neki korisni linkovi(ima i onih o čokoladi)
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
lindt.com
sacher.com
neuhaus.be
ceffarel.com
feodora.de

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
svašta
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

stefocerek

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Azra:
BALKAN


jednog dana nema me da nikada ne dodjem
prijatelje koje znam ne poznajem kad prodjem
kao da me nikada na svijetu nije bilo
kao da me njezino tijelo nije htilo

moja kita miruje a furala bi furke
lepe dekle moderne ne padaju na zurke
brijem bradu brkove da licim na pankrte
jos da imam fendera vidio bi svirke

balkane moj budi mi silan i dobro mi stoj

mi smo ljudi cigani sudbinom prokleti
uvijek netko oko nas dodje pa nam prijeti
ni bendovi nisu vise kao sto su bili
moj se amaterski priprema da snimi

balkane moj budi mi silan i dobro mi stoj

OBOŽAVAM IH!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


čokoladaaaaaa =)

utorak, 21.03.2006.

Čokolada-hrana od koje se bolje osjećamo

ovo nastavak na ono od jučer!!

Kombinacija slatkog okusa i masne strukture karakteristika su zbog kojih čokolada dake jadinstven osjećaj topljenja u ustima. Profesor John Harwood i jnegovi suradnici vjeruju kako je visok udio stearata u maslacu kakaa odgovoran za kontrolu topljenja i stabilnosti čokolade u ustima. Kakao maslac sadrži 30-37 posto stearata u triagliceronima i 24-31 posto plamitata i 33-39 posto oleata. Ovaj sastav znači da je kakao maslac čvrst na sobnoj temperaturi, ali kada se čokolada jede, masnoća upija toplinu iz usta i topi se!
Po jadnoj teoriji, mozak otpušta b-endorfin dok se jade čokolada. B-endorfin jest opioidni peptid koji je vodeći uzrok ugodnom učinku čokolade.
jedan čovjek je vodio istarživenje o čokoladi, te on kaže kako je očito da čokolada može imati značajan utjecaj na raspoloženje, općenito podižući raspložanja i smanjujući napetost...
nastavak slijedi uskoro...već danas!!

- 19:38 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
bit će svega, pogotovo čokolade

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

ovdije će kasnije doći još slika iz mog sporta, kasnije kad nam počne sezona i rezultati naših najboljih kajakaša....

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us