UrediDom.com nudi besplatan web hosting

30 studeni 2006

UrediDom.com nudi besplatne domene onima koji imaju kvalitetnu ideju u stvaranju zanimljive web stranice... Jedini uvjet je da dakle imate zanimljivu i privlaènu ideju i da na vašoj stranici bude postavljen uredidom.com banner.

Za sve ostale informacije i pitanja kako dobiti besplatan hosting pitajte na www.m-media.hr


Nove Sony MDR-EX90LPsu slušalice studijske kvalitete zvuka

19 studeni 2006

Studijska kvaliteta zvuka - neæete ni primijetiti da imate slušalice

Dosad je korištenje slušalica koje reproduciraju vrhunski studijski zvuk uvijek znaèilo kompromis u udobnosti. Zvuk profesionalne kvalitete dosad su pružale samo zatvorene slušalice, s jastuèiæima koji u potpunosti pokrivaju uši i na taj naèin hermetièki zatvaraju ušni kanal.

Najbolji primjerci takvih slušalica proizvode svilenkaste tonove srednjeg raspona i bogati bas koji daleko nadmašuje moguænosti otvorenih ili slušalica koje se stavljaju u uši. A buduæi da hermetièki zatvaraju ušne kanale, blokiraju vanjske izvore šuma. Rezultat je prirodan, neobojen i životan zvuk.

Ipak, otvorene slušalice imaju znaèajne prednosti pred zatvorenima. Mnogo su manje i lakše, a one pružaju i iznimnu udobnost nošenja. Takoðer, proizvode lagani zvuk koji se mnogim ljudima sviða.

Inženjeri dizajna tvrtke SONY uspjeli su postiæi naoko nemoguæe, spajanjem najboljih svojstava oba sustava u revolucionarnim zatvorenim slušalicama koje se stavljaju u uši – MDR-EX90LP

Jedinstvene pogonske jedinice od 13,5 mm i akustièno podešavanje

Pogonska jedinica je srce svake slušalice. Elektriène signale pretvara u zvuk korištenjem membrane (koja je u osnovi iste velièine kao i pogonska jedinica). Zvuk se reproducira pomicanjem membrane naprijed i natrag. Što je membrana veæa, tijekom gibanja može istisnuti više zraka. A što je kolièina istisnutog zraka kod svakog pomicanja membrane veæa, zvuk koji se može reproducirati bez izoblièenja bit æe glasniji. Ta znaèajka se naziva dinamièki raspon.

Kod veæine slušalica koje se stavljaju u uho pogonske jedinice su relativno male, izmeðu 8 i 11 milimetara, što pojednostavljuje dizajniranje i olakšava oblikovanje slušalica udobnih za nošenje. Meðutim, dizajneri tvrtke SONY nisu pristali na kompromis u kvaliteti zvuka i za slušalice MDR-EX90LP su odabrali pogonske jedinice velièine 13,5 mm; jedinstvene kod ove vrste proizvoda.

Nadalje, unatoè postavljenim zahtjevima dizajna, ukljuèeno je nekoliko dodatnih komponenti za akustièno podešavanje koje se obièno ne ugraðuju u slušalice.

Na pitanje zbog èega je to tako, glavni dizajner akustike Takashi Ohtu je odgovorio: "Kad smo odluèili koje æemo pogonske jedinice koristili, prvotno smo izradili prototipe s ugraðene dvije ili tri komponente koje se obièno koriste za kontrolu akustike. Dodavanje veæeg broja komponenti u ovako siæušan proizvod pravi je izazov, ali nisam bio u potpunosti zadovoljan kvalitetom zvuka - željeli smo postiæi dizajn koji æe zadovoljiti i najzahtjevnije kupce. Bili smo sigurni da možemo poboljšati naš proizvod, i u tome smo naposljetku i uspjeli, shvativši da je optimalan broj dijelova za kontrolu akustike šest. Tek tada smo prestali tražiti bolje rješenje."

