Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cintasejati

Marketing

Hedžing izdavanje postrojenje za PLN

Državnom vlasništvu zajmodavac Bank Negara Indonezija (BNI) predsjednik direktor Achmad Baiquni je rekao partnerstvo nedavno tri države kreditora o produženju hedginga postrojenja za državne elektroenergetske kompanije PLN cilj ne samo za smanjenje rizika od deviznog kursa volatilnosti, ali također ojačati sinergiju među državnom vlasništvu.

"Potpisivanje sporazuma o hedžing objektu je izuzetno važan početni korak shvatiti državnom vlasništvu Ministarstva i Bank Indonesia instrukcije [protiv rupija volatilnosti rizika] i ojačati sinergiju između državnih poduzeća", rekao je, kako prenosi Antara u Džakarti u petak.

BNI i dva druga državna zajmodavaca, odnosno banke i Bank Mandiri Rakyat Indonezija (BRI), potpisali su ugovor o proširenju američkog 950 miliona $ hedžing postrojenje za PLN u petak.



BNI se doprinosi 200 milijuna $ za objekat, dok je banka Mandiri i BRI su dati 500 milijuna $ i 350 miliona $, odnosno.je prva državna zajmodavac za isporuku hedžinga objekat PLN. Objekat je na snazi od novembra 2013. godine.

Baiquni rekao je povećanu fluktuaciju kursa rupija u odnosu na američki dolar, što je uzrokovano, između ostalog, poboljšan ekonomskih podataka iz SAD i plan američke Federalne rezerve za povećanje stope FED fonda, je izazvao nesigurnosti na tržištu uvjetima.

"Tvrtke koje imaju stranoj valuti izloženosti trebaju poduzeti mjere anticipativna izvođenjem hedžinga transakcije kao jedan od načina da se ublaže rizike od volatilnost deviznog kursa", rekao je on.

Da suzbije utjecaj povećane nestabilnosti kursa, u državnom vlasništvu Ministarstvo donijelo ministarsku uredbu o hedging transakcije na 25 Sep 2013, koji je kasnije ojačana banka Indonezija Uredbom br.15 / 8 / PBI / 2013 na hedging transakcije za banke, potpisan 7. Oktobar 2013.BI guverner Agus Martowardojo pozvao u državnom vlasništvu da se odmah izvrši hedžing transakcije stranoj valuti izloženosti su imali. Pod objekta, PLN može obavljati raznovrsne transakcije za svoje potrebe u stranoj valuti, i to kroz FX (Foreign Exchange) Napadači ili FX Swaps.

Post je objavljen 21.08.2015. u 03:00 sati.