srijeda, 15.12.2004.

Usmjeruša

Budite veoma oprezni sa lead directing kontrom, u narodu poznatom kao usmjeruša. Ona obećava dobar overcall u boji umjetnog govora protivnika te traži od partnera ataku boje. Boja mora donijeti dosta štihova tako da protivnicima ne padne na pamet igrati u takvom kontraktu. Prošli utorak u domu sportova West je odlučila ‘usmjeriti’ partnera pa je kontrirala protivnički Stayman. Partner je pokazao četiri karte tref rekontrom koju sam spasirao. Sad nakon usmjeruše izvolite atakirati!


North

East
South
West
1 NT pass2 X
XXpasspasspass


2 XX
X
J X X
A X X X
A X
A K X X
 
X X
10 X X
K J X
Q J 10 X X
  Q X X X
Q J X X
X X X X
8
  A K 10 9
K X
Q 10 X X
9 X X
 


Ataka je mali pik koji sam pustio do desetke. dvije runde herc i porezao sam u ruci treći herc. Slijedio je karo do asa i još jedan šnaper herc kojeg je west nadrezala. Uzela je kralja karo i igrala pik do dame i asa. Igrao sam tref do asa a East je bacio osmicu - trefovi su pet jedan. Pik do kralja ponovo reže West i sad su moja još dva adutska štiha. Ukupno devet.

Kontra na umjetni govor 2 tref pokazuje dobru boju tref, obično pet ili šest karata u trefu sa tri honera. West je pogrješio jer mu je boja preslaba. Tehnički ima tri honera ali nažalost tri najmanja u peterokaratnoj farbi te iako je uzela tri adutska štiha nije uspjela probiti te razviti partnerovu boju. Ove stvari se znaju dogoditi – nema potrebe da se ne igra inače dobra konvencija zbog ovakvih nezgoda.

Zaradili smo dosta na ovom bordu gdje je sala radila točno 3NT za 400, dok je 2 tref u rekontri sa iberom 760. Osvojili smo drugo mjesto u Cligi uz dobru zabavu te jedno vrijeme čak plutali na rubu A lige.

15.12.2004. u 01:17 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 kn



TD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess