Svi na bowling

utorak, 25.09.2007.

raspis za pojedinačno PH 2007.


HRVATSKI KUGLAČKI SAVEZ
ZAGREB, Ilica 37/1

Zagreb : 05.09.2007.


R A S P I S

POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE U BOWLINGU 2007.



1) PRAVO SUDJELOVANJA :
a) Pravo sudjelovanja imaju klubovi koji su članovi HKS-a, a koji su ispunili sve svoje obveze prema Savezu.
b) Rok prijave za sudjelovanje je 02. 10. 2007. godine.
c) Kotizacija za natjecanje se plaća na sam dan natjecanja prilikom prijave u bowling centru.

2) ORGANIZACIJA :
a) Natjecanje priređuje Izvršni odbor HKS-a.
b) Organizator natjecanja je Komisija za bowling HKS-a (u funkciji natjecateljske komisije) i tijelo koje rješava nastale situacije, žalbe i izriče mjere temeljene na Propozicijama.
c) Izradu rasporeda odigravanja i praćenje rezultata vrši voditelj natjecanja kojeg imenuje Komisija za bowling HKS-a.
d) Postignute rezultate igrača evidentirat će PC kuglane, a voditelj upisati u sudački zapisnik.

3) ODIGRAVANJE :
a) Prvenstvo se igra u subotu, 06. listopada 2007.
b) Natjecanje se održava odvojeno u muškoj i ženskoj konkurenciji.
c) Muškarci započinju kvalifikacijama u kojima će svi odigrati po 6 igara nakon čega će 8 najboljih nastupiti u polufinalu i odigrati još 4 igre da bi u finale ušlo 4 najboljih. U finalu se igraju još 2 igre. Igraju se po dvije igre na paru staza u kvalifikacijama i u polufinalu. Nakon 6 igara kvalifikacija staze će biti ponovo namazane. U slučaju jednakog rezultata prednatjecanja za 8. mjesto, te jednakog rezultata poluzavršnice pojedinaca za 4. mjesto ponoviti će se deveti i deseti okvir. Ako je rezultat i nakon toga jednak deveti i deseti okvir će se igrati dalje sve dok se rezultat ne razriješi.
d) Redoslijed igrača po stazama u prednatjecanju utvrdit će se izvlačenjem. U poluzavršnici i završnici redoslijed igrača po stazama određen je plasmanom. Prvoplasirani i drugoplasirani igrači igraju na prvoj stazi, treće i četvrtoplasirani na stazi 2 i tako redom.
e) Žene igraju 8 igara.
f) Bodovanje za svakog pojedinca koji zakasni započinje s okvirom koji se igra tada na stazama koja im je dodijeljena. Ukoliko igraju sami na stazi početi će s najranijim okvirom koji se u tom trenutku igra. Ako voditelj natjecanja ima spoznaju da je netko od plasiranih igrača u poluzavršnicu ili završnicu odustao od daljnjeg natjecanja uvrstit će u natjecanje slijedećeg igrača po plasmanu.
g) Voditelj natjecanja će maksimalno pokušati udovoljiti zahtjevima klubova u vezi odigravanja prvenstva.
h) U igri vrijede WTBA pravila igre.
i) Nastupi započinju zagrijavanjem i to u 10,30 za sve pojedince.

4) PLASMAN :
a) Pobjednik je pojedinac ili pojedinka s najvišim ukupnim rezultatom, tj. zbrojem bodova iz 12 (muški) ili 8 igara (žene).
b) U slučaju jednakog rezultata za bilo koje od prva tri mjesta igrat će se deveti i deseti okvir zadnje igre. Ako je rezultat i nakon toga jednak, deveti i deseti okvir igrati će se dalje sve dok se ne dobije pobjednik.

5) OBJEKTI :
Prvenstvo se održava u Sloveniji u bowling centru Gladiator u Ljubljani.

