< veljača, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Biti Bolji, cilj kojem trebate težiti!!

Pišite mi na:
cikla@net.hr


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
ĐUKA
Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com
Naučite osnovne pojmove iz svijeta poduzetništva!!
Pročitajte priče uspješnih i neuspješnih malih poduzetnika!!!
Mala škola poduzetništva.
Želite li suradnju javite se!!!



Web Counter
Web Counter

Moja suradnica: HEHA

Moja komentatorica: NEFERTITI
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Linkovi

Kako postati poduzetnik?

Kako pokrenuti vlastiti posao i postati uspješan mali poduzetnik?
Pitajte što vas zanima!!!
VODIČ ZA OSNIVANJE d.o.o.
Radiš kod privatnika! Godinama doživljavam mobbing!













Number of online users in last 3 minutes


Naš manager

ĐUKA
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
ĐUKA



26.02.2007., ponedjeljak

INVESTIRATI SE MOŽE NA VIŠE NAČINA, A ON OVISI O RIZIKU KOJI SMO SPREMNI PRIHVATITI

U ŠTO INVESTIRATI KAO POJEDINAC ILI TVRTKA?

Evo jednog posta o dilemama u što investirati. Hvala Denisu koji mi je pomogao u pisanju o ovim razmišljanjima, ima on dosta iskustva.
Image Hosted by ImageShack.us
Ulaganje u dionice je jedini pravi oblik investiranja. Sve ostalo su derivati novca, koji iz ruku investitora “nahrane puno usta”.

Da bismo investirali, bilo kao pojedinac ili tvrtka, moramo imati slobodni kapital. Investirati se može na više načina, a on ovisi o riziku koji smo spremni prihvatiti. Ulaganja kod kojih je očekivana dobit veća uvijek su rizičnija od onih kod kojih se očekuje manja dobit.
Ulaganje u vlastiti poduzetnički pothvat potencijalno donosi najveću dobit jer ne ovisimo o drugima, odnosno investiramo u svoja znanja i sposobnost upravljanja kapitalom. No na početku ulaganja ne možemo znati koliko će "naš put biti trnovit" te je samim tim i rizik najveći.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Želimo li mirno spavati a pritom ipak ne držati novac "u čarapi" ostaju nam na raspolaganju sigurna ulaganja s nižim prinosima, mada danas ništa nema stopostotnu sigurnost, uključujući i "čarapu".
Depoziti u bankama najsigurniji su oblik ulaganja sa najmanjom dobiti. Na njih nećemo trošiti riječi jer sve znamo. Kamate također možemo dobiti ulaganjem u obveznice, koje je uz bok depozitima i za nijansu većim prinosima i rizicima.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Želimo li još povećati prinos investicije, a pri tome imati sigurno ulaganje, odlučit ćemo se za otvorene investicijske fondove. Takvih fondova u Hrvatskoj ima pedesetak i dijele se po načinu ulaganja na novčane, obvezničke, dioničke i mješovite. Razumljivo je da novčani fondovi nose manji prinos od dioničkih, ali pri tom imaju i manji rizik ulaganja. Budući da je kod fondova velika disperzija ulaganja, čak i dionički fondovi smatraju se sigurnom investicijom. Dugoročno gledano, prinos otvorenih investicijskih fondova ne prelazi 15% godišnje no niti ne stvara gubitke.
Ukoliko raspolažemo većim iznosima kapitala investirati se može i u nekretnine.
Image Hosted by ImageShack.us
Pored ulaganja u vlastiti posao, ulaganje u dionice jedini je način investiranja gdje sami upravljamo svojim novcem. Istina je da pri tom ulažemo u tvrtku kojom upravljaju drugi, ali samo mi odlučujemo koja dionica je vrijedna, kada ćemo je kupiti te kada je došlo vrijeme za njenu prodaju.
Investiranjem u dionice možemo ostvariti ogromne dobitke, ali uz rizik koji može rezultirati i gubicima.
Proporcionalno broju kupljenih dionica neke tvrtke stječemo udio u njenom vlasništvu. Dobit tvrtke može se dioničarima isplatiti u obliku dividende. Porast vrijednosti tvrtke (odnosno cijene njenih dionica) zove se kapitalni dobitak na koji investitori također računaju.
Image Hosted by ImageShack.us
Prinosi u bankama, obveznicama, investicijskim fondovima, ... prilično su predvidivi i sigurni, te se razlikuju u samo nekoliko postotaka. Za takav način ulaganja nije potrebna velika mudrost. O investiranju u dionice potrebno je puno više znanja, iskustva i samodiscipline kako bismo prvo izbjegli gubitak, a potom krenuli prema visokim postocima dobitka.
Na Hrvatskim tržištima kapitala u proteklih nekoliko godina bilo je dionica na kojima se moglo izgubiti sve (primjerice Viktor Lenac), ali i onih koje su rasle nekoliko desetaka puta.

IZDVAJAM

STAMBENA ŠTEDNJA

Prije nekoliko godina stambena štednja bila je izvrstan način ulaganja. Štednja na pet godina imala je efektivnu kamatnu stopu desetak posto, s povoljnim kamatama na kredite i gotovo nikakvim rizikom. Danas su se kamate na stambene kredite u komercijalnim bankama spustile na nivo onih u stambenim štedionicama, a državni poticaji na stambenu štednju smanjeni su s 25% na 15% (čime je EKS pao na cca 7,5 posto). Time je ovakav način štednje promijenio prefiks "izvrstan" u "dobar".

ŽIVOTNO OSIGURANJE I DOBROVOLJNO MIROVINSKO OSIGURANJE

Životno osiguranje i dobrovoljno mirovinsko osiguranje opcije su ulaganja koje imaju vrlo male prinose, usprkos beskrajnom trudu agenata da nas uvjere u suprotno. Ta ulaganja su dugotrajna i kada oduzmemo godišnju inflaciju gotovo da nemaju prinos. Kod tih ulaganja prednost leži na drugoj strani, a to su porezno rasterećenje, odnosno komponenta osiguranja života. Poučeni iskustvom smanjenja državnih poticaja na stambenu štednju, pitanje je vremena kada će to zadesiti i osiguranja.

ULAGANJE U DIONICE

Nemam namjeru omalovažavati ostale oblike investiranja, ali ulaganje u dionice ipak je jedini pravi oblik investiranja. Sve ostalo su derivati novca, koji iz ruku investitora "nahrane puno usta" i vrate mu se nazad u obliku mrvica. S relativno malo truda i edukacije, rizik ulaganja u dionice može se svesti na minimum, uz očekivane godišnje povrate na ulog u iznosu najmanje 20 %.
Image Hosted by ImageShack.us

19.02.2007., ponedjeljak

PRVI GODINA - SLAVONSKI PODUZETNIK

PROSLAVILI SMO IZLAZAK PRVOG BROJA "SLAVONSKI PODUZETNIK" I BLOGERI SU DOBILI STALNU RUBRIKU

Konačno smo i to dočekali. Toliko sam vam ovih mjeseci pričao..pričao..pričao...i sada mogu s ponosom reći: Izašao je prvi broj mjesečnog magazina za male poduzetnike "slavonski Poduzetnik". Kako je to izgledalo na našem internom okupljanju pogledajte u par slikica...
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Magazin je bio posložen, naslovnica je privlačila pažnju, a reklama za prirodne sokove me je podsjetila da je cikla zdrava,...
Ma neću vam puno dosađivati. Samo sam želio da znate koliko je truda uloženo, a sve će riješiti čitatelji, onako kao obično govorimo: - Tržište će pokazati prihvaćate li taj magazin ili ne.
Naravno da bi mi bilo drago da telefoni zvone, da narudžbe pljušte putem faksa, maila....ma ako treba donesite ih osobno.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Danijelu čeka zanimljiv ali i naporan posao..marketing je njena ljubav..Sve je uredno fotografirao (osim mene) i naš profesionalac..
Na put prema ciljanim adresama magazin je krenuo u petak. U tiraži preko 8000 primjeraka doći će besplatno do trgovačkih društava, obrtnika, zadruga, obiteljskih gospodarstava, slobodnih zanimanja..svi će ga moći ocijeniti i onda se odlučiti žele li se pretplatiti.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Jedna iskusna suradnica pažljivo gleda što se događa...i jedna mlada buduća suradnica, još studentica. A razgovor dvoje profesionalaca je bio dogovor o budućoj suradnji..

I blogeri su dobili svoje stalnu rubriku. U prvom broju NOVACje imao čast da se predstavi svojim tekstom "Vaša financijska slika".
Slijedi LUPI GLAVOM O ZID tekstom o pregovaranju. Svi imate jednake šanse tekstovima o poduzetništvu, bilo to izravno ili samo svojim konkretnim razmišljanjima o poduzetništvu. Zato se potrudite, javite mi se na mail cikla@net.hr...predložite zanimljive blogere i tekstove.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Miro nam je ispričao nešto o svojim obrtničkim "mukama" a Saša je pažljivo slušala....


