Sedam sekretara Alphe Centauri

subota, 25.07.2009.

UNivizija - Pokrenut postupak za stavljanje u pogon komisije za odobravanje puštanja u rad postupka za dodijeljivanje lokacijske dozvole za izgradnju Spomenika Palim Žrtvama Nasilja Hironskih Crva


Pozdrav svim gledateljima UNivizije, gledate Boba Geldofa

Kao što znate, jutros je bilo održano zasijedanje HS-a povodom rada Komisije za odobravanje osnivanja komisije za odobravanje puštanja u rad postupka za dodijeljivanje lokacijske dozvole za izgradnju Spomenika Palim Žrtvama Nasilja Hironskih Crva ili KOOKOPRPDLDISPŽNHC kako ju se ovdje, u Hironskoj Skupštini odmilja zove.

Vijesti koje vam donosim su fenomenalne, izvsne i brilijantne - iako se očekivalo da glasanje neće donijeti rezultata, ishod je u potpunosti sve iznenadio. Nakon što su zastupnici opozicije izašli sa skupštine, njihovi prividni saveznici, Hironska Sramotna Stranka, su OSTALI u vijećnici, zajedno sa jednim zastupnikom iz Hironske Stranke Podlaca i svim manjinskim zastupnicima.

Glasanje je proteklo na slijedeći način - svih 66 Hironske Demokratske Zajebnice, 3 zastupnika manjina, te zastupnica iz Hironske Sramotne Stranke su glasali za. Protiv su bili ostali zastupnici iz Hironske Sramotne Stranke, njih 5, te jedan iz Hironske Stranke Podlaca. Navodno je i bilo suzdržanih i to iz manjinske stranke, no očigledno netko nevažan, tko se nikad za glas ne javlja.

Kako znamo da kvoruma ne bi bilo da je i ovih 5+1 zastupnika izašlo, možemo reći da su njihovi razlozi ostanka jako upitni. Zastupnica, koja je ostala, je barem napravila ono što cijelo vrijeme govori - glasala je ZA, te tako njen integritet nije u pitanju. Ovih 6 su glasali protiv, međutim da ih nije bilo ni kvoruma ne bi bilo, pa...trebam li išta više reći?

Do slijedećeg javljanja,
Bob Geldof
- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Godina 2102 - Godina kad prekidamo kontakt

Dragi moji slobodni građani i građanke,

Jučer u dva sata ujutro, u Glavnom Sjedištu Mirotvornih Snaga, je Vijeće Mirotvoraca dobilo poruku da su poslijednji ostaci "crva" uništeni u predgrađima naše kolonije. Javljam Vam se odatle, sa posljednje bojišnice, sa mjesta zadnje bitke, gledajući što nam je ova godina dala. Bili je to godina dana bitke, provedena u pokušaju dokazivanja da naš narod, bilokoji narod ovako začet, može opstati. I sad smo ovdje, na kraju, na velikom bojištu tog rata. Došli smo jedan dio predati vječnom pamćenju za one, koji su dali svoje živote da bi naša malena nacija mogla živjeti.

Ali, gledajući veliku sliku, mi ne možemo posvetiti - ne možemo častiti - MI ne možemo blagosloviti ovu zemlju. Hrabri ljudi, i živi i mrtvi, koji su se ovdje s nedaćama hrvali, su je blagoslovili mnogo više nego što bismo mi to ikad mogli. I iako će svijet preko ovog govora samo preći i zaboraviti ovaj skup, ovu bitku i cijelogodišnji rat neće.

Napokon smo gotovo svi udruženi protiv Snaga Zla, koje su sad bespomoćne pred nama. Možemo si pružiti kratak period slavljenja, ali ne zaboravimo ni na trenutak kulučenje i trud koji nas tek čekaju. Ostatak ovog kontinenta je sa svim svojim nakotom pakla popunjen i ostaje neobuzdan. Ozlijeda koja je učinjena Mirotvornim snagama zahtjeva pravednost i odmazdu. Sad moramo uložiti svu snagu i sredstva da krenemo dalje.

Jer, na nama je, živima, da nastavimo rad kojeg su naši mrtvi, tako odvažno i ponosno, započeli. Mi se ovdje sad moramo posvetiti zadatku pred nama, da od ovih štovanih mrtvih preuzmemo njihovu gorljivost i usmjerenos ka tom cilju za kojeg su oni dali punu mjeru života - da pokažemo da nisu umrli nizašto, da će sloboda svima biti dana i da ova nacija i narod mogu u njoj naći novo mjesto na ovom svijetu, te da ova vlada ljudi, od ljudi, za ljude, neće nestati sa Kirona. Naprijed, Mirotvorne Snage! Živio duh Slobode!

Povjerenik Pravin Lal, dr.med.
- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.07.2009.

Zajednička izjava saveznika, Vijeću Chirona

      









Spartanski glasnogovornik se uputi s govornice ponovo do svog mjesta, gdje mu tajnica u maskirnoj spartanskoj ženskoj odori šaptom priopćava vijest i predaje tog trena pristiglu dokumentaciju... Glasnogovornik se užurbanim korakom vraća do govornice...

