Brljaman

utorak, 28.03.2006.

B Vs. MG - grand finale

Domaćice su smanjile ručak na jedan. Bogovi Olimpa su zaustavili točiti ambroziju. Ivan Šuker je prekinuo fornettizaciju. Čitav svijet je stao ne bi li saznao ishod ovog velebnog dvoboja.

Vozeći se liftom, Brlja je promatrao svoj odraz u ogledalu. Sebi kao takvom je izgledao super i moćno, dok bi nekom namjerniku izgledao poput zadnjeg klošara nad klošarima. Kako odijelo ne čini čovjeka, nego srce u junaka, krenu s tom mišljom prema Upravi.

Banu u ured predsjednika te ga oplahne neviđen glamur. Stol od mahagonija, plazma ekran veličine 58 inča, šesterostuki ADSL na kvadrat te gomila portreta poznatih menadžera današnjice. Uljem na platnu (0 bodova by Zlatko Krivić, promrmlja Brlja sebi u bradu) su ovjekovječeni Peter Drucker, Tom Peters, Lee Iacocca, Jack Welch i Josip Gucić. Kojom logikom se on tu našao, to samo nebo zna. Nasuprot njega, u polumraku ureda, sjedio je samozvani menadžerski guru u kožnoj fotelji, gladeći po glavi afganistanskog hrta koji je samo čekao gazdin mig da nasrne na Brlju.

"Ti si, kao, Brlja, i došao si uništiti mene, velikog menadžerskog gurua?" - iz tame se začuje hrapav i mastan glas, vjerojatno posljedica mnogobrojnih ručkova i reprezentacija.

"Rdjeiwtihtetehelh!" - odlučno istupi naš junak. (Prevedeno: "Jesam, o ti gadni kapitalistu!")

"Moraš biti svjestan posljedica ako se odlučiš upustiti u dvoboj sa mnom", odgovori guru. "Ako pobijedim, liberalni (kao) kapitalizam će konačno zavladati Hrvatskom. Sve će se podrediti bilancama, profitnim maržama i Silviju Orsagu."

"BErtetrrtgrjerhjej!" - glasno uzviknu naš junak. Pretpostavljamo da je istupio mišlju kako se to neće dogoditi. Te su riječi bile dovoljna provokacija za gurua te glasovnom naredbom naredi: "Dvoboj!"

U uredu se spustiše rolete, upališe se projektori te se počeše vrtjeti sve one retardirane TV-reklame kojima nam je T-com uzimao živce i energiju. Guru zauzme stav poput neke stojeće vježbe s loptom za pilates i naredi:

"Brlja, ako me hoćes pobijediti, moraš znati više menadžerskih termina od mene."

Naš junak zbunjeno pogleda gurua, pomisli: "Kakvi mrtvi menadžerski termini?" te odluči prihvatiti izazov, ne znajući koliko će ga truda on stajati. Guru počnu:

"Iluzija novca!"

Brlja blenu, ne nađovši pravog odgovora. Šutio je nekoliko trenutaka, što je bilo dovoljno da se oglasi alarm te ga kazni prisilnim puštanjem T-com glazbene teme u jačini od 110 decibela. Čitavom Savskom ulicom odjeknu zvuk jak poput mlaznog aviona, a to je guruu iz nekog perverznog razloga pasalo.

Ošamutivši se, stane u vomirajući gard. Krenu izazivati želudac, a menadžer ispali:

"Six Sigma!"

Brlja ni ovdje ne nađe prikladan odgovor te se opet oglasi T-com zvuk. To ga je već počelo iritirati.

Taman kad se sjetio da bi rekao: "Kamatnjak", menadžer se oglasi:

"Potrošačev probitak!".

Brljino tijelo je već lagano počelo trpjeti psihosomatske poremećaje.

"IS/LM!"

To je bilo dovoljno da se Brlja bolnim grčem na licu baci na pod te se skvrči od bolova.

"Sedlasta točka!", "Teorija malenog pileta!", "Ekspertni sustavi!", "Nema besplatnog ručka!" - mahnito je uzvikivao guru, pjenivši se od sreće i zadovoljstva, a Brlja od bolova i tuge.

Kako je Brlja najjači u kritičnim situacijama, počnu prebirati po pamćenju kako bi našao odgovor. Sjetivši se svog alkoholom okupanog studija i jednog ultra-retardiranog ekonomskog termina kojem se smijao s prijateljima gro vremena, posljednjim snagama ispali:

"Aditivno separabilna kvazikonkavna krivulja indiferencije."

Na te se riječi soba zamrači, guruovo lice se smrknu, afganistanski hrt poče trčati ukrug, slike menadžerskih heroja se počnu raspadati. Menadžer bolnom grimasom zaurla te se počne gušiti. Čitav Hoto toranj se počne urušavati.