Senzacionalna udobnost nošenja i kvaliteta zvuka

Hermetièki zatvoren prostor izmeðu unutarnjeg uha i slušalice potreban je za održavanje najviše kvalitete zvuka. Važna su dva podruèja: dio slušalice koji je u kontaktu s uhom (važan i za udobnost nošenja) i konstrukcija samog proizvoda. Dizajneri su uložili izniman napor u postizanju najboljeg na oba podruèja, kao i u dizajnu dijela slušalice koji se umeæe u uho.

Kako objašnjava glavni dizajner mehanike Tomohiro Matsuo, "I najmanja praznina æe narušiti kvalitetu zvuka; na primjer, èak i ona promjera ljudske kose. Velik izazov predstavljala je ogromna raznolikost oblika ušnog kanala - kako pronaæi najbolji naèin hermetièkog zatvaranja ušnog kanala u kombinaciji s najvišom razinom udobnosti nošenja. Buduæi da smo iz razloga postizanja što bolje kvalitete zvuka odabrali iznimno veliku, 13,5-milimetarsku pogonsku jedinicu, to je našu zadaæu uèinilo težom nego inaèe".

"Kako bismo procijenili kako æe slušalice pristajati u ušni kanal, izraðujemo odljevke ljudskih ušiju. Sliènu tehnika proizvodnje koriste zubari pri izradi zubnih proteza. Buduæi da je raspon u oblicima ušnih kanala tako velik, proizveli smo preko 300 odljevaka. Tijekom mnogih pokusa na odljevcima došli smo na ideju o zakretanju dijela slušalice koji se umeæe u uho u odnosu na pogonsku jedinicu. To je bio "eureka" trenutak, nakon kojeg su svi naši ispitivaèi naglašavali udobnost tih slušalica. Zapravo, ni jedne druge slušalice ne koriste taj koncept zakretanja, a tvrtka SONY je zatražila priznavanje patenta."

POVEÆAN PRIKAZ UNUTRAŠNJOSTI SLUŠALICA

(sony)

-----------------------------------
NEVEZANO UZ POST

vidite kako imamo dobar blog servis... nešto napraviš kasnije sve što napraviš vrate kako je bilo prije, da moraš opet radit isto... Mislim da se dovoljno ne brinu o sustavu kad non-stop imaju problema, konstantno... godinu i pol pišem blog i sa sigurnošæu mogu reæ da su imali konstantno probleme... duljih perioda normalnog rada se nesjeæam... vi?

Razjašnjenje i savjeti MAXtv-a, kako do njega, zašto je to dobro ili loše, kako se plaæa, kuda ide kabel...

14 studeni 2006

Da razjasnim što jednostavnije kako bi svi razumijeli što uzimaju i kako to ide...

Naime predao sam zahtjev za max-tv... To možete uèiniti vrlo jednostavno na ovoj stranici: PRIJAVA Upišete svoj predbroj i broj telefona... ispunite podatke o vlasniku telefonskog prikljuèka, i podatke o osobi na koju æe biti obavješteno vrijeme ugradnje maxtv-a...

E sada kako oni to spajaju?!?... Krenut æemo da uopæe nemate raèunalo i adsl prikljuèak... U tom sluèaju æete naravno moæi imati max tv ali æete plaæati i pretplatu za adsl prikljuèak znaèi (najsporiji) 79kn. Kao i maxtv pretplatu od 65kn mj. znaèi maxtv imate za 144kn mj. ako ne koristite doma raèunalo... Ako koristite raèunalo i imate adsl prikljuèak stvari su jednostavnije... isto tako ako imate stari modem koji ne podržava IPTV dobit æete novi za 0,50kn kako bi mogli koristiti maxtv... (ne zaboravite da je stari modem vaš ako vam je istekao ugovor! I da ga nemaju pravo odnesti!!!) Kabel za maxtv ide od mjesta gdje je vaš modem... znaèi ako želite spojiti tv u drugoj sobi oni ga postavljaju tamo i vuku kabel od vašeg modema... Jedan kabel iz modema ide u vaše raèunalo a drugi u ureðaj za max tv koji se nalazi pored tv-a. 300kn plaæate jednokratno s tim da do 10m kabla ulazi u tih 300kn... Ako je udaljenost od modema do tv-a preko 10m plaæate dodatno 99kn + 200kn po satu i 20kn po metru kabla... to izbjegnite!!! Bušite zidove ako treba samo da ne idu kablovi uz rubove jer je to puno metara i novaca...