IZDVAJAM

NAZOVITE NAS

Image Hosted by ImageShack.us
U svakom slučaju bilo je zanimljivo i ugodno...ostaje rad...rad...rad... i naravno borba za čitatelje. Zato i želim sve zainteresirane pozvati da nam se jave, podrže naš projekt, nazovu nas i pretplate se na 6 ili12 mjeseci.
Ma nije to tako strašno, dvije ili tri runde pića manje i imate svaki mjesec zanimljiv magazin o poduzetništvu..ovo je i test našeg truda.
cikla@net.hr je dobro poznati e-mail na koji sve možete pitati ili naručiti magazin.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

13.02.2007., utorak

POGREB…VJENČANJE…ROĐENJE…??!!!!



OSIJEK - ODRŽAN JE PRVI SAJAM VJENČANJA
Image Hosted by ImageShack.us
U nedjelju je završen prvi Sajam vjenčanja u Osijeku. Nekako kao da sve ide drukčijim redoslijedom nego što je to u životu.
Prošle godine pokrenut je sajam pogrebne opreme i svi su rekli: Ovo je bizarni sajam….izgleda da je ljude ipak strah od smrti i ne vole o tome razmišljati, a kamoli svu tu opremu gledati.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Možda su zato ove godine organizatori pokrenuli sajam vjenčanja. Posjetio sam ga sa još oko 11999 posjetitelja. Izlagači su se odazvali. Bilo ih je oko 70 – tak.
Pokušao sam naći i neke mladence…nisam ih vidio. Posjetitelji su gledali u torte, vjenčanice, odjeću, make up za vjenčanje, zgodne mlade djevojke koje glume mlade, ponekog kuhara, velike automobile za iznajmljivanje, zlato,…svega je tu bilo.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Samo je trebalo skupiti novce i naći par koji je spreman vjenčati se. E to je bilo teže….
Atmosfera je bila prijatna, nije nedostajalo osmijeha i poljubaca….
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
A buduće mlade su okružile jedinog muškog kuhara...što im je savjetovao nisam čuo. ali sam zato vidio ove lijepe ukrase za torte, umalo da ih probam.

IZDVAJAM

Kao da je počela priprema za iduću godinu…možda organizatori tada krenu sa sajmom beba…rođenja. Mi smo to malo okrenuli..pogreb, vjenčanje pa rođenje. Tako je ljepše.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Zato vas pozivam da dođete u Osijek i odaberete odgovarajući sajam. Ja znam na koji neću, a vi ćete vjerojatno znati na koji ćete ići.

08.02.2007., četvrtak

BLOGERI O PODUZETNIŠTVU

Image Hosted by ImageShack.us
SLAVONSKI PODUZETNIK USKORO KREĆE !!!!

Nakon ne baš malih priprema krenut će naš projekt mjesečnog magazina za poduzetnike i menadžere pod nazivom «slavonski Poduzetnik».
Ime govori sve, pisat ćemo o poduzetnicima bez obzira u kojem obliku rade (poduzeća, obrti, poljoprivredna gospodarstva, zadruge, slobodna zanimanja..).
Image Hosted by ImageShack.us
A težište će biti na Slavoniji, što ne znači da nema mjesta i za druga iskustva, ideje, prijedloge…kroz uspješne i manje uspješne priče, zanimljive reportaže, intervjue, lokalne i regionalne teme…nastojat ćemo pokazati da se mora i može uspješno ploviti poslovnim vodama. Inače će se brod nasukati…
Danas nisam htio praviti reklamu magazinu. Želio sam reći da smo odlučili otvoriti posebnu rubriku «BLOGERI O PODUZETNIŠTVU». I na ovaj način pokazati da i blogeri znaju što je to mali poduzetnik, koji ga problemi muče, kako živi u tom zatvorenom svijetu. Odlučio sam u svakom broju odabrati jedan od blogova koji piše članke o poduzetništvu, što ne znači da blog mora biti isključivo okrenut temama o poduzetništvu. Možda ćete u jednom trenutku primijetiti da se i u tom svijetu poduzetništva dogodilo nešto neobično, nešto što morate napisati obavijestiti javnost. Ako je zanimljivo objavit ćemo u magazinu.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Blogeri su poseban svijet, kako je rekao prijatelj Bach: «To je jedan vid psihoterapije za ljude koji nemaju mikrofone, koji nemaju mogućnosti da se izjasne, koji nisu prepoznati, koji svaki dan odlaze na posao i imaju šefa koji ih tlači… Oni ovako imaju mogućnost da nešto kažu».
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Zato se pokrenite, pošaljite mi prijedloge zanimljivih blog stranica, postova, …..a ja ću ih uvrstiti u stalnu rubriku u magazinu. Svi imaju jednake šanse, bez obzira na spol, godine..
U prvom broju objavit ću post blogera http://novac.blog.hr/ (novac). Mislim da je to zaslužio. A onda slijedi naša zanimljiva blogerica http://whyowhy.blog.hr/ (lupi glavom o zid)….i tako redom…
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Javite se sa prijedlozima, nemojte da nas drugi uređuju, sami smo za to sposobni…