Brlja se ustane i počne teturati prema izlazu. Lift ga odveze do prizemlja. Vidjevši okupljenu masu pred ulazom kako skandira, pjeva zagorske pjesme i okreće janjetinu, ushitnu. Želeći pozdraviti okupljene ljude, skoči sa stepeništa te napravi pozu u stilu onog retardiranog spota "Walk Like An Egyptian". Zaboravio je da se nalazio ipak malo previsoko pa strahovito padne. Taman u to vrijeme, Hoto toranj se konačno uruši.

"Brlja, hvala ti, spasio si nas, ti si naš superheroj!" - uzviknu teta Marica.

"Brljjjjjjjjjjjjjjjjjj!", na jedvite jade se zahvali te poželi da se u tom trenu nalazi u Traumi. Na kraju čitave priče, prisutni mu darovaše cjevčicu za destiliranje brlje, njegov prvi poklon za dobro učinjeno djelo.


KRAJ EPIZODE.

Krpelj MasTni

28.03.2006. u 08:58 • 11 KomentaraPrint#

utorak, 21.03.2006.

Brljaman Vs. menadžerski guru, dio drugi

Nakon raznih peripetija i Scila i Haribda proživljenih na sudu s Ava Productionom, producentima "Ville Marije" i "Ljubavi u zaleđu", konačno smo se riješili tih parazita koji su nam htjeli ukrasti scenarij. Sada možemo snimati nove nastavke Brlje bez pravnih sranja, so stay tuned.

Elem, kao što svi znamo, naš je Brlja iznimno osjetljiv na socijalnu nepravdu. Vidjevši svojim zamagljenim očima prosvjed srednjovječnih dama i gospoda ispred HT-ovog dućana u Importanneu (vidi članak pod nadnevkom 18. studeni 2005.), odlučno se zaputio prema Hoto tornju da bi istjerao pravdu. Pošto je imao određenih problema pri vožnji stepenicama Importannea - naime, zaplela mu se karirana košulja u iste te se barem 43 puta pokušao dignuti pa dobio od istih _kao takvih_ po gubici, konačno je nastavio teturati Vodnikovom prema mjestu zločina. Kao u maniri najglupljih američkih filmova, kao što samo Ameri znaju, slučajni su se namjernici zaustavljali kad bi ugledali njegovu siluetu te mrtvom ozbiljnom facom bi počeli pljeskali. (Znali su da je herojska akcija posrijedi.) Ne marivši za takve ceremonije (zapravo ih ne percipiravši, jer mu je kronično falilo C2H5OH u krvi), banu u foaje hotela Esplanade te brutalno sukne čitav pladanj nekakvog gay-plavog alkohola. I naravno, usput vomira jutarnju rakiju po obližnjem liftboju. Ne uvrijedivši se, isti ga prepozna te mu tutne Tullamore Dew viskač u kutu.

Nekako je prošao Botanički vrt, Klarin dućan te Esce i konačno se zaputi u upravu HT-a. Vidjevši onako ulickan glavni ulaz te mu (još jednom) pozli. Više ne zna od čega - je li to zbog korporativne sheme, zbog toga što su svi usiljeno dobre volje, zbog odurne grimizne boje ili čeg več. Čitav doživljaj prostora, vremena i materije mu se izmiješao u jednu amorfnu masu, nešto kao u Sartreovim romanima. Čitav taj doživljaj mu prekine, ni manje ni više, nego Stephany Hohnjec na električnom romobilu. Ista priđe Brlji, retardirano se osmjehnu, diskretno baci pogled na bedž na svojim grudima na kojem piše "PR", te mu se obrati:

- "Dobar dan, Stephany pri aparatu (?) iz odnosa s javnošću, kako vam....."

Jadnica nije ni stigla dovršiti rečenicu, a ovaj se izriga po njoj. Stephany vrisnu, pretvori se u šišmiša te odleti u nepoznato.

Ovo je bio znak za uzbunu te se upali ogromni grimizni alarm. Masa HT-komandosa istrči niz hodnik da bi priveli Brlju. Procijeni da bi ovo mogao biti nešto teži zalogaj te sukne viski iz Esplanade. Time je stvorio tzv. "Brljin fazor", odnosno njegovo supermoćno oružje. U ustima mu se stvori neobjašnjiva mješavina alkoholnih para, kao u Superhika. No međutim, isti je junak svoje žrtve savladavao zadahom, a naš Brljica to radi vomiratom.

Osjetivši da je spreman za napad, počnu sumanuto vomirati po inventaru zgrade - LCD monitorima, sobnom bilju, tarifnim paketima i inim bezvezarijama, čime je stvorio neopisiv smrad te gusti oblak dima. Time je zavarao osiguranje pa se zaputi prema dizalu.

"15. kat - Uprava" - pisalo je na najvišem gumbu dizala te ga Brlja stisnu. Došlo je vrijeme za konačni obračun s menadžerskim guruom...

Nastavak slijedi.


Krpelj Mastni



21.03.2006. u 14:54 • 1 KomentaraPrint#

srijeda, 08.03.2006.

Brlja vs. Dobro jutro Hrvatska

Naime postoji nekoliko stvari koje Brlju odista frustriraju do neviđenih granica.
Jedna od takvih je i emisija Dobro jutro Hrvatska koja se emitira na HRT-u u ranojutranjim
satima već 345 godina. Kroz tu emisiju stasala je prava plejada voditelja, a ovi sadašnji
razlog su Brljinih frustracija. Naime kada u jutro počinje Dobro jutro na hrt-u Brlja je u stadiju triježnjena (uvjetno rečeno). To je jedino vrijeme kada Brlja sakupi dovoljno koncentracije da pogleda nešto na tv-u. I svakog jutra Dobro jutro mu izmami rigotinu na usta. Brlja voditelje popularno zove blufonci jer svi žive u nekom svom svijetu i svi su nastrani na svoj način. Pa krenimo redom opisivati voditelje kako ih Brlja vidi. Prvo, tu je Domagoj Novokmet, mlada nada pedofilske scene.
Naime on je svoj status zvijezde dosegao vodeći športericu (Brlja mu najviše zamjera što nikada nije snimljena športerica u kojoj bi Brlja mogao pokazati svoje vještine riganja po ljudima i po mrtvoj prirodi, jer on to smatra sportom). Nakon toga naš je Domagoj vodio nekakvu dječje-pedofilsku emisiju u kojoj je glavni lik bio Bembo (neka vrsta pedofilskog lika za djecu). Brlja je istinski mrzio Bembu te je jednom prilikom upao na set dok se snimala emisija i ekstremno rigao po Bembi punih dva sata. Međutim Domagoj se uozbiljio i počeo voditi Dobro jutro u tandemu s Blaženkom Leib. Blaženka je poseban soj homo sapiensa. Njena gay frizura može hipnotizirati i gruzijske kondore jednokrilaše. Blaženka je toliko skulirana da ju čovjek ne bi niti primijetio na ekranu da nema onaj madež na licu koji si je dala usaditi u 12 godini života da ju ljudi primijete. Brlja je jednom sreo Blaženku na cesti, a Blaženka je tom prilikom bila počaščena kilom šlajma od strane Brlje.
Osoba po kojoj bi Brlja rado rigao je Mirko Fodor. To je osoba uvijek vedrog duha, pričljivog i veselog karaktera, što je naravno paravan za njegovu tamnu i nastranu prirodu. Naime samo je Brlji poznato da Mirko Fodor u noćnim satima provaljuje u tuđe vrtove te organizira orgije sa vrtnim patuljcima. Takva vrst fetišizma se rijetko viđa. Brlja je jednom prilikom, ni neznajući završio na jednoj takvoj orgiji. Bio je toliko pijan da je umijesto patuljka orgijao sa samim Mirkom Fodorom. Kasnije je Mirko obolio od ciroze jetre (mislim da je veza jasna). Tu je naravno i naša draga Karmela Vukov Colić koja ima volumen očnih duplji na kojem bi joj i jelena veljača zavidila. Karmela uvijek mami tim svojim mamutskim očima, svojim porno pogledom. Jednom prilikom Brlja je u Maksimiru pod okriljem noći nabasao na Karmelu. Kako je bio pijan, a i bijaše mračno, vidjevši Karmelu i odsjaj njenih (jebeno) velikih očiju mislio je da se radi o odbjeglom madagaskarskom okatom lemuru iz obližnjeg zološkog vrta. Njegova reakcija je bila ta da je Karmeli zafitiljio bocu (punu boćate vode) u glavu.Kasnije joj se ispričao tako da se zrigao po njoj (premda Karmela nije bila svijesna časti koju joj je Brlja iskazao rigajući po njoj).
Brlja zna sve mračne tajne svakog voditelja Dobro jutro, te stoga još nikada nije nastupio u istom.
Za sada toliko, a ukoliko će Brlja nastupiti u Dobro jutro Croatia bit ćete pravovremeno obaviješteni. Brlja poručuje svim bloggerima da gledaju Dobro jutro i rigaju po svojim voljenima.

Pseudošvebz

08.03.2006. u 00:56 • 3 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Telenovela o Brljamanu, imaginarnom borcu za pravdu koju isti zadovoljava da bi izgradio svoju pecaru rakije.

Linkovi

ZeruMozga