ponedjeljak, 19.11.2007.

NAPOKON

Na Wembleyju u novim dresovima

Image Hosted by ImageShack.us

Na konferenciji za medije održanoj u Muzeju Mimara, Nike je predstavio novi, plavi dres hrvatske reprezentacije.

Noviteti koji su odmah uočljivi na novom dresu očituju se u crvenom V-izrezu majice i velike površine crvenih i bijelih kvadrata šahovnice koji su vidljivi i s prednje i sa stražnje strane.

Grb Hrvatskog nogometnog saveza na lijevoj je strani prsa, dok je na stražnjoj strani vrata naziv Hrvatska. Interesantno je kako su dizajneri iz Nikea ovoga puta dodali još jedan hrvatski simbol – pleter, koji se nalazi s unutarnje strane dresa kod vrata.

Majica ima novi dinamični kroj koji pristaje i više prijanja uz tijelo te ga je teže povući tijekom igre. Ergonomska mreža na leđima omogućava disanje i hlađenje kože.

Hlače dresa su svijetlo plave sa crvenim i bijelim poljima šahovnice na rubu stražnjeg dijela, dok su čarape plave sa širokom trakom šahovnice oko srednjeg dijela.

Prilikom predstavljanja novog dresa Dalibor Fuštar, brand menadžer za Nike, istaknuo je da je "Nike od samog početka uz hrvatsku reprezentaciju i za svako natjecanje nastoji hrvatski dres osvježiti novim tradicionalnim detaljima, pri čemu vodi računa o posebnosti nacionalne momčadi".

"Istovremeno usavršavamo tehnologije kojima izrađujemo dresove, kako bismo u što većoj mjeri omogućili igračima da im tijekom utakmice sva pažnja bude usredotočena na ono najvažnije – kvalitetnu igru", izjavio je Fuštar.

Hrvatski će reprezentativci u novom dresu zaigrati već u srijedu na londonskom Wembleyu u susretu s Engleskom. Na predstavljanju novog dresa bio je izbornik Slaven Bilić, a kao manekeni Eduardo da Silva, Stipe Pletikosa, Jerko Leko i Luka Modrić.

Image Hosted by ImageShack.us

| 20:46 | Komentari (7) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.