subota | 22.11.2008.

REMI SA PMF-om ZA PREKID CRNOG NIZA

Novo malonogometno sveučilišno prvenstvo počeli smo sa remijem protiv PMF-a. Utakmica je završila je sa mršavih 0-0. Obadvije ekipe imale su svoje prilike za pobjedu. Na kraju, 0-0 je najpravedniji ishod.
Naša ekipa bila je dominantnija tokom cijele utakmice, te diktirala tempo igre. Nakon nekoliko minuta igre Ilijaš pogađa unutarnji dio stative, no lopta se odbija u aut umjesto u mrežu. Ubrzo nakon toga Karamarko pogađa prečku. Nismo morali dugo čekati na novu veliku prigodu, naravne naše momčadi. Novi igrač u momčadi Tomašković radi višak igrača i gura savršenu povratnu loptu za Alda. No Aldo puca pored gola.
I naši protivnici su pokazali zube u drugom poluvremenu. Kreirali su nekoliko opasnih kontri. Ipak, imali su peh da je naš gol čuvao raspoloženi Vinko. Sa nekoliko vrhunskih intervencija održao nas je na životu.
Sam kraj susreta pripao je Lovri Karamarku koji je pucao opasno nakon dobrog prodora. Tu loptu su svi već vidjeli u mreži. No ona završava u vanjskom dijelu mreže. Za uzbudljivu završnicu pobrinuo se još jednom Karamarko kada otima loptu zadnjem igraču protivničke obrane i lagano ga prelazi, a ovaj ga ruši. Sudac ga je ''počastio'' samo sa žutim kartonom. Ovu odluku neću komentirati.
Prvo ime utakmice sigurno je bio Karamarko. Bravo Lovro. Isto tako istakao se i novi igrač Tomašković na poziciji zadnjega. Odigrao sigurno. Nekoliko puta napravio je igrača viška. Bravo Tomašković. Velike pohvale zaslužuje i Vinko koji nije primio gol već dvije utakmice. Bravo Vinko. Dobru partiju odigrao je I Ilijaš. Bravo Ilijaš. Ledinski je ponovo osvojio sa borbenim pristupom. Bravo Ledinski.
Cimeri Aldo i Božić nisu se previše istakli, no dali su svoj maksimum. Nema im se što zamjeriti.
Moram istaknuti i novog profesora Tjelesnog Jankovića koji je odradio odličan posao sa novim dresovima.
Samo hrabro momci. Crne Pande su uz vas.

- 21:43 - Komentari (6) - Isprintaj - # -

četvrtak | 20.11.2008.

VELIKA POBJEDA NOVE MOMČADI

Malonogometna ekipa našeg fakulteta pobijedila je u prijateljskoj utakmici Arhitekturu sa uvjerljivih 4-0. Tako je debi novog izbornika Alda Franičevića prošao bezbolno. Utakmica je pokazala da ove godine imamo momčad koja izgara na terenu od prve do zadnje sekunde, a ne jednog sjajnog igrača malog nogometa i ostatak kadra.
Arhitektura se pokazala kao odličan odabir za ''sparing'' uoči službenog natjecanja po skupinama u Martinovki. Fort, Aldo, Ilijaš i Božić pogodili su za visoku pobjedu. Teško je odabrati koji je od ta četiri pogotka bio ljepši. Fortov slalom u prvom poluvremenu za vodstvo, Aldov gol iz kornera, lijepa akcija koju Ilijaš rutinerski završava za učvršćivanje vodstva ili udarac ''Bombardera iz Fojnice'' Ivana Božića koja je završio u samim rašljama za potpuni potop gostiju.
Osim visoke realizacije veseli , i dolazak novih igrača. Ivan Ledinski solidno je zamijenio Alda u nekoliko dionica utakmice. Agresivnim pristupom pokazao je da Aldo može računati i na njega i sljedećim utakmicama. Nije zabio niti asistirao, ali nema mu se što prigovoriti. Bravo Ledinski.
Ove godine imamo i pojačanje na golmanskoj poziciji-Hrvoje Mostarac. Visok, plav, zgodan, ma pljunuti Đuka Čaić. Protiv arhitekture nije došao. Ipak, teško da će se previše nabraniti kraj sigurnog Vinka.
Vinko je vadio momčad u nekoliko navrata sjajnim obranama. Za tri obranjena zicera sigurno zaslužuje visoku ocjenu. U obrani se istakao i Ilijaš. Kao zadnji je odigrao solidno. Još je i stigao zabiti. Bravo Ilijaš.
Božić je po običaju podizao borbenost momčadi. Svojim stilom igre uspio je ''pobrati'' simpatije jedne mlade Makaranke koja se eto našla među slučajnim gledateljima. Bravo Božinho i za gol i za mladu Makaranku. Moram istaknuti i Forta čiji je gol usmjerio tijek utakmice. Bravo Fort.
Ipak, izbornik će morati poraditi na fazi obrane. Arhitektura je imala tri izgledne šanse zahvaljujući našim pogreškama. Ozbiljnije ekipe od arhitekture takve pogreške u pravilu kažnjavaju golovima. To je jedina zamjerka u ovoj sjajnoj pobjedi.
Aldo je odigrao još jednu odličnu utakmicu i zabio fenomenalan gol.I kao izbornik odradio je posao bez veće greške. Ne moram ga hvaliti. Pa zašto? Naravno on je već pohvalio samoga sebe . Samo naprijed momci. Crne Pande su uz vas.

- 10:55 - Komentari (2) - Isprintaj - # -

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>