Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chochoworld

Marketing

Čokolada-hrana od koje se bolje osjećamo

ovo nastavak na ono od jučer!!

Kombinacija slatkog okusa i masne strukture karakteristika su zbog kojih čokolada dake jadinstven osjećaj topljenja u ustima. Profesor John Harwood i jnegovi suradnici vjeruju kako je visok udio stearata u maslacu kakaa odgovoran za kontrolu topljenja i stabilnosti čokolade u ustima. Kakao maslac sadrži 30-37 posto stearata u triagliceronima i 24-31 posto plamitata i 33-39 posto oleata. Ovaj sastav znači da je kakao maslac čvrst na sobnoj temperaturi, ali kada se čokolada jede, masnoća upija toplinu iz usta i topi se!
Po jadnoj teoriji, mozak otpušta b-endorfin dok se jade čokolada. B-endorfin jest opioidni peptid koji je vodeći uzrok ugodnom učinku čokolade.
jedan čovjek je vodio istarživenje o čokoladi, te on kaže kako je očito da čokolada može imati značajan utjecaj na raspoloženje, općenito podižući raspložanja i smanjujući napetost...
nastavak slijedi uskoro...već danas!!

Post je objavljen 21.03.2006. u 19:38 sati.