14.01.2019., ponedjeljak

Best Hosting Promo u Bosni i Hercegovini

Treba naglasiti da će, kao i svaki posao, vaša virtualna kompanija evoluirati na webu, tako da morate biti spremni za evoluciju. Možete, na primer, da unapredite vaš veb sajt da biste uključili razne interaktivne osobine ili da primenite sofisticiranu karticu za kupovinu da biste pokrenuli vašu prodavnicu e-trgovine, a sve ove izmene i nadogradnje će svaki put ukrasti malo veb prostora. Štaviše, vaše poslovanje će se razvijati i rasti tako da ćete želeti da to odražavate unutar vašeg virtualnog

Sa Yahoo! Hosting imate opciju Windows ili Linux web hostinga za vašu malu firmu. Graditelj dobija priznanja od onih koji su neiskusni graditelji web stranica. Yahoo je odličan primjer pouzdanog web hostinga, ali ako pogledate oko njega, to se može usporediti s drugim jeftinijim web hosting tvrtkama. Kada je u pitanju ESIT domaćin, možda ćete gledati jednu od najpopularnijih jeftinih web hosting usluga.

Kada trebate pristupačan web hosting za svoju malu tvrtku. ESIT web hosting ima mnogo predivnih mogućnosti. Uvjerite se sami kako ESIT web hosting može zadovoljiti sve vaše korisničke usluge i potrebe za tehničkom podrškom dok popunjavate sve vaše zahtjeve za web hosting više domena, SSH pristup i bezbroj drugih potreba za web hostingom. Takođe ćete želeti da razmotrite Host Monster Hosting dok provjeravate prikladne web hosting usluge za vaše poslovanje. Istina je da Host Monster Hosting nema reputaciju kao ESIT hosting ili Host Monster web hosting kada je u pitanju pružanje jednostavnih alata, ali zadovoljava njihovu reputaciju za tehničke

Pobrinite se da posvetite mnogo vremena kada tražite internet web gojit kompanije kako bi bili sigurni da odaberete pouzdanu web hosting kompaniju. Sramota je da sve usluge hostinga za popuste ne odgovaraju kvalitetu usluge i značajkama koje nudimo. Ne kupujte web hosting bez da odvojite vreme da biste bili sigurni da ćete dobiti ono što plaćate. Od navedenih web hosting usluga, bar jedan od njih bi trebao sasvim lijepo zadovoljiti potrebe vašeg malog biznisa.

Ne uzimajte još jedan korak bez pažljivog proučavanja ovih web hosting paketa da biste videli koji će najbolji poslužiti vašem poslovanju. Stručni IT web hosting pruža neke jeftine hosting za pokretanje vašeg malog biznisa. Činjenica je koja usluga koju preuzimate. Morate vidjeti tko pruža najbolju uslugu prema Vašim zahtjevima.

Usluga sa Expert Soft IT uključuje i besplatne domene i marketinške kredite za reklame. Ne zanemarite moć pobjedničke kombinacije predstavljene jednostavnim alatom za izgradnju web stranica i jeftinim web hostingom Expert Soft IT-a. Dobra ideja je da izaberete uslugu kao što je ESIT koja može da odgovori na više potreba, kao što su virtualni web hosting, NET hosting, Windows hosting, namenski web hosting i ASP web hosting.

Napredak na internetu sa više domena i više hosting naloga je bio kamen spoticanja za mnoge zbog troškova; hosting su veći troškovi. Ali ako planirate da radite sa više lokacija u budućnosti, možda će vam ovaj članak pomoći da svoje planove unapredite. Što prije imate više interneta, to će se brže povećati vaš profit.

Kako napredujete sa sopstvenim razumevanjem interneta naići ćete na potrebu da imate više od jednog veb sajta za svaki projekat ili nišu. Možda ćete morati dodatno istražiti tu nišu i imati drugačiju web-lokaciju za svaku pod-nišu. Umjesto da sjedite i čekate samo jednu web-lokaciju da biste obavili posao, trebat će vam možda još šest drugih web-mjesta koja će svaki pokušati i dominirati u svojoj niši kako bi ostvarili promet. Ako je potrebno, mogu poslati saobraćaj na glavni sajt. Razumijevanje ovog principa će povećati promet deset puta.

Mnogi ljudi i ja smo krivi za istu misao, postavili smo različite web hosting račune za svaki novi naziv domena koji kupuju. Jedina stvarna prednost ovoga je ako planirate da kažete 60 sajtova i želite da ih proširite preko 6 hosting naloga. Inače ćete uštedeti ogromne količine svog online budžeta tako što ćete hostovati nove domene unutar vašeg trenutnog hosting računa.

Neki od manjih hosting provajdera mogu vas zbuniti da verujete da je svakom novom domenu potreban novi hosting nalog. To nije istina ... i kao takvi trebali biste dalje istraživati internet ako ne mogu objasniti jednostavnost u ovom članku.

Mnogi tzv. Veći 'provajderi' su shvatili da se moraju natjecati na većim tržištima kako bi ponudili dobre ponude. Takvi ugovori će uključivati do 10 domena na jednom računu, i ugostiti 25 domena na jednom računu; i sofisticiraniji biznisi sada nude neograničene domene na jednom računu. Get supported web hosting terbaik indonesia

Čini se razumnim da se udruže vaši resursi i umjesto da imate više od jednog računa, koristite jednog provajdera i platite samo jednu naknadu. Osim toga, otkrićete da će vam ovi provajderi dati jedan besplatan domen za prijavljivanje samo s njima.

- 06:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.04.2018., utorak

Akcija koju bi majka trebalo da uzme za svoje dijete

Kada ocekujete, moze biti teško predvideti tacno ono sto ce vam trebati kada stigne vaša beba. Kupovina za bebu može biti prilično velika jer postoji mnogo atraktivne opreme za bebe tamo, a vi ste u iskušenju da sve dobijete. Međutim, ima puno stvari koje su samo popustljivost i ne možete ih koristiti uopšte. Zbog toga je najbolje da budete svesni najvažnijih da ne biste bacali svoj novac. Šta su oni? U nastavku su navedeni najvažniji potrebni proizvodi za svaku mamu:

Rasadnik

Prvo počni sa rasadnikom. Da, u prvim mesecima, verovatno ćeš držati bebu sa sobom i za to će ti biti potrebna kolevka ili kreveta za njihov prvi krevet. Što se tiče dječjeg vrtića, potrebno je da dobijete dobar krevet koji može primiti bebu kada počnu da raste. Takođe morate dobiti dobar dušek jer kreveti obično ne dolaze s jednim. Dušek za podršku je od vitalnog značaja jer će zadržati bebu udobno i bolje će spavati. Menjačka jedinica je takođe nešto što se može dobiti, jer će zadržati sve na jednom mjestu i učiniti promenu plodova što je moguće bez napora provjerite više detalja Indonesia

Spavanje i sigurnost

Nijedna lista osnovnih bebi ne bi bila potpuna bez bebe. Kada će vaša beba spavati, očigledno ćete se kretati i bebi monitor će vam pomoći da držite oko svog malog. Još jedna stvar koju treba imati za sigurnost vašeg djeteta je termometar za provjeru njihove temperature. Čak i mala groznica može biti znak zaraze ili bolesti kod beba. Takođe je najbolje dobiti sobni termometar za bebinu sobu, jer će vam reći da li je soba dovoljno hladna ili topla za vaše dijete.

Kupanje

Male bebe mogu biti nevjerovatno klizave i šljokice, tako da treba lako i zabavno kupati kupatilo za bebe ili ulagati u podrsku za kupatilo, koja se lako uklapa u veliku kupku.

Hranjenje dojke

Morate dobiti ručnu pumpu koja je diskretna i takođe prenosiva. Preporučuje se da dobijete dvostruku ili pojedinu pumpu za brzo i efikasno punjenje. Sterilizator je još jedan od suštinskog značaja za vas, jer sterilizacija pumpe, boca i bilo kojeg dodatka za hranjenje može zadržati bakterije daleko od vašeg malog. Pokrivači su takođe vredni pažnje jer vam mogu pružiti privatnost kada dojete u javnosti.

Odeća

Bebe imaju vrlo osetljivu kožu i vrlo su osetljive, što znači da treba da dobijete pamučnu tkaninu dok ona radi za njih. Svaka odjeća treba da bude 100% pamuk. Trebaće vam barem 6-8 bodysiits and sleepsuits, nekoliko par čarapa i rukavica za ogrebotine te će vam trebati šešir, neke karigane i zimski kaput za hladnu sezonu.

Nosioci i Pushchairs

Očigledno ćete izvaditi bebu napolje s vama i jednostavno je nemoguće nositi ih u rukama. Potreban vam je pomoćni ormarić, buggy ili kolica koja leži ravno za novorođenčad i ima i sjenila i pokrivač kiše. Još jedna odlična opcija koju možete koristiti je beba sling ili nosač bebe, koji vam omogućava da uzmete svoju bebu zajedno i pružite vam slobodu kretanja i obavljanja drugih stvari bez ikakvih problema. Takođe možete dobiti kolica koja se mogu udvostručiti kao auto sedište.ya

Auto sjedište

Poslednje, ali definitivno niste najmanje, takođe treba da investirate u dobro mesto za sedenje ako planirate da uzmete dete zajedno sa vama dok vozite. Morate imati sjedište sa sedištima u zadnjem dijelu, naročito za odlazak vaše bebe kući iz bolnice. Na tržištu se mogu naći razna sjedišta za automobile i različite su u zavisnosti od starosti i težine bebe. Trebalo bi osigurati da onaj koji kupite pogodan je za vaše dijete i ispunjava sve sigurnosne standarde kako bi vaša beba dobila maksimalnu zaštitu dok putujete s vama.
- 02:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.08.2015., petak

Syariah Bank traži Rp 750b od izdavanja sukuk

Šerijatski zajmodavac BNI Syariah, podružnica banke Negara Indonezija (BNI), nada se da će generirati do Rp 750 milijardi (57.800.000 US $) od sredstava iz predstojeće islamskih obveznica, ili sukuk, izdavanje da će koristiti da podrži proširenje finansiranje ove godine .

Predsjednik direktor BNI Syariah Dinno Indiano izjavio je u srijedu da zajmodavac ponuditi dug radova u obliku sukuk mudharabah, što znači da će investitori imati zajedničko partnerstvo sa bankom i dobiti profit u sporazumu profit-sharing.

"U osnovi sukuk je vlastitog financiranja. Cilj nam je da povećamo našu produktivan financiranja na oko 60 posto našeg ukupnog portfelja financiranja u naredne tri godine ", rekao je on, dodajući da je produktivan segment iznosio samo 48 posto za u ovom trenutku.

Izdavanje sukuk će biti prvi pokušaj BNI Syariah je prikupljanje sredstava sa tržišta kapitala. Islamska obveznica će ponuditi između 8,75 posto i 9,75 posto u podjeli dobiti postotak i da će dospijevaju nakon tri godine. Dug radovi su također dobila AA + rejting od lokalnih rejting agencija PT Pefindo, kao što je navedeno u prospektu obveznica.

Vjerovniku je dodijeljena državnih obveznica kuće PT Brew & Co Sekuritas i PT BNI za vrijednosne papire kao Underwriters za izdavanje sukuk a najavljeno da ponudi sukuk 18. i 19. maja.

Poslovni direktor BNI Syariah imama Teguh Saptono rekao obveznica će omogućiti zajmodavac koji odgovaraju njegovom kratkoročnih sredstava - koja se trenutno dominira oročene depozite godinu dana - sa dugoročno financiranje.

Osim produktivan segment, njegovo financiranje trenutno pokriva segment kao i, uglavnom zastupa hipoteka potrošača.

Ove godine, zajmodavac se nada da će rezervirati rast najmanje 25 posto u izuzetan financiranja do Rp 18,8 milijardi i da zadrži svoju finansiranje i depozita omjer (FDR) na između 90 posto i 92 posto.

Sa takvom stopom rasta, BNI Syariah će najvjerojatnije trebati novi injekcije kapitala bilo u 2016. ili 2017. godine podrži svoje širenje poslovanja, u skladu sa Dinno.

Rp 500 milijardi vrijednog svježeg kapitala iz sredstava kao matične kompanije BNI "Dobili smo prošle godine. To povećao naš auto [Stopa adekvatnosti kapitala] na 18,5 posto ", rekao je on.

Međutim, odnos je od tada pala za 15,8 posto, jer je zajmodavac mora izdvojiti određenu količinu kapitala kako bi se zadovoljile Financial Services Authority-a (OJK) zahtjevi o operativnom riziku.

"Stopa rasta u prošloj godini od 34 posto igrali ulogu kao u auto pad", dodao je Dinno.

BNI Syariah se može odlučiti da izaći u javnost u nastojanju da poveća kapital ako matično društvo BNI odluči da ne ubrizgati dodatni kapital u 2016. ili 2017. godine.

U međuvremenu, Imam je rekao da očekuje da će vidjeti svoje treće strane fondova ili depozita klijenata povećati 25 posto u odnosu na prethodnu godinu za Rp 20300000000 do kraja 2015. godine.

On se nada da će vidjeti svoje CASA - sastavljanje štednja i depoziti po viđenju - račun za pola depozita, uz podršku svojih haj štedi proizvoda i novi ATM kartica posvećen za radnika migranata u Hong Kongu.
- 03:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hedžing izdavanje postrojenje za PLN

Državnom vlasništvu zajmodavac Bank Negara Indonezija (BNI) predsjednik direktor Achmad Baiquni je rekao partnerstvo nedavno tri države kreditora o produženju hedginga postrojenja za državne elektroenergetske kompanije PLN cilj ne samo za smanjenje rizika od deviznog kursa volatilnosti, ali također ojačati sinergiju među državnom vlasništvu.

"Potpisivanje sporazuma o hedžing objektu je izuzetno važan početni korak shvatiti državnom vlasništvu Ministarstva i Bank Indonesia instrukcije [protiv rupija volatilnosti rizika] i ojačati sinergiju između državnih poduzeća", rekao je, kako prenosi Antara u Džakarti u petak.

BNI i dva druga državna zajmodavaca, odnosno banke i Bank Mandiri Rakyat Indonezija (BRI), potpisali su ugovor o proširenju američkog 950 miliona $ hedžing postrojenje za PLN u petak.BNI se doprinosi 200 milijuna $ za objekat, dok je banka Mandiri i BRI su dati 500 milijuna $ i 350 miliona $, odnosno.je prva državna zajmodavac za isporuku hedžinga objekat PLN. Objekat je na snazi od novembra 2013. godine.

Baiquni rekao je povećanu fluktuaciju kursa rupija u odnosu na američki dolar, što je uzrokovano, između ostalog, poboljšan ekonomskih podataka iz SAD i plan američke Federalne rezerve za povećanje stope FED fonda, je izazvao nesigurnosti na tržištu uvjetima.

"Tvrtke koje imaju stranoj valuti izloženosti trebaju poduzeti mjere anticipativna izvođenjem hedžinga transakcije kao jedan od načina da se ublaže rizike od volatilnost deviznog kursa", rekao je on.

Da suzbije utjecaj povećane nestabilnosti kursa, u državnom vlasništvu Ministarstvo donijelo ministarsku uredbu o hedging transakcije na 25 Sep 2013, koji je kasnije ojačana banka Indonezija Uredbom br.15 / 8 / PBI / 2013 na hedging transakcije za banke, potpisan 7. Oktobar 2013.BI guverner Agus Martowardojo pozvao u državnom vlasništvu da se odmah izvrši hedžing transakcije stranoj valuti izloženosti su imali. Pod objekta, PLN može obavljati raznovrsne transakcije za svoje potrebe u stranoj valuti, i to kroz FX (Foreign Exchange) Napadači ili FX Swaps.
- 03:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.10.2012., utorak

Receiving Gift Sumanto Okay

People love receiving gifts, with disregard to the occasion or event. Gifting is a way of appreciating a person's presence in one's life. It is a way of displaying affection and love. This small gifting practice can be very helpful in strengthening the relationship between two individuals. But not all people are good at gifting, even though they wish to do so. They might face some problem in selecting gifts for their near and dear ones.

On the other hand there are some people who possess the knowledge to create beautiful gifting ideas. These people also use it as their special talent for helping others by providing gifting ideas. Moreover, they use this talent of theirs as a business as well. Individuals who need help in selecting gifts can browse the web for websites that offer several gifting ideas. These websites aid in creating, packing as well as delivering the gifts to your people’s place. They work online and all the transaction is done on web. Occasions like marriages, convocation, engagements, love affairs, New Year’s, anniversaries and many more can be made more memorable with the help obtained in making beautiful gifts from these

One of the popular events is the New Year and Christmas celebrations. If you are planning for new year 2013 celebration, you can couple it up with Christmas party and prepare it all together. New Year can be turned sweet with New Year cards. A wide range of new year cards can be seen in the market a month or prior to the New Year. All types of cards are available at stores, be it the ones for kids, adults, seniors, teachers, friends. You can purchase many personalized cards from the local store. If you opt to buy cards and feel like helping the needy, then you can buy cards which are handmade or the ones which contribute to the needy kids by selling their merchandise. Some of the most common new year gifts include New Year diaries, New Year calendars, good luck statues and symbols, wax candles, sweets, toys, crockery and many more.

Christmas is very dear to people, especially to children. They are very much attached to the Christmas carols, reindeers, Christmas trees and of course, the Santa Clause. Within these attachments lies the idea for gifts. Anything like reindeer toys, small Christmas trees and little Christmas caps can be gifted to kids during Christmas. Moreover indulging the kids in christmas celebrations, tree decoration can very well inculcate in them the feeling of unity and love. This feeling can be a gift for them for life.

Many people like to help the needy and poor as to make their new year happier. No other gift can ever be compared to the kind act like this. Feeling of sharing is god’s best gift. A new year party as well as a Christmas party can be a reason for people to gather, forget all their sorrows and grieves, stop thinking about their stress and relax their minds. People love to take resolutions, which may bring small as well as big changes in their lives 2013 horoscope.
- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.08.2012., četvrtak

Cara Internetan gratis dengan kartu tri

Cara internetan gratis pakai kartu 3 dulu bisa diakali lewat mengganti APN dan juga proxy tertentu. Semasa masih memakai hp untuk koneksi internet, saya pernah iseng dengan merubah APN dan proxy, waktu itu APN saya ganti menjadi tre.it, kadang juga memakai APN sembarang dan selalu saya ganti setiap 2 jam. Al hasil pernah menikmati akses internet gratis dengan pulsa nol rupiah. Tetapi lama kelamaan APN tre.it sudah tak manjur lagi, karena sering eror ketika dipakai untuk membuka situs web luar. Kalau untuk mengakses internet dengan mengunjungi web lokal sich oke, tetapi begitu masuk ke link web luar jadi ngambet tuh gan. Beberapa rekan yang jago otak atik trik internet gratis tri memberi saran agar pakai APN xyz.25, di awal sempat konek juga ke internet, tetapi ternyata tak semua tipe handphone, waktu itu yang berhasil adalah memakai hp sony ericsson, pada saat diterapkan di nokia malah eror alias tidak nyambung.

Daripada ribet mencari cara untuk internetan gratis menggunakan kartu three, kemudian saya memutuskan untuk pakai yang model paket kuota saja. Untuk ukuran saya harga paket internet kartu 3 tidak mahal, cukup terjangkau oleh semua kalangan. Kalau bicara kecepatan memang standar, masih kalah jauh dengan telkom speedy, tetapi speedy juga gak bisa terlalu diandalkan, seringkali ada gangguan ini dan itu. Internet gratis hanyalah hiburan untuk mengasah kreativitas. Secara hukum bisnis mungkin melanggar hak orang lain, tetapi operator seluler di Indonesia juga banyak yang melanggar hak konsumen, ya hitung aja sebagai balas dendam, he he. Untuk rekan yang mungkin masih semangat berkreasi dalam menemukan trik internet gratis lewat kartu 3 teruskan saja, kalau berhasil jangan lupa kabari penulis agar bisa saya beritahukan juga kepada orang lain lewat blog ini.

Trik dan cara internetan gratis yang rekan temukan siapa tahu bisa menolong para pembaca yang butuh koneksi internet gratis. Kalau trik internetan gratis dari rekan memang terbukti maka akan secepatnya saya terbitkan di blog ini, tetapi bila setelah diuji kok tak mampu menghasilkan koneksi ke internet maka terpaksa tak akan saya review, kasihan kan orang orang yang jadi tertipu nantinya. Oke... selamat bekerja keras dengan kreativas agar mampu menemukan cara internetan gratis yang berkualitas. Jika rekan kebetulan memiliki blog, secara otomatis nanti akan saya arahkan pembaca lewat backlink gratis di dalam posting. Segera beritahu lewat komentar untuk internet gratis tri ya.

- 20:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.07.2012., ponedjeljak

Kako pravilno školovati djecu

Roditelji trebaju provesti kvalitetno vrijeme s djecom. Nije koliko puta ste tamo, već kako najbolje u tim trenucima. Deca se puno sećaju. Oni mnogo traže i veruju, pa je pitanje prioriteta. Neki roditelji rade u inostranstvu, na primjer, iako su odsutni oni pišu slova ili šalju e-poštu ili tekstualne poruke. Sećaju se važnih prilika, a kada su kući, potpuno su kod kuće. Ne ostavljaju decu i daju malo novca.

Deca će se osjećati ako to nisu vaši prioriteti. Tata kaže: "Danas ćemo provesti malo vremena, ali požurite." Ovo može biti razočaravajuće. Oni znaju da to mora da se uradi i nema stvarne sreće u tome. U suprotnom, postavite dobar raspored ili ako nema dovoljno vremena, budite iskreni sa decom. Uskoro napravite novi raspored.

Zapamtite, dužnosti ne dolaze u sukob sa Božijom volji. Imate porodicu i decu, to je vaš prioritet. Neki roditelji čine raspored, bar jednom nedeljno, da objedine porodicu. Ako se nalazite u inostranstvu, onda pošaljite e-poštu, ili bar jedan mesec dana, da primite video poziv. Svaki put provedeni sa porodicom ne gubi vreme. Ovde postavljate porodične vrednosti i vezivanje. Takođe se možete okupiti za nedeljnu masu ili vreme molitve. Rituali su neophodni za porodicu za inspiraciju. Vaš dom bi trebao biti mirni dom i sretan dom u kojem dijelite suđenja i uspjeh, čak i koliko je mali ili koliko veliki.

Neki saveti:

1. Molite se sa njima. Podučite molitve prije i poslije jela.
2. Jedite sa njima i provedite neko vreme postavljanje pitanja i zabavu.
3. Pitajte njihove dužnosti. Oni su važni za taj zadatak.
4. Pohvalite svoja mala dostignuća.
5. Proverite / oprostite decu ljubazno.
6. Dajte garanciju da mogu zavisiti od svojih roditelja.
7. Budite prisutni ili zabrinuti u svojim pokušajima ili teškim trenucima.
8. Volite svoje prijatelje i zajednicu. Spavanje sa dobrim prijateljima je u redu. Vodite decu.
9. Pokažite ljubav, ne specifično u raskošnim poklonima. (Uvek ih možete iznenaditi.)
10. Prođite decu u park ili centre, pošto imate više vremena da provodite vreme polako.
11. Uzmite malo pomfrita i sladoleda. Sve što je jednostavno ili posebno je u redu sve dok ste zajedno.
12. Kuvati posudu ili obrok.
13. Budite prisutni u važnim porodicama, školama i radnim aktivnostima / okupljanjima.
14. Budi dobar primer. Inspirišite djecu u odnosu na njihove želje.
15. Život je kutija čokolade.

Kako kaže, "Ako dijete živi sa prihvatanjem i prijateljstvom, uči da nađe ljubav na svijetu." Kvalitetno vrijeme je Božije prisustvo u svim životnim poslovima i porodici. Gospode, blagoslovi porodice i zajednice. Molim vas blagoslovite naše trenutke zajedno, i obavestite nas da ste uvek tamo.
- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Najbolji bosni blog najbolji poznati blogovi na bosnisovoj poznatoj bosniji web stranici ove godine najbolji bosni blog Najbolji bosni blog najbolji poznati blogovi na bosnisovoj poznatoj bosniji web stranici ove godine najbolji bosni blog Najbolji bosni blog najbolji poznati blogovi na bosnisovoj poznatoj bosniji web stranici ove godine najbolji bosni blog Najbolji bosni blog najbolji poznati blogovi na bosnisovoj poznatoj bosniji web stranici ove godine najbolji bosni blog

Najbolji bosni blog najbolji poznati blogovi na bosnisovoj poznatoj bosniji web stranici ove godine najbolji bosni blog Najbolji bosni blog najbolji poznati blogovi na bosnisovoj poznatoj bosniji web stranici ove godine najbolji bosni blog Najbolji bosni blog najbolji poznati blogovi na bosnisovoj poznatoj bosniji web stranici ove godine najbolji bosni blog Najbolji bosni blog najbolji poznati blogovi na bosnisovoj poznatoj bosniji web stranici ove godine najbolji bosni blog

bosnia blogging hosting