6) SUĐENJE :
a) Prvenstvo će suditi voditelj natjecanja kojeg imenuje Bowling komisija HKS-a..
b) Pojedinac je dužan (15) minuta prije nastupa predati voditelju natjecanja igračku knjižicu što je ujedno i prijava dotičnog pojedinca za nastup.
c) Voditelj natjecanja ne smije dopustiti nastup pojedincu bez igračke knjižice i pravovaljanog liječničkog pregleda.
d) Voditelj natjecanja dužan je upisati datum liječničkog pregleda i pripadnost klubu u za to određene rubrike sudačkog zapisnika.
e) Pojedinac može nastupiti u iznimnim slučajevima i bez igračke knjižice ali su u obvezi istu dostaviti na uvid voditelju natjecanja u roku od 24 sata nakon nastupa. Ako to ne učine rezultati nastupa im se brišu. Voditelj natjecanja dužan je ovakvu pojavu napisati na poleđini zapisnika uz obrazloženje. Igrač svojim potpisom potvrđuje da nastupa na svoju osobnu odgovornost.

7) ČLANARINA ZA PRVENSTVO :
Članarina za prvenstvo obuhvaća troškove najma kuglane, voditelja natjecanja, nagrada i materijalne troškove a iznosi 20 € za svakog muškarca i 15 € za svaku ženu.

8) NAGRADE :
Tri prvoplasirana pojedinca i pojedinke nagrađuju se peharom.

- 12:50 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 22.09.2007.

naslovi za Marca Reviglia i Ingunn Oien


Borba za postolja počela je četvrfinalima u muškoj i ženskoj konkurenciji. Već tada su ispala 2 velika favorita Englez Dominic Barrett i Norvežan Mads Sandbaekken, te prošlogodišnja pobjednica Šveđanka Annike Kilander.

U muškim polufinalima igrala se treća i odlučujuća igra u kojoj su Talijan Marco Reviglio i Austrijanac Thomas Gross pokazali više od protivnika te zasluženo ušli u finale. Kod žena Norvežanka Ingunn Oien imala je problema u početku no ipak je na kraju uvjerljivo pobijedila, a u finalu joj se pridružila Šveđanka Therese Forsell.

U ženskom finalu Norvežanka je bila vrlo koncentrirana tako da Šveđanka nije imala previše šanse za pobjedu. Igre od 245 i 223 bodova bile su garancija 2-0 pobjede i osvajanja Europskog kupa prvaka.

U muškom finalu gotovo ista priča. Talijan je izdržao pritisak u prvoj igri koju ju dobio 244-235 tako da je u drugoj lakše slomio otpor Austrijanca i još jednom odličnom igrom od 235 bodova osvojio je Europski kup prvaka. Zanimljivo je da su pobjednici bili najbolji i nakon kvalifikacijskih 24 igre, a isto tako i u knock-out fazi natjecanja te se može zaključiti da su potpuno zasluženo osvojili naslove.

- 18:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

37. mjesto u obje konkurencije


Završena su 3 nastupa kvalifikacija na Europskom kupu prvaka u Luxemburgu. Po 8 najboljih natjecatelja iz muške i ženske konkurencije sutra u 10 sati će odmjeriti snage 1 na 1 na mješovito namazanim stazama.

Hrvatski predstavnici na poslijetku su zauzeli 37. mjesta u konkurenciji 40 (žene) odnosno 41 (muški) natjecatelja. Anamarija je u drugom i trećem nastupu popravila prosjek koji na kraju iznosi skoro 163 boda, a umor ju je spriječio da igra i prosjek budu bolji. Saša je u trećem nastupu odigrao dosta dobro na mješovito namazanim stazama te je natjecanje završio s prosjekom od točno 180 bodova po igri.

