Buffy i Angel fanfiction

utorak, 08.05.2007.

Nijanse ljubomore

Image Hosted by ImageShack.us


Vjerojatno se pitate gdje sam dosad ili bolje rečeno zašto toliko dugo nije bilo novih priča. Da vas ne gnjavim s dugim objašnjenjima, ova tri-četiri mjeseca su mi bila prilično zamršena - osjećala sam se otprilike kao... znate kako se Buffy osjećala u ep. «Anne» na početku S3? Tako nekako, samo naravno drukčije okolnosti. Nisam mogla doći na net niti sam imala volje prevoditi. Uglavnom, sada sam se vratila i stavila sam dosta toga da se iskupim što sam zanemarila blog (a i internet općenito). Osim priča (skrolajte do kraja stranice - sve je novo), dodala sam u sadržaj Wallpapere, konačno sam se uključila u Youtube tako da sad možete u 'Video spotovima' pogledati spotove bez downlodiranja. Da prijeđemo konačno na priču

Mogući nepoznati pojmovi:

- ep. Amends - Božić kad je Angela mučilo Prvo Zlo i zamalo se ubio jer je mislio da će ubiti Buffy. Spasio ga je snijeg i to je prvi put u S3 da su on i Buffy otvoreno priznali jedno drugom da se i dalje vole
- Buffy je starija od Faith - iako nije izravno rečeno, smatra se da je Buffy starija jer je bila Ubojica prije Faith, a pretpostavlja se da su Ubojice uvijek izabrane sa 16 god ili mlađe
- nakrivljene riječi su naglašene


Kategorija: canon, Faith POV

Nijanse ljubomore
(Shades of Jealousy)
by Leni


Poricanje vlasništva: zato jer bi ja dopustila da se događaji onako razviju... Malo sutra!
Ukratko: Faith, Buffy, Angel i ljubomora
Vrijeme radnje: S3, prije nego je Faith prešla na stranu negativca. Iza ep. «Amends» da se uklapa u blagdanski duh
Posveta: za Tiarru. Nadam se da ćeš imati super Božić, prijo. *zagrljaj*
Zahvala: Mattu koji je praktički iznova napisao priču kad sam je poslala na provjeru i Dani *zagrljaj*. Puno vam hvala!
Komentari: Bili bi super

---

Naravno, Faith je često vidjela kako se bore zajedno. Kao sada. Razumije zašto se oni bore, a ona... ne. Nisu potrebna tri iskusna borca da se svlada par vampira, a osim toga ona voli gledati. Stvarno. Ili je naučila da joj se sviđa nakon desetog puta kad su je Buffy i Angel nesvijesno je izgurali iz borbe sami sredivši neprijatelje. Zna da nisu svijesni da joj ne dopuštaju da pomogne - Buffy i Angel se samo ponašaju kao Buffy i Angel.

I tako se mora pomiriti sa gledanjem.

Da je Faith pjesnikinja sigurno bi našla tisuću riječi da opiše njihove pokrete. Ali daleko je od toga i zadnji put se srela sa rječnikom kad je ekipa očajnički trebala još nekoga za istraživanje u knjižnici. I onda ga je trebala samo naći i dodati Willow. Jedina riječ koja joj pada na pamet dok gleda par ne bi bila prihvaćena u filmu sa PG oznakom, a najbliža zamjena je nešto između 'odlično' i 'nevjerojatno'. Jednog dana će pitati Gilesa koja bi bila prava riječ. Možda.

Nakon što stanu, ulicu ispunjava samo tišina. Faith već zna kako ide njihova rutina - pažljivo će pogledati oko sebe, automatski pokrivajući leđa jedno drugom. Onda će opet sakriti oružja pod odjeću, brzo i učinkovito. Na kraju će se pogledati u oči, pogledi na trenutak prikovanih jedno na drugo prije nego skrenu pogled u neugodi. - Mora da je gadno biti u njihovoj koži - Faith misli dok čeka znak da im se pridruži.

Dolazi tek nakon trećeg pokušaja da zadrže pogled oči u oči. Buffy uzdahne i onda izravna leđa kao da se sjetila nečega. «Faith?» Angel trepne kao da se prenuo, a onda i on pogleda u njenom smjeru.

Faith digne ruku sa smiješkom na licu dok hoda prema njima. «Prisutna!» Uhvati Buffy pod ruku i zaigrano namigne višem vampiru. «Jesam vam nedostajala?»

Buffy se ukoči na trenutak prije nego namjesti smiješak i započne razgovor. Faith se ponovo naceri, puštajući zaljubljene ptičice da ponovo pokušaju voditi normalan razgovor. Tko zna, možda će im je jednog dana uspjeti pet minuta bez neugodnih pauza ili skretanja pogleda. Ali ona svejedno povlači Buffy prema obližnjem groblju. Zna da je gotovo prošao sat dokad je Joyce pustila Buffy da bude vani, ali imaju vremena za još jedan obilazak, zar ne? Još nije dobila priliku za borbu jedan na jedan - zahvaljujući frustriranom dvojcu s lijeva - a tako želi pošteno udariti nešto. Bilo koju drugu noć bi ih već ostavila njihovim čudnim ne-spojevima i još čudnijem negiranju. Ali jutros je Faith sinulo nešto i previše se zabavlja da otiđe.

Ljubomorni su.

Oboje.

Na nju.

Kad je to shvatila, smijala se kako se nije smijala mjesecima.

Smatrala je da zna procjeniti ljude, ali trebali su joj tjedni da dođe do tog zaključka. Gotovo je okrenula očima kad su svi detalji dobili smisao. Kao što bi Skubijevci rekli - očito!

Buffy je uvijek hodala u sredini ili bi tamo brzo došla ako tu ne bi bila ispočetka. Ispočetka je Faith mislila da plavuša samo želi da su joj oboje jednako blizu da dobro čuju detaljno opisivanje kako je provela dan. Nije znala da srednja može biti tako dosadna, ali ako Buffy misli da im čini uslugu prepričavajući događaje običnijeg života, zašto bi je Faith prekinula u njenim dobrim namjerama?

Ali u zadnje vrijeme se starija djevojka počela gurati između Faith i Angela bez isprike koristeći koljena i laktove. Bilo je smiješno. Iritantno. Boljelo je. Čak je i Angel strogo pogledao svoju djevojku tijekom njihove zadnje zajedničke patrole. Faith je morala priznati da to nije smatrala ljubomorom sve dok Angel nije ponudio da je otprati do motela. Okrenula se baš na vrijeme da vidi kako je Buffy strijelja pogledom. Naravno, bijesni pogled je nestao u trenu, ali to ne znači da ga nije bilo.

Buffy. Ljubomorna na nju. Zasmijuljila se. To je za vijesti. Faith uopće ne može zamisliti zašto bi njena kolegica Ubojica tako mislila. Ona i Angel nemaju ništa zajedničko; ona je Ubojica, on vampir; ona je bezbrižna i buntovna, on... definitivno nije. Zato se i tako dobro slaže sa Buffy, pretpostavlja Faith. Pa kojeg bi vraga Buffy onda vidjela prijetnju u njoj? Mora priznati da je tip zgodan i čini se da mu je stalo. Uvijek je sav zaštitnički prema njoj, pazi joj na leđa kad Buffy ne može u patrolu, pazi da se naspava i jede povrće... Angel je najzabrinutiji vampir kojeg je vidjela. Buffy ne može biti ljubomorna na to, zar ne? To je samo uloga starijeg brata, pogotovo u usporedbi sa Romeom slomljenog srca kojeg igra uz Buffy. Čak i da želi nešto pokušati, sigurna je da bi mu mogla gola otvoriti vrata i Angel bi samo gledao u zemlju i ponudio joj kaput da se pokrije. Toliko je zakačen za Buffy.

A ipak mala gđica Nevjerojatna zavidi na to malo pažnje iako ima cijelu ekipu prijatelja za sebe. Faith slegne ramenima, svejedno, neka se kuha u ljubomori. I zaslužuje to kad je tako sebična.

Onda, tu je i Angel. Dragi, uslužni, stariji brat Angel. Glupi Angel koji je ispituje o svakom trenutku kojeg je provela s Buffy dok idu prema njenoj kući. Nije tako očit kao njegova bolja polovica; par stoljeća ga je očito naučilo da se suptilnost isplati. Ali sada kada je Faith otkrila njegove motive, njegova mala pitanja ju jednako živciraju kao Buffyini naivni potezi. Da, provodi više vremena s Buffy nego on. Da, treniraju i patroliraju zajedno gotovo svake noći. Da, Faith zna Buffyin osobni život iz prve ruke. Ali tako je i sa Willow, Xanderom, Gilesom i svima koji su blizu plavokosoj Ubojici. Zašto onda Angel gnjavi samo nju?

Naravno, Faith zna odgovor i to je smiruje kad nije zauzeta unutrašnjim gunđanjem na vampira. Pita nju jer mu nitko drugi neće tako lako odgovoriti.

Osobno misli da je Angel ljubomoran na svih u Buffyinom životu. Čak se i slaže s njim u tome. Svi imaju dio Buffy samo za sebe. Ona je Gilesova Ubojica, Joycina kćer, Willowina najbolja prijateljica i tako dalje. Što onda ostaje Angelu? Napokon, baš oni aspekti Buffy koji bi trebali biti samo njegovi su zabranjeni. - Mora biti gadno u njegovoj koži - odmahujući glavom misli Faith.

Šuškanje grmlja pred njima ju istrgne iz misli. Trojka se tiho približava da pobliže pogleda, preskačući zid od grmlja kad primjete vampire s druge strane. Ovakvi trenuci oduševljavaju Faith. Kad se šest nogu, šest ruku, tri tijela bore kao jedno. Buffy joj se nasloni na rame da održi ravnotežu, Angel baci kolac i ne mora upozoriti Ubojice da se sagnu. Faith napadne krenuvši prema naprijed i na tren se Buffy i Angel pokrenu za njom štiteći joj leđa.

Ali onda iluzija nestane. Buffyin kolac joj zagrebe uho na što ona iznenađeno odskoči. Angel napadne vampira prema kojem je išla Faith i spraši ga prije nego ona uspije zamahnuti šakom. Zanese se od nedovršenog pokreta, posrne i padne na koljena, a Buffy je slučajno nagazi na stopalo. Pokuša se sabrati i napasti vampira koji ide prema Angelu sa leđa, ali prije nego uspije Buffy se ubaci ispred nje žestoko udarajući vampira koji je pokušao ozlijediti njenog momka. Faith uzmiče suho primjetivši da za nju nije ostao ni jedan protivnik. Buffy i Angel se učinkovito bore protiv preostale četvorke i Faith bi ih samo omela.

Kvragu.

- To je pravilo Ždrijela pakla, - gorko misli Faith uspravljajući se noge. - Samo Buffy i Angel će biti uključeni u Sunnydalske borbe. - Ispušta kolac odmahujući glavom dok hoda do prikrajka. Opet joj je preostalo gledanje, bila je glupa što je mislila da će noćas biti drukčije.

Smiješno je na način da bi Faith najradije vikala zbog nepravde - naravno kad bi mislila da bi je čuli. Eto njih, oboje ljubomorni na treći kotač na svojoj zabavi. Misle da ona stoji između njih. Kako mogu biti tako slijepi? Zar ne vide kako priča ide?

Neka misle što hoće. Ipak se na kraju noći njih dvoje kreću usklađeno - to je prava riječ! - dok ona gleda po strani, sama.

Iznenada izgleda da nije tako loše biti u koži Buffy i Angela. Blago njima.

Kraj
20.11.2004.


- 17:01 - Komentari (27) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< svibanj, 2007 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Prijevodi priča obožavatelja tj. fanfictiona temeljenog na serijama "Buffy - ubojica vampira" i "Angel", slike, video spotovi i razne zanimljvosti u vezi tih serija (eseji, sociološke rasprave itd.) Opširnije u 'Uvodu'...

Linkovi

Sadržaj