utjecajna linija

srijeda, 23.09.2020.

Vrijeme bajki

A



Ana je znala, da bi i pustinju prepješačiti mogla, preko pješčanih dina koračati danima, samo da joj dozvole, da ima slobodu kretati se, putovati. Ona bi uspjela i to je znala. To ograničavanje slobode kretanja nekad ju je stvarno gušilo...Onda bi "uskočio" Vedran i tješio ju. Tako su naizmjenice pomagali jedno drugom, svatko sa svog praga, udaljenog 500 km, ne toliko puno, samo, različite države.
Krize, koje su bile neminovne, svladavali su zajedno i to je bilo ono što je dobro i što ih je i pored svega čvrsto vezivalo i nije dozvoljavalo da se ogledalo slomi i od njega ostanu krhotine.
U ogledalu su se, još uvijek, jasno ogledale dvije duše koje je spojilo čudo i to čudo ih je držalo tako čvrsto da su odolijevale svim nepogodama, koje ih nisu štedjele, ali nikako. 
Planirali su zajedno odmor, a sad je i to bilo upitno. Danas teško da se nešto može planirati, mislila je. Jednostavno, treba vjerovati da će sve biti dobro i pozitivno i da život i pored svega ima smisla i da sve što se događa ima smisla, jer ako nije tako, onda nema smisla ni brinuti....Onda ne možemo ni na što utjecati nego samo sve pustiti i biti pozitivni.
Da je barem kao u bajkama...tamo gdje ljubav svoju dokazuješ tako što ćeš ići preko sedam mora i sedam gora, ubijati zmajeve, koji izlaze iz pećina i na tebe puštaju vatru, boriti se s raznim nemanima, svladavati sve prepreke, da bi na kraju došao do najdražeg stvorenja, ona i Vedran bi to sigurno uspjeli svladati...ali uz svu bajkovitost njihove veze, ni jedno ni drugo nisu još uvijek mogli krenuti jedno prema drugom u susret...
Da su barem problem pješčane dine i pustinjski vjetrovi ili gore i planine...
Ali nisu...Vrijeme bajki okamenilo se i stalo. Do kada? Ne zna! 
Jedino što zna da u njima živi i živjet će nada...
Koliko? Onoliko koliko to bude trebalo, makar trajalo do vječnosti....

Oznake: pustinja, ogledalo

23.09.2020. u 20:01 • 8 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< rujan, 2020 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

16.02.2006......
počela pisati u Blogosferi

mail : builderica@gmail.com