Akcija t-coma do kraja 12mj je da prva 3 mj imate maxtv za 1kn + 300kn jednokratno + 0,50kn + 2g ste vezani ugovorom sa više od 55 programa i videotekom, èije filmove možete posuðivati na 24 sata od 5kn pa do 20kn...

E sada pitanje treba li vam maxtv????

Pa ako živite u zgradi koja nema zajednièku antenu ili kabelsku ovo je dobra varijanta za bogatiji tv program... Razmislite i koliko gledate tv dnevno i isplati li se uopæe uzimati maxtv... Znate i sami da plaæate pretplatu hrt-u, ipak su se ozakonili...i nemožete to odjaviti plaæali bi i jedno i drugo i treæe (adsl)...

Kanali koje možete gledati:


- MAXtv promo kanal
- HRT 1
- HRT 2
- RTL televizija
- NOVA
- HRT PLUS
- BIG BROTHER 3 programa
- Z1
- Otvorena Televizija (OTV) - Zagreb
- Nezavisna Televizija (NeT) - Kutina
- Televizija Slavonije i Baranje (STV)
- Varaždinska televizija (VTV) - Varaždin
- TV Dalmacija - Split
- BHT
- TV3 Viasat
- Radio-televizija Srbije (RTS)
- OBN
- Radio Televizija Crne Gore (RTCG)
- BBC World
- EuroNews
- CNBC Europe
- Bloomberg Television
- CNN International Europe
- Deutsche Welle
- Nickelodeon
- Jetix Play
- Boomerang TV
- Ki.ka
- National Geographic Channel
- Discovery Channel Europe
- Animal Planet
- Discovery Science Channel
- Discovery Civilisation Channel
- Discovery Travel & Living
- Travel Channel
- Zone Reality
- CMC - Croatian Music Channel
- Balkanmedia TV
- MTV Adria
- VH1
- VH1 Classic
- VIVA
- BBC Prime
- Zone Romantica
- DSF
- ESPN Classic
- Motors TV
- Extreme Sports Channel
- E! Entertainment Television
- Fashion TV
- VOX
- Canale 5
- Italia 1
- Luxe TV


Evo slikica kako to izgleda:
(cafe)

VIDEOTEKA


IZBOR PROGRAMA


UREÐAJ


DALJINSKI


RTL VODIÈ



Eto neke smjernice kako to ide... da ne ispitujete njih jer baš ne objašnjavaju jednostavno veæ kompliciraju... ili trebate imati neko znanje kako bi znali kakvo im pitanje uopæe postaviti... Do sljedeæeg posta... mah :)



"Olakšajte" si blog, smanjivanjem mp3-a kojeg reproducirate na svom blogu

Gledajuæi tuðe blogove primjetih da je puno blogova "zaraženo" mp3 reprodukcijom... Svira mi glazba na sve strane, iz winampa, sa blogova, spotovi... No jeste li razmišljali da ljudima koji vas èitaju nije malo 5MB i da glazba zastajkuje jer veza ne stigne skinuti pjesmu da bi je bez problema u komadu poslušali... Ako veæ stavljate glazbu na blog, smanjite je pomoæu nekog programa... Odnosno smanjite mu kvalitetu, koja se ionako ne kuži, a slušatelju (nemožemo više reæi da se blog samo èita) æe se mp3 jako brzo otvoriti i uštedjeti mu promet u sluèaju da je adsl korisnik... Mp3 možete smanjti sa programom... Odnosno smanjujete njegov bitrate... Prosjek kvalitete mp3-a je 128Kbps. E sada ako netko stavi tu kvalitetu na blog mp3 æe biti velik i tu nastaje problem...

Postoji puno programa za smanjivanje kvalitete mp3-a...

Jedan od najboljih je Adobe Audidion (nekada cooleditpro) koji vam je ujedno i ripper glazbe sa glazbenih cd-a (za liniju)

Skinete program ako ga nemate:

part1.rar
part2.rar
part3.rar
crack-xploit.zip

Otvorite mp3 u tom programu...

