<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>








Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovo je jedan bložić koji će se baviti kreativnim napadajima jedne 25-godišnje djevojke.
25- godišnjakinja je pri kraju Učiteljskog fakulteta, a u slobodno vrijeme, kojeg trenutno ima na pretek jer je na apsolventskoj godini, voli čitati, slušati glazbu, gledati anime i posvetiti se hobijima, koje tek otkriva, ali ih sve jednako voli.

Osim kraftanja, voli se igrati svojim Canonom koji voli hvatati njoj zanimljive trenutke. Osim canoniranja, voli i video igre kad nađe vremena za njih.

Po prirodi je vesela, a kako godine prolaze, sve je više tajanstvena i konačno shvaća da svoje srce i dušu ljudima ne treba ponuditi na dlanu kad ih prvi put vidi. Još radi na tome da to prestane raditi, ali polako joj dolazi iz guze u glavu.

Voli sve i svašta, a to se odnosi na na primjer ribolov, kuhanje, sve vrste muzike (pokušavam iz svega izvući nešto dobro), znanstvenu fantastiku, čaj s cimetom...
Prilično sam netipična cura, ili mi barem tako kažu.

Trenutno:

čita: ne čita jer nema vremena
sluša: ništ posebno
gleda: seriju Once Upon A Time, anime Initial D
igra: samo Criminal Case i rekvizit na fejsu
jede: što sama ili mama skuha

Evo ovdje jedan njen autoportret



Njen amaterizam u fotografiji možete pratiti na deviantartu

Moj profil na DA

Ovo je njena fb stranica s ukrasnim kutijama

Ukrasne kutije za velike i male

Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes, and having fun.

Kreativnost je izmišljanje, eksperimentiranje, rast, riskiranje, kršenje pravila, pravljenje grešaka i zabavljanje.

Mary Lou Cook

Linkovi

credits
Design: thousandone
Adjustment: murderscene
Autumn is a second spring when every leaf is a flower
ponedjeljak, 26.08.2013.
Već nekoliko dana, vrijeme je tmurno, kišno i pravo jesensko. Temperature su pale, a oblaci koji su se nadvili nad nama, ne propuštaju zrake sunca. Ništa od toga ne bi bilo čudno, da još uvijek nije nekako prerano da bi nam jesen pokucala na vrata, i to baš onda kad je potrebno lijepo vrijeme da ja odradim svoj foto shooting. Dakle, od shootinga - ništa. :(

Otkrila sam cirkone iz Mullera. Ima jedna zgodna kutijica u kojoj su sortirani cirkoni i kaže na deklaraciji da ih unutra ima čak tisuću. Kutijica košta 80 kn. S obzirom da sam prije cirkone kupovala u jednoj šivaćoj radnji, po komadu, gdje su koštali 2kn komad, ovo mi se činilo kao good deal i kupila sam ih. Naravno da je odmah svaki moj cvjetić dobio svoju blještavu notu i da ih sad pokušavam suptilno uklopiti u svaki ukras koji moje ruke stvore. Pa, iako pada kiša i tmurno je, moje ručice i dalje stvaraju. :) Trenutno radim na ukosnicama od umjetnog cvijeća s cirkonima :)

Već nekoliko godina za redom, kad jesen najavi svoj dolazak, sjetim se jednog umjetnika. Njegova djela svojim bojama i tehnikom koju koristi, u meni jesen pretvaraju u nešto posebno i ovu tmurnu, maglovitu i sjetnu atmosferu uspjevaju razvedriti i obojiti šarenilom. Njegovo ime je Leonid Afremov, a kliknuvši na postavljen link, otvorit će vam se njegov profil na deviantartu. Da vas nagovorim da pogledate barem dio njegove galerije, stavit ću vam ovdje nekoliko njegovih, kako ja to volim reći, jesenski orijentiranih slika. :)







Evo, sad sam vas upoznala s umjetnikom kojeg sam otkrila prije godinu/dvije, kad sam slučajno nešto guglala vezano uz jesen i umjetnost. :)

Kad sam već spomenula deviantart, imam i ja svoju malu kolekciju fotografija tamo, pa ako vas zanima što i kako uspjevam fotografirati svojim malim Canonom, možete ovoriti moj profil tamo.
Ako to učinite, primjetit će te da nisam profesionalac, niti se takvom smatram, te da preferiram crno bijele fotografije.

Eto, to je sve od mene za danas :)

| 09:29 | Komentari (6) | On/Off | Print | # |



Cvjetne krune/tijare kao modni detalj
petak, 23.08.2013.
Za ugođaj: Lana Del Rey - Summertime Sadness

Ovih dana šivam, lijepim, kraftam i uživam. Moj trenutni projekt su cvjetne krune/tijare koje su ovog proljeća/ljeta bile pravi hit na svim glazbenim festivalima, ali i na svim plažama. Vidjela sam prekrasnih kreacija gotovo na svakom koraku, pa sam se odvažila i ja napraviti neke.

Ovaj trend je čini mi se pokrenula Lana Del Rey, a ovako to na njoj izgleda.







Iako spomenutu pjevačicu ne smatram lijepom, mislim da je iznimno ženstvena, a cvijeće u kosi čini njen izgled krhkijim, čednijim i još ženstvenijim.

S godinama je jednostavno došlo do toga da žene više ne izgledaju kao žene, odnosno dogodi mi se čak i da kad osoba prolazi ulicom, više nisam sigurna radi li se o curi ili dečku. Pa sam da poradim na vlastitoj ženstvenosti posegnula za cvijećem u kosi, a rado bih vidjela i druge djevojke da nose slične ukrase.

Svjesna sam da su cvjetne krune prilično masivan i pomalo ekstravagantan modni detalj i znam da mnoge djevojke smatraju iste modnim overkillom, tako da volim reći da je modni detalj cvjetne krune zapravo rezerviran za hrabre, samosvjesne žene koje imaju potrebu istaknuti se i biti posebne.

Uskoro se spremam imati svoj prvi foto shooting s frendicama koje će mi biti modeli za ove moje kreacije i tome se jako veselim i uzbuđena sam radi toga, jer taj projekt obuhvaća moja dva mala talenta, a to je smisao za izrađivanje modnih detalja, tj. modni dizajn i fotografiranje.

Moram priznati da sam malo nervozna jer još nisam slikala modele, već samo prirodu, djecu i razne priredbe (firmu, pričest, vjenčanje, rođendane...). Nadam se da ću dobro obaviti taj posao i da će mi modeli isto tako dobro odpozirati :)

Javit ću vam se nakon foto shootinga, s fotografijama naravno, a za sad vam evo samo mali sneak peak ;)

Napravila sam ih jedno desetak, a neke su tu nanizane u jedan pregršt šarenila.





| 11:27 | Komentari (0) | On/Off | Print | # |