mari za male stvari...

subota, 11.10.2008.

Što sve možete napraviti s klipom kukuruza,a da nije prosto!?

Pošto sam veliki bolesni tamanitelj kukuruza u svim oblicima i varijantama moram mu posvetit bar pola lista svoga bloga.
On je žut,on je svestran,on je plod zemlje,svi ga žele,on je legenda.
Pa da vidimo na koje načine možemo iskoristi klip kukuruza.
Za sve koji nemaju inspiracije,a dotični klip im već polako truli u špajzi, pazi vamo! smokin

1. Kukuruz se može mljeti. Dakle,u mlinu. Ukoliko nemate mlin,ali imate mišićnu masu možete probati i rukama. Mrvljeni kukuruz pretvara se u brašno. A koliko sam čula,od brašna se pravi kruh! zujo
2. Kukuruz kokičar je genijalna grickalica. Ono,obično zrno i onda na visokoj temperaturi pukne! I proizvodi zvuk pucanja koji svi volimo dok tresemo zdjelu da nam ne zagori. PUK PUK BUM i evo nam pune padele bijelih govnića koje tamanimo dok gledamo film.
3. Kukuruz šećerac u kuhanom izdanju. Njega u sezoni viđamo na ulicama kod prodavača kukuruza. Klip košta 8 kuna kod preprodavača,na tržnici 2 kn,a direktno od seljaka 0.50 kn. Kuhan je mekan i ukusan. Puno soli je poželjno. Jedina mana je voda koja se cijedi iz njega pa ostavlja slane mrlje na odjeći. Dakle,preporučuje se jesti sjedeći.
4. Kukuruz šećerac u pečenom izdanju. Prepoznatljiv je po zagorenosti. Pravi pečeni kukuruz mora imati crne mrlje po sebi,znači da se dovoljno dugo pekao. Miris paljevine zanemarite nakon prvog griza.
5. Palenta. Mljeveni kukuruz se sipa u kipuću vodu i mahnitim mješanjem se pretvara u gustu žutu smjesu zvanu palenta. Ja ju jedem s jogurtom,ali paše uz buzaru od škampi i grah s kobasicom. Ne smije biti presuha,dakle poslužiti uz saftasta jela.
6. Kukuruz kao ukras. Ako nemate želju za proždiranjem ove bogomdane žitarice izložite je u dnevnom boravku kao retro ukras. Savršeno se uklapa u rustikalno uređene kuće,ali i u moderne stanove i garsonijere.
7. Bacite ga psu. Vaš štenac će ga rado gristi umjesto papuča. On oštri zube,vi ne morate kupovat nove papuče i svi sretni i zadovoljni. yes
8. Kukuruzne pahuljice su prava stvar za doručak.
9. Moš i tortilju napravit cerek

Eto,to je sve o kukuruzu za ovaj put. On je zaista čudesan. On je sve to.
Nažalost,moramo još dugo čekat do svježih kukuruza,ali do tada se poslužite palentom i kokicama.
Sjetite me se kad ih slijedeći put budete grickali.
Ugodan vikend svima želim i dobar provod mah

11.10.2008. u 00:07 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Listopad 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (5)
Listopad 2008 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

sitnice koje nam ispunjavaju život iz najobičnije perspektive

I ja sam netko :D

22 godine
studiram i radim
kestenjesta