I za kraj....malo opuštanja...

Image Hosted by ImageShack.us

03.02.2007., subota

NOVI MAGAZIN "SLAVONSKI PODUZETNIK"


REGIONALNI MJESEČNI MAGAZIN ZA PODUZETNIKE – JOŠ SAMO 13 DANA
Image Hosted by ImageShack.us
Dugo se ideja razvijala u glavama našim. A onda smo zaključili došlo je vrijeme za jedan takav magazin. Ne želimo pisati samo globalno, na nacionalnoj razini..hoćemo spustiti loptu na zemlju.
Ovih dana nije nam bilo lako, 16 sati rada, odabir pravih tema, slaganje, priprema za tisak…ma čak sam i omršavio. Ali nije mi žao, ono što smo zamislili ostvarili smo. Sada je na čitateljima red, da ga prepoznaju prihvate i on nastavi živjeti ili će možda tržište reći…ne trebamo takav magazin.
Koncept je jednostavan. Što manje globalno a što više na sljedećim principima: lokalno, aktualno, konkretno i stručno.
Image Hosted by ImageShack.us
Tu je i naš manager ĐUKA. Ja sam optimista……veliki.
Image Hosted by ImageShack.us
Odlučit će čitatelji Osječko – baranjska županije, Virovitičko – podravske županije, Vukovarsko – srijemske županije, Brodsko – posavske županije i Požeško – slavonske županije.
Prvi broj izaći će u nakladi od 10000 primjeraka. Najveći dio naklade prvog i drugog broja biti će promotivno distribuiran putem adresirane pošte. Ostatak naklade distribuirat će se na kioscima na području slavonskih županija i Zagreba.

Želimo doći do najmanjeg poduzetnika, bio on trgovačko društvo, obrt, slobodno zanimanje, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo….biti će to regionalni mjesečni magazin za male poduzetnike i menadžere.
Image Hosted by ImageShack.us
Pokušat ćemo prikazati spoznaje, uspjehe, probleme…teme iz svakodnevnog poduzetničkog života s ciljem da sadašnji i budući poduzetnici saznaju sve o svijetu poduzetništvu.

Svijet poduzetništva prikazan kroz «SLAVONSKI PODUZETNIK» na drugačiji način dolazi na svijet 16. veljače 2007.g.


IZDVAJAM:
Image Hosted by ImageShack.us
ŽELITE VIDJETI MAGAZIN

I svi drugi moći ćete ga kupiti ako to želite. Javite mi se na mail : cikla@net.hr, pošaljite točne podatke (ime i prezime, adresu,…može to biti i adresa prijatelja, poznanika, tvrtke, obrta…). Poslat ćemo vam promotivni broj, a onda ćete odlučiti želite li se pretplatiti ili ne.

Magazin će imati 52 color stranice, formata 22 x 30 cm.

Pretplata za sve poslovne subjekte i građane (od ožujka 2007.g.) iznosit će:
- godišnja pretplata (12 brojeva) 126 kn + PDV.
- polugodišnja pretplata (6 brojeva) 75 kn + PDV.

Posebno zadovoljstvo bi mi bili mladi čitatelji: srednjoškolci, studenti,…i drugi

POZIV ZA KANDIDIRANJE TEMA
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Želimo vas uključiti u kreiranje sadržaja. Što više ljudi veća kvaliteta sadržaja. Zato Vas pozivam da se javite ako želite biti suradnici, kandidirajte temu o kojoj želite pisati, javite se svojim prilogom, komentarom, razmišljanjem, konkretnom pričom, problemom, pitanjem…
Recite što bi željeli čitati u magazinu……
Sve ovisi samo o vama, nemate ograničenja u bilo kojem obliku.

Image Hosted by ImageShack.us