Buffy i Angel fanfiction

petak, 15.09.2006.

Komplicirano

Image Hosted by ImageShack.us


























ep. «Angel» - u toj epizodi Buffy sazna da je Angel vampir. Vrijeme radnje je ista noć u kojoj završava epizoda
ficlet - nisam našla definiciju na webu, ali po svemu sudeći to je kratka priča od 1-2 stranice (za razliku od uobičajene kratke priče koja ima oko 12 str.)

Komplicirano
(Complicated)
by Kristi Allen


Ukratko: Buffy/Angel iza ep. ‘Angel’ BtVS S1
Predikat: PG
Bilješka autorice: 15-minutni ficlet. Zadana riječ je je bila 'komplicirano'


Da joj glava nije bila toliko u oblacima, da je razmišljala o nečem drugom osim o nekome tko je visok, tamnokos i melakoničan, možda bi prije primjetila da je netko prati. Kako to nije bio slučaj, nije bila ni svijesna toga dok nije došla pred svoju kućom uz drvo na koje se upravo spremala popeti da uđe u svoju sobu. Dobila je taj neobičan osjećaj treperenja na pozadini vrata i smiješak joj se pojavio na usnama.

«Znaš, stvarno ćemo morati porazgovariti o problemu koji imaš sa uhođenjem.»

Kratki, dubok smijeh se začuo iz sjena trenutak prije nego je istupio na svjetlo. «Htio sam da sigurno dođeš do kuće.»

«Ah, to je slatko, ali ja sam Ubojica. Uvijek sam na sigurnom... ili u opasnosti... svejedno, to je šetnja do kuće, ne apokalipsa.»

Slegnuo je ramenima. «Možda sam te htio otpratiti kući.» Dao joj je prekratak pogled na svoj seksi polusmiješak. Bila je sigurna da je to namjerno, takvo nešto nije se događalo slučajno. Ona je bila djevojka od šesnaest godina, znala je te stvari.

Približila mu se, naslanjajući dlanove na njegova prsa. «Možda?»

Nagnuo je glavu tako da su mu usne bile tek za dašak udaljene od njenih. «Možda.»

Spustila je pogled jer nije mogla uzvratiti prodorni izraz njegovih očiju. Progutala je kad je primjetila mali dio blijedih prsiju uokviren poluotvorenim ovratnikom njegove bijele košulje. Namrštila se i posegla je da dodirne crvenu, nagorenu ozlijedu na inače glatkoj koži.

Nakratko je zatvorio oči na njen dodir, nesvijesno se nagnuvši malo bliže.

«Angele, što se dogodilo?» Zbunjeno je podigla pogled prema njemu. Nije se imao kad uplesti u neku borbu ako ju je cijelo vrijeme pratio.

Sada je bilo red na njega da spusti pogled. Malo je slegnuo ramenima. «Tvoj – onaj poljubac...» počeo je i zastao, sjećanje na poljubac uzburkavši više osjećaja nego što bi opekotina ikad mogla.

Dahnula je, ruka joj je poletjela prema križu na vratu. «O, Bože, žao mi je. Baš sam glupa! Nisam uopće razmišljala!» Zastala je kad joj je očito pitanje palo na pamet. «Zašto nisi ništa rekao...bol...» Napravila je grimasu, sjetivši se kako su vampiri vrištali kad bi upotrijebila križ na njima.

Digao je pogled prema njoj, ustiju opet izvinutih u polusmiješak. «Koja bol?»

Zbunjenost joj se ponovo pojavila na licu. «Onda – kad sam te poljubila... opekla sam te. Oprosti.»

Odmahnuo je glavom. «Osjetio sam samo poljubac.» Nagnuo se nad nju, usnama lagano prelazeći preko njenih, jedva ih dodirujući, a onda strastvenije, nježno upličući svoj veliki dlan u njenu kosu. Čvrsto ga je zagrlila, pokušavajući mu se približiti što je više moguće. Nije marila, zaboravila je da su ispred njene kuće i da su se prije par sati dogovorili da će držati udaljenost. Odvojio se od nje, dajući joj priliku da uhvati dah. Koža mu se opet dimila.

«Znaš, ako ovako nastavimo... moglo bi postati komplicirano.» U očima mu je bilo ozbiljno upozorenje. Ali tu su također bile čežnja i želja koje su je rastapale iznutra.

«Nikad nisam baš voljela jednostavno. Komplicirano je puno zanimljivije,» obećala mu je.

kraj

- 23:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Prijevodi priča obožavatelja tj. fanfictiona temeljenog na serijama "Buffy - ubojica vampira" i "Angel", slike, video spotovi i razne zanimljvosti u vezi tih serija (eseji, sociološke rasprave itd.) Opširnije u 'Uvodu'...

Linkovi

Sadržaj