Brljaman

utorak, 21.03.2006.

Brljaman Vs. menadžerski guru, dio drugi

Nakon raznih peripetija i Scila i Haribda proživljenih na sudu s Ava Productionom, producentima "Ville Marije" i "Ljubavi u zaleđu", konačno smo se riješili tih parazita koji su nam htjeli ukrasti scenarij. Sada možemo snimati nove nastavke Brlje bez pravnih sranja, so stay tuned.

Elem, kao što svi znamo, naš je Brlja iznimno osjetljiv na socijalnu nepravdu. Vidjevši svojim zamagljenim očima prosvjed srednjovječnih dama i gospoda ispred HT-ovog dućana u Importanneu (vidi članak pod nadnevkom 18. studeni 2005.), odlučno se zaputio prema Hoto tornju da bi istjerao pravdu. Pošto je imao određenih problema pri vožnji stepenicama Importannea - naime, zaplela mu se karirana košulja u iste te se barem 43 puta pokušao dignuti pa dobio od istih _kao takvih_ po gubici, konačno je nastavio teturati Vodnikovom prema mjestu zločina. Kao u maniri najglupljih američkih filmova, kao što samo Ameri znaju, slučajni su se namjernici zaustavljali kad bi ugledali njegovu siluetu te mrtvom ozbiljnom facom bi počeli pljeskali. (Znali su da je herojska akcija posrijedi.) Ne marivši za takve ceremonije (zapravo ih ne percipiravši, jer mu je kronično falilo C2H5OH u krvi), banu u foaje hotela Esplanade te brutalno sukne čitav pladanj nekakvog gay-plavog alkohola. I naravno, usput vomira jutarnju rakiju po obližnjem liftboju. Ne uvrijedivši se, isti ga prepozna te mu tutne Tullamore Dew viskač u kutu.

Nekako je prošao Botanički vrt, Klarin dućan te Esce i konačno se zaputi u upravu HT-a. Vidjevši onako ulickan glavni ulaz te mu (još jednom) pozli. Više ne zna od čega - je li to zbog korporativne sheme, zbog toga što su svi usiljeno dobre volje, zbog odurne grimizne boje ili čeg več. Čitav doživljaj prostora, vremena i materije mu se izmiješao u jednu amorfnu masu, nešto kao u Sartreovim romanima. Čitav taj doživljaj mu prekine, ni manje ni više, nego Stephany Hohnjec na električnom romobilu. Ista priđe Brlji, retardirano se osmjehnu, diskretno baci pogled na bedž na svojim grudima na kojem piše "PR", te mu se obrati:

- "Dobar dan, Stephany pri aparatu (?) iz odnosa s javnošću, kako vam....."

Jadnica nije ni stigla dovršiti rečenicu, a ovaj se izriga po njoj. Stephany vrisnu, pretvori se u šišmiša te odleti u nepoznato.

Ovo je bio znak za uzbunu te se upali ogromni grimizni alarm. Masa HT-komandosa istrči niz hodnik da bi priveli Brlju. Procijeni da bi ovo mogao biti nešto teži zalogaj te sukne viski iz Esplanade. Time je stvorio tzv. "Brljin fazor", odnosno njegovo supermoćno oružje. U ustima mu se stvori neobjašnjiva mješavina alkoholnih para, kao u Superhika. No međutim, isti je junak svoje žrtve savladavao zadahom, a naš Brljica to radi vomiratom.

Osjetivši da je spreman za napad, počnu sumanuto vomirati po inventaru zgrade - LCD monitorima, sobnom bilju, tarifnim paketima i inim bezvezarijama, čime je stvorio neopisiv smrad te gusti oblak dima. Time je zavarao osiguranje pa se zaputi prema dizalu.

"15. kat - Uprava" - pisalo je na najvišem gumbu dizala te ga Brlja stisnu. Došlo je vrijeme za konačni obračun s menadžerskim guruom...

Nastavak slijedi.


Krpelj Mastni



21.03.2006. u 14:54 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Telenovela o Brljamanu, imaginarnom borcu za pravdu koju isti zadovoljava da bi izgradio svoju pecaru rakije.

Linkovi

ZeruMozga