Zanimljivo za napomenuti je i to da je u kvalifikacijama odigrana samo jedna savršena igra od 300 bodova i to ju je odigrao Irac Paul Stott visok ni manje ni više nego cijelih 149 centimetara čime bowling samo pokazuje da je sport za svakoga i da fizičke predispozicije u ovom sportu nisu bitne već su koncentracija i usklađenost pokreta ti čimbenici koji uz trening dovode do dobrog rezultata.

Parovi četvrtfinala - žene:

Ingunn Oien (Norveška) - Sue Abela (Malta)
Tanya Petty (Njemačka) - Patricia Klug (Austrija)
Isabelle Saldjian (Francuska) - Annika Kilander (Švedska)
Therese Forsell (Švedska) - Bente Gravdal (Danska)

Parovi četvrtfinala - muškarci:

Marco Reviglio (Italija) - Dimitrios Karetsos (Grčka)
Dominic Barrett (Engleska) - Petteri Salonen (Finska)
Thomas Gross (Austrija) - Paul Stott (Irska)
Mads Sandbaekken (Norveška) - Roger Oberg (Švedska)

- 00:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.09.2007.

koliko para toliko muzike


Odigrani su prvi nastupi na Europskom kupu prvaka u Luxemburgu. Žene su završile samo jedan dok su muškarci već odigrali dva nastupa. Prvi nastup je igran na kratkom mazanju staza, drugi na dugačkom mazanju, a treći će biti odigran na mješovito namazanim stazama. Ako je jedna namazana kratko druga će biti dugačko.

Prva je na stazu izašla Anamarija koja se uspjela othrvati tremi zbog prvog nastupa. Umor joj je bio veći problem i nenavikla na igranje iz dana u dan po 8 igara nije ostvarila prosjek s kojim je došla na ovo natjecanje. U vodstvu se nalaze favoritkinje iz Švedske, Austrije i Njemačke dok Anamarija trenutno 36. mjesto od 40 natjecateljica i prosjek od 158 bodova po igri može popraviti već danas u drugom nastupu.

A u drugom nastupu je Saša uspio djelomično ispraviti katastrofalno lošu igru prvog dana. Totalno nesnalaženje na kratkom mazanju rezultiralo je predzadnjim mjestom u konkurenciji 42 natjecatelja i prosjekom od jedva 163 boda. Drugi dan unatoč umoru uspio je na dugom mazanju staza odigrati prosjek od 192 boda u 8 igara te se trenutno nalazi na 38. mjestu s prosjekom od 177 bodova po igri.

- 15:51 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 18.09.2007.

ECC može početi


Danas je u Luxemburgu svečano otvoren Europski kup prvaka za 2007. godinu. Na natjecanju sudjeluje 40 europskih te 1 afrička zemlja (Maroko) koja je također članica Europske zone bowlinga.



Prije otvorenja održan je službeni trening na kojem su i hrvatski predstavnici isprobali bowling centar i osjetili prvi dašak ovog natjecanja. Anamarija je protivnice zabrinula nevjerojatnom preciznošću drugog hica dok je Saša utreniravao svoju ubitačnu prvu kuglu.



Bowling centar u Luxemburgu nije smješten u centru istoimenog glavnog grada već se nalazi u 10ak kilometara udaljenom gradiću Foetzu koji je u biti trgovačko predgrađe Luxemburga. Ovaj 20-stazni bowling centar u svom sklopu ima i razne elektronske igre, zatim salon za bilijar i snooker te talijanski restoran.

- 21:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.09.2007.

European Champions Cup 2007.


Od 17. do 23. rujna u Luxemburgu u gradu Foetzu održava se Europski kup prvaka na kojem će u konkurenciji 41 države sudjelovati i hrvatski prvaci Saša Petković i Anamarija Frančić. Bez ikakvih posebnih priprema i uz podosta administrativnih problema oni će pokušati dostojno predstavljati našu državu na ovom natjecanju. Njihov nastup su donacijama i sponzorstvima potpomogli Udruženje obrtnika Grada Zagreba i Končar.

- 10:52 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.