22.07.2006., subota

Kako pobijediti ove vručine!

U četvrtak sam samo u jednoj rečenici bloga napisao dvije velike pravopisne greške. Nisu unuci, već UNUČAD, a i moje žensko dijete ima po pravopisu samo pola kvačice iznad znaka C. Ali u prvom postu priznah svoje pravopisne grijehe oko ta dva glasa. Htjedoh jučer pisati o tome kako sam ja doživio spuštanje Armstronga prije 37 godina na mjesec, ali to je duga prića. Ukratko, moj šef je mislio da to treba pokazati sa portabl televizora žiteljima nekog zaseoka koji još nisu imali struje. Ništa lakše, prtabl televizor (prije 37 godina -čudo elektronike), napajan iz akumulatora mog fiće de luhe (sjedišta za spavanje!) tri dnevnice i pravac prema sjevernom Velebitu na 1500 m iznad mora. Upalili mi televizor, okupili se žitelji zaseoka (namjerno prešučujem ime) i gledaju i ne vjeruju. Pa iskreno bilo je to mnogima nevjerojatno iako su imali u stanovima i frižidere a ne samo struju , jasno uz obavezni RIZ-ov televizor, ali bez daljinskog. Ukratko bakica od mojih sadašnjih godina gleda u televizor montiran na krovu Fiće, gleda ipogledavši prema pravom mjesecu reče: Ja ništa ne vidim , jerojatno je to predaleko, i ode. Bilo je još mnogo komentara ali neću sada daviti na tu temu. Bilo je veoma zabavno!
Kao što naslov glasi, otkrio sam kako pobijediti ovu paklenu vručinu, U Kninu +40. Na suncu i više. Pa što čekamo! Pomognimo! Poznato je da je prosječna ljudska temperatura tijela oko + 36 stupnjeva. Pa mi smo hladniji od atmosfere! Izađimo svi na sunčane ulice, i ohladimo svojim tijelima ma kakva ona bila, ovu poklenu vučinu. Kako se to dosada još nitko nije sjetio, već sam ja morao otkriti toplu vodu! Ako se posluša moj savjet o ovom epohalnom pronalasku, vidjet čete da će sutra biti niža temperatura. Rukoljub damama, bez obzira na godine, a pozdrav dečecima koji me i onako ne čitaju!
Jednoj profesorici još veoma mladoj, punoj znanja pogotovo o hrvatskom jeziku, moram ovako pišući objasniti da sam u gimnaziji veoma često imao kvrgu iz tog predmeta, jer me moj profesor, umjesto hrvatskog, natjerao ta naučim na pamet "Sonetni venec" od France Prešerna tako da sam sve znao o Juliji Primicovoj, ali eto sada mebih mogao recitirati gotovo ništa, ali znam da je sve bilo pisano sa Č i samo Č. Ipak sam nešto naučio. Eto to su ti negativni ostaci učenja napamet.
- 13:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

20.07.2006., četvrtak

Došli mi unuci i voljena kčer!

Baš mi je danas lijep dan, uostalom vidite to po naslovu.
- 11:54 - Komentari (3) - Isprintaj - #

19.07.2006., srijeda

Nisam zaboravio pisati!

Eto dogodilo se i meni da me iscipelare huligani u Zelengajskoj šumi. Malo bubreg, jedan zub, i tako, samo jer sam im rekao nešto u stilu sukoba generacija! No dobro, tu sam , nemam baš mnogo volje za pisanje, slušam Dvoržaka i Bramsa (volim mađarske i slavenske plesove), i nadam se da ću za dan, dva imati snage nastaviti sa mojim zoološkim vrtom i ostalim neobičnim životinjama koje sam (mislim prave životinje), recimo lav i ja oći u oči na slobodi, a on nije bio ni dresiran! Kad je vidio moj pogled pobjegao je podvita repa. Eto počinjem pisati, a onda ću potrošiti temu, bila bi šteta! Moj rukoljub damama, tako me roditelji ućili tamo prije onog Drugog svetskog rata. Baš kao u filmu Kreše Golika. Ostalim srdačan pozdrav sa željom da se još puno načitate mojih blogova.

- 09:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

12.07.2006., srijeda

Novine!

Tužan sam jutros, plače mi se, a ja sam ipak muškarac i to baš nije prilično, pogotovo kako me opisala izvjesna blogerica da sam prolupao, jer sam si otvorio blog! Dakle plače mi se jer jutros nisam imao komu pokloniti jedan primjerak besplatnih novina uz kavicu i malo natrena. Žao mi je i plakao bih. No, kažu Zagorci, "bumo videli". Volio bih to opet činiti!!!
- 10:03 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Moja životinjska farma (1)

Sjedim sada pored ove sive kante pune elektronike i žica na sve strane, oko kojih se samo skuplja prašina, a ja bih to trebao očistiti. Budem kad mi to moje raspoloženje dopusti!
Dakle, lijevo od mene i kante gleda me iz staklene kugle, ja bih rekao zlatni šaran! Naime, on je toliko velik, petnaest mu je godina, a ja ga samo hranim i mijenjajući vodu, razmišljam da jednog dana , ne dao Bog, završi uz neku štukicu i soma, jasno sa mnogo pravih začina, kako su me učili pripremati u Osijeku, u kotliću. Prije petnaest godina bila su dva, koja sam poklonio pokojnoj supruzi. A onda je prije par godina jedan okrenuo trbuh prema gore, i morao sam ga baciti susjedinim mačkama. Što se može, dok nekom ne smrkne, drugom ne svane! Dakle te dvije ribe danju bi plivale, bile su pristojne, a da li su noću nešto radile, pojma nemam, Možda su bile istog spola ili seksualnih sklonosti, ali ja u staklenoj kugli od 10 litara nikada nisam vidio ikre. Neka im bude! Bile istospolne ili jednostavno je jednu stalno boljela glava. Svako živo stvorenje ima pravo na svoj vlastiti izbor, pa tako i ribice. Stari Latini rekoše "de gustibus..." a naši (Hvala Bogu) sad daleki istočni susjedi imaju meni simpatičnu uzrečicu: "Neko voli popa, neko popadiju, a neko popovu kćer". Slažem se! Ja za sebe znam i baš mi je zbog toga bilo lijepo u životu!
Da se vratim ribetini, neka živi koliko joj drago, ja ću se redovno brinuti o njoj, pa makar me nadživjela, a što će poslije biti, neznam. Dio moje porodice nema baš smisla za takve obaveze, i kad bih zamolio da se kupi hrana za zlatnu ribicu, mislim da bi ona išla kopati gliste po obližnjoj šumi, ili bi narezala jegera, pa je nahranila! Kaže jasno na blogu da sam prolupao i sa sedamdeset godina otvorio blog! Bolje ikad nego nikad! Uljuđenosti, pa makar i od najbližih, nikad dosta!
Desno su papagaji koji me ujutro bude kreštanjem u cik zore, prljalu prostor, kojeg dnevno po tri puta perem i u sebi psujem, ali barem međusobno zanimljivo ispuštaju glasiće, da ne kažem kriješte!
Imam ja još od životinjskog carstva, meni najdražeg, ali to u drugom nastavku!
Evo za danas dosta, ispričavam se svima ako ima (a sigurno ima) pravopisnih grešaka (Č i Ć), naime toliko sam u duhu kajkavac , Slovenija je blizu, i priznajem da za mene postoji samo jedan glas, koji bi kad se piše trebao imati vodoravni šeširić. Divim se Primorcima i Dalmatincima koje kad slušam, točno znam koju treba staviti kvaku!
Pozdrav i hvala svima koji su imali strpljenja da ovo pročitaju do kraja!



- 09:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

07.07.2006., petak

ZAŠTO BAŠ BUKEFALO?

Baš sam razmišljao kako nazvati blog. Koja god imena, meni draga, sva su bila zauzeta. I zato rekoh - neka bude pravi, a ipak dovoljno poznati konj.
Uostalom mi iz stare generacije učili smo to na satu povijesti. Za ostale mlađe koji su taj sat markirali ili su išli u "šuvaricu", objasnit ću to drugom prilikom...
Evo, ovo je moj prvi tekst na blogu u mom dugom životu. Bit će ih više dok se malo oslobodim od ovog straha prema najnovijoj elektronici, jer ja sam u školi pisao sa držalom i perom umočenim u tintu, i to tanko - debelo.
Možda ih ima koji su vidjeli takav rukopis...
Pisao sam ja i s kamenom na pločici, i brisao krive tekstove s pravom krapanjskom spužvicom!
Eto dosta! Pozdrav svima koji ovo pročitaju!

- 21:40 - Komentari (6) - Isprintaj - #

  srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

dnevnik zbivanja, moja putovanja