L'angolo bordeaux

utorak, 28.03.2006.

Test, proba...1, 2, 3...

Iz posta u post godišnja se doba mijenjaju nut (smajlić prvi). Zadnjih par dana je proljeće. Sunca nema ali temperature su porasle. Pao je nekakav laganini shopping ove nedjelje tako da je moja nova jakna već jučer bila u gradu. I dobila nekoliko komplimenata od drugih ljubomornih jakni u zbornici greedy(smajlić drugi).

Ovi dani su mi uvijek zanimljivi za promatranje ljudi. Neki su još u kaputima sa šalom oko vrata, a neki samo što ne obuju sandale! rolleyes (smajlić treći)
Svega ima. Terase na Korzu se opet polako ali sigurno pune, riječka špica je opet in. Počela je i sezona sunčanih naočala. Opet će mnogi čekovi i kartice u promet cool (smajlić četvrti).

Nije mi baš nešto ovaj post, ali nije ni trebao biti. Namjera je bila isprobati nove smajliće i boje teksta. Kažu da je zelena boja nade. A onda kažu da nada umire posljednja. Po nekima ja ona pak kurva... Idem, idem....

- 08:43 - Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 12.03.2006.

Početak zime?

Ah koja nedjelja. I ove kao da je opet počela zima. Isto je bilo i prošle.

U ovo smo doba prošle nedjelje, naime, muku mučili s montažom lanaca na ulazu u Sloveniju iz smjera Italije. Noćna mora. Nisam imala snage slikati tu komičnu scenu jer se baš nisam osjećala tako, ali sad bih se rado nasmijala slici na kojoj bi bilo nekih dvadesetak autiju s HR registracijom, zaustavljenih na graničnom prijelazu s ovim zadatkom: montiranje lanaca na pogonske kotače. A vani mećava.
Slovenski policajci su cupkali od jednog do drugog auta čudeći se kako to da nitko od nazočnih ne zna bez muke montirati te kretenske lance.

Kad smo ih konačno smontirali, krenuli smo put Rijeke. Prolaz kroz Deželu, koji inače traje maksimum 20 minuta i to uz strogu vožnju po ograničenju, te je večeri trajao punih 90 minuta. Uz zvuk lanca koji je jednim svojim slobodnim dijelom cijelim putem lupkao u plastičnu zavjesicu iza prvog kotača. Kad smo skinuli lance, falio mi je taj zvuk i odjednom mi se činilo da idemo strašno brzo!

Dakle, djeco, kad vas netko bude pitao kada počinje zima, vi slobodno recite: u nedjelju!


I ručak je danas bio zimski: sarme i pire krumpir. Zet nije htio doći pa se Punica šatro "uvrijedila" i prešutila mu je kolač od jabuke koji je mogao biti dobar mamac. Ali, ako neće sarme, neće ni kolač! Hehe.
Ja sam jela sarme pa ću jesti i kolač! I da, smijem jer sam jutros opet odvozila 15 km na bicikli. I vaga je jučer konačno pokazala da ima mrvicu dobrote u sebi!

Au revoir, cheres!

- 19:57 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 10.03.2006.

Thompson, narukvica,rođendan

Iako će ovaj što je nedavno počeo biti dug dan, ime mu je petak pa je samim time i podnošljiviji od, recimo, utorka.

Danas jedna moja ljubav iz pubertetskih dana ima rođendan. Jednom davno, na današnji dan, bila sam na pošti i slala mali paketić u susjednu državu: plišanog medvjedića. Nedugo prije toga, na Valentinovo, paketić je putovao u suprotnom smjeru. Dobila sam narukvicu. Pletenu, od konca. Crveno-crnu. Nekako sam oduvijek sumnjala da mi ju nije poslao onaj koji danas ima rođendan već njegova mlađa sestra, moja vršnjakinja, koja je već bila luda od mojih pisama, telefonskih razgovora i svega ostalog. Pa je, vjerojatno, odlučila poslati mi u ime svog brata narukvicu za Valentinovo.
Enivej, ja sam bila jako sretna. I zaljubljena.
Njega više nikad nisam vidjela niti čula. Ali često se zapitam što radi, gdje je...


Danas idem kod Thompsona. Ne Thompsona pjevača (nisam još baš toliko izgubila smisao života) nego kod ortodonta. Njegovog imenjaka. Pa ga ja zovem Thompson. Od milja. Mislim, toliko sam mu love ostavila svih ovih godina da jednostavno imam pravo zvati ga kako ja hoću! Nakon nekoliko godina pauze, danas idem opet k njemu. Zubarica je rekla da ne bi bilo loše. Ovo je definitno period zubi. Svaka druga osoba s kojom nešto pričam spomene da ovih dana ide zubaru... A love niotkuda. Svi smo nekako prošli onu fazu stavljanja zubi pod jastuk. Još malo pa ćemo cijelo zubalo smjestit pod kušin!

Na televiziji upravo kažu da je biometeorološka prognoza za danas loša. Pa ne treba za to bit genijalac, samo pogledaš kroz prozor i sve ti bude jasno. Magla, kiša, južina. Da sam malo južnije, govorila bih i o fjaki.

Vrijeme je da se krene...

- 06:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 08.03.2006.

Don Quijote

Da li ste se ikad osjećali kao Don Quijote u borbi s vjetrenjačama?
Eto, to je najkraći opis mog trenutnog stanja.


Nema goreg nego biti svjestan da nešto ne funkcionira kako treba, da netko gadno griješi u onome što radi...ali, nekom čudnom kombinacijom kockica u kadrovskoj križaljci, ne biti u mogućnosti ispraviti tu nepravdu.
Doživljavam to kao neki svoj, osobni poraz. Iako to nije i ne može biti istina, jer nisam ja ta koja griješi i sjedni skrštenih ruku. Ne volim nerješene situacije.
Trenutno nažalost nisam u poziciji kontrirati nekim ljudima...a tako bih rado rekla što mislim. Nikad nisam bila preveliki diplomat. Nema kod mene sredine. Ili jesi ili nisi. Ili imaš pravo ili nemaš. Ja ću ti reći što mislim. Pa kako bude. Nisam egoist, ali najbitnije mi je da sam ja na miru sa sobom. Da poduzmem sve što mogu (naravno, ne na štetu drugih) da bih rješila neku situaciju i bila mirna. A trenutno mi to nije dozvoljeno.
Dođu tako dani kada se zapitam da li sam promašila zanimanje, jer jednostavno tih dana imam osjećaj da sam sve pogriješila. Danas je jedan od tih dana.

Odlučivati o nečijoj budućnosti? To me nisu naučili na fakultetu. To mi čak nije niti u opisu radnog mjesta. A izgleda da to moram raditi. Gledati nekoga u oči i praviti se da ne znaš o čemu govori jer moraš štititi kolegu koji tebe nikad neće? Za koga? Za ŠTO? Za plaću koja je manja od rate prosječnog stambenog kredita? Ne, hvala.

Ova moja gorčina bi nestala kada bih ja mogla na trenutak prestati biti "ono što se od mene očekuje" tamo gdje radim, i iskreno rekla sve što znam. I tako začepila neka usta jednom zauvijek.
Lako je biti jak i vikati i polemizirati kad te nitko ne čuje. A kad to treba ponoviti i preuzeti odgovornost za svoje riječi (i djela, ako slučajno do njih dođe...), onda se sakriti u mišju rupu. I praviti se da ništa ne znaš i da ti nisi kriv ni za što. E pa ja nisam takva. I odbijam biti takva. I ako ikako mogu odbijam štititi takve osobe. Ma koliko god puta mi bile kolege.

- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #