Sedam sekretara Alphe Centauri

subota, 25.07.2009.

Godina 2102 - Godina kad prekidamo kontakt

Dragi moji slobodni građani i građanke,

Jučer u dva sata ujutro, u Glavnom Sjedištu Mirotvornih Snaga, je Vijeće Mirotvoraca dobilo poruku da su poslijednji ostaci "crva" uništeni u predgrađima naše kolonije. Javljam Vam se odatle, sa posljednje bojišnice, sa mjesta zadnje bitke, gledajući što nam je ova godina dala. Bili je to godina dana bitke, provedena u pokušaju dokazivanja da naš narod, bilokoji narod ovako začet, može opstati. I sad smo ovdje, na kraju, na velikom bojištu tog rata. Došli smo jedan dio predati vječnom pamćenju za one, koji su dali svoje živote da bi naša malena nacija mogla živjeti.

Ali, gledajući veliku sliku, mi ne možemo posvetiti - ne možemo častiti - MI ne možemo blagosloviti ovu zemlju. Hrabri ljudi, i živi i mrtvi, koji su se ovdje s nedaćama hrvali, su je blagoslovili mnogo više nego što bismo mi to ikad mogli. I iako će svijet preko ovog govora samo preći i zaboraviti ovaj skup, ovu bitku i cijelogodišnji rat neće.

Napokon smo gotovo svi udruženi protiv Snaga Zla, koje su sad bespomoćne pred nama. Možemo si pružiti kratak period slavljenja, ali ne zaboravimo ni na trenutak kulučenje i trud koji nas tek čekaju. Ostatak ovog kontinenta je sa svim svojim nakotom pakla popunjen i ostaje neobuzdan. Ozlijeda koja je učinjena Mirotvornim snagama zahtjeva pravednost i odmazdu. Sad moramo uložiti svu snagu i sredstva da krenemo dalje.

Jer, na nama je, živima, da nastavimo rad kojeg su naši mrtvi, tako odvažno i ponosno, započeli. Mi se ovdje sad moramo posvetiti zadatku pred nama, da od ovih štovanih mrtvih preuzmemo njihovu gorljivost i usmjerenos ka tom cilju za kojeg su oni dali punu mjeru života - da pokažemo da nisu umrli nizašto, da će sloboda svima biti dana i da ova nacija i narod mogu u njoj naći novo mjesto na ovom svijetu, te da ova vlada ljudi, od ljudi, za ljude, neće nestati sa Kirona. Naprijed, Mirotvorne Snage! Živio duh Slobode!

Povjerenik Pravin Lal, dr.med.
- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>