Svi na bowling

petak, 06.07.2007.

finci prvaci u trojkama


Nakon 2 nastupa po 3 igre u kvalifikacijama (prvi na kratkom, a drugi na dugom mazanju staza) 4 najbolje plasirane trojke su se kvalificirale u polufinale. Tamo su se u jednom polufinalu susrele dvije finske trojke, Finska 1 (Ratia-Jehtinen-Lehtonen) i Finska 2 (Palermaa-Alho-Salonen), a u drugom Engleska 2 (Barrett-Darren-Quarry) i Danska 2 (Pedersen-Agerbo-Larsen). Boljeplasirane ekipe iz kvalifikacija su birale na kojoj vrsti mazanja će odigrati jednu igru polufinala. Tako su se Finci međusobno obračunali na kratkom mazanju staza gdje je za ukupno 4 boda bolja bila njihova prva trojka. U drugom polufinalu Englezi su izabrali igrati na dugom mazanju i lako su pobijedili mlađahne Dance.

U finalu su Finci opet izabrali kratko mazanje na kojem je bilo dovoljno da se jedan Englez nije snašao pa da Finska nastavi svoju dominaciju na Europskim prvenstvima.

Hvatske trojke su svoje nastupe završile redom Jurković-Mesić-Sajko na 62. mjestu s 3032 boda i Dobrilović-Leko-Petković na 64. mjestu s 2996 bodova. Nastupilo je ukupno 67 trojki iz 35 država. Bio je to još jedan loš dan hrvatskih bowlingaša koji će sutra i prekosutra u natjecanju petorki pokušati odigrati svoje najbolje igre na ovom prvenstvu.

- 23:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.