Kada ga otvori jednostavno kliknite na file --> SAVE AS... --> ODABERITE DOLJE MP3


Image Hosted by ImageShack.us

Kliknite options, odaberite kvalitetu i želite li mono koji vam jako spreša mp3...

Image Hosted by ImageShack.us

Spremite mp3 gdje želite i tek onda ga uploadajte na blog i saèuvajte živce vašim èitateljim ovaj slušateljima ;)

Kako napredno pretražiti internet pomoæu GOOGLE-a

11 studeni 2006

Možda neki znaju možda neki neznaju ali google nije samo upiši pa listaj stranice. Naime google možete pretražiti na naèin da izvuèete toèno ono što vas zanima u najkraæe vrijeme. Prvo objasnim kako google uopæe traži... Ovako on traži kljuène rijeèi, znaæi kada napišete npr. kuæa on æe tražiti rijeè kuæa po internetu, znaèi pretražiti æe textove gdje se spominje rijeè kuæa. E sada ovisi o servisu pretraživaèa koliki broj stranica ima u svojoj bazi podataka za pretragu... Recimo google je veliki brand u pretraživaèima i u njega se puno ulaže. Svi pretraživaèi imaju tzv. Spider-e iliti pauke koji haraju internetom i posjeæuju stranice i nose ih i zapisuju u google bazu iliti arhivu. Neke firme èak plaæaju googlu da pošalju pauke odmah na njihove stranice kako bi se pojavili odmah na googlu u što veæem broju i što više tj. što bliže prvoj stranici.

No ajmo još malo na koji naèin google traži...

Napišete npr. kuæa Google znaèi traži gdje se nalazi ta rijeè i prikazuje vam rezultate...

E sada napišete npr. mara je lajava google traži posebno rijeèi >MARA< >JE< >LAJAVA< znaèi neæete sigurno dobiti rezultat da je mara stvarno lajava... veæ samo te rijeèi u nekim tekstovima... Ali ako želite tražiti pojam mara je lajava stavite te tri rijeèi u navodnike znaèi

"mara je lajava"


google æe sada tražiti pojam "mara je lajava" iliti tražiti æe tekst gdje su te 3 rijeèi jedna kraj druge "MARA JE LAJAVA"

Znaèi tako možete doæi do naziva knjiga i njihovih autora... npr. èujete neku frazu iz neke knjige no želite saznati tko je tu knjigu napisao i kako se ta knjiga zove... upisat æete citat iz te knjige i staviti ga u navodnike... google æe ostalo odraditi sam... a vi æete imati odgovore ispred sebe...

Takoðer možete izostaviti neke stvari iz pretrage jer vas jednostavno ne zanimaju sa znakom MINUS - ... primjer:

voæe -jabuke


tražiti æe vam voæe ali ne i jabuke... ili

voæe -jabuke -kruške


tražiti æe vam voæe ali ne jabuke i kruške...

ili možete napisati

voæe +jabuke -kruške -jagode +brusnica


znaèi traži svo voæe s jabukama i brusnicom ali s kruškom i jagodom ne...

Eto idemo dalje...

želite npr pretražiti google ima li neki office dokument...

napišete

trava filetype:doc


tražiti æe SAMO dokumente offica

napišite npr:

trava filetype:zip


traži travu u zippu i sl... samo naznaèite koju extenziju file-a želite...

ima još jako puno naèina pretrage npr inurl:NAPIŠETE NEŠTO ŠTO ŽELITE TRAŽITI U LINKU onda url:NAPIŠETE PA TRAŽI LINKOVE

e sada savjet kako tražiti... primjetio sam da ljudi direktno postavljaju pitanje googlu, što i nije tako uèinkovito...

nemojte googlu napisat npr ovo:

zašto mi se raèunalo resetira


veæ nešto u smislu:

raèunalo se resetira (èak možete staviti i u navodnike radi suženije pretrage...)


ili kad neko napiše

kako da prebacim muziku s cd-a na mp3


radije ovako:

glazba sa cd-a u mp3 ili sl.


