petak, 05.09.2014.
Recept: Bijela torta od tamne čokolade
Sastojci:
Za biskvit:
120 g maslaca
300 g šećera
2 jaja
190 g oštrog brašna
60 g kakaa u prahu
1/2 žičice soli
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice praška za pecivo
110 ml crne kuhane kave
110 ml mlijeka
Za kremu:
500 ml slatkog vrhnja
150 g mascarponea
Priprema:
1. Ugrijte pećnicu na 175 C
2. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, sol, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.
3. U drugoj zdjeli pomiješajte ohlađenu kavu i mlijeko.
4. U trećoj zdjeli mikserom miješajte maslac i šećer. Dok miksate, u smjesu ubacujte jedno po jedno jaje. Toj smjesi polagano dodajte trećinu prethodno pomješane suhe sastojke, potom trećinu smjese mlijeko kava, zatim sve ponovite (trećina suhih sastojaka, trećina mlijeka i kave te opet trećina suhih sastojaka, pa mlijeko i kava). Cijelo vrijeme miješajte mikserom.
5. U dva okrugla kalupa za torte (22 cm) raspodijelite smjesu na jednake dijelove.
6. Pecite 25 minuta na 175 C.
7. Biskvite izvadite iz kalupa i ostavite ih da se ohlade.
8. Za kremu električnom miješalicom pomiješajte slatko vrhnje i mascarpone.
9. Premažite jedan biskvit, pa na njega stavite drugi. Potom kremom premažite cijelu tortu i ukrasite po želji.
10. Neka se torta u hladnjaku hladi najmanje tri sata.
Ovaj recept na mail 'Priče o čokoladi!' poslala je Mira z Osijeka :)
Imate li i vi recept koji želite podijeliti s drugima? Pošaljite ga na mail priceocokoladi@gmail.com, a svakog petka najbolji će biti objavljen.
Oznake: recept, Recepti Priče o čokoladi, Bijela torta od tamne čokolade
05.09.2014. u 06:00 •
1 Komentara •
Print •
#