L'angolo bordeaux

utorak, 28.02.2006.

Prženje i opuštanje

- Ajme, kako ti srce lupa!

Rekla je to jučer neka buduća zubarica koja je asistirala kirurgu dok mi je on rezbario zubno meso.
Lupa?! Nego što nego lupa! Pa bilo me je strah, priznala sam to svima!

Došla sam malo prije zakazanog termina, ispunila formular u kojem sam pristala na sve i svašta i izjavila da je sa mnom sve u redu (što se zdravlja tiče, naravno. Nisu pitali ništa za kredit i stambeno pitanje) i onda je medicinska sestra došla po mene. Prije nego što sam ušla, rekla je jednom gospodinu koji je - ma kako se samo to dogodilo - naručen u isto vrijeme kad i ja, neka se samo malo strpi jer ću ja biti brzo gotova.
Citiram: "samo da joj malo popržimo zubno meso".

Pozelenila sam. Mrzim prženje. Bilo kakvo.

Kad sam ušla u ordinaciju, uputili su me u onu susjednu, rekli da sjednem i da se opustim. Haha, naravno. Opustit ću se, sad će ionako doći neko uberzgodan frajer koji će me dobro izmasirati i tako postati najbolji prijatelj moje kralježnice. Opuštanje...
Sve je spremno. Svi instrumenti su oko mene. Dolazi kirurg i uz "dobar dan" ulazi s injekcijom u moja usta. Prvi, drugi, treći, četvrti i jubilarni peti ubod. Na nebu vidim isto toliko zvijezda.
"Jel' ti trne?"
"Tvne, tvne!"

Zatvorim oči, srce lupa k'o blesavo. Otvorim oči kad ono oko moje glave, brat bratu, deset ruku. Panika. Što će svi ovi ljudi ovdje za jedno banalno prženje??
Krenulo je.
"Ako te bude boljelo, reci."
"Čut ćete me", htjela sam reći ali nisam uspjela, nego sam samo kimnula glavom. Možda mi je ipak netko pročitao misli.

Nakon par minuta sve je bilo gotovo. Zagrizla sam onu odvratnu gazu, platila 15 kuna i 32 lipe participacije i krenula kući.

Iskreno, mislila sam da će biti puno gore. Ali više volim da je tako nego da mislim da će sve bit pjesma pa se onda neugodno iznenadim.

Strah od doktora je kod mene evidentan. Od vađenja krvi do kirurga, ja proživljavam istu situaciju. Kukavica. Ok. Priznajem. Da li mi se pola oprašta? :D

Nema veze. Neka doktora tamo u ER-u....daleko od mene.

- 11:51 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 21.02.2006.

Mene je strah!

U ponedjeljak u 12.30 idem oralnom kirurgu. Uputnica kaže circumcisio 8. Po naški: rezanje zubnog mesa oko umnjaka. Panika. Znoj. Boli trbuh. Hoće li paničar kao ja moći to izdržati?

Jooooooooooooooooooooooooooooooooooj!!!!!

Idem spavat. I sanjat ponedjeljak.

- 22:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.02.2006.

Pozdravi

Dante je bio izvan sebe kad mu je njegova Beatrice uskratila pozdrav. Samim time uskratila mu je i osjećaj blaženstva koji je nosio njen buongiorno.


E pa i meni je od danas uskraćen pozdrav jedne osobe. Ali, za razliku od Dantea, meni osjećaj blaženstva tek dolazi. Ošo pozdrav, stiglo blaženstvo!
Ali ipak, što ću sad? Kako ću? Tko će me pozdravljati??

Morat ću nekako živjeti i dalje. Ta tek mi je 26!

Zvučim prepotentno? Možda da, ali to je samo zato što me iskreno boli ono što nemam za tu osobu i njen pozdrav. Nisam ništa loše učinila, i nema smisla da se ja brinem i razbijam si glavu zato što netko ne može podnijeti kritiku i nema muških atributa u gaćama.

- 21:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 14.02.2006.

Danas je dan Rep..zaljubljenih! Ah...

Taman su se žiro, tekući, kruti i ini računi oporavili od šoka zvanog prosinac, kad eto Dana zaljubljenih.

Love is in the air, medvjedići s crvenim srcima napadaju sa svih strana...
Ja volim kad me netko pogodi s malim paketićem Baci Perugina.

Ok, ok. Neću više biti cinična. Već sam se izjasnila po pitanju poklona i blagdana u jednom prosinačkom postu.

I za kraj, neka Vam bude: sretno Valentinovo!

- 14:21 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.02.2006.

Problemi s razumijevanjem štiva

Nešto me jako muči. A ako onome tko me stalno pita što mi je kažem što mi je zaista, vjerojatno ću ga povrijediti ili ćemo se posvađati. A meni to baš i nije na listi današnjih zadataka. A lista je duga.

Ne volim kad netko iskorištava nekoga. Pa makar mu bio sestra, brat, mama, tata, cura, dečko. Svatko bi trebao brinuti o sebi. Pogotovo ako ima skoro tri banke od dana rođenja. I, naravno, ako se ne radi o nekoj bolesti koja ga u tome sprječava.

Nikad nisam bila materijalista, ali sad, u trenutku kad mi rješavamo jedno bitno životno pitanje, nema mjesta nekom trećem tko izvoljeva, kuka da nema posao, ode od kuće u podstanare, i sve to na tuđim leđima. A kad mu ponudiš možebitni posao (legalan, s redovitom plaćom), on kaže "meni se to ne da radit. Ali hvala što ste me se sjetili."

I tu ja puknem. A ne smijem puknut zbog onog što sam napisala na početku.

Ne znam, ali ponekad mislim da sam rođena nekoliko stoljeća prije nego što zapravo jesam. Ne razumijem i gotovo.

Amen.

- 14:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #