bornaenston

srijeda, 06.02.2013.

Vježbe i par trikova protiv blagdanskog debljanja

Pečeno meso, kolači svih vrsta, fritule sve je to teška hrana koju unosimo manje više u isto vrijeme kada se častimo za vrijeme blagdana. Za dugoročno naše stanje uvijek je dobro imati u svom rasporedu neku dodatnu aktivnost poput aerobica, pilatesa, mješovitih treninga,power yoge za um i tijelo ali ni to ne pomaže kada pretjerujemo, a to onda zna trajati i tjednima. Ali zato postoji par dobrih trikova na koji način možemo spriječiti ili makar ublažiti taj nesretni dobitak na kilaži, a jedan od sigurno najpoznatiji je onaj o vizualnom zavaravanju samog sebe što bi značilo da si hranu poslužujemo na manjim tanjurima jer će u tom slučaju i porcije izgledati veće i to je uvijek dobar trik za fino pojesti, opet ne prejesti se.

Vrlo je bitno dobro se naspavati znači odvojiti si barem osam sati za siguran sat jer danas svi zanemarujemo san koji nam utječe na kvalitetu života i energiju koja nas služi da obavljamo sve zadane zadatke, san je jedna osd najbitnij stavki i u ovom slučaju jer je i znanstveno dokazano da kad nedovoljno spavamo hormon gladi povećano luči, a kod kvalitetnog sna hormon zadužen za osjećaj sitosti radi sporije , stoga je uvijek preporučljivo do

bro se naspavati i onda nam je lakše i odbiti hranu kad smo odmorni. Kako ne bi došlo do bilo kakvih povreda na pilates treninzima bitno je biti naspavan i rastezljiv kako bi sve bilo u najboljem redu.

Treba piti i puno vode koja će nam dati osječaj sitosti i automatski će unos hrane biti smanjen, preporučljivo je i između ispijanja alkoholnih pića popiti vode jer ćemo i tom slučaju manje popiti što treba uvijek imati na umu pogotovo u vrijeme slavlja! Savjet koji je uvijek primjenjiv je i onaj da jedemo što ranije moguće, odnosno da si uskladimo obroke u danu najpoželjnije bi bilo u slično vrijeme ako ne može biti u isto, jer ako se metabolizam tako navikne neće nas tražiti naknadno neplanirani unos hrane i ako se već nalazite na nekakvim domjencima ili poslovnim večerama ili obiteljskim , probajte pojesti što ranije jer kad se najedete želja za kasnijim jelom će nestati.

Uz vježbanje i bolovi u koljenu su prošlost


Treba napomenuti da osim onih faktora o kojima pričamo kao što je mršavljenje tu je i ona druga strana ,a to su svakako vježbe i vježbanje koje će pomoći vašim bolovima u tijelu.Zbog neredovitog i ubrzanog načina života mnogi se jednostavno ne uspiju pobrinuti za sebe koliko žele dok drugi ni ne pokušavaju i rasdije se bore sa raznim simptomima boli umjesto da jednom tome stanu na kraj.Bolovi u leđima ,pojava bolova u koljenima ili pak u vratu najčešći su bolovi koje osoba osjeća zbog raznih faktora koji na to utječu kao što su dugo sjedenje na radnom mjestu ili puno stajanja,neredovita ishrana i nedovoljne kvalitetne tjelesne aktivnosti.

Tjelovježba bilo koje vrste vrlo je bitno da tijelo ne počne klonuti i opuštati se , a i zbog našeg općenitog zdravlja i kondicije, pa ako se već ne bavite nekom aktivnošću da posjećujete studio centre za tjelovježbu onda svakako ubacite makar 15 minuta u svojoj raspored vježbe razgibavanja ili istezanja ili pilates vježbanja da se mišići ne opuste , a i dobro će utjecati na vaše raspoloženje. radije se pobrinite za sebe na vrijeme iako je ponekad to lakše reći nego učiniti ali posljedice je uvijek teže otkloniti kad znamo da smo mogli spriječiti i zato se nadam da će ovih par trikova upaliti i kod drugih povodljivih duša kad je hrana u pitanju.

Oznake: vježbe

- 12:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2013  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Veljača 2013 (2)
Siječanj 2013 (9)
Prosinac 2012 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi