Bribirsko jelo šuljki
28.10.2020.Recept za 4 osobe
Potrebno:
velika zdjela
3-5 srednjih krompira
500 g brašna
malo mlake vode
sir škripavac (parmezan isto dobro dođe)
margarin
sol
Treba zamijesiti tijesto od vode i brašna , pustiti da se odmara 1 sat.Razvaljati tijesto sa valjkom i narezati na kvadrate. Skuhati šuljki u velikoj padeli u slanoj vodi. Gotovi su kad svi isplivaju kuhaju se minimum 20 minuta do pola sata. Skuhati krompir u slanoj vodi , procijediti. Na tavu staviti malo margarina i rastopiti i na to dodati sira pržiti sir dok ne požuti. U zdjelu slagati red šuljaka, red sira, red krompira i na vrh ide zaprženi sir.
Uz ovo jelo dobro dođe umak od rajčice.
Dobar tek
komentiraj (3) * ispiši * #
komentiraj (1) * ispiši * #
komentiraj (3) * ispiši * #