evo par riječi
evo da i ja nešto napišem sa svojeg stajališta kao kuhar. baš malo djiram po netu i na preporuku jednog našeg dnevnog lista sam naišao na blog od Nene-djevojke koja dobro kuha i lipo ga je ukrasila sa sličicama i na blog sa receptima-na kojem se trude djevojke pa sam tako odlučio i ja da malo pišem o našoj dalmatinskoj lipoj spizi koja je i na neki način zaboravljena a jednostavna za pripremu bez teških zaprški (čast Slavoniji) ali kod nas hvala bogu nema dugih hladnih zima koja ibi nas držala u kućama dobar dio godine pa nam takva spiza za razliku od njih nije potrebna.

prava spiza

26.09.2006., utorak

evo jos slatkih stvarčica

TIRAMISUnjami

Namirnice:

15.kom jaja
3. paketa maskarponea
250 gr šečera
0.03.l. ruma
0,75.l. hople
5.kom. vanil secera

Priprema:
tuči jaja i sečer pa dodati sir pa dodati napravljeni šlag i na kraju snijeg od bjeljanjakanjami



PANNA - COTTA na moj načinparty



Namirnice:

1,5 L VRHNJA ZA KUHANJE
10 LISTIČA ŽELATINE
150 G ŠEČERA KRISTALA
6 VANIL ŠEČERA

Priprema:

sve osim želatine zagrijati do ključanja, želatinu namočiti po uputama
i dodati u ukuhano mlijeko i izliti u namočene kalupe i ohladiti barem 3 sata. ukrasiti po želji... o tome narednih danazujo



- 22:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

  rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
ljepote nase spize i kako je pripremiti
kuhati
kuhati je lijepo kad se to zna, zato uzmi sve što ti kuhar da, skuhati je varljivo i nekad imat čes začine sve ali pazi da kuhača bude uvijek uz tebezujo