Sedam sekretara Alphe Centauri

četvrtak, 09.07.2009.

Zajednička izjava saveznika, Vijeću Chirona

      









Spartanski glasnogovornik se uputi s govornice ponovo do svog mjesta, gdje mu tajnica u maskirnoj spartanskoj ženskoj odori šaptom priopćava vijest i predaje tog trena pristiglu dokumentaciju... Glasnogovornik se užurbanim korakom vraća do govornice...

Kao što sam najavio u prethodnom obraćanju, vođe savezničkih frakcija održavaju konzultacije.
Upravo sam primio prvo službeno izvješće, pa Vas molim za još malo strpljenja. Bit će kratko.
___________________

Vijeću Chirona

Poštovani vijećnici!
Saveznici u ratu protiv Komunističke zajednice i Sveučilišta suglasni su da postoji način kojim se ratne operacije mogu prekinuti, završiti rat i uspostaviti željeni mir. Prijedlog je slijedeći:

Prekinut ćemo rat istog trena ako je sekretar Yang suglasan zajedno s nama podržati kandidaturu N. Morgana za planetarnog vođu (takozvanom "Unite behind me as a Supreme leader" inicijativom).
Ovim bi se ispunili uvjeti za sveopći mir na planetu, pokretanje trgovine i ekonomske suradnje među svim frakcijama, poštujući i uvažavajući pravo svake frakcije na vlastito društveno i ekonomsko uređenje.

Ako sekretar ne želi otvoreno podržati dosadašnjeg protivnika, napominjemo da je moguće da bi inicijativa prošla i sa suzdržanim glasom!

Neosporiva superiornost tržišne demokracije i širenje demokracije i slobode uvjerila nas je da bi rat nakon određenog broja godina doveo Zajednicu do poraza. Nažalost, do toga bi se trenutka prolilo još puno krvi, bilo izgubljeno još mnogo života, imovine i infrastrukture. Smatramo da do toga ne mora doći i nudimo ovo kao izlaz iz geopolitičke krize.

Napominjemo da je pitanje mirovnih pregovora izvorno poteklo od sekretara Yanga, prije nekog vremena. Ovime želimo pokazati da pitanje nismo apriorno odbacili, da nam je stalo do sveobuhvatnog rješenja, te se nadamo da će ovo biti dovoljan pokazatelj naše spremnosti za dobrobit svih stanovnika Chirona.
To je vizija mira kakvu predlažemo.

Zajedničku izjavu potpisuju:
- lady Deirdre Skye, prva gospa Gajanaca
- sestra Miriam Godwinson, duhovna vodilja Vjernika
- CEO Nwabudike Morgan, pročelnik Morgan d.d.
- col. Corazon Santiago, vrhovna zapovjednica Spartanske federacije
- 23:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>