Kao što sam najavio u prethodnom obraćanju, vođe savezničkih frakcija održavaju konzultacije.
Upravo sam primio prvo službeno izvješće, pa Vas molim za još malo strpljenja. Bit će kratko.
___________________

Vijeću Chirona

Poštovani vijećnici!
Saveznici u ratu protiv Komunističke zajednice i Sveučilišta suglasni su da postoji način kojim se ratne operacije mogu prekinuti, završiti rat i uspostaviti željeni mir. Prijedlog je slijedeći:

Prekinut ćemo rat istog trena ako je sekretar Yang suglasan zajedno s nama podržati kandidaturu N. Morgana za planetarnog vođu (takozvanom "Unite behind me as a Supreme leader" inicijativom).
Ovim bi se ispunili uvjeti za sveopći mir na planetu, pokretanje trgovine i ekonomske suradnje među svim frakcijama, poštujući i uvažavajući pravo svake frakcije na vlastito društveno i ekonomsko uređenje.

Ako sekretar ne želi otvoreno podržati dosadašnjeg protivnika, napominjemo da je moguće da bi inicijativa prošla i sa suzdržanim glasom!

Neosporiva superiornost tržišne demokracije i širenje demokracije i slobode uvjerila nas je da bi rat nakon određenog broja godina doveo Zajednicu do poraza. Nažalost, do toga bi se trenutka prolilo još puno krvi, bilo izgubljeno još mnogo života, imovine i infrastrukture. Smatramo da do toga ne mora doći i nudimo ovo kao izlaz iz geopolitičke krize.

Napominjemo da je pitanje mirovnih pregovora izvorno poteklo od sekretara Yanga, prije nekog vremena. Ovime želimo pokazati da pitanje nismo apriorno odbacili, da nam je stalo do sveobuhvatnog rješenja, te se nadamo da će ovo biti dovoljan pokazatelj naše spremnosti za dobrobit svih stanovnika Chirona.
To je vizija mira kakvu predlažemo.

Zajedničku izjavu potpisuju:
- lady Deirdre Skye, prva gospa Gajanaca
- sestra Miriam Godwinson, duhovna vodilja Vjernika
- CEO Nwabudike Morgan, pročelnik Morgan d.d.
- col. Corazon Santiago, vrhovna zapovjednica Spartanske federacije
- 23:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Ispravak netočnog navoda: "samo smo upozorili na moguće posljedice"...
Zapravo je ovako bilo rečeno, podsjetimo se:

"...
ukoliko dovršite "Ascetic Virtues", ovaj će se sukob
za nas pretvoriti u globalni i sveopći rat koji
može završiti isključivo uništenjem jedne strane
..."

U našem se jeziku isto naziva - prijetnjom.
I dalje smatramo da se dva spomenuta slučaja mogu smatrati sličnima. Vrlo sličnima.
Toliko sa strane Sparte. Hvala.
- 22:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Poštovani,

Socijalistička Zajednica je odustala od bilo kakvih inicijativa vođenih temeljem prava, jer jedino što je na ovom planetu ostalo vrijediti očito je pravo sile. Ni u jednom trenutku nismo ustvrdili da Morgan d.o.o. nema *pravo* izgraditi "Ascetic Virtues", samo smo upozorili na moguće posljedice ukoliko to učini. Kad ga je dovršio, prihvatili smo to kao činjenicu i nismo protestirali, za razliku od Sparte koja je "otimanje" "svog" projekta - ustvari nešto sasvim legalno i legitimno - smatrala nepoštenim, za razliku od faktičkog otimanja teritorija i uništavanja koje trenutno provodi, a koje je očito legalno i moralno.

Dakle, očitovanje pukovnice Santiago utemeljeno je na netočnim pretpostavkama i pogrešnim tumačenjima te ga zato smatramo irelevantnim.

Također, smatramo da je bitno izvijestiti vas da predstavnici Socijalističke Zajednice više neće sudjelovati u radu ovog Vijeća jer je njegovo postojanje izgubilo svaki smisao - topovi su potpuno zaglušili riječi i zato ne vidimo smisla u trošenju energije na uzaludne pokušaje objašnjavanja bilo čega bilo kome. Ionako nitko nije raspoložen za slušanje.

S poštovanjem,
sekretar Yang
- 22:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 08.07.2009.

MY 2190. Očitovanje na sjednici Vijeća

Poštovani kolege Vijećnici,

ukratko ću Vas izvijestiti da vođe savezničkih frakcija drže zatvorene konzultacije o trenutnoj geopolitičkoj situaciji.
Vjerujemo da ćemo Vas uskoro moći detaljnije izvijestiti o zaključcima, obzirom da predstavnicima medija nije dozvoljeno prisustvo, te se sve odvija u strogoj tajnosti.

Kao drugo, Sparta želi uložiti prosvjed na nedavni istup sekretara Yanga o Morganovom tajnom projektu Asketskih vrlina.
Sekretar je očito zaboravio kako je baš on taj koji je svojevremeno Sparti oteo tajni projekt Vremenske paradigme, bez obzira što je dugi niz godina bilo vidljivo kako Sparta uporno i predano radi na projektu. Kada ga je Yang ubrzano dovršio, Sparti nije preostalo drugo do prosvjedovati i pomiriti se sa gotovim činom.
Sada Yang slično pravo pokušava priznati sebi, iako od ranih početaka boravka na planetu nije bio spreman isto pravo priznati drugima. Kojim pravom, sekretaru?!

Zahvaljujem.
- 19:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>