Bottom seeking Top

14.06.2005., utorak

Sacramento Pride

Ovaj vikend se u Hrvatskom centru u Sacramentu održavao hrvatski festival. Odveo sam Pedra tamo da mu pokažem našu kulturu. Imao je priliku kušati janjetinu s ražnja, vidjeti hrvatski folklor i slušati Dražena Žanka koji je za ovu priliku stigao iz Hrvatske. Joj što sam bio ponosan na našu kulturu! Nismo se tamo dugo zadržavali jer smo žurili na drugi, puno zanimljiviji festival. Razlog našeg dolaska je zapravo bio Pride u Sacramentu.

Povorka je krenula od Capitol parka. Tema ovogodišnjeg Pridea bila je "Equality now - not more, not less!" Gay zajednica zahtijeva pravo na brak, dok se u Californijskom kongresu priprema amandman na ustav kojim bi se brak definirao isključivo između muškarca i žene. Potpisao sam peticiju protiv ovog amandmana. Iznenadio sam se da je Schwarzenegger (kao republikanac) poslao pozdravno pismo koje je uvršteno u program. Schwarzenegger ističe važnost različitosti i hvali doprinose homoseksualne zajednice društvu.

Povorka je završila u obližnjem parku gdje se nastavio program. Nisam odolio kupiti šaljive suvenire na nekima od pedesetak štandova. Pedro je bio oduševljen štandom gdje su polugoli porno glumci potpisivali svoje fotografije i video ostvarenja. Jedan dio parka je bio ograđen žicom. To su nazvali "beer garden" i tamo se mogao kupiti alkohol. Po Californijskom običaju, na ulazu je bila stroga kontrola iskaznica da ne bi tko mlađi od 21 godine pristupio unutra. Na pozornici su nastupali razni anonimusi koji nas nisu baš zanimali. Više vremena smo proveli šetajući okolo među mnogobrojnim pripadnicima naše "obitelji". Naravno, bio sam oduševljen promatrajući parove od 18 do 80 godina. Zaista, među posjetiocima smo vidjeli dva pogrbljena starčića koji su se držali za ruke. Stvarno dirljivo! Istovremeno sam bio tužan jer ja nisam imao svog partnera uz sebe.
- 06:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Links


Free Website Counters
since Feb 18, 2005