Eto ljudi najèešæe se neznaju kako se služiti googlom, nadam se da æe vam ovo donekle pomoæi u pretrazi googla kojeg mogu nazvati kruh... svaki dan mora biti dostupan i svjež...

T-com adsl opet pojeftinjuje?

08 studeni 2006

Razlozi su navodno sve veæa konkurencija na podruèju Zagreba, pripreme za ADSL2 za ljeto druge godine.. Isto tako i žele uvesti triplepay... ...Navodno bi prvo trebao doci flat paket za 138kn... Isto tako planovi su da od sredine sljedece godine maknu pretplatu za promet i naplacuju samo brzinu...

Sad nemojte govoriti da nema šanse za to jer T-Com zna što radi, oni žele da imate i telefon i internet i televiziju preko njih pa æete sve to dobiti povoljnije, jedino æe tako uspjeti zadržati sve korisnike, a konkurencija im u tome barem za sada nemože puno konkurirati.....

LORRY (cafe.mobil.hr)


I tako t-com opet misli sniziti cijene... Nego to je sasvim logièno i iz lorry-evog posta se jasno vidi logièan primjer... Nego saznao je to od nekog lika koji radi na višem položaju u t-comu, tako da bi ove informacije mogle biti toène... 5Giga bi bilo 100kn mj. 1Mbit/s , a flat bi imali za 139kn mj. 1Mbit/s I sve to od 1.12 ove godine

Digitalna skladišta

07 studeni 2006

Naime svakodnevno šaljete podatke na internet, bilo to slike, video, glazbu nije bitno... Evo neke preporuke za uploadere...

________________________________


Za mp3 najbolji hoster je SNIPS... nakon što se besplatno registrirate dobijete 1GB prostora za vaše podatke... Ja ga koristim iskljuèivo za mp3. Na njega možete uploadati bilo što i imati svoje skladište uvijek on-line... Takoðer si možete raditi foldere, pa flash stavljati u jedan folder, mjuzu u drugi, slike u treæi itd... Jako dobar i brz host servis za sve vrste datoteka...

________________________________


Takoðer za sve vrste datoteka je i XTHOST no on nudi samo 30MB prostora, s tim da postate samo legalne stvari jer u suprotnom vam obrišu account... Meni je taj host servis zadao velike muke... neradi po par dana pa se sve vrati... Dobar za neke privremene datoteke jer je registracija nevjerojatno jednostavna i brza, bez davanja maila. Napišete svoj nick dobijete lozinku i odmah se regate...


________________________________


Za slike i flash daleko najbolji je PHOTOBUCKET! Nikada se ne kvari, stalno on-line, brz, jednostavan za korištenje... Najbolje je to da kada uploadate sliku ili flash, dobijete 3 taga iliti koda... Jedan za prikaz na web stranicama drugi za forume i treæi samo url iliti direktan link. Nudi skladište od 1GB-a što je više nego dovoljno za blogere ili ljude koji svoj foto album žele imati i na internetu kako bi ma gdje god se nalazili mogli nekome pokazati...

________________________________


Blogspremnik je baš stvoren za blogere, od blogera... dopušta upload samo slika i flasha... Doduše koristio sam ga dok nisam shvatio da se stalno ruši server... Možda je sada drugaèija situacija... :/

________________________________


Imageshack svi znate tako da ne vrijedi komentirati :)
kao i Rapidshare... ili youtube a joj pre poznati servisi

________________________________


Hostera ima jako puno... neki su poznatiji neki nisu... no uvijek vam je tu dobri stari google sa hrpom rezultata pretrage na temu file hosting-a...

WebFestival

05 studeni 2006

WebFestival uskoro gotov, ušao sam na 2listu iliti u drugi krug... Lista blogova je tu pa glasujte...

KLIKNI, GLASUJ

Kolekcija Spiralnih slika...

04 studeni 2006

_______________________________________
Vjerojatno æe vam zatrebati pa da imate...

http://spiral.gallery.sytes.org/

<< Prethodni mjesec | Sljedeæi mjesec >>