Jučer smo obje Sarme i ja imali stratešku diskusiju na temu razvoja turizma, fokusiranu posebice na turizam izvan ljetne sezone. Plan koji je trenutačno u fazi razrade temeljen je na stvaranju posebne klase Unit-Tourist (UT). Ona bi bila sastavljena od takozvanih profesionalnih turista, 'uteovaca', s posebnim socijalno-zdravstveno-mirovinsko-poreznim režimom uključenim kao specijalni paket u instituciju UT-a.

Svi prijavljeni uteovci prošli bi pristupne testove turističkog ponašanja. Primljenima bi se osiguralo stalno zaposlenje u turističkim središtima, te odgovarajuća prebivališta u luksuznim hotelima širom jadranske obale te ostatka nizinske i visinske Hrvatske.

Plaće bi se uteovcima isplaćivale u obliku UT-bonova, koji se izdaju na uvid UT-iskaznice. S UT-iskaznicom profesionalni turist uživa sve blagodati turizma besplatno, a njegova cjelokupna civilna plaća slijeva se izravno natrag u državni proračun. Uteovcima je strogo zabranjeno uživnje jela iz kućne radinosti, konzumiranje rekreacije na javnim (besplatnim) plažama, kao i pravljenje kreveta bez angažiranja službenog hotelskog osoblja.

Time bi se, mislimo mi dolje potpisani, potaknuo trajan i transparentan boljitak i razvitak naše države, kako na zadovoljstvo konzumenata, tako i ponuđača usluga, te svih naših građana i poreznih obveznika.

Projekt nosi radno ime "Unit-Tourist: Perpetuum Mobile", koje ilustrira njegov temeljni cirkularni princip beskonačne reprodukcije kapitala i proizvodno-potrošačkih jedinica - turista.

U finalnoj fazi projekta, čiju realizaciju predviđamo za lipanj 2067., svi bi građani postali turisti.

U Zagrebu, 12. svibnja 2006.

The Mysterious M & Dvije Sarme

- 19:31 - Komentari (11) - #

<< Arhiva >>