Bribirsko jelo šuljki

28.10.2020.

Recept za 4 osobe

Potrebno:

velika zdjela
3-5 srednjih krompira
500 g brašna
malo mlake vode
sir škripavac (parmezan isto dobro dođe)
margarin
sol

Treba zamijesiti tijesto od vode i brašna , pustiti da se odmara 1 sat.Razvaljati tijesto sa valjkom i narezati na kvadrate. Skuhati šuljki u velikoj padeli u slanoj vodi. Gotovi su kad svi isplivaju kuhaju se minimum 20 minuta do pola sata. Skuhati krompir u slanoj vodi , procijediti. Na tavu staviti malo margarina i rastopiti i na to dodati sira pržiti sir dok ne požuti. U zdjelu slagati red šuljaka, red sira, red krompira i na vrh ide zaprženi sir.

Uz ovo jelo dobro dođe umak od rajčice.

Dobar tek

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.