petak, 03.03.2006.

...

Petak, 3. ožujak '06.

Dok se nad starim kontinetnom polagano diže pun mjesec, u New Yorku upravo završava pauza za ručak. Hamburgeri su pojedeni, ketchup je tu i tamo kapnuo na skupe košulje službenika NYSE, konobarica užurbano odnosi porculanske tanjure s ostacima špageta, u punim čašama coca-cole se polagano topi led.

Atmosfera na parketu je od jutra izuzetno nervozna, svi očekuju kako će investitori reagirati na najnovije izvješće Googleovih analitičara, hoće li popuštiti priču o 100 milijardi vrijednoj kompaniji ili će sve otići kvragu, baš kao i prije par godina kad su dot.com kompanije padale kao kruške poslje kiše.

U isto vrijeme, ali par tisuća kilometara dalje, tupo gledam u kapljice kiše na velikom prozoru poslovnog nebodera, letimice pogledavajući zelene brojke, razmišljajući "pa to je samo lova, čemu nervoza.."


P.S. Na Felixovom blogu sam pročitao njegov komentar kako je odlučio prestati pisati "suhoparne" (tako on kaže) prijevode o tehničkoj analizi, te će se prebaciti na atraktivnije tekstove, odnosno one za koje smatra(mo) da bi mogli privući početnike. Bumo videli! ;))


- 13:33 - komentar (0) - tisak - #